- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
Te pedig kultúrálatlan...de ezt már megszoktam itt...
Tehát:
Valóban nincs ilyen monitorom, sőt nem is láttam ilyet...
Ezért is írtam így:Tudtommal az XA7-17i is rendelkezik mindkét bemenettel...
A következőkből indultam ki:
- amit pl. te is írtál: mégpedig hogy menüből lehet/tudsz váltani az analóg és a digitális bemenet között...váltogatni pedig csak létező dolgok között lehet, ergo analóg és digitális bemenettel is rendelkezik a monitor...
- a neten fellelhető összes forrás a következőket írja ehhez a monitorhoz (Features Analog / Dual Digital Interface...Video Output Analog & DVI...stb.)
Ez teljes összhangban van a gyakorlattal, nem sok olyan monitor van jelenleg a piacon, ami csak és kizárólag DVI bemenettel rendelkezik...nemsokára lesznek ilyenek is, de ez már más tészta...
- a két bemenet tehát megvan a monitorban, a kivezetés mikéntje azonban (két csati, egy csati-egy benőtt farok, csak egy benőtt farok) nem volt egyértelmű a számomra, már csak azért sem, mert a fellelhető források vagy nem említik, vagy pedig mint ez [link], a következőt mondják: Includes both Analogue & Digital Cables...ez pedig elég egyértelmű...
Ráadásul számomra teljesen illogikus is, hogy csak egyszerre egyetlen bemenet legyen fizikailag elérhető...persze kis hazánkban minden elképzelhető...még az is, hogy ezek a monitorok mégsem XA7-17i tipusok...
Tehát a monitorban van analóg és digitális bemenet is, ekkor pedig csakis csatlakozók (pl. nekem is van DVI > DVI-DSUB Y-kábelem), kábelek...gondolkodás kérdése az, hogy egyszerre két gép legyen rákötve és a menüből lehessen váltogatni a két PC képe között...
P.S.:
A stílusodon meg változtatni kellene sürge-sürge módon...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Nem...nem értem...
Tudtommal az XA7-17i is rendelkezik mindkét bemenettel...
Ráadásul pont te írtad le a #60-as hsz.-ben hogy tudsz váltogatni a menüben a kétféle bemenet között...akkor most mi van...?
Most már valóban komoly kétségeim vannak, vajon érted is az írott beszédet (beleértve a saját hozzászólásaidat) vagy csak kattogtatod a billentyűzetet...? -
Rover623
félisten
Akkor olvasd el mégegyszer (mondjuk hangosan) a #63.-at és próbáld megindokolni hogy miért mondtad erre hogy butaság...
P.S.:
Persze olvashatod közvetlenül az eredeti kérdést tartalmazó #61-et is:
es en ez utan szeretnek valasztani a monitoron, hogy az analog vagy a digitalis bemenetre erkezo jelet mutassa-e.
No, erre mondtad te hogy butaság...vagy akkor mégsem...?
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Már bocsesz...de te írtál butaságot...
Teljesen mindegy hogy ''benőtt'' kábele/kábelei vannak egy monitornak és/vagy csatlakozói...elektronikailag ugyanaz a felépítés, csak a benőtt kábel esetén megspóroltak két csatlakozót...1-2USD, sok tízezer monitor esetén komoly megtakarítás..!
A több bemenettel rendelkező monitorok esetén a következő lehetőségek vannak:
1. Alapból annak a bemenetnek a képe látszik, amelyiken van jel. A másik bemenetre vagy közvetlen nyomógombbal vagy a Menüben lehet átkapcsolni (néhány ''okos'' gyártó jól eldugja ill. nem teljesen egyértelmű jelöléssel látja el...de ettől még ott van!).
2. PIP...persze ez csak a felsőkategóriás monitorok esetén létezik...
Én még nem láttam olyan ''gagyi'' monitor-t, ahol nem lehetett váltani a bemenetek között...persze az árcsökkentés kényszere csodákra képes...
Szóval tessék csak szépen áttanulmányozni az adott monitor kézikönyvét, de a legjobb átnézni a monitor menüjét... -
Fixer_SH
tag
asszem felre ertetted egy kicsit...
en ugy szeretnem bekotni, hogy van 2 db PC-m, az egyikrol jon az analog jelet vivo kabel, belemegy a monitor analog bemenetere, a masik PC-rol jon a DVI kabel, es belemegy a monitorba (mint mar tudom, fixre be van kotve).
es en ez utan szeretnek valasztani a monitoron, hogy az analog vagy a digitalis bemenetre erkezo jelet mutassa-e. -
Fixer_SH
tag
ez nagyon jo hir!
neztem a hasznalati utmutatot, es ott az all, hogy a szabvany szerint van a garancia, es a szabvany azt mondja, hogy 6 teljes pixelhiba es 7 alpixelhiba lehet a monitoron...
azert ehhez kepest az 1 pixelhibara csere NAGYON jonak mondhato!
hat most megjobban elbizonytalanodtam, hogy Samsung 730BF, vagy ez a Xerox...
mondjuk a Xerox ellen szol, hogy nem tudok valasztani az analog es digitalis bemenet kozott (legalabbis nem lattam a leirasban semmi erre vonatkozot)
dev89, te tudsz valtani az analog es digitalis bemenetek kozott mondjuk OSD-bol vagy valamelyik gomb segitsegevel? -
Fiery
veterán
Ha megmondod a kepernyo azonositojat, akkor az EVEREST azon hibajat tudnam javitani, ami a Te monitorodnal jelentkezik, sehol mashol
Az azonositonal tevesen az van beirva az adatbazisba, hogy CRT a monitor, mikozben az ugye LCD. De az azonosito nelkul nem tudom, hol az adatbazisban az eliras... 7000 bejegyzest pedig bajos lenne ellenorizni egyenkent...
Fiery -
Racecam
nagyúr
''Miért nem jó a 60Hz?''
Ezt mondtam én Neked!
''Es az LCD-knel teljesen mindegy a frissitesi freki, nyugodtan lehet 60 vagy 75 vagy 85 Hz, kulonbseget nem fogsz latni A szemet pedig nem rongalja a 60 Hz sem, ugyanis az LCD egesz mas elven mukodik, mint a CRT, nem kell allandoan frissiteni a kepet.''
Ezt meg Fiery.
És azért nézd meg a képernyő azonosítóját, hogy segíthess Neki az Everest esetleges bugjának megtalálásában!
u.i.: És ne hisztizz! -
Fiery
veterán
A CRT biztosan egy teves detektalas, az EVEREST hibaja. Meg tudnad mondani, hogy a ''Kepernyo azonositoja'' sorban mit ir ki a Kepernyo oldalon az EVEREST?
Es az LCD-knel teljesen mindegy a frissitesi freki, nyugodtan lehet 60 vagy 75 vagy 85 Hz, kulonbseget nem fogsz latniA szemet pedig nem rongalja a 60 Hz sem, ugyanis az LCD egesz mas elven mukodik, mint a CRT, nem kell allandoan frissiteni a kepet.
Fiery -
Racecam
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest