Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Yettel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- 
			  Mobilarena Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic 
 Az előzmény topic: World of Tanks - MMO - Archívum I.
Aktív témák
- 

Atlantis veterán válasz  Napfénysüti

üzenetére Napfénysüti

üzenetéreHa bent van a garázsban, akkor kapsz helyet, nem elég, hogy ki legyen fejlesztve. Patch előtt én is megveszem majd, remélem, az ára is feljebb megy a T6-ba kerüléssel, így túl sok kreditet se bukok rajta eladáskor. 13 90 is csak emiatt van még meg a garázsban, néha a duplákat megcsinálom vele, de nem szeretem, így megy majd a levesbe. vhw: ok, van benne (i)gazság.  mf: Érdekes, pedig én ellenfélként nem szeretem az IS-8-at, olyan puszikat tud adni, hogy csak pislogok. Azt gondoltam jó tank, bár nem átlőhetetlen, az biztos. ST-1 sokkal keményebb. Én is az IS-7 felé ballagok, előbb-utóbb lesz majd 8-as is, meglátjuk akkor. 
- 

homeless09 őstag válasz  Napfénysüti

üzenetére Napfénysüti

üzenetéreDélelőttök esélytelenek, munka  
- 

Napfénysüti nagyúr 
- 

.mf veterán válasz  Napfénysüti

üzenetére Napfénysüti

üzenetéreMióta van francia med ág? 10-ből 8 light, én azt nem nevezném med ágnak  Atlantis: hajjaj, nekem is  Van egy tucat kifejlesztett tank, amihez hozzá sem kezdtem. Igaz inkább a garázshelyek száma tartott vissza (na majd most, hogy jön +1 ill. a 12t eladásával még +1), de azért 3-4 lenne, amit megvennék, viszont mióta megvettem az IS8-at, csak viszi a pénzt, már egy millám elment rá. Győztes csatában ha megsérül / megsemmisül a tank, 4-5, míg vesztes csatában legalább 8 átütő és sebzést okozó (tehát a hit - 0 dmg nem jó) lövés kell, hogy egyáltalán nullszaldósra jöjjek ki belőle. Ellenben amilyen papír vagyok, 1-4-ből végem... Úgyhogy marad 3 kör után egy kör KV, csak hogy a veszteséget pótoljam Van egy tucat kifejlesztett tank, amihez hozzá sem kezdtem. Igaz inkább a garázshelyek száma tartott vissza (na majd most, hogy jön +1 ill. a 12t eladásával még +1), de azért 3-4 lenne, amit megvennék, viszont mióta megvettem az IS8-at, csak viszi a pénzt, már egy millám elment rá. Győztes csatában ha megsérül / megsemmisül a tank, 4-5, míg vesztes csatában legalább 8 átütő és sebzést okozó (tehát a hit - 0 dmg nem jó) lövés kell, hogy egyáltalán nullszaldósra jöjjek ki belőle. Ellenben amilyen papír vagyok, 1-4-ből végem... Úgyhogy marad 3 kör után egy kör KV, csak hogy a veszteséget pótoljam 
- 

üzenetére Napfénysüti

üzenetéreA sima vagyok én, de tényleg nem láttam, hogy írtál volna  
 Felveszlek Megtörtént, remélem tényleg Te vagy az  
- 

Napfénysüti nagyúr válasz  homeless09

üzenetére homeless09

üzenetéreSermi a nevem. Azzal kerestelek ami itt is a neved bár tény hogy volt egy _HUN végződésű verzió én meg a simának írtam csak.  
- 

V.Dave senior tag Az milyen már hogy a csata előtt vettem meg IS-8 ba a CO2- tankot, erre mi történik? Szemből kilövik a tankomat, és levesz 950hpt az 1800ból. Néha komolyan azt hiszem hogy minden ilyen marhaság pl a +15 páncélvédelem vagy a tartósabb motor egy mókusvakítás csak arra van hogy költsd a pénzedet haver és még gyűjts egy új tankra 3/4 évig meg amúgy is véletlenszerűek ezek a sérülések. 
- 

válasz  Napfénysüti

üzenetére Napfénysüti

üzenetére
- 

üzenetére Napfénysüti

üzenetéreBiztos, hogy én voltam az? Nálam sosem jelezte. Mi a játékbeli neved? Felveszlek barátlistára. 
- 

vhw addikt válasz  #56230144

üzenetére #56230144

üzenetéreTehát értsük úgy, hogy a kupola (=torony, a te esetedben) és a test közé? Akkor elképzelhető az ammo rack. Atlantis: a Tiger P -> VK A esetében nem kell feltétlen kifejleszteni a tornyot a Tigrisre, hogy továbbjuss, az ISnél viszont kötelező (+12,2k xp, így máris 89200 xp-be van az IS3 kifejlesztése, közel azonos a 90k-s VK-val) 
 Ezeket nem én találom ki, a legtöbb esetben ilyen okok miatt van az a pár ezres difi különböző nemzetek tankjainak fejlesztésénél, hogy közel azonos mennyiségű xp-be kerüljön egy-egy szintet átlépni. (persze biztos vannak kivételek, nem fújom kívülről az összes fát)
- 

babferi tag 
- 

Napfénysüti nagyúr válasz  Atlantis

üzenetére Atlantis

üzenetéreÉs akkor ha a 12T megvan kapok helyet? Mert ha még van 1,5-2 hét a 7.5-ig akkor szerintem a 12T röhögve meglehet.  
 Bár most hogy akciós volt alapból vettem 2 helyet. A franciák meg régóta érdekelnek csak a heavy ághoz egy idő után nem volt türelmem. De ez a med ág szimpatikusabbnak tűnik náluk.homeless09: mielőtt behalt a gépem vagy 2-3* rád írtam meg felvettelek de mindig cs*sztél visszaírni. Pedig mentem volna veled.  
- 

üzenetére Napfénysüti

üzenetéreNemsokára átnyergelek T32-re, csak geld kellene  Nekem hál'Isten annyira nem vészes, kb 600ezer kéne még mindig, de nehezen jön. 
- 

Atlantis veterán válasz  Napfénysüti

üzenetére Napfénysüti

üzenetére12t helyett jön egy új T5-ös gép, a többi feljebb kerül. homeless09: szintén, kéne kb. 9M kredit, hogy minden már kijelesztett gépemet meg is tudjam venni.  és hamarosan az amcsi TD ágy is szintet lép(ne). és hamarosan az amcsi TD ágy is szintet lép(ne).
- 

Napfénysüti nagyúr Sikerült megoldanom a gondom így tegnaptól újra tolhatom végre. Esküszöm már hiányzott kicsit a játék.  
 Viszont most reggel megyek mert délutános vagyok és hihetetlen milyen emberekkel rak össza. Az már régen rossz ha nekem van a legjobb effem egy csapatban. 
 A T29-et ma le se tudtam duplázni. Bezzeg az IS3 elsőre összejött.
 Elkezdtem ezt a francia med ágat is mert nagyon kíváncsi vagyok milyen ezekkel a francia gépekkel játszani. Ez az AMX 40 rettentő pattogós jószág.
 Egyébként melyik francia med tanktól lépnek szintet majd 7.5-ben?
- 

.mf veterán válasz  #56230144

üzenetére #56230144

üzenetére"Ez jónak számít?" Mivel újrakezdő vagy, tudhatnád, hogy nem. 215 alatt elérni T34-85-ig egész gyors (túlságosan is, szóval kb. semmit sem fejlesztettél a tankok többségén, hanem egyből a következő tankra hajtottál?), de a többi... A spot elfogadható, de a damage, kill, cap, def elég alacsony. Remélem nem azt csinálod, hogy egyből szemből egyenesen elrohansz az ellenséges bázis irányába, menet közben lősz négyet, amiből kettő talál, ezidő alatt kilőnek, s elsőként halsz a csatában? A statjaid alapján ugyanis logikusan ez a kép rajzolódott ki (alacsony survival, magas spot; alacsony cap - ami két dolgot jelenthet, nem capelni szoktál hanem elmész levadászni az utolsó ellenfeleket - de mivel a kill, damage és survival is alacsony, ezért valószínűbb, hogy addigra már kilőttek; valamint alacsony def, tehát nem a bázisban csücsülsz a bokorban). 
- 

.mf veterán Majd amikor elkezd berakni T8-T5 csatákba, ahol az arty és te vagytok csak T5... Bármi rádnéz, halott vagy, a 330 hp ott már csak egy lövés. 
 De amúgy tényleg jó tank, s eléggé termeli a kreditet a nagy sebzésével. Bár erre továbbra is inkább a KV1-57-et használom, az legalább néhány lövést meg is fog, és forog a tornya.
- 

fsb1000 nagyúr válasz  Atlantis

üzenetére Atlantis

üzenetérePedig ez esetben whv-nak van igaza. A Tank fejlesztési költségébe ésszerű beleszámolni azokat a további fejlesztéseket is (lánctalp, torony, löveg), amivel képes lesz a következő szintet kifarmolni, vagy egyáltalán az MM beosztásában megfelelően teljesíteni. --- 
 (#8673) Djuree: Azért ebbe számold bele, hogy az első 10 csatában kissé könnyített MM-et kapsz (erdei körökben elterjedt nézet).
 Én így jártam az AMX40-el. Egymás után 4-5 csatában találkoztam vele minimaussal és átlőhetetlen volt. Mondom kell nekem ilyen... Eleinte semmi gond nem volt, taroltam rendesen, aztán kezdte berakni magasabb tierekbe ezt a futra könnyű tankot, végül már annak örültem ha le tudtam adni 1-2 sebző lövést. Raktam rá kacsa skint..
- 

#56230144 törölt tag Pedig megtörtént.Himmelsdorfon 2 en maradtunk a csapatomban,én meg egy pz38na.Az ellenfélnél 6-an voltak,egyikük volt a T34.34%-on volt az élete,gondoltam ráküldök 1 et.Rácélzok a kupola és a test közé,erre elpukkan.Aztán látom,hogy én lőttem ki.pz38na a közelembe sem volt.Az ellen bázisát foglalta.Sajna vesztettünk. 
- 

Djuree félisten ezek a francia td-k brutálisak: s-35 ca: 
 Győzelem!
 Csata: Lakeville 2012. július 23. 16:25:45
 Jármű: S-35 CA
 Szerzett tapasztalat: 2 658 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
 Szerzett kredit: 41 665
 Csatában elért Achievement: Elit lövész, Kiváló soför jelvény: "I. osztály"
 5 kill, és ez már sokadik ilyen csata...
- 

#56230144 törölt tag Az normális,hogy T34-et szemből,kupolán, T-34-85-el ammorackelem? 
- 

fsb1000 nagyúr válasz  Zoltanka1997

üzenetére Zoltanka1997

üzenetéreMint írtam az ismerősőm adná át, hamarosan megkapod az adatokat. 
 ---
 Aki most indulna és NV vga-ja van az így tud reggelni (500 Gold + 3 nap prém) [link], aki ATI-s az hátrányban van, de ha lesz megint ilyen lehetőség akkor beírom ide is.De lehet kérni NV-s havert is, hogy szerezzen promókodót a reghez. A játék eleje a legérdekesebb. (a prémtank leginkább a garázs miatt éri meg) 
- 

Van amúgy egy ilyen nvidiás kódom, amit kezdő játékos használhat fel (olyan aki frissen regisztrált) asszem 500 gold, meg 3 nap prémium, meg egy tank és garázshely. Ha valakinek kell, szóljon. Ha hazaérek munkából megírom neki. 
- 

fsb1000 nagyúr Lehet hogy így lenne. Nem tudhatjuk, még nincs működő modell. 
 Én csak magamról tudok nyilatkozni: Gyorsított játéknál is vennék prém accot és prém tankot is. Ennek is van egy mechanizmusa, olyan ez kicsiben, mint gucci meg ferrari. A "nagyfogyasztók" most sem kényszerből költenek goldra.Egyébként veszek prémtankokat NemFarmolásra is, csak azért hogy kipróbálhassam és mindig TOP tank legyek . Ez is egy vonzerő. Ha nem zavarna a statromlás akkor tán még artyzni is szeretnék azzal a francia prém önjárólöveggel. A tesztszerver nagyobb öngól a WG-nek, mert ott kipróbáltam néhány prémtankot és már nem is vágyom rájuk. Persze lehet mások meg pont fordtva vannak ezzel. 
- 

Atlantis veterán Sosem lehet tudni manapság... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) Nekem amúgy semmi bajom a fejlesztési tempóval, így legalább hosszabb időre leköt a játék. Az már jobban bosszant, hogy míg pl.: a T29-essel kell 102 ezer XP a T32 kifejlesztéséhez, addig IS-sel "csak" 77 ezer a következő IS-3-hoz... Szóval lehetne kicsit egységesebb a rendszer. 
- 

vhw addikt válasz  fsb1000

üzenetére fsb1000

üzenetéreHisz így is szinte nem telik el úgy T8as csata, hogy ne lenne egy T8 prem tank 0-1k csatás játékossal. Dübörög a gazdaság! Ha valamit állíthatunk a WG-ről, akkor az az, hogy megkeresik ők a pénzüket ezen a játékon, nem kell őket félteni. Ha ilyen gyorsan lehetne haladni (1 hónap alatt T10 prem nélkül) ki a fene fizetne premium fiókot, hogy mondjuk 3 hét alatt érje el 4-5 helyett? XP váltásról és a ~10ezer forintos nagyságrendű prem tankokról nem is beszélve. 
 Ezek már annyira kis léptékek lennének, hogy nem érezné szükségét sok ember a premium vásárlásának, mert hát csak kicsivel kell tovább játszani és megvan ingyen a kívánt high tier tank. Jelenleg több hetet, netán hónapokat is meg lehet "spórolni" egy kis arany befektetésével. Kell egy egészséges balansz, hogy úgy érezze az ember, érdemes pénzt befektetni a gyorsabb előrejutás érdekében.Ez egy MMO, arra van kitalálva hogy függőséget okozzon, hónapokig, évekig visszajárjon a felhasználó és lehetőleg költsön is pénzt, folyamatos bevételforrást jelentve a fejlesztőnek. 
 A COD és egyéb franchise játékok pedig évente jönnek ki újabb részekkel (esetleg DLC-kel) egy-egy újabb darabért 10-20 ezer FT-ot kérnek (platformtól függően). Új sztori, új grafika, új ez meg az, nagy hype -> egyszerre dől be a rengeteg zseton, de pár hónap alatt lecseng az őrület.A WoT nem tudna olyan formában évről-évre megújulni mint ezek a játékok, még ebben a mostani formájában sem, nemhogy a felgyorsított fejlődési sebességel. Nem csak a hardcore játékosok szakadnának le, hanem a "középmezőnyből" is. Nem tudnák mivel fenntartani az érdeklődést egy-egy újabb/jelentősebb patchig. (több mint fél év volt az új kezdeti francia ág bevezetése az indulástól, rá több hónapra a kiegészítése, egy évre láttunk új játékmódokat, meglehetősen felelőtlenül megvalósítva... ilyen időközökkel és ilyen "hatalmas" újításokkal rengetegen peregnének ki a rendszerből) 
- 

#56230144 törölt tag Az alap gunnal értem el ezt az eredményt,az egész tankon csak felfüggesztés van kifjelesztve,77% os a legénység. Győzelem! 
 Csata: El Halluf 2012. július 23. 14:26:03
 Jármű: T-34-85
 Szerzett tapasztalat: 521
 Szerzett kredit: 12 095
 Csatában elért Achievement: Mesterlövész, Kiváló Lövész, Elit lövész
- 

dettó, kihagytam pár hónapot. várható is volt hogy kiraknak a klánomból, nem is hibáztatom őket érte. Már hívtak vissza, de mondtam, hogy nem vagyok megbízható, lehet megint elmegyek pár hónapra, mert megjelenik valami másik játék, vagy simán megunom. Ráadásul nekem CW-kkel az is a bajom, hogy baromi későre esnek a döntők. Fél 10 körül, már agyhalott vagyok, legkésőbb fél 11-kor ágyban vagyok. volt olyan hogy a döntő még ennél is későbbre esett volna. Másnap meg meló. 
- 

Mcray senior tag válasz  AlexWolf

üzenetére AlexWolf

üzenetéreAlexWolf ne csessz ki  Vegyél fel izibe ismerősnek a játékban (Tyutyu), mert nekem állandóan az a parám, hogy senki nem akar Tier 1-2-3-ozni velem. Kedvencem az amikor Tier 9-10-be hívnak olyanok, akiknél még én is jobban kezelem az IS-4-emet, pedig kb 4 csatám van vele... Vegyél fel izibe ismerősnek a játékban (Tyutyu), mert nekem állandóan az a parám, hogy senki nem akar Tier 1-2-3-ozni velem. Kedvencem az amikor Tier 9-10-be hívnak olyanok, akiknél még én is jobban kezelem az IS-4-emet, pedig kb 4 csatám van vele... Egyszerűen nem érzem akkora nagy durranásnak a magas tierezést, ha az ember olyan hülye/béna/tapasztalatlan(vagy mindhárom együtt), hogy oda menjen meghalni sima nem prémium fiokkal. Egyszerűen nem érzem akkora nagy durranásnak a magas tierezést, ha az ember olyan hülye/béna/tapasztalatlan(vagy mindhárom együtt), hogy oda menjen meghalni sima nem prémium fiokkal.
- 

fsb1000 nagyúr Ebben igazad van, de egy X-edszer újrakezdőnek illene megközelítenie 2000+ csata és t8 környékét elérve. Dainlessss-nek is lehetne egy távlati cél, nem gondolnám hogy 215 csata után kéne elérnie az új accjával. (Egyébként Loltrakival simán hozom, de a fő accommal csak nagyon sokára sikeredett elérni ezeket a célokat) ---- (#8649) vhw Azzal egyetértek, hogy a WG és a WoT nem jótékonysági intézmény, egyértelműen pénzre játszunk. 
 De az már megfontolandó, hogy egy gyorsított játékmenet következtében elvesztett X hardcore játékos vagy a velük szemben megnyerhető 100X átlagos user hozna több profitiot.
 Erre vannak már üzletileg sikeres példák a "butuló" COD és CIV sorozatokkal.
 Valamilyen szintem élvezhetők maradtak a régi játékosoknak is.
- 

athomi veterán válasz  fsb1000

üzenetére fsb1000

üzenetérehát igen, mostanában én sem tankozok annyit, egyszerűen egy szenvedés t10-ig eljutni prém nélkül, sosincs semmire kreditem, állandóan t5-ben kell farmolnom, ráadásul megszűnt a jó kis farmtank, a kv  töltésgyorsítóról és társairól csak álmodozom egy tankon, az nálam csak a 2 db t10-es tankom kiváltsága, azokat is féláras időszakban vettem. töltésgyorsítóról és társairól csak álmodozom egy tankon, az nálam csak a 2 db t10-es tankom kiváltsága, azokat is féláras időszakban vettem. egyszerűen elment a kedvem a játéktól.. egyszerűen elment a kedvem a játéktól..de kétlem h ez bármi pozitív irányba változna, nekik az az érdekük h a játékosok fizessenek  
- 

válasz  fsb1000

üzenetére fsb1000

üzenetéreaz a vicc, hogy én jobban élvezem a kis tankozást, mint a tier9-10-et. sokkal pörgősebb, változatosabb. Azt is bírom, hogy T1 Cunninghammel, a 170 %-os legénységgel, 1,5 millás felszereléssel lehet abálni akár a tier 2-3-as tankokat is  Bár a legjobbak a full tier 1-es csaták. Bár a legjobbak a full tier 1-es csaták.
- 

üzenetére fsb1000

üzenetéreHa komolyan a CW a cél, nem csak a pakoljunk ki egy [tag]-et a név mögé, akkor annak kicsit több kitartásra van szüksége mint egy T10 tank kifarmolása. Ha ehhez nincs elég türelem/akarterő/kitartás, akkor szerintem a CW-ken se sokmindent fog elérni az illető (-> nem sok sikerélménye lesz). Azért meg, hogy kvázi mindenki előtt nyitva álljon a lehetőség, ahhoz, hogy relatíve gyorsan kipróbálhassa a CW-ket... arra nem lehet egy egész játék fejlesztési/előrahaladási rendszerét felépíteni. (ne feledjük a CW még mindig 'end game' tartalom, nem boldog-boldogtalan részére kitalált játékmód) Még mindig nem értem, miért lenne ennek a játéknak, vagy bármelyik másik MMO-nak az a "kötelessége", hogy minden játékos hetek alatt elérjen bizonyos formában a "játék végére". 
 Akinek van ideje és pénze, az belefekteti a játékba, saját egyéni döntése. Nem törvényszerű, hogy a jobb játékosnak kell mindent elsőnek elérni, az fog első lenni, aki több erőforrást fektet bele a dologba ("tehetséget"-pénzt-időt).
- 

fsb1000 nagyúr válasz  AlexWolf

üzenetére AlexWolf

üzenetéreEzt a Stalingradot nem egészen értem. Mi volt ott július végén? Maga a csata 1942. augusztus 21. és 1943. február 2. között zajlott. 
 De én is hallottam infókat nagy akciókról, de még "hivatalos" helyről származó megerősítést nem láttam. Szerintem az első 2 Gift shoppos akció bukta volt, mert rengetegen vettek kedvezményes goldot+garázst tankhalmozással, sajnos én lecsúsztam róla, pedig feleáron lehetett goldhoz jutni.
 Aztán jött a nagy semmi, és gondolom senki nem vesz semmit a Gift shopban.
 ---(#8635) vhw : hát.. nem tudom. Nehéz megitélni mitől un meg valaki egy játékot. A mostani rendszeben attól hogy 200 csatával hetekig szenved egy t9, t10 kihúzásával, vagy pedig ha gyorsított módbam 15 hónap alatt eléri az összes tankot, miközben gyakoribb sikerélmény éri. A mostani "rendszert" azért tartom igazságtalannak, mert a játékosok 80-90%-át kizárja abból az élményből, hogy t10-es tankja legyen és azzal CW-re t10 századba menjen. 
 Vegyünk egy egyszerű példát: Erről a fórumról válasszunk ki 10 aktív tagot.
 Tételezzük fel, hogy köztük vagyok és játékinteligencia+képességek rangsorában a 6. vagyok, de mivel van elég időm és pénzem(GOLD) én fogom elsőként elérni a t10 szintet, nekem lesz több t10 tankom, ezért nekem lesz lehetőségem CW-kre menni.
 (feltéve ha elfogadható játékot / statot is fel tudok mutatni)Az a 4 játékos, akik jobbak nálam, mikor lesznek CW-képesek tankállomány szempontjából? Szerintem soha... előbb megunják. 
 Tisztelet a kivételeknek, mert biztos vannak jópáran, akik prém nélkül és átlag szabadidővel is eljutottak odáig.
- 

Jep, főleg ha figyelembe vesszük, hogy alacsony tierben ott vannak a sorozatlövő tankok, amik ugye a kilőtt skulók nagy részét mellé küldik. De ugyan ez a helyzet később, akár a nagy artykkal is. mivel ott már van splash demage is, nem kell a sebzéshez közvetlenül eltalálni az ellent. Ha valaki arty fan, az életben nem lesz 66%-os találati aránya. 
- 

fsb1000 nagyúr válasz  #56230144

üzenetére #56230144

üzenetéreSzerintem jól haladsz. 
 De..... X-edik nekifutásra kicsit alacsonynak tünnek a stat értékeid. Én közepes-gyengének értékelném. Korábban volt egy elképzelés a stat célokra, amik szerintem elfogadhatóak, de nem könnyen teljesíthetőek. Pl:Találati arány min. 66% 
 Kill arány min. 1.0
 Egy másik nézet szerint az átlag sebzés jobban jellemzi a játékosokat, de erre nagyon nehéz átlagot adni, tankonként vagy szintenként kéne vizsgálni. Rapid módon átvágtad magad a t1-t5 szinteken, és ez meg is látszik az alacsonynak mondható 124 dmg/csata értékeiden.Szinte biztos vagyok abban, hogy a legénységed nem képzett, 20-40 csata után nem is érdemes átvinni másik tankra és a gyors haladás miatt nem tudtál vagy nem akartál "felszereléseket" venni, pedig egy Ventillátor vagy töltésgyorsító sokat számít. 
 A jól képzett legénység (80%+) és a venti nagyon sokat számít. Rögtön javulna a célzási arány és következtében talán a kill arány is.--- 
 Aki most kezdi NV kóddal az kap 500 GOLD-ot. Ha abból 200-at félrerak felszerelés leszedésre, akkor 20 alkalommal tudja a drága felszerelést (töltésgyorsító, célzásgyorsító) átrakosgatni, nem kell a tankkal együtt eladni.
- 

üzenetére fsb1000

üzenetéreMég kevesebb embert érdekel az összes tank minden ágról, egyszerűen ha végzett azzal a 2-3-4-5 kitudja mennyi ággal, akkor megunja. Mivel számára elfogytak az érdekes tankok, új pályák, játékmódok netán új fák meglehetősen ritkán jönnek a játékba, így mi tartaná a játékban? Az 1/3-os ötlettel a jelenlegi T8 premium tankok egyik legnagyobb vonzereje, a magas kredit (esetleg xp hozam) teljesen megszűnne, pedig sejtjük mekkora pénz van benne. Lehetne persze arányosan csökkenteni minden credit költséget/hozamot a játékban (változatlan xp hozam mellett), hogy újra "értelmet adjanak" a prem tankoknak. .De akkor ha valaki haladni akar, kötelező a prem tank, különben az xp már rég meglenne a tankra, de nincs kredit. (vagy újra csak farmolás normál tankkal a jelenlegi sebességel) Ha pedig minden kiadást/bevételt (xp-kredit) arányosan 1/3-ra csökkentenének, ugyanott tartanánk mint most. Szerintem ennek a játéknak nem az a lényege, hogy mindenki elitre fejleszthesse az összes fát, hanem minél több választási lehetőséget, változatosságot kínáljon. Mindenki megtalálja a neki szimpatikus nemzetet/tanktípust. Aki nagyon függő kitúrja az utolsó artyt is minden ágon, de neki épp erre van "szüksége" hogy millió órán keresztül lekösse a játék. Aki meg csak "gyors, könnyű élvezetekre" vágyik annak bőven elég a T7-T8 szint is, egy grammal sem élvezetesebbek a T10 csaták, mint a "T8 top tank vagyok" meccsek. "Nincs semmi különös a t10 tankokban, ugyanúgy kell/lehet velük játszani mint az alacsonyabb szintűekkel. (persze a tank tulajdonságai valamennyire differenciálnak)." Csupán az abban a ligában (T9-1) játszó játékosoknál van különbség, mert a játék jelenlegi formájában feltételezné, hogy a tapasztaltabb, sokat látott tankosok játszanak a fák csúcsáin csücsülő tankokkal, amiket ugye sok idő elérni. És azt a 7-8-9... ezer csatás veteránok, már nehezen nézik el, mikor valaki még azt sem tudja merre van a tankja eleje. Csupán ennyi... mások a játékosközönség "elvárásai" T10ben mint T2-ben vagy T6-ban. 
- 

#56230144 törölt tag válasz  AlexWolf

üzenetére AlexWolf

üzenetéreÉnis így vagyok vele. FSB1000:215 csata alatt lett meg a T-34-85. Registered: 20.07.2012Nevem nem publikusData as of 23.07.2012 12:47 
 Overall Results
 Battles Participated: 215
 Victories: 107 (50%)
 Defeats: 106 (49%)
 Battles Survived: 12 (6%)
 Battle Performance
 Destroyed: 59
 Detected: 462
 Hit Ratio: 48%
 Damage: 26 730
 Capture Points: 125
 Defense Points: 119
 Experience
 Total Experience: 55 128
 Average Experience per Battle: 256
 Maximum Experience per Battle: 1 054Ez jónak számít? 
- 

fsb1000 nagyúr WoT loggerrel nézd meg a tankonkénti eff értéked. Abból kiderül, melyik miatt csökkent. (#8617) Zadia: 
 "Olyannak nem való a T10 szint akinek nincs kellő tapasztalata."
 Miért nem való? t2 meg t6 meg neki való?
 Nincs semmi különös a t10 tankokban, ugyanúgy kell/lehet velük játszani mint az alacsonyabb szintűekkel. (persze a tank tulajdonságai valamennyire differenciálnak).(#8629) InHell: Nem olvastál figyelmesen. Banki átutalásról volt szó, nem kártyás fizetésről. 
- 

- 

GaburroSan aktív tag ALEXWOLF-al értek 1! Le kell szarni az Eff-et, ha a játék érdekel! 
- 

fsb1000 nagyúr Én is úgy saccolom, hogy min. 2000 csata szükséges 1 nemzeten belül 1 ágon elérni t10-es tankot. A WotDb szerint MS1--> IS4 kb 700.000 Xp és 16.000.000 kredit elég lehet. 
 Ez 350 átlag XP-t jelent és 8.000 netto bevételt csatánként.Egy csata átlagosan 5 percig tart (ha meghalsz korán kilépsz technikával), azaz napi átlag 2 óra játékkal 24 csatát lehet játszani. Ez 83 nap. 
 Vagyis egy átlag user 2-3 hónap alatt jut el egyetlen t10 tankig.
 Ha 1/3 csökkenne a t8-t10 farmigény és arányosan csökkene alatta is t4-ig, akkor 1 hónap alatt lehetne elérni 1 T10 tankot.Jelenleg van 4 nemzet, ezeken belül részben összefüggő 4-5 ág és nem is mind ér el t10-ig. (angolt ne is számíítsuk) A mostani sebességgel az összes tank kifejlesztése kb. 40 hónap azaz több mint 3 év Az általam elképzelt gyorsítással kb 15 hónap lenne a teljes fejlesztési iső, ami több mint 1 év 
 Kevés MMO-val töltenek el a fizetőképes userek 1 évnél többet.
- 

Mcray senior tag válasz  AlexWolf

üzenetére AlexWolf

üzenetéreIgen élvezem, pedig már abba akartam hagyni, de a kis szutyok lassú franciák megint meghozták a kedvem. Miért kérdezed? Az élvezet alatt azokra a játékosokra gondoltál akik, "csak élvezni akarják a játékot" és emiatt pocsékok? Azt nem élvezem, ha pocsék vagyok. Ilyenkor "kilépés" és jöhet a Panzer Corps vagy a Fallout 1,2,Tactics.  AlexWolf 
 Rendben értelek 
- 

Zadia senior tag Olyan kérdésem lenne,hogy ha esetleg, véletlenül ,netalántán, rászánnám magam,hogy fizetek a játékért még egyszer, akkor az miként működik banki átutalásnál? 1x küldtem sms-t azt már tudom,de úgy drága. 
- 

Mcray senior tag Jelenleg 58,6 % (és stabilan emelkedik) a győzelmi arányom, az eff értékem meg a csúcs 1355 óta folyamatosan csökken (Mióta elkezdtem nulláról a francia technológia fát) Jelenleg francia lighttal tier 5, TD-vel tier 4, Medium tankkal tier 3, és Heavy tankkal tier 4 nál tartok. Tegnap 1336 Eff értéket mértem. Én lettem rosszabb játékos, vagy ennyire nem jó az eff számítás úgy, hogy a legtöbb francia tankkal jobb vagyok, mint mással? Vagy eleve azért emelkedett sokáig az eff érték mert tier 6 mediumokkal és tier 6-7-8 nehéz tankokkal jól ment? Az eff érték csökkenés visszavezethető oda, hogy a lassú francia tankokkal főleg védő harcot vívok és nem támadót? 
- 

GaburroSan aktív tag Napi 3-4 óra játékidővel (10 nap alatt), prémium fiókkal, a Hummelből kifejlesztettem a GW panthert és az 109.000 Kemény XP. Szóval el lehet jutni a magasabb tierekbe is! Pantherből Panther 2-ig sem került többe mint 2hét és a wet ammorack csodákra képes!  
- 

Csakis US-verzión van 7.5? 
- 

Zadia senior tag Ezzel én is egyetértek. Olyannak nem való a T10 szint akinek nincs kellő tapasztalata. 
 Ez érezhető már T8-as szinten is,amikor az urifiú aranyért megveszi a Löwe vagy KV-5-öt egyébként meg erőböl max 4-es vagy 5-ös szintű tankjai vannak,és nem ér egy kalap sz@rt se a tudása.8-as szinten vagyok én is.Nagyon várom,hogy mikorra lesz meg az első T9-es tankom.Néha engem is elfog a vágy,hogy de jó lenne már T10-ben ülni,de csak szépen sorjában.Addig is van miért törnöm magam. Ahogy fsb1000 leírta elképzeléseit hamar megunnám és valszeg uninstall lenne a vége. Aki akarja vagy meg tudja venni a KV-5-öt az még most tegye,mert 7.5-el megszünik létezni,mint a Type-59. 
- 

üzenetére fsb1000

üzenetére1/3 xpért T10 tankokat? 
 Az azt jelenti, hogy kb a jelenlegi 7-8as tankok szintjén lennének. Hetek alatt lehetne végigmenni egész fákon, a CW-ken nem lenne többé szempont a játékosok, a klánok tankállománya, azok "minősége".
 Ígyis igen sokan ugranak át free xp-vel, arannyal egyből 10es tankokba, láthatóan minden tapasztalat nélkül. Aki nem bírja ki azt a 2-3ezer csatát ami alatt kényelmesen el lehet érni T10 tankot (prem nélkül!), hát az inkább ne is üljön T10 tankba egyáltalán.
 Miért kéne mindenkinek elérni őket?
- 

fsb1000 nagyúr válasz  #56230144

üzenetére #56230144

üzenetéreNem a gyártási időre gondoltam, hanem a fejlesztési időre, amit a játékban legjobban az XP és az XP gyűjtésre fordított játékidő jellemez. A Tankok gyártási költsége meg a kredittel lehetne összefüggésben. 
 Itt is túlzóak az arányok, mert a II VH végén elkészült IS4 "ára" 6,1M és ennek csak töredéke egy T26 a játékban, amit 1941-ig gyártottak.
 A valóságban biztos nem volt 1650-es szorzó a gyártási költségek között.-- 
 (#8614) AlexWolf Ez igaz lehet. És azt sejtem a játékos állomány csak kis része igényelni a történelmi hűséget. Nem erről szól ez a játék.-- Ja... youtube-on erősen reklámozzák a WoT-ot legalábbis nekem mindig az jön fel a jobb felső sarokban. (nem lehet olcsó mulatság....) Valami évforduló közeleg? 
 Más akciókról is kaptam hírt, de az inkább az előfizetőket érinti.
- 

válasz  fsb1000

üzenetére fsb1000

üzenetéreNa ja, de kell valami ami miatt játszol. Ha 1-2 hét alatt megvan a tier 10 mindenből, akkor hamarabb megunod a játékot, mintha lenne mindig mit fejlesztgetni. Azért a WoT sok tekintetben hátrányból indul más MMo-khoz képest, hiszen itt azért nem tudnak elrugaszkodni annyira a valóságtól, mint mondjuk egy WoW-ban vagy Star Wars-ban. 
 Ezekben beraknak egy pecsben 10 új questet, meg 3 új fegyvert, esetleg egy új felfedezhető területet és máris hónapokra biztosítva van, hogy a népek ne hagyják abba, míg a WoT-ban nehéz ezt az "érdekesség" faktort fenntartani.
- 

fsb1000 nagyúr Valószinűleg nem abból lehet leszűrni Németország 1940 körüli technikai és hadászati főlényét, hogy a mocsárból kihúzgált roncsok milyen technikai állapotban vannak. Lásd: A T34 még be is indul.... Ez a harckocsiknál is megjelenő valós vagy egyesek szerint utólag beleképzelt "fölény", nem jelenik meg a WoT-ban, még az alsóbb szinteken sem. 
 Gondolom a legtöbb játékos egy idő után elfogadja, hogy a történelmi hűség nem erőssége a WG-nek és a törekvéseik inkább a játékmenet kiegyensúllyozását szolgálják.Egyre jobban jétéktervezési hibának tartom, hogy a tankok számát jelentősen megemelték és a felsőbb tierekben a fejlesztéseket aránytalanul lelassították. Sokaknak így elérhetetlenek a t8,t9, t10 tankok. Sokkal élvezhetőbb lenne a játék, ha ezek a mostani XP és kredit szükségletek 1/3-ért elérhetőek lennének. A valóságban sem kellett 10-20x több idő kifejleszteni egy Hetzert, mint egy Jagtigert. 
- 

Zadia senior tag Egy ilyennel kell spotolni [link] 
- 

válasz  AlexWolf

üzenetére AlexWolf

üzenetéreAzt a videót láttátok a youtube-on, amikor egy valahol ruszkiknál kilőtt Stugot találtak meg egy "szemétdomb" alatt, a hátára fordulva? Fogták egy traktorral kihúzták a mocsokból, majd talpra állították, és lemosták...mondom ha most be is indítják, akkor lesz*pom magam. Hála Istennek nem indult be, de ahogy húzták a full egyben lévő lánctalpa simán forgott a görgőkön. Bazz 60 évet feküdt egy szarkupac alatt és egy kis mosás után majdnem üzemképes. A mai napig csodálkozok azon, hogy ilyen technikai felsőbbrendűséggel hogyan tudták elveszteni a háborút a fritzek. (Oké tudom, hogyan, de akkor is!) Megvan a videó: Youtube 
- 

Atlantis veterán Megtenné valaki, hogy belinkeli, mennyit változtatnak azon az ágyún? AlexWolf: akkor egyezik a véleményünk a Hetzer-ről. Nem adtál egy tankot sem? Jó nagy garázsod lehet.  Én semmit nem tartok meg, csak az aktuálisan használt gépeket, így is sok van, mivel én marha, 11 ágat húzok egyszerre. Én semmit nem tartok meg, csak az aktuálisan használt gépeket, így is sok van, mivel én marha, 11 ágat húzok egyszerre. 
 A technika nem minden, amerikaiak se mentek semmire a húdejó technikájukkal Vietnamban.
- 

válasz  Atlantis

üzenetére Atlantis

üzenetéreAnnó Hetzerről annyi maradt meg bennem, hogy Karelián egy (még mielőtt szétváltak két ágra) KV állt velem szemben. mind a ketten 100%-ról indultunk. Én vesztettem olyan 60% HP-t őt meg kilőttem. 
 Pattogtam mint a rohadt élet, sajna Stuggal ez az érzés már nem volt meg (JGpanzer 4-ről nem is beszélve). Pedig a Stugot nagyon szerettem, ezért is van még meg...bár az is igaz, hogy a tankok nagy részét megtartottam.Az a mocsok ki rakétaporszívó alakú cumó szemből nagyon jó. Oké természetesen, ha nem tier 8 lő rá. Most megint Hetzerezek, mert egy haver éppen ott jár német TD vonalon és így együtt megyünk. 
- 

InHell senior tag Tegnap kipróbáltam a teszt verziót, én azt hittem kiválasztok egy tankot aztán lehet tesztelgetni milyen. 
 IS-7-et akartam megnézni, erre látom itt is farmolni kell keményen az XP-t igaz ha jól látom 10-szeres a hivatalos szerverhez képest, de hát ez így nem tetszik.
 Nehogy már egy teszt verzióban is farmoljak napokig. 
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Arc Raiders
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Van egy tucat kifejlesztett tank, amihez hozzá sem kezdtem. Igaz inkább a garázshelyek száma tartott vissza (na majd most, hogy jön +1 ill. a 12t eladásával még +1), de azért 3-4 lenne, amit megvennék, viszont mióta megvettem az IS8-at, csak viszi a pénzt, már egy millám elment rá. Győztes csatában ha megsérül / megsemmisül a tank, 4-5, míg vesztes csatában legalább 8 átütő és sebzést okozó (tehát a hit - 0 dmg nem jó) lövés kell, hogy egyáltalán nullszaldósra jöjjek ki belőle. Ellenben amilyen papír vagyok, 1-4-ből végem... Úgyhogy marad 3 kör után egy kör KV, csak hogy a veszteséget pótoljam
 Van egy tucat kifejlesztett tank, amihez hozzá sem kezdtem. Igaz inkább a garázshelyek száma tartott vissza (na majd most, hogy jön +1 ill. a 12t eladásával még +1), de azért 3-4 lenne, amit megvennék, viszont mióta megvettem az IS8-at, csak viszi a pénzt, már egy millám elment rá. Győztes csatában ha megsérül / megsemmisül a tank, 4-5, míg vesztes csatában legalább 8 átütő és sebzést okozó (tehát a hit - 0 dmg nem jó) lövés kell, hogy egyáltalán nullszaldósra jöjjek ki belőle. Ellenben amilyen papír vagyok, 1-4-ből végem... Úgyhogy marad 3 kör után egy kör KV, csak hogy a veszteséget pótoljam 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)