- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
X-COM
nagyúr
hát ez az eredeti telepítőmédia hiányára utal, ha admin pontból telepítetted, akkor peccselted azóta.
WSUS környezetben nem nagyon ajánlott a peccselt admin pont, az office12 már nem is fogja támogatni ezt, az eredeti compressed telepítőt kell használni és a klienseken létre kell hozni a LIS-t.
jelen esetben a legegyszerűbb talán az office újratelepítése lehet a REINSTALL=ALL REINSTALLMODE=vomus paraméterekkel. -
X-COM
nagyúr
a pxe az a protokoll amin keresztül képes a hálókártya bootolni, az újabb gépeken már összvissz mindegyik ilyen, ha a kártya mégsem pxe képes, akkor a ris le tud gyártani néhány hálókártyával kompatibilis ris boot lemezt.
az, hogy a bios-ban szerepel e vagy sem, nem szentírás, viszont a hálózatos boot során a hálókártya mindig ki szokta bökni a GUID-ját (amit én láttam)
egyébként összvissz egyelőre ne akadja le a guid-nál, annyira nem fontos
amúgy egy nem pxe képes hálókártya esetén, ami csak ris floppy-val tud indulni, annál pofonegyszerű a guid: a mac address+20 db 0
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1295 üzenetére
policies kulcsokon rendben vannak a jogosultságok? sysvol share-t eléri?
ezt nem egészen értem És valóban nem frissül, mert a csórit hozzáadtam egy builtin group-hoz és RSoP-ban nem látszik a tagsága.
ha nincs benn a bizonyos csoportban, akkor megy,vagymihogy?
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #1248 üzenetére
túl nagy guru nem vagyok a témában, de mi a kérdés?
-
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
de most mér nem pöckölöd vissza csökkentett, vagy vga módban azt a gyorsítást alapra?
gondolom chipset drivert továbbra sem próbáltad. -
X-COM
nagyúr
válasz
Gordiann #1201 üzenetére
szerintem nem, én úgy értelmezem az eula-t, hogy a trial használatára a jogod az első trial telepítésétől számított 180napot követően lejár, más kérdés, hogy ezt hogyan bizonyítják stb... de összvissz ennek fényében teljesen felesleges ezzel szenvedni
YOUR RIGHT TO USE THE SOFTWARE IS EFFECTIVE FROM THE DATE YOU FIRST INSTALL THE SOFTWARE ON ANY SERVER FOR A PERIOD OF ONE HUNDRED EIGHTY (180) DAYS -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1199 üzenetére
hogy-hogy melyik? sima standard, ugye csak a premium-ban, a standard-ban csak wmsde van, mint sima 2003 esetén.
abban meg nem is vagyok biztos, hogy supportált a komponens upgrade, ki kell próbálni, hogy egyáltalán működik e.
Az sbs2003r2-ben már sql 2005 workgroup edition lesz, talán érdemesebb arra gyúrni. -
X-COM
nagyúr
nem nagyon értem, hogy most melyik mit ír ki, vagy melyik nem jó, lényeg a lényeg, 2003-nál nem szabad TS-t telepíteni, hanem a remote desktop-ot kell bekapcsolni, 2000-nél pedig remote administration módban kell telepíteni a TS-t.
Persze ez akkor igaz, ha csak adminolni akarod távolról és a népek nem akarnak dolgozni rajta, mert akkor valóban kell TS licensing server is. -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1157 üzenetére
sComputer = ''.''
Set oWMIService = GetObject(''winmgmts:\\'' & sComputer & ''\root\CIMV2'')
Set colItems = oWMIService.ExecQuery(''SELECT * FROM Win32_NetworkAdapter'')
For Each oItem in colItems
Wscript.Echo oItem.NetConnectionID
Next
kicsit pofozni kell, viszont, ha jól látom a kapcsolatokat kezelni csak a Win31_NetworkAdapterConfiguration-on keresztül lehet az IPEnabled segítségével, viszont itt meg a kapcsolat nevét nem tudod beazonosítani, de a hálózati kártya neve alapján le lehet kezelni, de valszeg van valami közös nevező a Win32_NetworkAdapter és Win32_NetworkAdapterConfiguration között
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1143 üzenetére
én aszittem valami scsi vezérlőről van szó, habár nem kizárt, hogy scsi-re is át lehet alakítani.
amúgy a currentcontrolset soha nem létezik, mint önálló ág, az mindig egy meglévő controlset00x alias-ként felcsatolva, az, hogy melyik éppen a current, azt a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Select\Current érték mondja meg.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1138 üzenetére
nem visz semmit, én már rákényszerültem egy ilyenre egy dc, satöbbi atyaúristen kiszolgáló esetén. de működött rendesen, kicsit kézzel kellett hekkelni utána 1-2 dolgot, de az eventlogok és kb cikkek alapján sima ügy volt.
a ráinstall-t, mint inplace upgrade értem ofkorz.
ja, nt4 alatt ez működött:
ha csinálsz egy bootfloppy-t, a floppy-n átírod a boot.ini-ben az arc path-okat scsi-vel kezdődőre és a vezérlő meghajtóját ntbootdd.sys néven bemásoltad a floppy gyökerébe, akkor lemezről be lehetett izzítani, nemtom ez működik e még. -
X-COM
nagyúr
hát monnyuk talán az amelyikben nem szerepel a personal jelző?
habár az meg em egészen olyan funkciókkal és felülettel bír mint a ''megszokott''
Bővebben: link
meg a sygate is aztmonnya magáról, hogy működik (a personal is)
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
azértmertcsak
bővebben? -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
vagy az is lehet a gondja, hogy a Windows Image Acqusition service tiltva van 2003ban, de ez csak egy tipp
-
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
válasz
szöSsZI #1078 üzenetére
hajjaj, ez így kemény lesz.
aztmondod felraktad az ad-t, akkor miért akarod a klienst munkacsoportba tenni?
a klienst léptesd be az általad létrehozott ad tartományba.
a szerveren meg hozzál létre dhcp scope-ot (meg állítsd be benne a szükséges paramétereket pl. dns server), ha már felraktad a dhcp-t és akkor kliens megkapja az ip-jét.
a szerveren létre kell hozni az ad-ben felhasználót és azzal kell belépned a kliensbe.
de inkább olvass el 1 könyvet vagy valamit, mert így hogy fogjuk a kezed így elég hosszadalmas és nyögvenyelős lesz, ráadásul úgy leszel vele, hogy csináltál valamit, de fogalmad sem lesz róla, hogy mit. -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #1074 üzenetére
-igen, mindegyik csomag esetén van lehetőség SA-ra, sőt némelyikben kötelező is
-mindegyik open, mennyiségi licenc VLK kulccsal rendelkezik
-az SA szerződést lehet hosszabbítani, ami úgy gondolom meg is felel
-alkalmazottak otthoni gépére, a ''home use program'' keretében kb. 10000Ft-nak megfelelő összegért lehet Office-t telepíteni, Windows-hoz sajnos nincs ilyen lehetőség (ez az SA által nyújtott lehetőség!)
a magyar dokumentáció meglehetősen régi, nagyjából fedi a valóságot, az Open Value egy ''új'', vagy inkább átnevezett konstrukció az MYO (részletfizetéses Open) utódja.
Az Open Value Subscription, az OSL utódja (bérlet).
Csak még én is a régi nevekben mozgom, a változtatás nemrég történt ha jól tudom.
az árakat nehéz megmondani, mert szoftverbérlet esetén választhatsz desktop licencet (ami tartalmazza az xp upgrade-t, office-t és server CAL-okat), ill. választhatsz külön xp upgrade-t (kb. 15000/év/gép), office-t (kb. pro - 35000/év/gép, sbe - 30000/év/gép) stb...
Desktop konstrukcióban is van Small Business és Professional, előbbi esetében Office SBE és SBS CAL-t kapsz (kb. 45000/év/gép), utóbbi esetében pedig Office Enterprise Pro-t és Windows Server+Exchange+SMS CAL-okat (kb. 55000/év/gép).
Igen, a használati jog csak a bérleti időre érvényes, OSL-nél a futamidő lejárta után az éves bérleti díj 150%-áért kivásárolhatóak voltak a szoftverek, OVS-nél pontosan nemtom ez hogyan változott, de valószínűsítem, hogy maradt.
Az árak kicsit hasak, szóval mindenképpen érdemes ajánlatot kérni egy erre szakosodott cégtől.
Ja, OSL-nél a meglévő licencekre szoktak kedvezményt (kb. 50%) adni az első éves bérleti díjra adni, ill. előfordulhatnak más akciók, szóval érdemes lehet utánajárni.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Gregorius #962 üzenetére
hát ilyennel még nem találkoztam, amíg jobb ötlet nincsen:
próbáltál esetleg bios-t frissíteni a kliensen? vagy újabb gép?
esetleg a ris boot lemezzel bepróbálkoztál?
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
hát a sif fájlban van egy olyan, hogy DisableAdminAccountOnDomainJoin
a gp beállítás meg a security policyban van.
a cmdlines.txt a guirunonce előtt fut, nem is értem a kérdést, meg a cmdlines.bat-ot se nagyon.
autologon meg csak akkor van, ha nem titkosított a jelszó.
billentyűzetes témához nem tok hozzászólni
a cmdlines a system nevében fut, szal a számítógép fiókjának kell, hogy joga legyen a megosztáshoz eléréséhez, ha van egyáltalán smb ilyenkor ezt perpillanat nemtom. -
X-COM
nagyúr
tudtommal nem lehet. -
X-COM
nagyúr
fogalmam sincs, hogy működik e ez még ma Bővebben: link
de amúgy nem kell matatni semmit, alapból a kessben nézi, majd a hosts, majd a dns
egyébként mi történik ha leállítod a dns client-et?
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
Martin Eden #906 üzenetére
dos-os szutykoknál én is tapasztaltam ilyet, az hogy mi a habás a fene tudja, de mióta XP-k lettek azok a kliensek nem fordult elő, vagy csak kevesebbet használják a progit,nemtom
-
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
hát az tuti, hogy jó macerás lesz, mindenesetre találtam egy ilyet
Bővebben: link -
X-COM
nagyúr
inkább szerezz valami trialt
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
máshol már megválaszoltam, most nincs kedvem
-
X-COM
nagyúr
hát az sms is wmi-vel operál, olyan nagyon konkrét infot a hardverről sms-ben sem kapsz
egyébként scriptcenterben van jópár hardveres wmi script
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
válasz
craine12 #838 üzenetére
hát volt egy srác, még régen valamelyik xpsp2 topicban, neki az volt a gondja, hogy xpsp2 alatt az nvidia control panel-ja, 1× AGP-t írt ki az operációs rendszerre, aztán kiderült, hogy baromság.
szal az nvidia meghajtója is lehet simán rossz, azt mondjuk nemtom, hogy a progik a directx változatot le tudják e kérni a grafikus meghajtón keresztül. -
-
X-COM
nagyúr
hát az R2-ben ne reménykedj, mert az ugyanilyen 2003sp1 lesz, csak kap pár fícsörpekket.
viszont én továbbra is azt vallom, hogy játszani használjon az ember xp-t. -
X-COM
nagyúr
software assurance, a szerződés idejében kijövő legújabb változatokat lehet használni, aztán van benne home use program (viszonylag ocsóé használhatja otthon a munkatársak legálisan az office-t),
employee purchase program (valamival olcsóbban vehetnek dobozos szoftvert a munkatársak)
ha kiszolgálóra is van SA, akkor lehet igényelni Technet Plus csomagot.
stb...
X-COM
nagyúr
így árból nem nagyon tom beazonsítani, de a mennyiségi árakat nem nagyon lehet oem-hez hasonlítani.
egyébként a desktop pro licenc, tartalmaz windows upgrade-t, office-t és core cal csomagot mindezt SA-val megfejelve.
mármintha ez a desktop pro az, amire én gondolok.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
hát nemtom milyen konstrukcióról van szó, de a desktop pro-ról, OSL-re következtetek, ami ugye a szoftverbérletet jelenti, általában 3éves időtartamra (évenkénti díjjal), majd utána hosszabbítható, ill. a lejáratkor az éves bérleti díj 150%-áért kivásárolható. A szerződés időtartama alatt a kérdéses termékekből mindig használhatod a legfrissebbet.
ha valóban OSL konstrukcióról van szó. -
X-COM
nagyúr
-
X-COM
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest