- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikeee89
senior tag
Helyesbítek. Jelenleg a szerver csak dhcp és dns kiszolgáló. Az átjàró maga a router.
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok! Adott egy középiskola amiben sulinetes (kifü azaz niif) internet van. A dashboard-os cisco router van szolgálatban, azonban kikapcsolt dhcp-vel. A dhcp szolgáltatást jelenleg egy Windows Server 2012 rendszerű gép látja el. A szerver egyben dns, dhcp és tartományvezérlő szerepet is ellát.
Szeretném levenni a dhcp szolgáltatást a szerver válláról, és visszakapcsolni a routerben a dhcp-t. A tartomány miatt ez működhet? Ha ezentúl a router lesz a dhcp kiszolgáló és nem a szerver? Milyen buktatók lehetnek és mit érdemes/kell átállítani akár a szerveren, akár a kliens gépeken? Jelenleg a szerver egyben alapértelmezett átjáró is.
-
Mikeee89
senior tag
ui: ezt a hibaüzenetet írták állandóan a kliensgépek Error 0x80d02002
-
Mikeee89
senior tag
Sziasztok! Régóta küzdök az alábbi problémával.
A munkahelyemen Windows Server 2012 R2 szerverek vannak, telepítve van rájuk a WSUS(Windows Server Update Services). A szerverek főként Windows 10 Education x64 rendszerű gépekre szolgáltatnak frissítéseket. A félévenkénti funkciófrissítések azonban eddig nem akartak települni. A kliensgépeken megjelent a Windows Update-ben a WSUS szerver által küldött funkciófrissítés, azonban egyik gép sem tudta letölteni. A problémát az okozta, hogy a WSUS-t kiszolgáló IIS webszerveren a *.esd típusú fájlokat "engedélyezni" kellett.
Itt találtam meg a megoldást, a harmadik lépésben: [link]
Ezután az IIS manageren belül nyomtam egy újraindítást a webszerverre (nem teljes gép újraindítás!) és már minden gép le tudja tölteni a szerverről pl.: a 1809-es frissítést és telepíti is. Hetekig nyomoztam a megoldást, mire megtaláltam. Aki hasonló problémával szenved, hátha hasznát veszi.
-
Mikeee89
senior tag
válasz
Victoryus #1136 üzenetére
Ilyesmibe én is belefutottam még a nyáron. Újratelepítés előtt a szerver volt a webszerver is és rá volt irányítva egy .hu-s domain. Azonban újratelepítés után már egy webhosting céghez került a webszolgáltatás és a domain is. Így a régi .hu-s tartománynév helyett másat kellett beállítani. Én valami.dc12 tartománynevet állítottam be, a dc12 számomra jelzi, hogy Windows Server 2012 van a vason. Nem érdemes .hu, vagy .com stb tartománynevet adni, a "pont" után írhatsz bármit, csak neked egyértelmű legyen.
-
Mikeee89
senior tag
Hello! A korábbi hozzászólásomban említett probléma a következő. Adott egy Windows Server 2012 R2 alapú szervergép ami belső hálózaton elérhető. Ha ezt a szervert átállítom server core módba, akkor helyileg a grafikus felület nem lesz elérhető. Valami távoli asztal szerű módon el tudom-e valahogyan érni ezt a szervert úgy, hogy mégis legyen grafikus felület? Ugyanis kb 2 havonta le kell futtatnom rajta egy grafikus programot, ami így letölti magának a frissítéseket és frissíti az adatbázist is. Alap esetben ez a szerver belső hálózatból a kliens gépekről adatbázis szerverként üzemel.
Fura probléma, de hátha van rá megoldás. Ha igen, akkor erre szerverre milyen szerepkört/szolgáltatást kell még telepíteni?
Előre is köszi a segítséget.
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Egy meglévő virtuális gépen (hyper-v) lévő server 2012 R2-t akarok "lefokozni" server core-ra. MS SQL 2012 meg iis webszerver fut rajta egy kliensprogram távoli elérésére használjuk, mint adatbázis szerver. A gazda OS is server 2012 R2.
Annak utánaolvastam, hogy RSAT-al lehetne távolról vezérelni, így végül is lenne grafikus felület a távoli gépen. A szerveren ahhoz melyik szerepkört telepítsem, hogy el is lehessen érni távolról RSAT-al? A távoli asztalt? Van egy ilyen könyvem, de abban csak nagyon vázlatosan ír erről.
Szerepkörként az iis meg a file and storage services aktív.
Köszi előre is.
-
Mikeee89
senior tag
-
Mikeee89
senior tag
És ha marad a gazdagépen a wsus a hyper-v mellett, akkor nem lesz gond?
-
Mikeee89
senior tag
Egy ws 2008 könyvben olvasom, hogy hyper-v mellé a gazdagépre ne rakjunk más szerepkört/szolgáltatást. Server 2012 esetén is igaz ez? Wsus fut a hyper-v mellett. A virtuális gépen megy egy iis megy. Érdemes a wsus-t is virtuàlis gépre tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest