Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Keem1

veterán

válasz Keem1 #1245 üzenetére

Jó, ez tényleg nagyon egyszerű volt, és automatikusan létrejöttek a folderek mindegyik kijelölt userhez. :C :R

• Keem1

veterán

(#1243) szallasi007 && (#1244) zolee001

Nagyok vagytok skacok! Még nem csináltam meg, de ahogy átolvastam mindkét javaslatot, szerintem ez tökéletesen az, amit én szeretnék.
    Mindkettőtöknek köszönöm! :R

• Keem1

veterán

Srácok, adott egy teszt virtuális környezet egy fizikai VM hoston. Többek között van egy WinServer 2012 frissen telepítve, AD létrehozva, alap dolgok bekonfigurálva, kliensek (jelenleg a fizikai vason 4 db kliens van) feltelepítve, beléptetve a domainbe.

Amit meg szeretnék valósítani, de nem megy: az összes AD-beli usernek legyen egy shared foldere, ami csak a saját accountjával érhető el, de bármelyik kliensen belépve. Tehát ahogy már most működik: én is be tudok bármelyik kliensen lépni a sajátomba, a kollégám is. Na ugyanez a shared folderrel. Maga a saját shared folder persze a szerveren lenne. Jelenleg egy 4 TB-os storage van a fizikai vason, ebből 30-30 GB allokálva a klienseknek, 1 TB a szervernek (30 TB system, a többi data). Ja, az extra kérés, hogy az így létrehozott sared folderek a data partíción legyenek, jogosultság automatikusan kiosztva (tulaj maga a szóban forgó user, neki full acces, plusz Administrators groupnak is, mindenki másnak semmi access).

Valahogy úgy képzelem el, mint a Linux+Samba esetén, amikoris mindig van egy //szerverhost/homes folder, ami, ha Pista van belépve, akkor annak a célja a /home/pista, ha Feri van belépve, akkor /home/feri, dinamikusan. Én Linux szervereket használok, és nálam Windows kliensen fel van csatolva a céges gépen az U: (mint userfolder) és az a sajátomra mutat. A kollégámnál pedig a saját Linuxbéli home-jára.
    Na ez kéne Winen. Biztos létre lehet hozni ilyet, és nem egyesével (szép is lenne egy több ezer felhasználót tartalmazó AD esetén), hanem globálisan.

Ha tud valaki segíteni, megköszönném :R

Nem egy életbevágó kérdés, de azért nekünk fontos lenne. Mi nem vagyunk rendszergazdák, szoftvert tesztelünk, a fizikai rendszergazdák Amerikában vannak és egy belső projekt kedvéért (sem) fognak nekünk segíteni. A mi feladatunk most, hogy a készülő szoftverhez megalkossunk egy virtuális környezetet (ez van az említett VM hoston, 1 db szerver, 4 db kliens), de ennél a pontnál elakadtunk.

Új hozzászólás Aktív témák