- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Aktív témák
-
Bazsiii
tag
Kedves ocso,
köszi a választ, megoldottad a gondom!
Bazsiii -
Bazsiii
tag
Hali,
esetleg ha valaki hozzáértő megnézné ezt, így kellene kinézni a boot.ini-nek?
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional/magyar'' /fastdetect
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional'' /fastdetect
előre is köszi
Bazsiii -
Bazsiii
tag
Köszi,
elolvastam, de a boot.ini-t ettől még nem merném megírni. :))
Bazsiii -
Bazsiii
tag
Nem akartam új topikot nyitni, összefoglalom értelmesen a problémám:
Adott 2 vinyó, V1, V2.
V2-n xp van, V1-en 98 volt, eddig bootmanagerrel szépen tudtam váltogatni melyik vinyóról szereték bootolni. V1-et újra kellett rakni, xp-t tettem fel arra is, de telepítés előtt fogalmam sincs miért V2 kábelt lehúztam a rendszerről, tehát V1 xp úgy települt fel, hogy azt hitte, csak egy vinyó van.
Telepítés oké, V2 kábel visszadug, vinyók látják egymást, de bootoláskor csak a biosban tudom kiválasztani melyik hdd-ről legyen boot, ami macerás.
Bootmanager kilőve, mert ntfs mindkét partició, gondoltam V1-re csinálok egy logikai fat 32 particiót, amiről megy bootmanager és minden oké. Megtörtént, remekül választhatok, ha V1-ről bootolok minden oké.
De ha V2-t választok, tehát azt az xp-t, ami a régebbi, akkor 'autochk not found' hibaüzivel állandóan újraindul a gép a bootolás kb. 8. másodpercében. Miért?
Bootmanagert leszedtem, újra a kályhánál vagyok, biossal választhatok melyik vinyót akarom, de az macerás.
Kérdésem: Rá lehet-e bírni az Xp-t, hogy akár saját bootloaderével lássa mindkét vinyót, és választhassak közülük? Ha igen, hogyan?
Bocs ha bonyolult voltam, bármilyen segítséget köszönök, magyarázat jöhet titkárnő szinten!
Bazsiii
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest