- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
Ezt már multkor mondtam, hogy szerintem kicsit fordítva ülsz a lovon
Már beállítottam pár suli hálózatát, de egyetlen esetben se volt rá szükség, hogy mittomén Kiss Bélukát zavarjam a hajde nagy alkotásban óra közben mikor épp a saját taknyáról készült fotót akarja bőszen feltölteni f@szbook-ra.
Mindent meg lehetett oldani:
- Group policy-vel
- Távoli powershell-el
Egy jól beállított rendszerben mindent távolról meg lehet csinálni a nélkül, hogy a felhasználó dolgaiba bele matassál.
Ha meg mindenképp a felhasználó hozzájárulása nélkül akarsz csatlakozni a géphez, nyomj ki egy előre elkészített, jelszó beállított TightVNC-t (vagy akármilyen VNC-t) group policy-vel az összes gépre.De itt a pontos leírása a korábban említett policy-nek: [link]
Ha akarod akkor group policy preferences-el kitolhatod ezt a registry beállítást a felhasználóknak, de elegánsabb ha az EnableRemoteControl tulajdonságot piszkálod: [link]Itt egy minta VBS script hozzá: [link]
-
A gép felhasználója a user, ezért ő dönti el, hogy mit enged távolról és mit nem. Ő ugyanis azért ül a gép előtt, hogy elvégezze a munkáját, azért elég csúnya lenne ha minden kérdés nélkül kivághatná az admin a gépéről. Ezt úgy szokás ilyenkor, hogy felhívom mondjuk, hogy öt percre kéne a gépe és ennyi. Vagy használsz olyan megoldást amibvel a képernyőt lehet átvenni és nem kell kidobni a usert.
-
bepken
veterán
sziasztok!
ismét ezzel a problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket!
pontosabban...a probléma megoldása már megvan, csupán ennek gyakorlatban való alkalmazásával vannak problémák...
tehát az volt a gebasz, hogy AD-n belül a felhasználó tulajdonságaiban a távvezérlés a felhasználó engedélyéhez volt kötve.
egy pipa törléssel el is értem a célom, immáron nincs az a hülye szituáció, hogy nekem, mint rendszergazdának a user éppen aktuális hangulatához kell igazítanom a munkámat...
viszont!!!
ez akkor most azt jelenti, hogy MINDEN EGYES felhasználó esetében el kell végeznem ezt a beállítást?
nincs erre vonatkozólag valamilyen csoport házirend?segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Epson nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Óvodások homokozója
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest