- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit gondban vagyok. Adott lenne nekünk egy SafeQ nyomtatószerver.
Ezt szeretnénk Windows 2012-re költöztetni.Szerintetek egy ilyen verzió elég lenne nekünk rá?:
http://www.jtc.hu/termekek/58776858/microsoft-windows-server-2012-essentials-r2-x64-magyar-pc-dvd-oem.htmlNem is szeretnénk rá licenszet venni, nem lenne virtualizálva.
Gyakorlatilag úgy működik, hogy fut rajta egy szerver szolgáltatás, ami egy megadott porton kommunikál. A gépek közvetlenül erre a szerverre küldik a nyomtatást.Itt ha jól sejtem nem kell megvennünk mind a 200 gépre a licenszet a windowshoz...
-
tonermagus
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, úgy tűnik, hogy a "Frissítés" opció volt a nyerő. Bár egy manuális GPUPDATE után 3-4 újraindítás után jelent csak meg jól a meghajtó, de azóta nagyon tutin működik.
-
tonermagus
aktív tag
válasz
kraftxld #790 üzenetére
Hmmm....
Tehát a folyamat az, hogy belép a felhasználó de nem fut le a login script. Viszont ha a beírom a címsávba a login script elérési útját "\\szervernév\programok\login.bat" vagy manuálisan elindítom a megosztásról akkor simán lefut, fel is csatolja a megosztást. Elképzelhető ,hogy valamiért a belépés alatt nincs joga hozzá ezért nem fut le? Vagy ez marhaság? Pedig ezt a megosztást olvasás/futtatás/tallózás joggal odaadtam a Mindenki/Domain user felhasználóknak.
Jah, illetve még azt megpróbáltam, hogy ezt a login scriptet nem egy hálózati megosztára tettem, hanem a szerverre lokálisan (A csoportházirend-objektumban tárolt parancsfájlokhoz) és onnan futattam, de az sem volt jó. Gonolom így a jogosultság kilőve?
Mi egyébként ez a Preferences?
-
tonermagus
aktív tag
Mivel a fenti problémámat nem sikerült megoldani, így másfelől közelítettem meg a problémát. Az elképzelésem az volt, hogy nem használom a GPO meghajtócsatlakozási felületét, hanem egy login scriptet írok (Login.bat), amiben net use-al csatolom fel a meghajtókat. Ez is jó lenne, bár nem a legelegánsabb megoldás. A szerveren létrehoztam egy programok megosztást, amihez jogot adtam minden auth/domain userner, ennek a mappának a gyökerébe beletettem a login.bat fájl, ami a net use parancsokat tartalmazza. A fájlhoz mindenki hozzáfér, ezt leteszteltem azzal, hogy manuálisan elindítottam, és tökéletesen lefutott/felcsatolta a meghajtókat. Eddig minden ok. A default Domain Policy-hoz hozzárendeltem minden Domain user-t illetve Domain Computer-t. A policy-n belül a Felhasználói beállítások/Házirend/Windows Beállítás/Parancsfájlok/Bejelentkezés fülön pedig manuálisan beírtam a login.bat elérési útját.
A klienseken lefuttattam a GPUPDATE-t, újraindítottam 2x a számítógépet, de (B)a login script egyszerűen nem fut le(/B). Illetve nagy ritkán mintha lefutna, de egy újraindítás után megint nem fut le. Ugyanezt megtettem a Rendszergazdák nevű Policy-ben is, ahova a két rendszergazda felhasználót, illetve a két rendszergazdai számítógépet rendeltem és azon gond nélkül lefut minden indításkor.
Mi a fenét rontok el? Tuti hogy valami nagyon egyszerű dolgot, de nem bírok rájönni.
Köszi előre is a segítséget!
-
tonermagus
aktív tag
Halihó!
Ismét lenne egy kérdésem: adott egy Windows 2012 Server. GPO-n keresztül szeretnék a felhasználóknak felcsatolni egy hálózati mappát.
A kilens újraindítja a gépét (2-szer, bár nem értem miért kell ennyiszer). Szépen fel is csatolja neki az N: meghajtót, de egy nagy piros X-et rak rá és ha egy parancsikont szeretnék elindítani ami ebbe a hálózati mappába mutat, akkor nem találja az elérési utat. VISZONT ha manuálisan rákattintok az N: meghajtóra, akkor beleenged gond nélkül a mappába, tudom tallózni és utána a parancsikon is működik. Minden újraindítás után piros X-es lesz, és csak akkor tűnik el róla, ha belemegyek manuálisan vagy nyomok egy GPupdate-et.
Szerintetek mi lehet a gáz?
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Döglött Róka #735 üzenetére
Hogy-hogy?
-
tonermagus
aktív tag
Újabb dologra jöttem rá: a GPO-ban csak a "Felhasználói konfiguriációkban" beállított dolgokat érvényesíti a gépeken, azokat a beállításokat, amelyek a "Számítógép Konfigurációja" szekcióban csinálok azokat nem. És hát a Tűzfal itt van. Miért nem érvényesülnek vajon ezek?
Pedig tiltva sincs:
-
tonermagus
aktív tag
válasz
CsodaPOK #727 üzenetére
A tűzfalat mindenképpen szeretném pár napig kikapcsolt állapotban hagyni. Persze nem lesznek védtelenek örökké, emiatt ne aggódjatok
(Bár hozzáteszem hogy kívül egy elég erős és szigorú tűzfalunk van, nem tudom mennyire fontos a belső gépeken is, de ebben most nem nagyon akarok belemenni, mert jelen esetben lényegtelen)
Amit CsodaPOK leírtál az gyakorlatilag ugyan az, mintha az én módszeremmel állítanád be. Legalábbis én itt nem piszkáltam semmi, és mégis hozta a másik helyen beállított paramétereket. Sajnos így sem működik
Azt gond nélkül vette, hogy a CD/DVD/Pendrive/stb... meghajtót nem használhatja az user, illetve hálózati meghajtókat csatol fel nekik, fájlokat ír felül a helyi mappákban egy szerveren lévő fájllal.
Csak ez a Tűzfal nem akar működni
Valami más tipp esetleg?
-
tonermagus
aktív tag
Halihó!
Adott egy Windows Server 2012 és mellé kb. 100 Windows 7 kliens. A kliensek tartományban vannak. A Default Group Policy házirendben szeretném beállítani azt, hogy a kilens gépeken a tűzfalat automatikusan kapcsolja ki.
Default Group Policy-ben érvénybe léptettem ezt:
Computer Configuration\Administrative Templates\Network\Network Connections\Windows Firewall\Domain Profile menüben letiltottam az összes hálózati kapcsolat védelmét.A klien gépeken lefuttattam a GPUPDATE /FORCE parancsot, újraindítottam őket, de az a rohadt tűzfal még mindig aktív mind a 3 hálózati módban:
Mit ronthattam el?
-
tonermagus
aktív tag
Halihó!
Egyszerű kérdés: hogy tudom megoldani azt, hogy a tartományban lévő felhasználók dokumentum mappája belépés után ne a helyi C:\users\****\document mappára mutasson, hanem egy távoli fájlszerver mappájára. Ezen a távoli fájlszerveren van az összes felhasználónak külön mappája, és a megfelelő helyre kell hogy irányítsa. Nyilván egyesével megoldhatnám, de nagyon macerés 200 usernél. Régen talán volt olyasmi, hogy a Document directory=\\szervernév\megosztás\%username% szerű paraméter.
Ezt meg lehet oldani valahogy GPO-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest