Hirdetés
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
Aktív témák
-
busman
veterán
Sajna link nem megy, de nekem ebben a lapban egy 2400+ os proc 2352MHZ-n megy stabilan.
[Szerkesztve] -
ra^ven
senior tag
Nah próbálgattuk, 166 ot telleg nem megy mondjuk a 147 et birja de mennyire gáz ha az a :33 as érték pl 36 lesz? ezt kellene tudnom.
-
Lord Zero
addikt
lockos proci -> fsb emelés
az egyetlen tuningmódzser, hacsak nem akarsz forrasztani/grafitozni/hegeszteni/drótozgatni
és hogy mennyire? - amennyire engedi a lap: akár 1mhz-ként vagy csak 33 mhz-ként, lapfüggő
nem árt tudni, h 15-ös szorzóval sosem fog 166-on menni ez a proci
(kb 150 körül lehet a vége, feszemeléssel, de ez is kérdéses)
próbálgassátok -
ra^ven
senior tag
Pontosítok, előtte mielőtt írtam olvastam pár hozzászólást és kevertem tehat 133:66. Kérdésem: érdemes ezt buzerálni, vagy nem igazán ebben az alaplapban.
A proci lockos. -
Lord Zero
addikt
te magad említetted, h 2400 a szóbanforgó proci
ez valóban így néz ki: 15 x 133 = 1995 , ami a 2400 xp-k rendes gyári beállítása
ez a 166:33 kissé gyanús, hogyígymondjam, tulképp arányt jelöl
nem ismerem konkrétan a lap biosát, de az fsb nem lehet 166 (alapon)
nem lehet, h a ram frekit buzerálta? -
ra^ven
senior tag
Nem, ez nem az én prockóm, hanem haveré.
Annak a kacat alaplapnak a biosaban a szorzónal 15* öt ír ki, es az alatta lévő szövegnel pedig 166:33 van elmondása szerint, de az everest az fsb re 133 at ir ki, nem tudom én nem láttam szemlyesen csak mondta.
De vkitől hallottam hogy ennel az alaplapnal marmint az asus a7v 600 nal, csak szinkronban lehet húzni, és csak lockmenteset. -
-
ra^ven
senior tag
VKiiii! fontos lenne.
alapban 1.7V, 15 ös szorzó, és 166:33 ami nem vagom hogy mit jelent :)
amugy szorzólockos vki tudna mondani vmi értéket amit még bírhat? -
ra^ven
senior tag
Üdv!
Havernak van egy ASUS a7v 600 as alaplapja es egy Tbred 2400+ os procija, 512 ddr 400mhz es rammal, tud vki vmit ajanlani hogy húzza mit allitson, a procit kb marciusban vette. Csak az fsb-t húzza picit, vagy hogy, mert a 2400+ -t nem vagom. -
Allien
veterán
Milyen lapod van? Elvileg, szinte mindegyik lapon van fsb állítás, de ugye, ha a legnagyobb, még bele rakható procit rakod be, azzal lehet a legkisebb tuningot elérni. Igaz, lehet, gyorsabb alapban mint egy kisebb tuningolva (XP-Barton). Nekem, 2 alaplappal nézve egy példa. Duron 1600-s proci (12x133 alap) egy ECS K7S5A PRO-ban, tuning biossal ment 150/150-s beállítással (a proci lockos), tehát, 1600@1800, és ez a max a lapnak, szorzót a lapban nem lehet állítani, csak ''egyébb'' módon lehetett volna, de azt most hagyjuk ki. Lap csere egy Abit AN7-re, és alapfeszen alig lehetett feljebb vinni, mint az ECS-ben, tehát itt a max 158 volt. Csakhogy, ebben a deszkában lehet mindent állítani, ezért plussz feszt emelve (1,5V-ről 1,6V-ra) felment 174-s fsb-re, ami 1600@2088, és még van benne tartalék, csak egy kicsit erősebb hűtő kellene. Ugyanis, Spire Wishperrock 4 gondoskodik a hűtésről, ami alapban elégséges, csak a tuning potenciálja kevés a hűtőnek, úgy veszem észre. Most először a ventillátorát rá fogom kötni egy fordulat szabályzóra, és megpróbálok azzal több levegőt adni, aztán kicserélem egy ThermalTake ventire, és ha ez sem elég, akkor (de valszeg mindenképpen) ki lesz cserélve egy ThermalRight SP 97-re, mert ha lúd, akkor legyen a legjobb hűtő, ami kapható.:))
-
zbuffer
csendes tag
na sikerult huzni , a seesoft sandra azt irja hogy suported mhz 2800 , most pedig 2,1 rol tudtam huzni 2,3 ig
-
zbuffer
csendes tag
ok megprobalom a ctrl f1 hatha sikerul
-
-
zbuffer
csendes tag
hello mindenki , nekem egy amd xp 2600+ om van , amirol azt irja hogy 2,1 ghz alapban , es lenne egy olyab kerdesem hogy hogyan lehetne ezt huzni , biosban probaltam de nem lehet , akkor hogyan ?
-
busman
veterán
Nekem is 2400+ t-bred-m van stabilan megy egy éve 2332mhz-n,de hűtést nekem is kellett cserélenem.
Egyébként ez jó eredménynek számít? :F -
Allien
veterán
Ha már mások is belinkelnek más topicokat, ahol jó hűtők vannak, akkor én is! Itt a világ talán legjobb hűtői találhatóak, igaz, némelyik csúcskategóriás, már árban is megmutattkozik, de érdemes számításba venni, mert az ár arányos a teljesítménnyel, és az alaplapok nagyrészével kompatibilissek, nem úgy, mint a Zalman hűtői.:))
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=66049&start=900[/L]
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Általában a procigyártók nem gyártanak sok-sok külonféle processzort, hanem egy magot tokoznak több típusba is Ennek köszönhetően a magasabb elérhető
freki csak a kellő hűtés mellett bevitt nagyobb tápfeszültség kérdése.
Ha az alaplapod támogatja a feszültség állítást és elég jó a hűtésed próbálkoz-
hatsz esetleg, hogy emelt fesszel mit bír! De a hőmérsékleteket figyelddddd! -
Dr. Ernő
tag
válasz
wassermann
üzenetére
Amikor kb egy éve üzembehelyeztem a XP 2100+ procimat ami (1733Mhz) az alaplap(Asus A7V8) nem ezt a frekvenciát állította be automatikusan, hanem a 2133Mhz-et!! Ezen nagyon meglepődtem, persze nem indítottam el így, hanem visszaállítottam 1733Mhz-re. Lehetséges az hogy ez a proci ezen a frekvencián is stabilan működjön. (mer ez ha jól számolok 2700+)
-
wassermann
addikt
Teljesen hasonló tapasztalataim vannak egy 2010MHz-re húzott Durcival és egy
Whisperrock4-el. A tavaly ősszel beszerzett procim jól bírta májusig ezen a
sebességen, de amint megjött a melegebb idő a W4 kevésnek bizonyult. Így
most a feszt visszavéve alacsonyabb FSB-vel 1900MHz környékén hajtom.
Szerintem a W4 nem minden esetben állja már meg a helyét 2000MHz felett. -
busman
veterán
Nézz körül itt:[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=75525[/L]
-
Barohawk
aktív tag
Van egy procim ami 2400+ os ezt sikerült 2005Mhz 211x9.5 beállítani.
így 46fok alap 63fok terhelt állapotban futtattam prime95 ot és az 2 óra alatt nem talált hibát.
De most új helyre tettem a gépet és néha fagy a primot lefuttattam de az alatt kifagy.
Lehet hogy kevés a hűtés. a hűtő whisperrockIV-es.
Ha valaki tud segíteni mit tegyek az segítsen.
Vagy esetleg nagyobb hűtés kellene rá?
2200Mhz 200x11 erre is sikerült beállítani de ennél már feszt is kellett adnom, sajnos nnmél túlmelegedett és leállt:(
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Philips LCD és LED TV-k
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest