Hirdetés
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen okostelefont vegyek?
- Microsoft Rewards
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 2 Extended Edition
Új hozzászólás Aktív témák
-
hbarnabas01
tag
válasz
tom120514
üzenetére
Összefoglaló...
A fejlesztői MIUI ROM-ok alapból rootoltak, de a roothozzáférést engedélyezni kell az egyes alkalmazások számára.
Lépj be a Biztonság alkalmazásba (zöld ikon egy fehér pajzzsal) --> Engedélyek --> Root jogosultságok --> itt értelemszerűen annál az alkalmazásnál legyen bekapcsolva a kapcsoló, aminek rootjogosultságot szeretnél adni. -
tom120514
őstag
...már megint hülyeséget kérdeztem, de rájöttem

-
helixP
nagyúr
válasz
hbarnabas01
üzenetére
Bocsidee: A telefon töltésvezérlője nem hagyja hogy annyit vegyen fel,amennyi károsítja. Felveszi a maximum megengedettet amit a töltő ad és ennyi. Egyetlen mellékhatás,hogy gyorsabban tölt.
-
gabesz468
csendes tag
Agyalok, hogy be kellene szerezni valami komolyabb töltőt. Esetleg tudtok valami alternatívát, vagy hagyjam a fenébe és használjam amit kaptam?
-
Archttila
veterán
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Nah igen ez a kicsi, a gabesze es az enyem az a nagy.
persze teljesen mind1, csak erdekessegkeppen jegyeztem meg 
-
SkyLine3000
addikt
Én olyat kaptam formára, amilyen van asszem valamelyik (talán 5) ájfónnak is. Bár ott is láttam már több félét. Mint egy lekerekített fehér kocka. És elég kicsi. De nincs gondom vele. Tölti rendesen a telót.
Ha elkezdem beírni a típusát a gugliba, h A1265, egyből kiegészíti Apple-re és amit bead képet, pont olyan, csak magyar szabvány.
-
gabesz468
csendes tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Igen azaz

Csak azért kérdeztem rá mert furcsálltam ezt a színösszeállítást...
Anno amikor rendeltem ebayről akksis lámpát és kellett kompatibilis töltőfej ott figyeltek a dolgokra, de ez legyen a legkevesebb

Csak egy pillanatra megijedtem, hogy vmi gagyi töltőt kaptam...
Köszi a választ

-
gabesz468
csendes tag
Sziasztok!
Mától tulajdonosa vok egy ilyen mobilnak (eustocktól rendeltem). Minden működik rajta (813-as verzió).
Minden remekül működik (legalábbis eddig nem vettem észre semmi anomáliát), szerintem a telefon menüje is teljesen logikusan van felépítve, szóval eddig nagyon tetszik. A telefon pörgős, nem akad, nem fagy.
Egyedül a kameráját mondanám átlagosnak, de úgy gondolom, hogy bőven belefér ebbe a kategóriába.Egy kérdésem viszont lenne... Ti milyen töltővel kaptátok meg a telefont?
-
trebrona
nagyúr
Volt már hasonló, Redmire is próbáltak már Mi3-ast tenni. Ezek szerint Xiaomikat nem lehet "elflashelni".

-
mindanee
tag
válasz
trebrona
üzenetére
Hú, hát nem tudom hogy sikerült ezt ennyire benéznem

Leszedtem a remdi2-eshez valót, az gond nélkül feltelepült, hétvégén adok még egy esélyt a runkeepernek így, ha nem megy, akkor cm, vagy nxrom lesz belőle.
@helixP: igen, hatalmas mák, tényleg nem tudom hogy sikerült ezt így benézni
Megyek is inkább kialszom magam 
-
SkyLine3000
addikt
2000el olcsóbb lett a Pro az Eustocknál, 43900...
-
mindanee
tag
válasz
hbarnabas01
üzenetére
verzióra pontosan nekem 5.9.24
Leszedtem most innen a multi rom-ot, hogy ráfrissítsek, de 99% után azt írja, hogy "update failed".
Van tippetek, hogy miért hasalhat el?
(recovery frissítést próbáltam update.zip-es módszerrel)
A jelenleg elérhető verziója (amivel próbálkoztam): 5.11.5
-
mindanee
tag
válasz
hbarnabas01
üzenetére
Milyen verziód van?
Én Miui7-tel tolom.
-
mindanee
tag
Hali!
Köszi!
Azt lehet tudni, hogy kiknél jön elő a telefonos hiba? Nálad előjött? (Esetleg recovery függő lehet? TWRP-hez vagyok szokva, ezért kérdezem
)Egyébként van itt olyan, aki MIUI alatt runkeepert használ? Elsősorban ez lenne nekem a romcsere oka: a futásomat nem logolja rendesen a GPS, a tegnap is 45 perc alatt 3 mérést mentett el, mintha egy háromszöget futottam volna..
Moto G-n nem volt ilyen problémám. (Esetleg Ti tapasztaltatok zavaros működést a GPS-szel kapcsolatosan?)
-
Gorbeee
tag
Nekem is 813 van és minden rom cserehez ehhez a készülékhez való recoveryt használtam és nem volt gond. Vagy csak nem tűnt fel? XD
-
tom120514
őstag
válasz
hbarnabas01
üzenetére

-
tom120514
őstag
Ami nem lehetetlen az nem kihívás

Köszi Neked és hbarnabas01-nek is, megőrülök hogy ennyire péntek van, nem látok ki a fejemből...
Sikerült, visszament a MIUI (remélem, mert a "Telefonról" adatai alapján egyezik az eredetivel, remélem nem lehet gubanc), a folytatást majd meglátjuk, mindenesetre köszönöm!
-
tom120514
őstag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Letöltöttem a 813-as recoveryt ezt http://miuiandroid.hu/forum/viewtopic.php?f=82&t=1297
Fastbootban rákötöm, feljön az USB debug + Fastboot mód képernyő, nyomok 3-ast (CWM telepítés) és nem történiuk semmi, újra választhatok...
-
helixP
nagyúr
válasz
mindanee
üzenetére
Két dologgal van baj, az egyik, ami ugyan nem mindenkinél jön elő, hogy a hívás kezdetekor lelő a kijelző és sem megszakítani nem tudod a hívást, sem pedig a billentyűket előhozni (pl. ügyfélszolgálatos, vagy call centeres hívásnál).
A másik pedig, hogy ritkán nem érzékeli ha a füles be van dugva a jackbe és külső hangszórón is megszólaltatja a zenét, de ez ki-bedugással megoldható.Azonban ajánlanám ezt a hozzászólást, ha mindenképp Lollizni akarsz. Ez már simán napi használatra való.
-
mindanee
tag
Sziasztok!
Aki CM12-vel használja, attól, azoktól kérdezném, hogy mennyire működik megbízhatóan a legutolsó (ha jól emlékszem/láttam szept. 26-i) verzió?
Vannak olyan hibái, amik miatt a mindennapi használatra még nem lenne alkalmas?
Köszi előre is

-
Bocsidee
tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Én most végig kotortam a droidot pc-n és csak a media mappában vannak ogg-k, szóval elvileg onnan táplálkozik, aztán meg kitudja.
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Bocsidee
üzenetére
Az előd F6-ban nem lehetett elnémítani a kamerát. Hiába töröltem mindenféle hangot, egyszerűen nem működött. (Előtte Samun simán működött) Csak az E-Robot alkalmazással tudtam elnémítani. Azzal be lehet állítani, h mondjuk a kamera indulásakor elnémítsa a telót, ha kilépek, visszategye a hangot. Igo indításakor elindítsa a gps-t, kilépéskor kikapcsolja. Jó kis magyar app.
Elképzelhető, h azzal ezt is meglehet oldani. Lehet, majd megnézem. Nagyon sok mindent lehet vele csinálni. -
Bocsidee
tag
válasz
Shrimplandhu
üzenetére
A rendszerhangok a /system/media/audio/ui mappában vannak. Itt kéne lennie a töltéshangnak, de nincs itt. Szerintem valamelyik másik hangot használja ehhez. Meg kell keresni hogy melyik az és törölni vagy átnevezni. Lehet az audio mappán belüli más mappákban lesz. Most sajnos nem puttyogtattok a hangokkal.
Másik megoldás a Gravitybox, de az annyira nem működik a telóval és sok más hibát okoz.
Harmadik megoldás: Jóvanazúgy
-
Shrimplandhu
tag
Erre: [link] tud valaki okosságot?
-
Bocsidee
tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Két fajta technológia van. Az egyik, hogy csak a digitizer+üveg kerete van ragasztva a telefon vázához, a másiknál meg a digitizer+üveg párosra rá van ragasztva a kijelző. Ez utóbbi tényleg durva dolog azt én sem vállalom be, oda már kellenek speciális eszközök. A modern telefonoknál jellemző ez, így közelebb tudják hozni a kijelzőt a felszínhez, ezáltal élesebb és erőteljesebb lesz a kép. A sima keret ragasztós dolog meg nagyon egyszerűen cserélhető. Én a kandalló hőjével lazítottam fel a ragasztót (szerencsére télen törte mindenki össze a telefonját) és műanyag pöckökkel (van ilyen kijelző csere szett) meg felfeszítettem. Ez egy 10 perces meló. A hőhöz meg jó a hajszárító is, az a lényeg, hogy a telefon felülete kényelmetlenül meleg legyen, amikor már épp hogy meg tudod fogni. Hajszárítóval jobban tudod irányítani a hőt, a kandalló meg a fél testedet égeti ilyenkor.
A teljesen összeragasztott verziónál érdemesebb kijelzőstül cserélni. Videón már láttam hogy csinálják, de a bemutatott nem lett a legtökéletesebb. Eleve veszett dolog szerintem.helixP kolléga tanácsát érdemes megfogadni a redmi2 esetében, az a 13e ft nem pénz érte.
-
helixP
nagyúr
válasz
bunnyhu
üzenetére
Ugyan nem csak 10 forinttal több, de lehet egyben is venni LCD-t és digitizert. Ha már szerelésen gondolkozol, kerüld a ragasztásos dolgokat.
Szerintem érdemes rászánni azt a plusz pár ezrest. -
bunnyhu
senior tag
válasz
Bocsidee
üzenetére
Ha már törött kijelző, néztem videót hogy kell cserélni. Ez a melegítéses feszegetős dolog elég durva, mivel melegíted hajzárító vagy valami hőlégfúvó? Nem tudom mekkora hő kell, hogy a ragasztó elengedje.
Bár én most ott vagyok, hogy inkább együttélek a törésemmel, de a jövőbeni javításra való tekintettel jó tudni mi vár rám, ha magam akarom javítani. Kintről a kijelző nem vészes, bár nem vágom miért nem azzal a 10ft-os kerettel adják, és akkor nem kéne szopni. -
-
Bocsidee
tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Általában törött kijelzőt meg szoftver hibát javítok, egyik sem az a garizós dolog. Amúgy van aki szeret veszélyesen élni és az adrenalin hajtja a mindennapjait.
Én is egy ilyen kőkemény informatikus vagyok
(Mint az the it crowd-ban) -
SkyLine3000
addikt
-
SkyLine3000
addikt
Azt nem vágom, milyenek az MTK-s telók, mert nekem nem volt, de sokáig nézegettem a Sony E4g-t. Ha 2gb rammal és 16gb háttérrel lett volna, tuti megveszem. Sokkal jobb az a Soc, mint a SD410 és ugyanaz a kategória. Át kell olvasni a topikját, alig van rá panasz.
Ha fontos a fotózás, akkor nem szóltam, mert a Dugi abban tényleg ótvar. Meg gondolom, be kell érni az 5.1-el, mert sokat biztos nem fogják frissíteni... -
Bocsidee
tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
MTK-t nem veszek. Doogee-t meg főleg nem. Hobbiként telók szervizelésével foglalkozok, túl sok MTK-s (meg AllWinner) telót kellet helyreraknom. Itthon van 2 MTK-s teló is, de azért azok gyorsan leépültek. A kamera meg fontos. Tökéletes telefont választottam, minden kritériumnak megfelel. Mellé vettem egy szép MI-s bőrtokot és kész is.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
SkyLine3000
üzenetére
De 1 evig lesz csak hasznalhato.
Dogira jellemzo sajnos h nem birnak sokat.
Nem a legjobb marka
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Bocsidee
üzenetére
Most mondjam azt, h ennyi pénzért ott a Doogee x5 Pro itthon, 1 év garival? És azért az hardveresen a Pro szintje. Oké a kamera kuka, de nem is hiszem, h muterodat a fényképező érdekli egy telóban. Lehet, h a supportja is vérszegény (ami muterodat szintén nem érdekli), de ha nem lényeg a fotózás, akkor a Dugi bőven jobb, mint az 1/8as Redmi.
-
birooo
tag
Köszönöm. Lehet mérlegelnem

Csak annyira jó az ár. -
Bocsidee
tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Persze, mert nem csomagként kell feladni, mert akkor 17e körül van, hanem levélként.
-
Bocsidee
tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Nem drága visszaküldeni. Én tabletet 2500ftért küldtem el ajánlva. Igaz 1,5 hónap volt mire visszaért.
-
SkyLine3000
addikt
Én most is azt mondom, h ha lényeges a garancia (mert bármi történhet a telóval), akkor egyértelmű, h itthon kell megvenni, még ha drágább is. Ráadásul másnap nálad van. Ha mondjuk a Gearbestről, vagy máshonnan külföldről veszed és beüt a crack, akkor küldözgeted külföldre egy valag pénzért? És mennyi idő lesz, míg megcsinálják (cserélik) és visszakapod? Rohadtul nem olcsó egy ilyen értékű eszközt külföldre küldözgetni. Mert gondolom, nem ajándéknak adja fel az ember. Azért bele kell az ilyenbe gondolni. Külföldről mindig rizikósabb megvenni.
Persze, ha bevállalod azt a rizikót, akkor vedd meg ott, mert nagyon jó áron van. És imádkozz, h legalább 1 évig ne legyen garis baja!
Én idáig gariban küldtem Samu meg Lg telót is. Úgyh nekem fontos, h legyen itthon érvényesíthető garancia.
Én külföldről csak olyan dolgokat veszek, amiknek nem érdekel a garanciája (pl kis értékű). -
birooo
tag
Innen érdemes...?
-
SkyLine3000
addikt
Én letiltattam az sms küldést, úgyh ezután nem lesz ilyen gondom. Nekem ne küldjön semmilyen telefon a tudtomon kívül smseket, meg semmit.
-
Gorbeee
tag
Nekem is van ilyen tétel. Szerintem a sim kártya aktiváláskor küldi el az smst egy szerverre ami regisztrálja a simet. Ezt a mi üzenethez kéri a rendszer. Ahányszor telepítesz tisztán romot annyiszor fogja akarni aktiválni a simet. Én 2db kártyával használom és mind2t aktiválni akarja mindig.
Még soha nem használtam ezt a szolgáltatást, de hasonlónak tűnik mint az iMessage. 
-
SkyLine3000
addikt
Telenornál nem lehet. Pont ez volt az első kérdésem feléjük. De nem érdekel, mert egyáltalán nem küldök sms-t.
Ugyanazokat az appokat használom régóta. Előtte sosem volt ilyen sms küldés.
Amikor ezt itt jeleztem, vki írta, h nézte és neki is van vmi 67ft-os tétel, ami addíg fel sem tűnt neki. Ezért is gyanakszok a telóra többek közt. Csak az is érdekes, h kézbesítési jelentést sem kaptam egyikről sem, holott be van/volt állítva.
Mivel nincs bankkártyám, alapból le van tíltva még a play-es fizetés is. -
Bocsidee
tag
válasz
üzenetére
Alkalmazásonként lehet engedélyeket szerkeszteni. Ami nagyon gyanús vagy épp nem kellő dologhoz akar hozzáférni, azt letiltod és kész. Ez az alkalmazáskezelőben is elérhető minden egyes appon belül és a biztonság alkalmazásban is az engedélyek menüponton belül.
Az emelt díjas dolgokat le lehet tiltani a szolgáltatónál (a My Telenorban is). -
törölt tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Lehet valamelyik app. Soha sem értettem, hogy pl egy játéknak miért kell tudnia olvasnia az SMS-eimet, miért kell tudnia olvasnia a teljes telefonkönyvem, ki-bekapcsolgatni és használni a kamerát...
-
helixP
nagyúr
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Le lehet külön tiltani a Roaming SMS-t is, nem kell az egész SMS-szolgáltatást.
-
SkyLine3000
addikt
A múltkori rejtélyes 2db 67ft-os sms-ről sikerült kiderítenem, h az Egyesült Királyságba mentek ki.

Egyik aznap este, amikor a teló megérkezett és próbálgattam, a másik meg asszem 2 héttel rá. A számot csak részletes híváslistával lehet kideríteni. Írtam nekik, h megtudhatnám-e az sms-ek tartalmát, mert érdekelne.
Le fogom tiltani az sms küldést, így elejét venni az ilyennek. Úgysem küldök.
Azért, ha meglenne a szám, ki lehetne deríteni, h a teló sáros-e a dologban, mert én senkinek nem küldtem sms-t, pláne nem Angliába és más sem használta a telót. -
Geby
senior tag
Sziasztok!
Mostanában Viberen nem kapom meg az üzeneteket, csak ha elindítom az alkalmazást. Olyan mint ha nem futna a háttérben, de valójában lockolva is van a memóriába, valamint a biztonság alkalmazás indtópultjában is engedélyezve van az automata indítás. Eleinte működött, de most 2-3 frissítés óra nem igazán. Mármint rendszer frissítés óta. A legfrissebb fejlesztői MIUIHU van rajta.
üdv
-
tom120514
őstag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Köszi, remélem, nem ölöm meg, mert jó telefon

-
tom120514
őstag
Üdv,
használom CM11-gyel örömmel, a telefon teljesen jó, de deep sleepem nincs, így biztosan rosszabbul teljesít az akksim, mint lehetne. Mindenképpen vagy újratelepíteném vagy tennék rá 12-est, de eszembe jutott, hogy megpróbálnám mégis komolyabban a MIUI-t.
A kérdésem tehát: a CM11 telepítéshez adott segítségedben, illetve az összefoglalóban leírtak szerint ha jól értem, MIUI visszarakásához 813-as recoveryvel kell kezdenem, azzal MIUI-t feltenni - az nem lesz gond, hogy most 811-es recovery van rajta?
Köszönöm előre is!
-
Bocsidee
tag
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Nekem az előző ConCord telóm tokban esett le a puha PVC-re térd magasságból és elrepedt...Pedig mindennel védve volt. (szerencsére csak az illesztés volt ragasztva, azt simán felmelegítettem és kicseréltem az üveget rajta.)
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Ugyis akkor fog leesni, amikor egy evben 1x kiveszed a tokjabol

-
SkyLine3000
addikt
válasz
bunnyhu
üzenetére
Mondjuk, ha használnál legalább egy ilyen S-Line féle, vagy egyéb tokot? Nálam alap a tok+fólia kombó. A Pro-m még nem esett le, de az előd Lg-t párszor megröptettem, falhoz/földhöz vágtam, belerúgtam, belefejeltem, stb és mindezt baj/karc nélkül megúszta az S-line tokban.
Azóta is a lányom használja boldogan. 
-
bunnyhu
senior tag
Minap sikerült pofára ejtenem a telefont. Nem esett magasról kb. fél méter, de pont ilyen fehér kavicsos területre. Nos az a bizonyos dragon-glass vagy mi a tököm kijelzővédelem mondjuk úgy nem sokat ér. Nézegettem a neten új kijelzőt, nem is vészes viszont a cseréje elég nyűgös, mert ragasztva van az egész, melegíteni, feszegetni kell ... próbálok szomorúan együtt élni egyenlőre a töréssel. Működik szerencsére minden csak hát nem szép látvány. Azóta -eső után köpönyeg- dobtam rá egy védőfóliát, hátha összetartja.
Két oldalon vékony hajszálrepedés van a képben, a törés a peremen van szerencsére. -
Bocsidee
tag
Naponta töltöm, estére kezd el sírni kajáért (15%). Ha kevesebbet használom, akkor inkább a 40% marad. Sosem merült még le idő előtt. Csak wifi-n vagy szóval a mobilnet módosíthatja a dolgokat, bár úgy vettem észre, hogy a 4g-s net nagyon kevés energiát eszik, a 3g már jobban érezteti hatását. MIUIHU-t használok és be vannak kapcsolva a csicsa effektek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérlek fusd végig a Téma-összefoglalót!
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konteó topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Képregény topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

persze teljesen mind1, csak erdekessegkeppen jegyeztem meg

Nem lehet, hogy ez a baj?
Én is egy ilyen kőkemény informatikus vagyok ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)