Hirdetés
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
NINCS SPOILER A SZÖVEGBEN!
Nah, végignyomtam az Enemy Within-t "classic" fokozaton néhány second wave opció bekapcsolásával újratöltögetések nélkül. Illetve de, egyszer kellett újratöltenem amikor "squad wipe" volt. Újratöltöttem és a a hatból sikerült két emberemet megmenteni. Utána egy rohadt nehéz hónap következett

Ha valaki olvassa ezt a bejegyzést és nem ismeri a játék mélységeit, annak a következő tanácsokat tudom adni:
-(1)
Az "Enemy Within"-nel játssz, ne az alapjátékkal, mert a kiegészítő rengeteget hozzáad a játékhoz-(2)
Elsőre én hanyagolnám a second wave opciókat, de ha mégis second wave-opciókkal akarsz játszani, akkor:
-"Absolutely critical" -> van értelme, bizonyos szempontból taktikusabb játékra ösztönöz
-"The greater good" -> minimális a kihatása a játékra, könnyen teljesíthető
-"Marathon" -> Nem próbáltam, de nem tartom jó ötletnek, mert azt eredményezheti, hogy a játékos beleun a játékba. Ráadásul csak a kezdeti hónapok lesznek nehezebbek (ami amúgy sem sétagalopp).
-"Aiming angles": -> hasonló a kihatása a játékra mint az absolutely critical-nak
-"Save scum" -> (játék betöltés újrainicializálja a random generátort) melegen ajánlom bekapcsolni, mert ha a
játék hibájából hal meg valakid, akkor az utolsó autosave betöltésével van esélyed ezen változtatni. Persze ez önmérsékletet kíván.
-"Mind hates matter" -> egyértelmű nehezítés, de nekem ez bejöttTöbbit nem próbáltam, de a "Not created equally"/"Hidden potential" kapcsolókat semmiképpen sem ajánlom
-(3)
Nehézségi fokozat:
-Ha még nem játszottál a játékkal akkor mindenképpen a normál fokozatot ajánlom
-Ha a normál fokozat kevés, akkor a következő logikus lépés, a self imposed iron man (akkor sem töltesz vissza, ha meghal egy embered vagy valamit saját hibából elszúrtál). A játékban van bug (abszolút minimális) ezért nem ajánlom az igazi "iron man"-t. Úgy gondolom, hogy ezt a játékot csak így érdemes játszani.
-Ha a normál fokozat+self imposed iron man kevés, akkor lehet játszani a katonák skilljeivel és felszerelésével, nem mindig csak a bejáratott dolgokat vinni/választani. Illetve bekapcsolni pár second wave opciót azok közül amelyek nehezítenek a játékon.
-Ha ezeken már túl vagy, akkor érdemes (a korábbiakon felül) classic fokozaton játszani. Ez minőségi ugrást jelent a játék nehézségében, és alapvetően nehezen teljesíthető a normál fokozaton bevált taktikákkal.
Spoiler nélkül: Classic fokozaton a játék eleje a "heavy" kaszton és a robbanóanyagok helyes alkalmazásán múlik.-(4)
Érdemes próbálgatni többféle csapatösszetételt illetve ha egy adott kasztból két katonánk is van (tegyünk róla, hogy legyen) akkor különböző skilleket választani, ne mindig ugyanazt. Játszunk a katonák felszerelésével is, ez érdekes/izgalmas taktikákat eredményez. Én például Classic-on előszeretettel használtam lopakodó taktikát...-(5)
"Nincs vége amíg azt nem mondom..."
Ha teljesen új a játék, érdemes lehet az első 1-2 hetet mint egy demót felfogni majd újrakezdeni az egészet...Ezután viszont állhatatosnak lenni és még egy squad wipe után sem feltétlenül feladni. A játék első felében (és kifejezetten normál fokozaton) még egy squad wipe-ból is vissza lehet jönni megfelelő taktika alkalmazásával. Nincs is annál jobb, mint egy vesztettnek tűnő játékot megfordítani...
-(6)
Taktika:
Anélkül hogy bármit spoilereznék:
a játék nem kényszerít arra, hogy minden egyes bevetést megnyerj / minden egyes civilt megments. Vannak missziók amelyeket (bár nem érdemes, de) el lehet szúrni. Ennek megfelelően minden opcionális küldetésnél a csapatunk épsége legyen a fő szempont, abból is a kulcskatonák (általában a legmagasabb rangú katonák) túlélése. Egy nulladik szintű újoncért senki sem fog könnyeket hullajtani ha meghal, de ha egy ezredesünk harap a fűbe, az azért el tudja cseszni az esténket
J.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás a topikban elérhető.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motoros topic
- Arc Raiders
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Elektromos autók - motorok
- Linux Mint
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest