- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mobil flották
- Netfone
-
Mobilarena
Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Xiaomi.eu rom telepítése, root, root elrejtés, stb.: [link] (dchard írása, Maist közreműködésével)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
scream24
senior tag
válasz
Viktor0610 #1897 üzenetére
Majd megnézem akkor. Édesanyám is ennél a banknál van. Amúgy valamelyik fb csoportban olvastam, többen panaszolták. Persze meglehet, hogy azóta orvosolták a hibát, ha volt ilyen.
-
-
-
scream24
senior tag
válasz
Viktor0610 #1894 üzenetére
Nem ismerem azt a "bankot". Viszont, ha csak a bootloader van nyitva, de továbbra is gyári rom van fent, a legtöbb banki app nem megy. Xiaomi.eu rom telepítés után a probléma eltűnik. Talán a fent említett pénzintézetnél is így van. Illetve nem pont idevág, de úgy olvastam, hogy ott amúgy is csak úgy működik az nfc-s fizetés, ha a banki appot megnyitjuk. Ha valóban így van, az elég gàz. 😊
-
fa4hu
őstag
válasz
Viktor0610 #1894 üzenetére
Nálam az OEM feloldás régóta be volt kapcsolva, de csak egy hónapja tiltotta le az MBH kártya digitalizálását, az azzal történő NFC fizetést. Nem gondoltam volna, hogy a kettő összefügg.
-
-
scream24
senior tag
1. Kinek mi az egyszerűbb, ugye. Igen, hibrid rom, mehet így is, úgy is.
2. Igen, van benne. Rendes miui tárcsázó, nem a google féle izé.3. Nem kell mókolni semmit.
Én már tovább pattintottam a telefont Édesanyámnak, de minden rendben vele. Nem nyaggatott. 😊 Megmutattam neki miként megy az ota frissítés, így azt is megoldja.
-
bach66
tag
Sziasztok!
Nem szeretnék valamit elszúrni, már nagyon régen flasheltem ROM-ot.
Nekem most a MIUI Global (14.0.8.0 (TKOEUXM) Android verzió 13 (TKQ1.220829.002) van fenn gyárilag, és a xiaomi.eu_multi_MI11LE_XM11Lite5GNE_V14.0.10.0.TKOCNXM_v14-13.zip ROM-ot szeretném feltenni.
Kérlek, erősítsetek meg a következő pontokban:
1. Ez hibrid, tehát fastboottal a legkönnyebb felrakni, - jól gondolom? (Csak nyitott bootloaderem van, TWRP nincs.)
2. Ebben, ha jól tudom, van hívásrögzítés.
3. Miután felflasheltem, nem kell semmi mást mókolnom ahhoz, hogy a banki appok is jól működjenek?+ Valakinek ez a ROM fenn van? Mi a tapasztalat vele? Minden rendben?
-
bach66
tag
Üdv!
Leginkább a hívásrögzítés miatt szeretném feltenni a xiaomi.eu ROM-ot,
DE:
Sajnos már ott elakadok, hogy nem tudom kinyitni a Bootloadert
A legújabb MiUnlock-kal próbálkozom. A telón minden beállítás stimmel. Az UnlockTool-ból telepítettem a drivereket.
Az Unlock azonban 99%-nál elakad.
Mi lehet az oka? Mit tudok tenni?
Nagyon megköszönöm, ha valaki segítene! -
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Tudtok linket adni a legfrissebb fastbootos Xiaomi.EU ROM-hoz?
Köszönöm!
-
válasz
Vigneau #1884 üzenetére
Nekem is csak azért volt ilyen hamar, mert manuálisan frissítettem innen:
Xiaomi 11 Lite 5G NE – MIUI Download Xiaomi Official ROM (ezbox.idv.tw)
-
Vigneau
félisten
Feleségem telefonjára tegnap este jött meg a 14.0.8., eddig nem panaszkodik rá - szerencsére. GoodSpeed-hez képest egy hét volt a csúszás.
-
-
Laca0
addikt
válasz
scream24 #1880 üzenetére
Semmit nem telepítettem mostanában.
Amúgy is csak a munkámhoz szükséges appok vannak rajta, semmi játék vagy ilyesmi.
Valójában nagyon sok appról van szó, 232 darabot ír a telefon rendszerfolymatok nélkül, de azért látom, hogy jócskán vannak benne gyári appok is.
Az a baj, hogy ezek 90% biztosan kell és nagyon sok beállítás, banki adat van, amit nem olyan egyszerű visszaállítani. -
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Megpróbálkozom megint, mert a problémám továbbra is fennáll. Hátha valaki mégiscsak tud segíteni.
Egy ideje nagyon gyorsan merül a telefonom. Minden nap tölteni kell akkor is, ha nem használtam sokat. És az alkalmazások fogyasztása is teljesen furcsa, soha ilyet még nem láttam. A múltkor még a 2 phone app volt a fő fogyasztó, azt sem értettem, hiszen és csak a True Phone-t használom, a gyári phone app miért fogyaszt mellette olyan sokat?!? Ez is furcsa és szokatlan volt.
Ma pedig azt figyeltem meg, hogy a wifi fogyasztotta el az áram 42%-át!!! Semmi sem változott a szokásaimon. Reggel bekacsolom, este 11-12 körül ki. Ma még kimondottan keveset is használtam a telefont.
Már nem tudok mire gondolni... valami kémprogram, lehallgató program futhat rajta?!? -
Köszi, engem egyébként az kavart meg, hogy másik topicban arról beszéltek, hogy nem kell pánikolni, ha a Xiaomi nm adja ki a 14-et rá, mert egyedi ROM-okban, benne lesz, és erre a készülékre is elkészítik. Akkor úgy voltam vele, ha tényleg nem lesz 14, mert mondjuk a 780G-nél nem kérdéses, ott tényleg nem lesz, de az NE-nél még kérdőjel volt pár héttel ezelőtt is, azóta nem kerestem
... szóval úgy voltam vele, ha tényleg így lesz, akkor majd felteszek egy olyat, de ezek szerint az sem lesz így
-
válasz
GoodSpeed #1873 üzenetére
Xiaomi.eu rom esetén vsz nincs miért aggódni, sokan használjuk nagy megelégedéssel, és eddig nem volt rá precedens, hogy adat szivárgás, lopás történt volna miattuk.
A hívás rögzítés elérhető némely (nem eu-s) romon pl Indonéz, Taiwan, de a felrakásukhoz ugyan úgy szükség van nyitott bl-re, hiába gyártói hivatalos rom, a lokalizáció és egyebek miatt a a bl zárás a telepítésük után bootloop-ot, téglásítást okoz.
-
Thrawn
félisten
válasz
GoodSpeed #1873 üzenetére
Igen, megszűnik. Ha nincs új gyári ROM, nincs új Xiaomi.eu ROM sem, mert abból készítik. Nem kell semmiféle recovery, se TWRP se OrangeFox ahhoz, hogy ezt a ROM-ot feltedd. Alapból nincs root sem, nálam sincs, nincs rá szükségem. Az adatlopástól való félelemben némi paranoiát vélek felfedezni, de ezt mindenki döntse el magának mennyire félti az adatait. Totális biztonság nem létezik, még gyári ROM-on, zárt bootloaderrel sem.
szerk: A puding próbája az evés. Ha kipróbálod és nem tetszik, vagy aggódsz az adataid miatt, még mindig ott a lehetőség, hogy visszategyél egy teljesen gyári ROM-ot és visszazárd a bootloadert.
-
A hivatalos ROM támogatásának megszűnésével egyidejűleg ennek is a támogatása megszűnik? Tudom, ez olyan kérdés, mintha jövőbe kérdeznék, de korábbi telefonokkal kapcsolatos Xiaomi.EU-ROM-ra gondoltam. Akkor majd lehet átállnék rá, mert nálam elsődleges a biztonság.
Itt ugye eleve van egy BL nyitásos 168 órás pihike, hogy átgondolja az ember... Nagyjából nekem a hívásrögzítés lenne az az előny, ami számottevőnek mondható.
"Csak hogy se hivatalos TWRP se hivatalos Orange-fox nincs Lisa-ra. Ez a helyzet. És valóban: bármelyik custom rom ellophatja az adataidat, és pontosan nulla kontrollod van felette. A xiaomi.eu romban is maximum annyira bízok meg, hogy elég sokan használják, ezért már kiderült volna, ha szivárogna."
Így egyelőre nálam is pihikézik a dolog.
-
-
-
-
-
Thrawn
félisten
Van új Xiaomi.eu ROM: V14.0.10.0.TKOCNXM
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i5-HQ I 12GB I 500GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest