Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Van néhány felcsatolt hálózatos mappám a fájlkezelőben. Néha előfordul, hogy valamelyik hálózatos mappa elérhetetlenné válik, mert mondjuk leállt az adott szerver. Ilyenkor baromi idegesítő, hogy akár percekre kifagy a file explorer, mivel a win megállás nélkül próbálja megtalálni és újracsatlakoztatni az adott megosztott mappát.
A kérdésem, a registryben nem lehetne valamit átállítani, hogy a win maximum csak 3-5 másodpercig keresgéljen, és ha ez alatt az idő alatt nem elérhető az adott megosztott mappa, akkor hagyja a csudába a keresést és jelölje elérhetetlennek, és ne is próbálja meg újracsatlakoztatni? Akkor keresse csak újra az adott megosztott mappát, ha rákattintok az egérrel. -
OddMan
őstag
Úgy néz ki ez a funkció csak server 2012-től érhető el, de most már legalább van.
NIC Teaming
Újdonságként jelenik meg a Windows Server 2012-ben a NIC Teaming, ami segítségével több
hálózati kártyát tudunk összefűzni, ezzel nagyobb sávszélességet és rendelkezésre állást tudunk
elérni. A NIC Teaming használatához nem kötelező ugyanattól a gyártótól származó
hálózati kártyákat használnunk, de csak azonos sebességű kártyákat használhatunk. Amennyiben
az egyik hálózati kártya elromlik, vagy megszűnik a kapcsolata, a többi kártyán tovább
folyik az adatátvitel. Ez a funkció különösen hasznos, ha iSCSI rendszerrel dolgozunk, vagy
ha több virtuális gépek futtatunk, és szeretnénk nagyobb sávszélességet használni. -
OddMan
őstag
Egy windows szerver képes össze aggregálni 2db gigabites hálózati kártyát úgy, hogy a sebességük összeadódjon és hibatűrő is legyen egyben ez a kapcsolat? Gondoltam összekötnék 2 db 2012 szervert, amelyekben dupla hálózati kártya van. A switch amit használnék eléggé egyszerű, tehát 802.3ad szabványt nem támogatja. A kézikönyve a round-robin algoritmust említi csak, ami támogatott. A másik gond, hogy a hálókártyák is csak sima egyszerű nem menedzselhető kártyák. Szerintetek a round-robin vagy a balance-alb trunk-ölés megoldható lenne?
-
OddMan
őstag
Egy meglévő erdőbe szeretnék létrehozni egy új tree domain-t. Sajnos a művelet valamiért nem sikerül. Lehetséges, hogy a DNS körül nem stimmel valami.
Az alábbi képen az látható, ahol megakad a telepítés. Csak újraindítással tudom leállítani és újrakezdeni a műveletet.
Az eseménynaplóban a köv. hibaüzenetet találtam. A hibaüzenetet a kép alá belinkeltem.
A meglévő dc neve: mydc01.s1.akarmi.hu
Az új dc neve: mydc02.s2.akarmi.hu.
A névfeloldás mindegyik gépen működik. Az s2.akarmi.hu dns zónát létrehoztam a mydc02-es gépen és zónatranszferrel átvittem a mydc01-re. Valamint a mydc01-es gépen lévő s1.akarmi.hu dns zónát zónatranszferrel átvittem a mydc02-es gépre. Így mindegyik gépnek van saját dns szervere és mindegyik látja a másik dns bejegyzéseit. Mindegyik gép a saját dns szerverét használja.
Ezen felül mindegyik gépen beállítottam a dns suffix-eket is, így a mydc01 és mydc02 rövid neveket is fel lehet oldani és a ping is megy a szerverek között. Az FQDN neveket is fel lehet oldani és a ping is megy szintén.
Örülnék, ha valaki tudna segíteni.- System
- Provider
[ Name] Microsoft-Windows-ActiveDirectory_DomainService
[ Guid] {0e4473c5-3608-4b4c-a467-1e736c979836}
[ EventSourceName] NTDS General
- EventID 1125
[ Qualifiers] 49152
Version 0
Level 2
Task 17
Opcode 0
Keywords 0x8080000000000000
- TimeCreated
[ SystemTime] 2014-08-01T14:54:08.595606900Z
EventRecordID 30
Correlation
- Execution
[ ProcessID] 580
[ ThreadID] 1308
Channel Directory Service
Computer mydc02
- Security
[ UserID] S-1-5-7
- EventData
mydc01.s1.akarmi.hu
8524
The DSA operation is unable to proceed because of a DNS lookup failure. -
OddMan
őstag
Találtam egy jó kis cikket a Hyper-V replikálás használatáról. Belinkelem ide, hátha mást is érdekel.
-
OddMan
őstag
A Hyper-V replica varázslóban van egy rész, amit nem teljesen értek. Alább leírtam a szöveget, ami az ablakban olvasható.
Tudna nekem valaki írni erről pár mondatot vagy esetleg linkelni egy tutorialt ami leírja, hogy ez a pár opció pontosan mit is csinál? Egyelőre számomra eléggé ködös ez a rész.Specify the number of recovery points to save.
() Only the latest recovery point
() Additional recovery points
Number of additional recovery points to be stored [num]
[] Replicate incremental VSS copy every: [1 to 12 hours] -
OddMan
őstag
A wbadmin parancssoros programot használom mentésre. Az OS típusa egy ingyenes Hyper-V Server 2012 core.
A virtuális gép futtat néhány windows-os guest OS-t.
A kérdésem, hogyha használom a "wbadmin start backup" parancs -backupTarget:, -allCritical, -systemState,
-vssFull kapcsolóit, akkor szükséges még megadni a -hyperv kapcsolót is, vagy a -hyperv kapcsoló nélkül is le fogja menteni az egész gépet a virtuális gépekkel együtt a wbadmin?
A virtuális géphez tartozó imidzsek jelenleg a C: meghajtón vannak, de helyhiány miatt ezeket majd át akarom tenni egy másik meghajtóra a host gépen, ami mondjuk D: meghajtó lesz.
A kérdésem, hogyha kiegészítem a mentés parancssot az include:D: paranccsal, akkor ez így rendben lesz ugye, tehát az egész szervert a virtuális gépekkel együtt le fogja menteni a wbadmin?Nekem amúgy nagyon bejön ez a parancssoros MS backup progi, már csináltam pár teszt visszaállítást, ráadásul hálózaton keresztül, amihez csak a free Win2012 dvd-je kellett és minden simán működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest