- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
aktív tag
Ez igy ebben a formaban hulyeseg. Iment kifejtettem az okat, de leirom meg 1x.
Ha a router erzekenyebb, es erosebb jelet kepes kuldeni, akkor a gyengebb teljesitmenyu es felsuket eszkozod is meg fogja hallani es valaszolni fog amit a routered a jobb fuleivel meg is hall. Nyilvanvalo, hogy egy ponton tul nincs ertelme tultolni az adoteljesitmenyt, mert sok problemat tud okozni. Egyreszt egeszsegugyi, masreszt interferencia problemakat generalhat. A problemad lehetseges magyarazata a kovetkezo:1. Nem voltal olyan messze, h erezd a kisebb es nagyobb teljesitmeny kozti kulonbseget.
Ha nincs nagy tavolsag, akkor nem erdemes a nagyobb teljesitmenyt valasztani.2. Konnyen lehet, hogy a nagyobb teljesitmennyel zart terben mar akkora interferenciat okoztal sajat magaddal, hogy tobbet art mint hasznal.
3. 5Ghz es 2.5Ghz kozott oriasi kulonbseg van!
Az 5Ghz-es jelek sokkal konyebben visszaverodnek feluletekrol es okoznak karos interferenciat, valamint a targyakba utkozve sokkal jobban elnyelodnek, mint a 2.5Ghz-es jel.4. Ergo a 2.4Ghz-es jel joval stabilabb halozatot kepes biztositani, konyebben athatol a falakon, mint az 5Ghz. Nem hiaba hasznalnak az okos eszkozok 2.4Ghz-es halozatot. Hatranya a kisebb savszelesseg. Ezt viszont pont lexarja az okoseszkoz, mert nem kell neki nagy savszel.
5. Az adott frekin valami zavaro jel lehet es ez okozhat problemat.
6. Ne feledjuk, hogy a wifinel nem csak a teljesitmeny szamit, sokkal inkabb a jel minosege! Baxhatod a nagy teljesitmenyt, ha a jeled olyan zajos, hogy 20x kell elmondani azt, hogy "Neeem leeesz gaaazaremeles!" Hogy egyszer megertsd :) rogton lassabb lesz a beszelgetes.
-
Rick4
félisten
Jól értelmeztem a rosszul megírt kérdésedet...
Azt írtad:"Nem lényeges, hogy én mit érzek és mit nem."
előtte meg:"
Valaki kifejtené ezt a jelerősség dolgot, hogy műszakilag hogy is van ez?
Nekem kínai routerem van és nem érzek különbséget a legerősebb és a leggyengébb jelerősség között. (Illetve bizonyos körülmények között még jobb is a kisebb jelerősségen.)
Szóval én azt gondolnám, hogy mivel itt két eszköz közti oda-vissza kapcsolatról van szó, ezért ideális esetben mindkét oldalnak egyforma jelerősséggel és hasonlóan jó antennával kellene rendelkeznie. Ha valamelyik oldal gyengébb, akkor az lesz a szűk keresztmetszet és ezt nem kellene befolyásolja, ha másik oldalon jelerősséget emelünk. A mobil eszközök antennája és adóteljesítménye is elmarad a routerétől, ezért hiába kapná az adatokat, ha amit ő küld, az már nem jut el a routerig. Rosszul gondolom? És itt jön be amit írtam, hogy nekem néha még jobbnak is tűnik a routeren beállított kisebb adóteljesítmény: Amikor maximumra van állítva, akkor két szobával arrébb is 5 GHz-en csatlakozik a telefonom és 2-3 Mbitet mérek, ráadásul állandóan szakadozik a hálózat. Az adóteljesítményt kicsire állítva viszont már kénytelen 2,4 GHz-en csatlakozni a telefon, és máris stabil és használható sebességű a kapcsolat."És ebben ott a félreértés, hogy leredukáltad a folyamatot antennaméretre, sugárzási értékre, holott a telítettebb frekin, telítettebb csatornán ugyanaz a sebességcsökkenés sokkal hamarabb következik be, szóval nem csak hogy arra nem emlékszel, mi volt a fontos, még visszaolvasni se voltál hajlandó, hogy mit jelöltél meg, de ezek szerint még leírni se tudtad, mit akarsz, és csodálkozol, hogy az erre adott logikailag hibátlan válaszokat sem érted.
Nincs több kérdésem! -
Zizi123
senior tag
A kollega okfejtese teljesen helytallo eddig:
"nekem néha még jobbnak is tűnik a routeren beállított kisebb adóteljesítmény: Amikor maximumra van állítva, akkor két szobával arrébb is 5 GHz-en csatlakozik a telefonom és 2-3 Mbitet mérek, ráadásul állandóan szakadozik a hálózat. Az adóteljesítményt kicsire állítva viszont már kénytelen 2,4 GHz-en csatlakozni a telefon, és máris stabil és használható sebességű a kapcsolat."
Miert hasonlitod az almat a kortehez, jelen esetben a 2,4Ghz-et az 5GHz-hez.
Ebbol az osszehasonlitasbol semmi kovetkeztetest nem lehet levonni, max annyit, hogy az 5GHz sokkal erzekenyebb a falakra, de ezt meg tudtuk egyebkent is.
Csatlakozzal 2.4Ghz-re nagyobb teljesitmeny mellett is, es akkor megtudod itelni, hogy jobb-e a sebesseg, mint kisebb teljesitmennyel. -
Rick4
félisten
Elmész a routertől 80m-re, és majd érzed a jelerősséget. A két eszköz beszélget egymással, tudják, milyenek a sugárzási értékek, akár még csatornaváltást is meg tudják oldani, ha a router tövében ülsz, akkor nyilván nem lesz különbség.
A router antennéival nem csak távolra lehet sugározni, de távolról is lehet hallani, mit mond egy kis antennés készülék. Olyan ez, mikor előveszel egy távcsövet, és egy 400m-re lévő tábáról leolvasod, mi van rajta. Nagyobb lett a tábla? Nem, csak jobban láttad. Szóval rosszul gondolod. -
KRISSTUS
aktív tag
"különböző fizikai formátumon túl van-e bármi különbség köztük?"
A két csatlakozó nem csak fizikailag hanem az adat BUSZ-ok terén is némileg eltér (tudomásom szerint). A jelenlegi Wifi kártyáknál adatátviteli sebességben szerintem nincs jelentősége (m.pcie vs m.2 Wifi).Ha M.2-es kártyát veszel akkor ahhoz kell egy (m.pcie) adapter, ami elvileg csak a Full-os m.pcie helyén fér el.
A Full-os m.pcie (WWAN) aljzatokhoz is kell egy adapter m.pcie kártyánál, kivéve ha a laptopban megvan a Half rögzítés lehetősége.
Nekem egy B450 ITX-es lapom van amit egy AC9260-as (M.2) kártyával szereltek, a LAN és a Wifi sebessége között alig van eltérés. Jelenleg 2db pici bot antenna van rádugva, de a gyári antennával ugyan azt a sebességet érem el mint a LAN-on.
A B550-es (ITX) vagy hasonló Intel lapokat már AX kártyával szerelik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Xbox Series X|S
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Használt gamer/ workstation laptop felvásárlás TÉNYLEG magas áron!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest