Aktív témák
-
törölt tag
az xp-t mindig másodszorra kell telepíteni... alapszabály...
-
Bazsiii
tag
Kedves ocso,
köszi a választ, megoldottad a gondom!
Bazsiii -
ocso
tag
Hali,
szerintem nem a disk(), hanem az rdisk() paramétert kell változtatnod.
lásd cikk:
multi(W)disk(X)rdisk(Y)partition(Z)
Table 28.14 describes the multi() parameters.
Table 28.14 Multi() Parameters
Parameter Multi() Parameter Descriptions
W Specifies the drive controller number (also known as the ordinal number), typically 0. The first valid number is 0.
X This value is always 0 when the multi() syntax is used.
Y Specifies a physical hard disk attached to drive controller W. For ATA controllers, this number is typically between 0 and 3. For SCSI controllers, this number is typically between 0 and 7, or 0 and 15, depending on the adapter type. The first valid number is 0.
Z Specifies the partition number on the physical disk specified by parameter Y, attached to the controller specified by parameter W. All partitions in use are assigned a number. The first valid number is 1.
Egy magyarázó link: [L]http://www.mcsebraindumps.net/dump.php?bd_id=12144[/L]
Remélem segítettem! :P
üdv.: -
Bazsiii
tag
Hali,
esetleg ha valaki hozzáértő megnézné ezt, így kellene kinézni a boot.ini-nek?
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional/magyar'' /fastdetect
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional'' /fastdetect
előre is köszi
Bazsiii -
Bazsiii
tag
Köszi,
elolvastam, de a boot.ini-t ettől még nem merném megírni. :))
Bazsiii -
Bazsiii
tag
Nem akartam új topikot nyitni, összefoglalom értelmesen a problémám:
Adott 2 vinyó, V1, V2.
V2-n xp van, V1-en 98 volt, eddig bootmanagerrel szépen tudtam váltogatni melyik vinyóról szereték bootolni. V1-et újra kellett rakni, xp-t tettem fel arra is, de telepítés előtt fogalmam sincs miért V2 kábelt lehúztam a rendszerről, tehát V1 xp úgy települt fel, hogy azt hitte, csak egy vinyó van.
Telepítés oké, V2 kábel visszadug, vinyók látják egymást, de bootoláskor csak a biosban tudom kiválasztani melyik hdd-ről legyen boot, ami macerás.
Bootmanager kilőve, mert ntfs mindkét partició, gondoltam V1-re csinálok egy logikai fat 32 particiót, amiről megy bootmanager és minden oké. Megtörtént, remekül választhatok, ha V1-ről bootolok minden oké.
De ha V2-t választok, tehát azt az xp-t, ami a régebbi, akkor 'autochk not found' hibaüzivel állandóan újraindul a gép a bootolás kb. 8. másodpercében. Miért?
Bootmanagert leszedtem, újra a kályhánál vagyok, biossal választhatok melyik vinyót akarom, de az macerás.
Kérdésem: Rá lehet-e bírni az Xp-t, hogy akár saját bootloaderével lássa mindkét vinyót, és választhassak közülük? Ha igen, hogyan?
Bocs ha bonyolult voltam, bármilyen segítséget köszönök, magyarázat jöhet titkárnő szinten!
Bazsiii -
Krisz@1975
tag
Köszi mindenki!
Sűlyedhet a topic bootmanager lett a megoldás!
[Szerkesztve] -
Krisz@1975
tag
UP!
THX!! -
TrollBalint
addikt
válasz
Krisz@1975 #1 üzenetére
Esetleg felteszel egy bootmanagert. Az szerintem segit, bár nekem a DOS-os jobban tetszik :)
Mondjuk ha mégis újra kell telepítened azt javaslom, hogy az XP-t tedd fel később, esetleg probáld meg, hogy csak azt teszed fel. -
Wolverine
félisten
Ez nem kapcsolódik teljesen ide, de mégis: ugyebár az XP bootoláskor az ntoskrnl.exe-t tölti be a szaladó csíkos bootképernyővel. Ezt a képernyőt le lehet cserélni módosított ntoskrnl-ekkel, ez meg is van és be vannak írva a boot.ini-be, így választhatók bootoláskor. Na de ez macerás... Lehetne-e ezt úgy automatizálni, hogy megadott fájlok közül random módon válasszon ki egyet és azzal töltődjön? Pl. a fájlnevek ntoskrn_.exe, ahol a _ helyén valami egyéb karakter van => ezt a karaktert kéne random módon kiválasztani. (nem vagyok programozó, nem tudom megcsinálni, de kíváncsi vagyok, lehetséges-e?)
-
X-COM
nagyúr
kell nekije bootsector, meg a boot.ini -t meg kell hegeszteni kicsit
bővebben
[L]http://www.dougknox.com/xp/tips/xp_repair_9x.htm[/L] -
Krisz@1975
tag
Sziasztok!
A segítségetek kérném a következő témában!
Adott 1 XP prof. rendszer a prim.master winyón 2db ntfs particióval.C(rendszer)D
Adott 1 ME rendszer a sec.slaven másik winyón 2db fat32 particióval.H(aktív)I
Van indító menű de ME nem indúl, a boot.ini így néz ki:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional - magyar'' /fastdetect
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft ME'' /fastdetect
Amit kell még tudni mindkét op.rendszer függetlenűl egymástól lett feltelepítve az ME később.
Kérdésem: van-e megoldás arra hogy (újra telepítés nélkül), tudjam indítani minkét op.rendszert az indító menüből?
THX!!Mindenkinek a segítőkész hozzászólásokat!!
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest