- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
volt egyszer egy X800XT-m úgyhogy személyes tapasztalataim vannak vele
Érdekes: lejjebb összefoglalom, mire jutottam ezzel kapcsolatban...
A fenti konfigommal húzott GPU-val meg húzott CPU-val meg rammal 6812 pont.
Szóval most 7800 GS eredménnyel gizdulsz az X800 topikban, és csodálkozol, ha erre rákérdezek, hogy ez miért is jó?De tényleg, írtál ide korábban is:
A konfigommal <katt a felhasználónevemre> 5831 pont volt 3DMark05-ben
Szóval 5831 pont volt a 16 pipás XT-től. Ahhoz képest 6324 pont egy 12 pipás Protól talán mégsem olyan rossz eredmény, nem?(Igen, ez egy picit több, mint amit az előbb írtam, mert most 2,8-on megy az ''ide nem kellő'' San Diego.
) Amúgy számomra ''szakmailag'' is érdekes tapasztalat, hogy egy alapvetően VGA-limitált, s ebben elég jónak gondolt tesztben is 5-6%-ot tud dobni egy erős proci.
Szerk.: A tuningot nagyon nem bírta, 50 MHz plusztól már kifagyott.
Igen. A fenti eredményhez meg nem picit van tuningolva ez a kari: 600/570 (2ns).
de a Shader Model 3.0 hiánya miatt 06-ban csak 1800 pont körül ért el.
Ez meg kicsit NC: a 3Dmark06 miatt nem cseréltem volna le a karimat. -
DigitXT
félisten
A korábbi 600/570 egy 3700+ San Diegoval megspékelve: 6298 3DMark05
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #463 üzenetére
Elvileg minden XT 1,6-os ramokkal fut, viszont az eredeti XT (nem XTPE) órajeleket még 2.0-sal is hozni lehetne simán, hiszen épp az az 1Ghz az elémleti határuk...
Fel lehet-e húzni büntetlenül 560-ig a ramot
Szinte garantált! ATT-vel, vagy ATI Toolal még kis is tudod tesztelni a végét. Nekem ezek a 2.0-ás Samsungok 570-nél is vígan szaladgálnak, bőven túl a specifikáción, és ha jól emléxem 580-nál kezdenek sárga pöttyök megjelenni az ATI Toolban, szóval ott a vége, fuss el véle. Egy 1.6-os akár 600-ig is bírhatja (elméletileg simán).
Nem akarom húzni csak kíváncsi vagyok
Én se 600/570-en járatom a karit, hanem ''defaulton'' (500/500), de jó tudni, hogy hol a vége, és hogy ha nagyon kéne, mennyi a tartalék: nyugodtan teszteld ki szvsz, baja nem lesz, max. kifagy a win a teszt végén, és újraindíthatod.
Mivel a feszültségeket nem bántjuk, és normális a hűtésünk is, nem valsz, hogy elfüstöl.
-
DigitXT
félisten
Bash éppenséggel amerikában tartózkodik: asszem így már érthetőbb a dolog.
Harti: pl. az Arctic Cooling ATI Silencere is megfelelne erre a célra, bár nekem 12V-on már hangosnak tűnik (ez gépfüggő: nem mindegy, milyen a háttérzaj), viszont 600/570-en is 55 fok alatt tartotta a karit, ami azért szvsz nem rossz eredmény! -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #447 üzenetére
Az szvsz pofátlanság, hogy ha már a gyári is kerreg, azt elvileg fel kellett volna készíteni erre a sajátos működ(tet)ésre...
Amúgy örülök, hogy segíthettem.
Mod2PeL: Szerintem a ''Játék után megnézem: annyi volt a max!'' hozzáállás iszonyatosan nem nyerő, ugyanis baromigyorsan tud változni a hőmérséklet.Ezt most nem azért írom, mert nem fogja bírni a karid, hiszen írod, hogy bírta gond nélkül, hanem csak azért, hogy ne téveszd meg magad: ha játék után 60 fokos volt, játék közben pl. 65 simán lehetett. Javaslom az ATT-t, és az online monitorozást, ha tényleg érdekel, hogy mennyi az annyi.
(Amíg kísérletezel a tuninggal, érdekes lehet, ld. nekem is csak a melegedés - 70 fok - miatt akadt le 600/570-en, emberi értékekre hűtve - 54 fok - nincs para.
Utána meg nem kell nézegetni...
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Többedszer írod el a nevem, most már gyanítom, hogy szándékosan.
Szegény VGA-dat sem X800X-nek hívod, nem?
Hogy mire nem elég egy ilyen proci? Hát sokmindenre: nekem pl. nem mindegy, hogy 37 vagy 51 FPS, ezért tuningolom. De a mai napon adtam fel hirdetést is, hogy lecserélném egy tuningos San Diego-ra.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #443 üzenetére
A Silencer 4-es problémáról itt olvashatsz részletesebben.
[link]
A papíron sem rémlik, hogy az lett volna, hogy a vga-ra kössem
Akkor sorry, Zalmiban nem vagyok otthon.A poti biztos módszer.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #440 üzenetére
Az úgy volt...
Szóval a kari is tudja szabályozni a fordulatszámot, de mivel nem feszültséget állít, hanem az áramot szaggatja, ezért ez a Silencer (4-es típus) motorja csúnyán kopogni/morogni kezd (az 5-ösben állítólag már javították ezt a hibát): ergo át kellett vennem a dolog fölött az irányítást, amit először úgy tettem, hogy fixen 5V kötöttem, és sanyi.
Aztán moddolhatnékom támadt, meg ugye eszembejutott, hogy mi van ha épp erősebb hűtést szeretnék eszközölni, csak nem dugdoshatom át a csatit, így csináltam végül egy előlapi szabályzót hozzá, amivel kb. 5V-on járatom szinte mindig, csak most a tuningnál tekertem fel, és ez eléggé meg is látszott, ld. a hőmérsékletek csökkenése, és a fagyás helyett stabilitás.
Hogy mi lenne a jobb, azt neked kell mérlegelned: az automata szabályozás előnye, hogy elméletben végig a legcsendesebb tud lenni, és melegedés esetén (szintén elvileg, mivel valóban ez is részletesen buherálható pl. az említett ATT-vel is) csak a szükséges mértékben teker oda a ventinek, valamint ezt nem tudod véletlenül elfelejteni megtekerni.A manuális szabályozás előnye, hogy pontosan annyit és olyan hangerővel megy a venti, amit beállítasz, ha meg úgy látod, hogy szükséges, rá tudsz adni kakaót, de jó esetben erre nem is igen lenne szükség.
És mivel azt a Zalmit direkt VGA-hűtőnek tervezték, nem szabad, hogy kárt tegyen a VGA-ban, tehát nem lehet olyan durva az áramfelvétele: a döntés a tiéd. -
DigitXT
félisten
Én pedig használnám annyin, ha tudnám (ld. méréseim), csak nekem 2200 a vége.
Mod: szívem szerint 3700+ San Diego-ra cserélném, ami tudná a 11x245-öt, és sanyi. Csak amikor megtehettem volna, nem volt rá ZS, most meg talán (neccesen) lenne rá, de nincs proci a piacon.
OFFOFF: Amit meg újonan veszel az állítólag már lutri, lehet, hogy 2500-nál megáll, ahhoz meg egy picit drága, szerintem.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Rendben lesz az, de azért ne csak a 3Dmark05-tel nézd meg, lehet, hogy nem fűti fel teljesen, ld. az én esetem 600/570-en.
A Rivatunert én mondjuk annyira nem ismerem, de nekem az ATI Tray Tools nagyon bejött: gyorsbillentyűvel tudom játék közben tuningolni a karit, és még az FPS-t is mutatja: mérésekhez egyszerűen tökéletes.
Mod2Hammon Serra: lehet beállítani gyorsbillentyűt, amivel játék közben ki/be tudod kapcsolni a kijelzést, szerintem hasznos, hogyha vmikor mégis érdekelne az adott helyzteben, hogy mennyi az annyi.
(Nem csak az FPS: hőfokok, ventifordulat, minden.)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #421 üzenetére
A másik oldal természetesen nincs hűtve.
Erre gondoltam.
Az ATI silencered azért sokat jelenthet
Szerintem is, az egészséges hőmérsékletek tartásában feltétlenül!Azért az 54/44-es max. hőmérsékletek a TR:Legend demó közben ''extrém tuning'' mellett elég megnyugtatóak.
Persze ha csak XT szinten nyomom, akkor elég 5V körül tartani, és 60 fok körül tetőzik a hőfok, stabilitás szintén rendben.
Mondjuk olyan játékkal ritkán találkoztam, ami nem tekerte volna meg a prociventit is, és ha már az pörög, akkor nyugodtan lehet küldeni a Silencernek is, és akkor belefér az extra tuning is.
-
DigitXT
félisten
Az ilyen HSZ-eket (láttam egyet a ''Gépfejlesztés'' topikban is) nem díjazzák itt...
Amúgy az előző meglátásodtra: igen, a 7900GTX, és az X1900XTX a mai csúcskártyák, és mondhatjuk, hogy ha lúd legyen kövér, azonban ha most veszel egy új X850XT PE-t AGP-re, az szintén nem lesz olcsó, ráadásul ma még el tudnád adni a tuningbarcidat, másfél év múlva meg már nemigen.
De te tudod.
-
DigitXT
félisten
Ha már a procidat tuningolod, ne kíméld a VGA-t sem.
Amúgy szerintem ezesetben az X800XT lenne a barátod. Viszont azt sem értem, hogy az hogy van, hogy tuningolni nem akarsz, de a moddolhatóság meg szempont: az is tuning.
Az X850XT PE nyomna többet is (6000 fölött biztos), bár tény, hogy nem A64 a barci, viszont a 3Dmark05 szerencsére inkább VGA-teszt. Viszont! Nem ezzel a proggival játszol, szóval el kéne gondolkodnod a rendszerváltáson (és ezt pont a választások napján írom be, váá), és A64+PCI-E-re váltani, aholis dúskálhatsz a jobbnál-jobb, és nem extrém árazású karikban, valamint tuningolhatod a procidat 200-as FSB fölé, ami azért elég szépen megdobja az összteljesítményt, és mint korábban fejtegettem, az sem elhanyagolható (az új játékoknál sem, pl. TR). -
DigitXT
félisten
Ne tegyél fel keresztkérdéseket, most kereshetem elő az eredményt?
Na jó, végül gyorsan megvolt: 4931 pont, feltéve, hogy az alapbeállításokat a VGA-ra érted (475/450), mert a procit gyakorlatilag kizárólag ezen a frekvencián használom.
Mod: ha érdekel, beírom a hiányzó kettőt is: 500/500=5300; 520/560=5580
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Ennek még utánanézek
No igen (viszont most már bealszom): valóban vegyes limitált 1024x768-ban, minden full/minden maxon, kivéve az AA-t! Érdekesség, hogy az AA vagy bugzik, vagy nemtom, mert extrém módon leesik tőle az FPS (75-ről 13-ra), ami szerintem még azzal sem magyarázható, hogy mindjárt a 6x-at pakolja rá, ha engedélyezzük.
Ami viszont ezekután várható volt: 800x600-ban durván procilimitált a dolog, a menüben 93-tól 96-ig változtatható az FPS érték a VGA tuningolásával (úgy, hogy a 96 sem stabil, néha ismét 93), ami elég érdekes annak fényében, hogy a procim 9x245-ön meg (@3500+), mellette a RAM szinkronban (490@2.5-3-3-7-1T), azaz összességében nem egy nagyon csirke rendszerről beszélünk.Szerintem.
Szóval a 26%-os tuning eredménye 1024-ben mindössze 15%-os gyorsulás, míg 1600x1200 esetén már 21%, ami jelzi, hogy ott már inkább a VGA játszik (le is esik az FPS). Hogy konkrét legyek (a sorrend az előző HSZ-beli tuning szerinti):
75 78 82 86@1024x768
43 46 49 52@1600x1200
Ha kicsit blogszerű lett, akkor bocsánat, de ha más ''TR-es'' is benéz, esetleg összevethetők lesznek az eredmények - egyelőre csak demo, mert bár tetszik a játék, de nem vagyok akkora fan, hogy 13K-ért megvegyem, mert nem Prince. -
DigitXT
félisten
Nolám, nolám Silencer 12V-on (feltekertem a potit): GPU max 54 fok (ENV max 45)
600/570 TR:Legend (demo) stabilMás kérdés, hogy mennyi értelme van a húzásnak, ha a gyorsulás csak 10% körüli. Pro->XT->XTPE->''Extrém'' órajelek alkalmazásával a nyitó animáció után mérve 60->62->65->67 FPS: lehet, hogy a proci is beleszól itt?
Ennek még utánanézek.
Amúgy játékon kívül persze visszaszabályozom a Silencert 5V körülre, mert ahogy elhallgat az 5.1 (bár így éjjel ez nem volt hangos
), és visszaáll a prociventi is 35%-ra durván kihallatszik a gépből. (Amúgy a prociventi 100%-on simán elnyomja, mivel 12 centis a kicsike.
)
-
DigitXT
félisten
GC20 jelölés azt jelenti hogy 2ns-es RAM van rajta, aminek 1000 MHz-ig bírnia kéne Igen.
Szerintem nyugodtan mehet 500-ra (1000MHz), nem lesz gond...
De erre akkor már kellene valami borda is gondolom
Szerencsére a GDDR3 modulok nem annyira melegedősek, mondjuk nekem a Silencer hűti azért a ramokat is: talán a tuningpotenciált valamivel befolyásolja.
Huh bazz az azért már durva
Csak kár, hogy nem teljesen stabil így.Hm, új ötlet: mi lenne, ha hűteném is?
Asszem ez nem hülyeség, elvégre ha nem engedném 70 fokig (és ehhez valszeg csak egy tekerés kéne a Silencerre moddolt előlapi potméteremen), akkor lehet, hogy...
Na, megyek is tesztelni.
GPU meg olyan 520-ig menne a gyári hűtővel akkor az már zsír lenne
500/500-ra mondta anno az előző tulaj, hogy ''alaptunig'', amit szinte minden Pro ellenvetés nélkül el szokott viselni, és ha belegondolunk, ez pont az XT órajele. -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #402 üzenetére
Úgy hogy le a kalappal a karid elött, húzhatóság tekintetében
Azért közben kiderült, hogy ez így nem full stabil, kb. 10 perc TR:Legend (demo) után kifagyott (70 fok körül): tkp. az ATT tesztje is vmi 604-nél makkant meg, szóval talán egy kicsit bátor dolog volt 600-on próbálni.De egy 3Dmark05 erejéig ment.
de a 2ns-os ram 518-nál már hibázott, szintén gyári hűtéssel
Gyárliag van egyáltalán rajtuk hűtés?Amúgy lehet, hogy nekem is a RAM miatt dobta el magát, mert a GPU hibát talán a VPU recovery elkapta volna... Lehet, hogy megpróbálom 600/560-on, nem jöhet rosszul kitapasztalni, hogy hol a vége.
nem tudtam jó áron megszerezni
Én úgy éreztem januárban, hogy jó áron szerztem (55K), uis szinte zsír új volt, minden cuccával, de már Silencerrel, kiskergarival, aztán ki tudja: most már biztos olcsóbban is futnak itt a PH!-n, de az AGP-sek vagy drágák, vagy nem is nagyon vannak, és nem is igen lesznek, és különbenis már 2 hónapja hiba nélkül használom, ami nem hátrány + megy is, mint a meszes.(Kivéve a +4 pipe.
) Ja meg, hogy kijött ez a TR:Legend, látszik, hogy a ''next gen'' már eléggé ellépett, bár kétségkívül a játék nextgen opcióját engedélyezve még egy X1900XTX-et is megfektet, szóval nem tudom, mire írták: mezei grafikával azért elszalad az X800-on 1024-ben, de az AA-ról már kb. lemondhatok, stb. Nemt'om egy XT segítene-e ezen, de simán meglehet, hogy nem, szóval most már tényleg ''necces'' az AGP.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #400 üzenetére
aztán megtaláltam azt a linket
Na igen, pedig nyilván utánaolvastál te is, node ez van.
nem tudok várni gari időre stb ha vmi befuccsolt volna, ezért van két cucc
Trükkös!Én viszont örülök, hogy ezt a gépet fent tudom tartani/tuningolgatni (családi a gép elvileg, anno még szüleim vették a ''lelkét'', de én már eladtam az ördögnek
, akarom mondani azóta már gyakorlatilag mindent lecseréltem rajta tuningolgatás közben. Egyedül a vinyó az eredeti még 2003-ból, de már az is Zalmi bordában csücsül, stb.
).
Nálam nem a game a lényeg max 20%
Én még sajnos nagyon game párti vagyok, de legalábbis (graf)teljesítmény-párti.
Amúgy a csend + sok PCI slot meglátásoddal egyetértek, ezért sem nForce4-re váltottam anno az Athlon XP-ről, hanem S939+AGP-re. Viszont ha most előrenézek nem is tudom, mi lesz majd a jó megoldás: egyelőre hagyni kell így, az a tuti...
Futtattam 3Dmark05-öt 600/570-en (ne feldejük, 2ns RAM, 5V körül járó Silencer!!!):
5905 pont Kár azért a +4 pipe-ért, de ha ilyen extrém tuningot is elvisel a kari, nagyon boldogtalan azért nem leszek vele.Eddig is hasított, ahogy kell.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #398 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy így jártál
csak én ezért nem ezüstöztem.
De ha igaz, amit a srác ír (mégpedig meggyőzően adja elő), akkor... ''For the 990 line, the 5th digit must be an F (all other digits irrelevent). if it isn't, the card cannot be unlocked by any means as pipes are disabled on die.'' ...mégis így jártam...
aztán a gyárak rájöttek és a lézeren kívül még a DIE-on is tíltanak
Simán: ez a kari is elég friss, 2005. decemberi...
de sajna sokat dobtam rá
Na igen, de én meg az ablakon ki 2,5K-t a LOCTITE CIRCUIT+-ért.Mindegy, végülis így is elég jól megy, és a tuningot is nagyon bírja elvileg (mindjárt ki is tesztelem ATT-vel), aztán meg már úgyis az AGP-s cucc lesz alatta a kevés, mert az ilyen 7900GT-k PCI-E-n eléggé alázósak tudnak lenni, szóval mindig tovább kell lépni.
Csak azt utálom, hogy olyankor sosem biztos, hogy ami eddig így működött, az új környezetben (alaplapcsere) is ugyanúgy fog működni (pl. legutóbb a TV-karival szívtam meg), ezért nem könnyű meghozni a döntést, egyszerűbb megalkudni egy kicsit, már ha egy X800Pro-t megalkudásnak nevezhetek - korábban sosem volt ilyen erős karim.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #396 üzenetére
Minden ''stimmel'': így jártam.
Nem cserélünk?
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #394 üzenetére
Köszi az infót és a linket (mindjárt elolvasom), sajnos pont erről lehet nálam szó.
Amúgy azt mondod, hogy a CONFIG_SUBSTRATE_FUSES sor utolsó karakterének változása jelezné, ha sikeres az összekötés?
Mert akkor nekem még az sem sikerült.
-
DigitXT
félisten
Ha nincs átvágva, akkor minek kéne szétkapni a cuccot?
Rátolod azt az XT BIOS-t, és örülsz (jó esetben), ha meg vmi nem stimmel vissza az eredetit: nagy dolog.
Én is idegenkedtem a BIOS-frissítéstől, de miután először nekiveselkedtem, és nem is volt vele semmi gond, azóta már vagy 10x csereberéltem.
(Más kérdés, hogy rajtam az nem segít, mert nekem át volt vágva a cucc, és most azt sem tudom, hogy az összekötés volt sikertelen, vagy amúgy sem lehet moddolni, mivel azt olvastam, hogy elég necces, ha már összekötögetni kell, stb.
)
-
DigitXT
félisten
nincsenek lehetőségeim
Azért gondolom tisztában vagy vele, hogy nem egy C64-et futtatsz így 2006-ban.Szóval az érvelés helytelen: a konfig iszonyat pénzben van, ha piros 7-es effektus jönne, a guta megütne: mi ehhez képest egy táp 10-15K-ja?
Amúgy meg igenis ''gyártó specifikus'' a dolog, mivel nem minden gyártó teszi bele a tápjaiba a megfelelő védelmet különböző meghibásodások esetére. De ez már tényleg a tápos topik témája, szóval egyrészt jelöljük az offot, másrészt hagyjuk abba.
(Ha egy ilyen tápos a topikban elődanád a helyzeted megmondanák a frankót, hogy igenis vakmerő - is - vagy.
) Mod: most látom, hogy szerkesztettél: igaz lehet, hogy a ''márkás'' táp sem mindig garancia (pl. Chieftec 410W-os bukószéria), de azért a low-endnél talán többet jelent, pláne, ha egy megbízható típust választasz.
Ezért is van a témának (több) saját topikja.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Mackósajt #357 üzenetére
Lényeges különbség nincs, a kártyák körítése szokott más lenni.
Esetleg a moddolhatóság jöhet még szóba, de erről inkább a többiek (az én karim pl. nem moddolható.)
Drivernek a legújabb Catalyst használata célszerű, amit a netről szedsz le. Léteznek gyártóspecifikus driverek is, de tök feleslegesek, elavulnak, a Catalyst minden gyártó karijához jó. A 9600series telepített driverét úgyis újra kell majd raknod (Windows beszól majd jól), de valszeg eddig is a Catalystot használtad, szóval nem lesz nagy újdonság.
Végül: igen, a netről minden beszerezhető, amit egy ilyen CD-re szoktak rakni. (Ez nem minden hardvernél van így, van ahol szivatnak, hogy csak az eredeti driver frissítését teszik elérhetővé, de ez egyrész ritka - pl. a Pinnacle TV-karimnál volt így - és idegesítő, másrészt megkerülhető, hiszen a neten végeredményben minden megtalálható.) Mondjuk kérdés, hogy miért nincs CD a leendő karidhoz: ha pl. használt garira figyelj. -
DigitXT
félisten
Azért rudinak elhinném, de valószínűbb, hogy az nem ez az oldal volt, mert tényleg nem dobálózik olyan hatalmas értékekkel, hogy mindenki szaladjon 500W-os tápot venni.
Mondjuk más kérdés, hogy a legutóbbi VGA-tesztjük szerint a rendszer max. fogyasztása simán 300W alatt maradt, mégsem volt elég az a 450W-os táp... Most nézem, hogy szerkesztettél: bátor ember vagy, sőt inkább vakmerő.
A kérdező kollega sem azt kérdezte, hogy mi az a táp, amivel borotvaélen táncolva használhatja a gépét. ''Kódegány''-éknál az a para, hogyha megmakkan, nem valsz, hogy egyedül teszi.
-
DigitXT
félisten
válasz
Mackósajt #354 üzenetére
Okés, de vedd figyelembe, amit kiegészítésképpen írtunk, nem a tápegységre ráírt W a meghatározó, hanem az, hogy erre valóban képes is az adott tápegység, és milyen terhelési megoszlás mellett, stb. Pl. Codegen 300W-ra semmiképp nem bíznám azt az X800-ast akármit is mond a kalkulátor!
De ez itt off: kérdezz rá a tápos topikban.
-
DigitXT
félisten
válasz
Mackósajt #350 üzenetére
Nem is a ''W'' a lényeg, hanem a minőség: pl. Codegenből még a 400-as is kevés lehet, és pl. Enermaxból a 350-es is bőven elég. Javaslom a ''Melyik tápegységet...'' [link] topikot felkeresni az ügyben, amennyiben jelenleg vmi ''noname'' 300W-os táppal rendelkezel, mert az kevés lesz.
Persze ha már most vmi tuti (jó nevű/specifikációjú) 300W-os tápod van, akár elég is lehet, de ebben is a linkelt topikban tudnak többet segíteni.
-
DigitXT
félisten
mindent megtettem, még sem sikerült bekapcsolni a 16 PIPE-t
Hát igen, ez is egy lehetőség.Én mindenesetre akkor most bennhagyom ezt a HIS/Abit BIOS-t, uis így legalább XT-nek látja minden, és XT órajeleken is jár (ami ugye 500/500 - a te órajeljelölésed nem igazán értem: miért felezted meg 2x? Csak a RAM-ot szokás órajel szerint, vagy a DDR miatt duplázva megadni, de a GPU frekije adott), ''csupán'' a +4 pipe hiányzik, de ez van.
Amúgy iszonyat tuningpotenciálja van (vmi 570/570-et is tud, de nem teszteltem ki, nem akarom széthajtani), szóval ezt az ''alaptuningot'' meg sem érzi.
(Az XTPE órajelekkel sem lenne tehát gondja, de az már névlegesen gyilkolja a ramot: inkább nem.
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
Volt benne már az (itt is) ajánlott giga bios ugyanezekkel a frekikkel: eldöcögött, de nem próbáltam ki játékokban, az ATT meg úgyis visszapakolta 475/450-re.
Mondjuk most ez a HIS sima XT BIOS: 500/500-as: egyelőre meghagytam ennyin.
Küldd el a mailt, és megnézem (Total Commander rulez), hogy nem véletlen ugyanaz-e, mint a giga bios: azt ugye nem fogom újra beleflashelni, mert nálam kb. semmi eredménye nem volt, még a device id is 49 maradt.
Viszont köszi a tippet a WDM driverről, valóban az volt a nyűgje az XT-BIOS esetén!
Más kérdés, hogy mivel nem VIVO-s, így a Theater chip nem létezik, azaz megintcsak le kellett tiltanom a dolgot, de legalább már nem zaklat, hogy ismeretlen eszköz ígymegúgy...
Mod: közben írtál: letöltöttem (robaj.bin
), nézem!
Mod2: no para, ez a favorit giga bios (r80x256v.bin): sajna nem válik be.
Mod3: nem értem, hogy nálam miért nem íródik át vele device id!
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Egyetértünk, azzal a kivétellel (kiegészítéssel), hogy ''egy újonc is érhet annyit'': sajnos rengeteg újonc van, és így statisztikailag is magas azok száma, akik sajnos még az alapvető fórumozási ismeretekkel sem rendelkeznek, nem hogy hardver/szoftver témában... Természetesen tisztelet a kivételnek, akadnak, akik hozzáértő itt friss tagok (mert tkp. ennyit jelentene az, hogy újonc), de tudnak írni + fogalmazni (kulturáltan fórumozni), hiszen minden - mára magasabb rangú - szaki is elkezdte valahol.
Mod, hogy ON is legyen: nem tud vki olyan BIOS-t, amit beflashelve tényleg 50-es lesz a device id, és esélyem lenne, hogy a hardmod-om működésbe lépjen?
Mod2: már ha egyáltalán sikeres volt az a hardmod.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Fejlemény: egy speciális (2.0-ás Samsunghoz való
) HIS X800XT BIOS-t flashelve megváltozott a device ID, és már X800XT-nek ismeri fel a Win a karimat!
A dolog szépséghibája, hogy ez a device ID nem 4A50, hanem 4A4B, és maradt 12 pipe.
Mod: viszont a PH-s átírom az ID-t, majd beflashelem módszer ezesetben sem vált be, ugyanis ekkor visszaállt az ID 4A49-re, és maradt a Win számára X800Pro.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Két megjegyzés: 1. amit össze kell kötni, iszonyat pici!
2. de talán sikerült megcsinálnom: mintha sikerült volna csak vmi pici ellenállást mérnem a pacám két lába közt (és szerencsére még tudok ide írni, szóval mást nem zártam rövidre
), viszont egyelőre nem sok jelét látom a sikernek, továbbra is 12 pipe.
A PH-cikk szerinti BIOS-buhera utáni 50-es azonosítójú (más minden maradt) BIOS-t sütöttem bele a giga flashproggijával (lehet, hogy ez lesz a baj?
), de a device ID továbbra is 49.
Ja és akkor már egy 3. megjegyzés: az ATI kártyák BIOS moddolása topikban olvasottak alapján az ATItool nem sok jóval kecsegtet, mert F betű helyett E van.Valamint jozsi vmit elnézhetett anno, mert mintha nem az lenne a GPU-ra írva.
Szóval: simán lehet, hogy a karim nem moddolható, és a végeredmény: sok hűhó semmiért.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Hammon Serra #325 üzenetére
Ha viszont tényleg csak annyi lett volna, hogy az AA/AF beállításokat visszarakod alapértelmezettre (0-ra, azaz alkalmazásvezéreltre) a driverben, vagy pl. az ATI Tray Toolsban, akkor totál felesleges volt a Windows újrarakás.
Bár, ha már amúgyis esedékes volt, akkor kb. mindegy: gondolom néha nem árt a renoválás.
-
DigitXT
félisten
Köszi a helpet, sajnos ilyen tollat/filcet nem nagyon találtam (persze emlegetik fórumokon, meg külföldi oldalon volt is adatlapja, mint ''conductive pen'', de hogy venni...
), ígyhát elbattyogtam a linkelt helyre és beszereztem a Loctite cuccot.
Nézett a srác nagyot, hogy mit is szeretnék, és hogy nekik van is olyanjuk?
Aztán megtalálta jól: hát igen, mindig tanul az ember.
Azért amikor mentem el, mondtam neki, hogy ne aggódjon nekem számítógéphez (nyákhoz/tuninghoz) kell.
-
DigitXT
félisten
Okés, én meg rákérdeztem autószerelő ismerősnél a fűtőszáljavítóra, azt mondta, még életében nem hallott róla.
De aztán sikerült kihúzni belőle, hogy vmi ragasztócsík biztos létezik, viszont ez a kence neki akkor is új, és az még vhol logikus is, ha mondjuk elég egy szál, és azt akarnád kijavítani, akkor hogy kötöd össze, ha a cucc az üvegben van?
Na mindegy, csakazért is utánajárok, nemigaz, hogy senki sem használta még.
Találtam egy megnevezést: fűtőszáljavító ''festék''.
-
DigitXT
félisten
Ati WDM drivert rakd fel
De nekem nem VIVO-s a karim.Viszont mint írtam, visszanyomtam bele az eredeti BIOS-t (mintha hozzá sem nyúltam volna: ezzel az ismeretlen eszköz probléma is megszűnt), elvégre még sok gari is van rajta, viszont közben a kisördög már belémbújt, mivel nem nagy ördöngösség ez a BIOS flash: ilyen fűtőszáljavítót hol lehet szerezni?
Bármelyik autósboltban?
Vagy akik itt moddoltak, azok mind VIVO-ssal nyomták, és nem is volt elvágva?
Bocs a sok hülye kérdésért.
-
DigitXT
félisten
Ja még vmi: a device ID ugy néz ki maradt 49...
Ezt sem értem!
ATT info:
General
Display adapter Radeon X800 Pro (4A49)
Core Name R420
SubVendor GigaByte (1458)
SubDevice 4052
BUS 1
Device 0
Function 0
Base Address 0 F0000008
Base Address 1 0000E001
Base Address 2 FBFF0000
Base Address 3 00000000
Catalyst Registry Path
System\CurrentControlSet\Control\Video\{45EACC39-11C7-437C-9B0A-52009B46ED17}\0000 -
DigitXT
félisten
Én most poénból (
) kipróbáltam ezt a giga biost: felment rendesen, csak tuti lézerezve van a cucc: én még nem néztem (jozsi volt az előző tulaj, anno kérdezte, hogy lehetne-e XT-síteni, meg hogy fűtőszáljavítózni kéne, stb.), de holnapig kibírja.
Viszont lenne egy kérdésem: XP bácsi PRO/GTO-nak felismerte a karit, 6.3-as Catalystot rá is szabadítottam, minden oké (csak a 12 pipával együtt a teljesítmény is megmaradt, egyelőre), viszont ugyanez az XP bácsi hajlamos volt két új hardvert felismerni, amihez nem tud drivert telepíteni. Gyanús, hogy az megint az X800 lenne, de hát azt már egyszer felismerte!
Nem értem, mit akar: most letiltottam azt a 2 ''ismeretlen eszköz''-t... Tesztek is mennek amúgy rendesen, szokásos eredményekkel (Az Ati Tray Tools by default visszapakolja a karit 475/450-re, bár elvileg talán - éppen - elbírná azt tunigot is, viszont nem VIVO-s.
)
-
DigitXT
félisten
A PH! cikkben azt is írják, hogy ha van egy bizonyos lézeres bevágás, akkor addig tuti nem fog menni a mod, amíg ezt pl. fűtőszáljavítóval össze nem kötöd.
Amúgy PCI-E, vagy AGP, vagy ez már ennyire mindegy?
(Moddolásnál talán nem.
)
Mod: á, közben szerkesztettél, akkor már csak a lézercut kérdés aktuális.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest