Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
addikt
Nem szégyellem bevallani, hogy ezeket is a wikipédiáról nézem.
Meccseket is kb. egy éve nézek, de nem mindent inkább olvasok csak róluk. Jó, mondjuk az EB-t nézni fogom, főleg a magyarokat, meg az érdekesebb meccseket. Persze a régi nagy focistákat ismerem, de Thierry Henry kimaradt az életemből, őt is a Fifából ismertem meg.
-
icemad
nagyúr
Közben megjött nekem is a távirányító, amit írtam. Na ilyet ne vegyél! Láttam már sok szemetet, de ilyet még nem. Ha bevan kapcsolva a tv, akkor tökéletesen működik. Egy ideig. De pl bekapcsolni nem lehet vele a tévét. Ha bekapcsolod valahogy, akkor működik. De akkor úgy, mint az álom, mint pl az LG magic remote. Pöcc-röff megy minden. De, ha elindítasz egy filmet, nézed tíz percig, utána már csak villog és nem csinál semmit. Ezt sokkal hamarabb akartam falhoz vágni, mint a gyári távirányítót, pedig az is egy ritka szar valami...
-
icemad
nagyúr
Nekem meg a futár lejelentette hétfő este, hogy bedobta a postaládába. Csomag meg sehol. Ma fogom megreklamálni. Ilyen még soha nem történt velem itt. Nem egy nagy összeg, de nem hagyom, hogy rászokjanak. Pl tegnap meg minden gond nélkül megjött fiamnak a Flip 5 telefon, bár az meg kb ingyen volt.
Asszonykám flip 3-asa megnyekkent a belső kijelzőn, visszaküldtem. Jött az email, hogy nem tudják megcsinálni, adnak helyette vadonatúj flip 5-öt. Mi meg két nappal korábban vettünk neki egyet.Szóval az egyik ment a fiamnak.
-
homerhamm
addikt
Vettem egy ilyet is kemény 2000 forintért. Eredetileg egy amerikai rendszámtáblát akartam venni, de szerintem nem fért volna be a táskámba.
Egyébként ez nem tudom mennyire eredeti Nascar autó, mert az aljára Made in Csájná volt írva, mondjuk a többi ilyen autónak megvolt a doboza, de én direkt nem dobozosat vettem, mert azt nem lett volba szívem kibontani.
-
homerhamm
addikt
Mostanában játszok vele, ez is kezd unfairkedni. Egyre több a kamules és kamubüntető. A lapok állásával is megbarátkozok. Ez még az a szint, amit elvisel az idegrendszerem.
Amúgy tök jók lennének a reklámok játék közben is, mondjuk online EAFC meccs közepén egy beugró reklám. Verném is szét a konzolt.
-
icemad
nagyúr
De neked nem számít fel költséget a szállításra? Mert ez a 3 meg 4 euró tényleg jól hangzik. De szállítással együtt már nem sokkal olcsóbb, mintha itt veszem meg.
Más téma : kinek van tapasztalata az ilyen handheld pc cuccokkal? Sógorom születésnapjára Asus ROG ally-t nézett ki. Ezekből melyik a legjobb olyannak, aki kb soha nem használt PC-t? Szerintem a Steam Deck egyszerűbb lenne neki. Meg ott van a Lenovo gépe is. (go talán?)
-
icemad
nagyúr
Én meg sokszor dolgozok olyan helyen, hogy oda/vissza 250 km. Akkor talán még pont belefér a hatótávolság is, üresen. Szóval mondtam a főnöknek, hogy én szívesen megállok az autópályán 40 percre tölteni, de egyrészt drága lesz, másrészt fizessék ki túlórában, harmadrészt az egyéb költségeket is fizesse ki a cég, pl wc használat, kaja, ital, cigi, gyufa stb. Másrészt a házam előtt én a saját kocsimmal fogok megállni, mert azt féltem és arra lát rá a kamera is. A cégessel meg tőlem azt csinálnak, amit akarnak. Tiszta röhej az egész. Én már megmondtam nekik, hogy dugják fel maguknak az elektromos szarjukat...
-
icemad
nagyúr
Az mondjuk elég vicces méret.
Nálunk a cégnél is vakarják a fejüket most, mert a cég erőlteti az elektromos autókat és Vito szerű elektromos minibuszokat. És mindenki húzza a száját. Egyrészt a hatótávolság miatt. Másrészt, aki rábólint egy ilyen kocsira, ott a cég kiépíti a töltőállomást is. Mármint az otthonukban, a saját házuk előtt. De itt csak a céges autót lehetne tölteni. Ugye kellene a 3 fázis is, ami szintén kérdőjel. Meglehet csinálni, csak senki nem tudja, hogy ezt a cég vagy a melós fizeti. Meg ilyen Vito szintű autóknál írnak 200-300 km hatótávolságot. Ami kb vicc. Szóval van baj a sötétzöldekkel is rendesen... -
-
homerhamm
addikt
-
homerhamm
addikt
Újjabb kínai történet. Felsértette a lábujjam alját (a hámot rajt) a Sárkányba vásárolt cipő. Szerencsére tudok járni, csak érzem a púpot kicsit, meg néha dörzsöli.
Kivancsi lennék történt e ilyen mással mondjuk márkás cipőnél-e.
A kínaiak meg inkább menjenek főzni, azt legalább tudnak.
Mondjuk a Temuról láthatatlanba nem vennék ruhát, bár fésűt már rendeltem onnan.
-
icemad
nagyúr
Mondom... régen nem kellett papírozni ilyen átalakításokat. Mostani helyzetet nem ismerem.
Belül is vannak szabályok, amiket a rendőrök is néznek. Pl a kormány megfelel e az előírásnak. Biztonsági övek, ülések, bukócső, stb. Talán pont te linkelted a videót a suzukiról, amin valami dobozon ült a sofőr. Szóval belül is csak ésszel... -
icemad
nagyúr
Nem az ültetéssel van baj, hanem a bodykittel. Azok sokkal vastagabbak, mint a gyári elemek. Azon a képen, amit beraktál, tippre nincs semmilyen ültetés. Max ilyen 2-3 cm, ami bőven elég is. Viszont, ha jobban megnézed a képet, ott szemmel láthatóan külön elemek vannak. Külön lökhárító, külön sárvédő, külön küszöb. Az én Fordomon meg ezek összevoltak dolgozva. Sokkal többe kerül, sokkal drágább javítani. De jól néz ki, sokkal igényesebb. Lehet, hogy ma már ilyesmivel nem foglalkoznak, de régebben egy ilyen fehér kocsit "lenéztünk" volna. Mert azt közli a tulajról, hogy vagy nincs pénze, vagy igénytelen, vagy nem tud vezetni, vagy már arra gondol, hogy mennyi lesz a javítás, vagy mind egyszerre. Átlagember meg ránéz és tetszik neki, mert szép. És tényleg az, csak nem tökéletes. Sajnos most nincs időm paintben megcsinálni, de képzeld el ugyanazt a fényképet a fekete csíkok nélkül az elemek között. Mennyivel szebb lenne úgy!
Én valami minimum 20 éves Japánt mondanék. Honda, Toyota ilyesmi. Azokhoz van minden is, aránylag olcsón. Lényegében már kitaposott út, neked csak a saját stílusodat kell megtalálni. Magyarországon is sokan foglalkoztak japán autókkal. Van szakértelem, tudás, tapasztalat. Mazda sem lenne rossz, mert az alapból is tud szép lenni, de a legtöbb nagyon rohadt már.
-
icemad
nagyúr
Ha rendes tuning garázsba viszed, akkor megcsinálják a papírokat is. Kb 15 éve hagytam abba, akkoriban nem is lehetett ilyen fekete fóliát rakni az a és b oszlop közötti ablakra. Úgy oldották meg sokan, hogy műszakin egyszerűen lehúzták, később meg raktak fel másikat. A rendőrök viszont nem igazán szerették.
Másik kérdés, hogy egyáltalán érdemes e ilyesmiben gondolkozni. Jól néz ki, az igaz, (bár ezen a képen elég igénytelenül van megoldva) de pl. Hollandiában elég sok a fekvőrendőr, és amikor utoljára voltam Magyarországon, ott sem sokkal voltak jobbak az utak.Egyszer odavered és cserés lesz, ami nem olcsó. Egyébként a küszöbre, első/hátsó lökősre régen papír sem kellett. Kormányhoz, nyomtáv szélesítőhöz, kipufogó rendszerhez, váltórendszerhez, alsó led világításhoz úgy emlékszem igen. De régen volt már, szóval a megfelelő topikban mindenképpen kérdezz rá. (egyébként ilyen tuningokra az autó árának többszörösét ellehet locsolni, jól gondold meg, hogy belevágsz e.)
-
Steve1207
veterán
Nekem úgy rémlik, hogy ezt is át akarják alakítani törvényben szigorúbbá a mercis gázolás óta, mert azon is volt ilyen-olyan tuning. Nem tudom, hogy most mi az álláspont meg hol tartanak ezzel, de régen is eléggé szabályozva volt, pl egy fóliázás is, ha csak környező országokhoz viszonyítottuk.
-
Bogyi007
veterán
Eddig nem ismertem egyáltalán, de kipróbálás után azt mondhatom hogy meglepően jól szól. Nekem a tenyeremben fér el és már a súlyából érződött hogy van benne cucc. Amikor megszólalt a tesztnek szánt
Moonlight Shadow a Groove Coveragetól eléggé meglepődött arcot vágtunk mindketten kissógival.Alza oldalán találtam magyar leírást - ott egyébként túl van árazva, 10500 és 12000 forint között látni az Árukereső oldalán.
A Soundbar is tökéletes.
Eddig egy Logitech Z506-os szettet használtam a TCL 55C645 tévéhez, ami valljuk be azért kicsit komplikált volt használatilag - ez most jelentősen megváltozott és most derült ki igazán hogy az eddig tűrhetőnek vélt saját hangja a tévémnek milyen pocsék.
Driveclubbal és a Pataponnal próbáltam ki hogy miként szól és mennyi a késlekedés (Hdmi eArc csatlakozón keresztül kötöttem a tévéhez) és tetszett amit hallottam és nem tapasztaltam késlekedést sem.
-
Steve1207
veterán
Ez a kupon amúgy hogy működik? Nekem mindig kuponcsomagnak nevezi, az meg értelemszerűen többet jelentene (mint pl rendelésnél beváltható kuponokat, ami nem is biztos, hogy fedezi, pl százalékot ad vagy xy összeg használható fel csak, nem pedig egy fix elszórható az egészre), ha "csomag". Az ilyen pörgetős hülyeségnél meg olyan listákat adott be időlimittel, hogy azonnal költsek, aminek max a tizede volt az előzményeim alapján releváns.
-
ρσгτσ
addikt
Megrendeltem a kamerás verziót. Bár a kamerát nem biztos, hogy fogom használni, majd meglátjuk. Hosszított Opel Movano -ba rakom be, amin egyébként radar van, de rámpánál pontosabban lehet majd ráállni.
A kábel hossza biztos nem lesz elég, és toldalékkal nem tudom milyen lesz, de belül el tudom vezetni.
-
icemad
nagyúr
Én arra tippelek, hogy a két műszakis képnél még ültetve volt az autó. Bár ezeken a képeken nem látszik annyira. Akkor meg elég egy fekvőrendőr, hogy odabaszd valahol az elejét vagy hátulját. Gondolom egy ilyen eset után került fel a fekete lökhárító, hogy legyen rajta valami. A legelső képen, amin szemből van, ott meg mintha emelve lenne rajta egy kicsit. Valószínűleg azért, hogy máskor ne szakadjon le... Drága dolog ez...
A szín meg millió dolog miatt lehet ilyen. Még az is lehet, hogy a színkód/anyag/festék azonos a gyárival. Csak a karosszéria nagy része kapott 20 év napfényt meg uv-t, kocsimosást, a frissen fújt meg nem. Ezt egyébként kurva nehéz belőni ilyen idős autónál. De én 15 éve nem nyúltam kocsihoz, szóval biztosan van nálam okosabb, aki megmondja, hogy mi a helyzet. -
ρσгτσ
addikt
Úgy látom rendszám lekérdezése után, hogy pont nem az első, hanem a hátsó lett cserélve feketére.
De itt is eléggé eltér a szín. Gondolom az lehetséges, hogy a gyárilag színre fújt műanyag színe másképp változik, mint a féme fújt? Vagy lehet eleve mind a két lökhárító színre lett fújva utólag?
-
ρσгτσ
addikt
Autóról jut eszembe...
Most nézek autókat, de azt a cégbe fogom venni. Nem olyan régen vettem egy másik autót, de azt meg a párom nevére, mert semmi bónusza nincs a biztosítónál és jó lenne ezen is "dolgozni"...
Na itt jön a probléma. Nekem maxos bónuszom van, de úgy látom 2 évig vihető át, utána pedig nullázódik.
Hogy tudnám ezt normálisan megőrizni?
Úgy látom, ha veszek valami kis olcsó járgányt, akkor fél évre ideiglenesen ki tudom vonni a forgalomból, aztán ez még hosszabbítható. Érdemes ezzel szórakozni, vagy van valamilyen normálisabb megoldás a megőrzésre?
Szerk.:
Mondjuk ilyen pici rohangálósnak még azt is tudnám használni, ha a fontosabb elemek nincsenek szarrá rohadva. Pl. 2000 körüli Swift vagy Matiz. -
homerhamm
addikt
Nem tudom, mostanában elgondolkodtam, hogy meg kéne venni valamelyik Dark Soulst, vagy Elden Ringet, de azért hogy 10 perc múlva repüljön minek.
Amúgy meg tökmindegy, mert nekem Xboxot se szabadna adni a kezembe, mert mindennek a vége az lesz hogy visszatérek a Watch Dogs-ra.
-
homerhamm
addikt
Őszintén? Csak azért kérdeztem, mert játszottam a demóval, és már az első kicsi ellenfél is olyan unfair volt, hogy a játék 10 perc után repült is.
Ezek után más souls játékot nem is veszek, pedig szívesen játszanék az Elden Ringgel, de nem akarok azért 20ezer forintot fizetni, hogy 10 perc alatt reoüljön. Pedig érdekel ez a váras-fantasy világ.
-
Bep
őstag
2003-2006 Kia Rio 1.3 benzin kombi (kb. miénk volt a 2.-3. az országban átvételkor abból a felszereltségből.)
Be lett cserélve 2006-ban egy új lépcsőshátú Kia Rio 1.5crdi-re. 2017-ben vettem át szülőktől (szülők maradtak Koreában, csak egy i40 kombi lett), majd 2021-ben cseréltem le egy Avensis-re. De csak méret váltás miatt.
Imádtam. -
Steve1207
veterán
Nekünk volt egy 1.4-es 97 LE-ős Rio. Már az is megbízható volt és értelmesebb felszereltséggel az 5 ajtós kategóriában, mint a vetélytársak (plusz akkoriban 1 bő millával olcsóbb volt tőlük a hasonló felszereltség). Na meg jól voltak a helyek kialakítva, ebben el tudott értelmesen ücsörögni hátul egy magasabb ember is, összes többiben nyomorogni kellett, ez eléggé top 5-ös szempont volt, ahogy a csomagtartó kialakítása is, hiába 5 ajtós. Kb az akkori Corolla volt így cakpak vetélytárs tudásra, hogy mindenből hasonlóan teljesítsen. 10+ év alatt annyi volt a legnagyobb baja, hogy a bal hátsó lámpa néha párásodott. Most a köv tulajnál azóta se volt semmi gondja tudtommal a 20 év alatt, csak a kötelező dolgok mentek mindig.
Én szerettem amúgy, kevesebb nyűg volt vele, mint havernak a Swift 2-vel anno, pedig alapvetően az se a szervizbe rohangálós fajta kisautó, amúgy meg szép pörgősen ment, váltó is mint a vaj, patent volt.
Most meg kb minden SUV beütésű a kicsiknél is sokszor, nem tetszenek az új autók kimondottan. -
icemad
nagyúr
Egy ideig használtam 0 kilométeres Mercedes Vito-t, cégest. 4500 km után lett motorhibás. Talán abban is Peugeot motor volt. Nem volt vicces. Azzal nem lett volna bajom, ha melóba menet szarja össze magát, de ez a rohadvány meló végén adta meg magát. Nehogy haza tudjak menni egyszerűen vagy a szerviz nyitva legyen...
Szóval ilyet ne vegyél.Azt viszont nem írtad, hogy családi autót keresel vagy céges áruszállítót.
-
5008 Peugeot (1,5 TDI GT Line) a családi autónk. Eddig a típushiba AdBlue tartály cserén túl nem volt más (elvileg elkerülhető mindig full AdBlue tartállyal). 40000km, lassan 5 éves.
KIA Sportage mild hybrid 1,5 diesel Gold a céges autóm, nem volt vele még semmi, 50000km, 1,5 éves. 5,7l/100km átlagfogyasztás. Ha 30 cm-t nem vágtak volna le a sejhajából, tökéletes lenne, így keveslem a csomagteret (ezzel együtt 2 hétre elmentünk vele olasz körútra, elég volt 2 felnőttnek + 3 gyereknek (11, 14, 16) - inkább alacsonyak vagyunk, az is igaz.
Sorento nem annyival nagyobb, mint látszik, én meglepődtem, amikor rendesen lemértem a 2. sort, meg megnéztem/mértem a csomagtartót belülről. -
Bogyi007
veterán
Pár dolog nálam is beugrott a kosárba. Az Androidos boxot már írtam hogy miért, a Transmitter a céges kocsiba lesz jó hogy tudják Spotifyt használni.
Az "agybadugós" fülesre szimplán kíváncsi vagyok hogy mit tud ennyiért. A többiek meg aprópénzért voltak és elsőre hasznosnak tűnnek.
-
Bogyi007
veterán
Fateréknál van egy Dyras BL-32N1EU 32" HD D-LED TV készülékem, amihez az alap MindigTV (ingyenes) szolgáltást használom. Ehhez ez az Androidos box tökéletes lesz - így a DigiOnline vagy a DirectOne applikációt is használni tudom és így több csatornát is el tudok érni amikor kéthetente hazaugrok.
-
Steve1207
veterán
Én pl a tükrözésért nem vagyok oda, abban a formában, kényelmetlen volt. CC meg csak kiküldi, hogy mit nyisson meg és maga az adott eszköz intézi onnantól, ha nem eszközön van a forrásfile, telón be is zárhatod, csinálhatsz mást rajta, de maga a kommunikáció megmarad vezérlésre, playlistre, mindenre, hisz egy háló, ugyanazon acc. Vagy pl ilyen videa és társai oldalakon használom (pl anime-k), ahol felismeri, hogy videó fut és akkor ugyanez a kör, nyugodtan be lehet utána zárni böngészőstől mindenestől és a tv-n tudod intézni a videó vezérlését (plusz teló notifiy-ben hasonlóképp).
Vagy már van WebOS és Tizen-en is alternatívája ennek app-on keresztül, hogy az vezérelje tv-n az adott alkalmazást valami köztes módon? Pár éve még nem volt, most nem tudom hol tartanak. -
Steve1207
veterán
Nálam 7-8 éve mindig van egy naprakész droid box mindennel belőve, ha kell lehet vinni ide-oda, ahol van egy kijelző. Retrózást lefedi mindenre PS1-ig teljesen bármely bt kontrollerrel, p2p streaminget úgyszintén, cloud gaminget, DRM kötött streamingből minden maxon, hogy certik is vannak, CC support nagy előny, SMB meg minden elérés pikpak. Emellé nem sűrűn szükséges semmi multimédia szempontból és jóval többet ad, gyorsabb, mint egy tv rendszer (plusz csak átdugod az új tv-re váltáskor és megy minden tovább).
Itt egy teszt 2020-ból, hogy miképp támogatja a streaminget minőségre, ha csak L3-as DRM-el rendelkezik az adott készülék. Kb ezért se volt soha ajánlott android tv-s csoportokban sem, csak valamelyik nagyobb modell, amely CoreElecezhető volt (valamelyik Max), mert úgy lefedett egy korrekt otthoni hálózati lejátszást 4k-tól mindenre megjelenéskor és anno nagy előnye volt, hogy úgy ment a kadenciahelyes lejátszás is.
Na jó, nyilván ezeöccá', bár én szívesebben fordítom azt is egy normális cuccba.(#58720) homerhamm: itt az ideje GTA-zni vagy előszedni a RDR2-t
-
ρσгτσ
addikt
Sikerült közben beszereznem a droid boxhoz a kedvezményes linket, ha valakit érdekel.
Az a lényeg, hogy ne legyen letöltve az app, utána pedig teljesen új account -tal lépjetek be. Régin nem lehet használni a kedvezményt. Akkor sem, ha még soha nem vásároltatok róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Black & Decker töltőt keresek
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest