- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trk.Adam87
aktív tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
bignor #14700 üzenetére
Ezekre bőven elég, ha nem szimultán akarsz csinálni 4-5 feladatot.
4 GB Ram társaságában szerintem még egy Diablo 3, StarCraft 2 szintű játék is elfutna a gépen low grafikán, ami nem rossz dolog ennyi pénzért.
Teljesítmény szempontjából picivel gyengébb, mint mondjuk egy Snapdragon 625 (csak hogy android-os rendszerekhez adott CPU-val is összevessük), Laptopokhoz viszonyítva meg kb olyan, mint egy gyengébb Celeron. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
afoyem #14695 üzenetére
Találtam jobb vételt neked helyette:
[link]Ebben frissebb Intel Atom van (Z8350), ami kb +30-40%al erősebb és a gép is jobban hasonlít az Asus T100 féle billentyűzet dokkolós megoldáshoz, igaz akksiban ez picivel gyengébb, de talán energiatakarékosság szempontjából is jobb ez az egyel újabb Intel Atom generáció.
Most látom, hogy ebben 4 GB Ram van...Akkor szerintem nem is kérdés 40k körül melyik a best buy. Máshol jóval drágább a gép, szóval érdemes most lecsapni rá.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
macika1967 #14696 üzenetére
A PrimeOS-t tesztelted? Érdemes rávarázsolni, Androidos játékok úgy futnak, mintha arm processzor hajtaná a gépet, támogatja a g-szenzort is pl autós játékokhoz. Persze még fagyogat, ha mindent azon akaesz csinálni, ezért én érintőképernyős játékok miatt szoktam csak átváltani PrimeOS-re, de amúgy olyan appok, mint a Chrome, Youtube, Messenger is szépen működnek.
Nem tudom mekkora a géped szabad tárhelye, de a PrimeOS egy 16 GBos partíciót igényel, ebből a rendszer kb 3 GBot vesz el.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
afoyem #14692 üzenetére
Ha megveszed majd légyszi írj egy rövid beszámolót, illetve mindenképp érdekelne az is, hogy van-e a gépben bios és beállítható-e, hogy USB-OTG-ről bebootoljon egy pendrive-ot.
Windows drivereket viszont nem találtam hozzá a gyártó oldalán, szóval rizikós lenne törölni a recovery meghajtót róla. (az ugye lecsíp az alap tárhelyből vagy 8 GB-ot)
Az Asus T100-nál ez utóbbi művelet nem volt gáz, hiszen nem csak hogy a Driver Booster nevű program találja meg a hozzá szükséges illesztőprogramokat, de néztem, hogy az Asus oldaláról is letölthetőek.Mivel ebben butított Atom CPU van, így tesztek alapján kb ott van, mint a 40ezres árban kapható android tabletek, kb a snapdragon 425 teljesítményét hozza, ami Windows 10-hez már lehet, hogy kevés.
40k-t akkoris megér, ha nem lehet Dualbootossá tenni
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
afoyem #14692 üzenetére
Jó vétel, igaz az Atom Z3735F a Z3775 butított változata, de 40-ért maximum kínából kapsz jobb gépet ennél ennyiért. Az akksija is kiemelkedő ezért az árért. Meg mint fentebb írtam ezekre már valószínűleg rátelepíthető valamelyik x86 android is a windows mellé(ahogy az én Asus T100-amra), így az érintőképernyő sem maradna kihasználatlanul játékok alatt, tekintve hogy android-ra mennyivel több az érintőképernyőre és g-szenzor használatához tervezett játék.
A csúcs PC játékok meg úgysem ilyen tableteken fognak futni. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #14688 üzenetére
Épp most teszteltem, hogy PrimeOSen belül hány pontot ér el Antutuban az Asus T100, 74470 jött ki, ami megfelel egy mai középkategóriás Androidos tablet erejének. Nem semmi, hogy Android alatt még mennyire vállalható ez a régi Intel Atom cpu. Játékokban picit gyengébb, mint mondjuk egy Huawei T5 androidos tablet, de CPU számításban erősebb. Csak ajánlani tudom a PrimeOS-t annak, aki Dualbootos Win-Android gépet varázsolna az alapból Windowsos tabletjéből. A kisebb fagyások, kompatibilitási hibák meg úgyis javítva lesznek a jövőben érkező frissítésekkel.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
macika1967 #14687 üzenetére
Esetleg telepítsd rá a PrimeOS-t, amig a Win10 probléma nem rendeződik, ez egy x86 környezetben futtatható Android rendszer. Nem tudom a készülék tud-e USB OTG-ről Pendriveról bootolni, de ha tud, akkor adott a lehetőség, hogy egy dual bootos windows-android tablet legyen belőle.
Nem hibátlan a PrimeOS, de folyamatos fejlesztés alatt áll és Androidos játékok futtatása szempontjából talán a legjobb x86 környezetre telepíthető Android. További pozitívum, hogy az Asus T100 tabletem érintőképernyője azonnal működött rajta, mintha egy androidos tablet lenne. Ram kezelésben köröket is ver a Win10re, így érdemes is ezt használni Windows helyett, ha éppen nem valami komoly munkafolyamatot akarsz művelni a gépen.
[link] -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
macika1967 #14684 üzenetére
Szedd le a Driver Boostert, az szerintem megtalálja és telepíti is az összes hiányzó drivert.
(Ha szükséged lenne a prémium verzióra, akkor pl ncore-on megtalálod)
Nekem egy Asus T100TA-hoz mindent feltelepített, ami a stabil működéshez kell.
-
Trk.Adam87
aktív tag
-
Trk.Adam87
aktív tag
Ez szerintetek tényleg ennyi vagy elírták az árat?:
[link]Intel Core m3 - 29990 Ft-ért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung s10 ultra tab 256 wifi+cellular
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- iPad mini 5 64GB Wi-Fi + Cellular Space Gray + kiegészítők
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest