- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Android szakmai topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Kinek a részéről öngól? Amúgy a magyar piac meg kicsi, ne várjon senki csodát magyar cégektől/fejlesztőktől.
Lehet választani, mindhárom rendszernek vannak előnyei és hátrányai, ez a wp hátránya jelenleg meg még egy ideig. Vehetsz iphonet 200-ért, vagy androiddal is lehet nyűglődni, aki azt szereti.
-
Dave™
nagyúr
válasz gyurkikrisz #51095 üzenetére
Én nem értem. Főleg azt, hogy miért zavarja egy Xperia Z-vel.
-
Dave™
nagyúr
válasz Pinyo16689 #51076 üzenetére
Ha imseri az előadót és megfelelő a régió, akkor leszedi magától.
-
Dave™
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #50913 üzenetére
Hoppá, mesélj, a csempéket pl. kitől lopták?
-
Dave™
nagyúr
válasz mrhitoshi #50802 üzenetére
Szerintem pedig már most is sokkal használhatóbb. Oké, hogy egy minimálisat tölt, mivel külön app, de legalább már lehet benne léptetni, van recent lista stb. A 8.0-ás megoldással meg maradt volna olyan fapados, amilyen, max a főverzió lépéssel került volna bele egy-két funkció. Kell neki adni még némi időt, verióról verzióra fejlődik, méghozzá láthatóan.
-
Dave™
nagyúr
Örülök, hogy segíthettem Akkor mégsem olyan borzasztó ez a kijelölés...
Zoli133: ha minden beállítás ok, akkor ott van az appok között, újra kell vele ismerkedni. Nekem sem jött be a keresőre, el kellett indítani külön.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz rauschie #50613 üzenetére
A zenelejátszó még erősen béta, folyamatosan fejlesztik és kéthetente jön az update, légy türelemmel, lehet ott lesz a gond. Most nem tudom kirpóbálni, mert cyanoztam és nincs semmi zene jelenleg a telefonomon, de nemrég nekem is volt olyan, hogy valamelyik előadót nem mutatta a listában, pedig tudtam, hogy van rajta. A többit mutatta, szóval valami bug.
Az updateről nem tudok nyilatkozni.
A pfd-s telefonok egyelőre nem kapnak cyant, javítani kellene egy hibát a pfd-vel, de még nincs róla hír. Ha a telefonodra kijött már a cyan egyébként, akkor a Nokia Software Recovery Toollal tudod feltenni, ezzel bukod a játékok állásait, sok program beállítását, de a mentés a programlistát és a start képernyőt meg még jópár dolgot visszaállít, arra viszont nem tudok válaszolni, hogy most akkor EE vagy független. Szerintem mostanra már mindegy is, mindkettőre kijöhetett akár a cyan, nézd meg az elérhetőségét.
savoo: nekem minden jól van kitöltve, de volt olyan előadó, akit nem jelenített meg, viszont manuálisan albumból kikeresve meg mutatta.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz Воланд #50552 üzenetére
Az első kicsit fizetettnek tűnik, bár lehetne igaz is, a második érdekesebb. Meg sem említi a nyilvánvaló kifutott-még nem elérhető dilemmát, mint okot (vagy csak átsiklottam felette), viszont összességében szerintem reálisan látja a potenciális jövőt. A patform bukni fog cikk írója válaszolt is makacs gyerek stílusban, köti az ebet a karóhoz, szerintem meg már tavaszra látszódni fog, hogy tévedett. De majd az idő eldönti. Az MS nem fogja bukni hagyni a platformot, mert hosszabb távon a cég bukását is jelentené szerintem.
-
-
Dave™
nagyúr
Az azért komoly, hogy a Telenornál máris kifutott a 635. Sokáig forgalmazták...
-
Dave™
nagyúr
Érdekes jelenségre lettem figyelmes: a 8.1 GDR1 után tűnt fel először azt hiszem, de a tegnapi 8.1+cyan flashelés után is változatlan, tehát már ebben is benne kell lennie: a fényképek olyan gyári képeket mutat, amiket én nem látok sehol, még a hátterek között sem, pedig ezek tuti gyári hátterek. Akkor ezek hol vannak fizikailag?
-
Dave™
nagyúr
válasz moleculez #50417 üzenetére
A phonearenan vagy hol olvastam a dual cam tesztjét még régebben, elég pontatlan az a refocus, sok esetben elcsúszik a blur oda is, aminek élesnek kellene lennie vagy fordítva. Maga az ötlet nem rossz, csak a kivitelezés nem sikerült eddig rendesen. A másik pedig, hogy a Nokiás refocus app kiválóan működik bármelyik Lumiával, még a low enddel is, és igaz, hogy ezt az appot kell hozzá használni és nem lehet utólag újrafókuszálni, viszont rendesen működik még a legolcsóbb Lumiákkal is.
-
Dave™
nagyúr
válasz Sofian #50185 üzenetére
Most nem a szoftverre gondolok, mert az már bőven megüti a korrektül használható szintet és messze kevésbé idegesítő, mint a sima 8.0, hanem a készülékek piacra dobására. Ha pár évig megy a töketlenkedés akkor tényleg Blackberry lesz ebből is, de ennyire azért a MS sem lesz kretén, én legalábbis bízom benne, most már minden ott van a kezükben, kicsit meg is "trágyáztak" a növekedésnek, innen már csak vetni és öntözni kell, aztán meg aratni.
Miért, a többinek mennyi időbe telt? A 7 elkaszálása gáz volt nagyon, és abba csoda, hgy akkor nem buktak bele, de a 8 óta szerintem jó az irány (ez meg ugye csak két év), és a 8.1 sok mindent hozott, ami rendszeresen visszatérő hiányosság volt.
woland: ha nem lesz stratégia, akkor borulni fog a bili, és meg is fogják érdemelni. Azért volt vezérváltás is sok szinten, ne induljunk ki az előző érából. Nyilván nem 2-3 hónap alatt fog beérni a dolog, de csak van annyi gondolkodó ember egy ekkora cégnél, hogy belássák: még egy bukta nem fér bele.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Per pillanat az a gond, hogy a régiek már nem kaphatóak, új modellek meg még nem nagyon vannak (kivéve a 630 és a nemrég befutott 930). Telefonok nélkül pedig nehéz, szóval nagyobb fokozatra kell kapcsolniuk. Az x20-al paletta jó volt, le volt fedve teljesen, a mostani még erősen hiányos. Amint megjönnek, fel fog futni ismét, nem kell temetni. Főleg, hogy most már az appok sincsenek annyira lemaradva, mint mondjuk 1-2 éve. Ha akkor tudott gyorsan növekedni, most sem lesz gond az új modellekkel, csak kellenek az értelmes telefonok, korrekt ár/érték aránnyal és/vagy jelentős hozzáadott értékkel.
-
Dave™
nagyúr
válasz kory24 #50130 üzenetére
Van valami magyar telefonszám is, woland múltkor beírta amikor rákérdeztem, de azt hiszem csak hétköznap elérhető.
Pikkolo: könnyen lehet, mert elég sokára sikerült felfogni a problémám, és még utána is sikerült ismét rácsodálkoznia, meg visszaismételgette azt, amit előtte már többször leírtam neki. Miután megértette és belépett 5 perc volt a dolog, csak idáig eljutni egy óra, szóval sok sikert mindenkinek
Az viszont nagyon gáz, hgy hiába adsz meg egy új kártyát, nem tudod átterhelni arra a beragadt tranzakciót, a régi éejártat meg nem engedi törölni, hiszen tartozásod van. Nagyon elmés megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dave™
nagyúr
Ha kint élne, nyilván ahhoz hasonlítaná, de mivel magyar viszonylatok között szocializálódik, szerintem el lehet nézni neki. És igazából drága, mert az USA-ban még olcsóbb lenne. Ami szintén tökre nem érint senkit, aki nem ott él, tehát kár az elvi dolgokon rugózni.
Nem tudom itt élsz-e vagy külföldön, de a szülőhazádat - remélem nem tévedek, hogy az - nyamvadtnak nevezni azért szintén nem egy érett felnőtt szint. Igen, sokkal könnyebben lehet adott esetben külföldön érvényesülni, attól viszont még illene nem rászarni a hazádra. Na de részemről téma lezárva.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nem mondtam, hogy nem tudom kivárni, eddig is vártam elég sokat ugyebár. Azt nem értem, hogy a gyártói, teljesen szolgáltatófüggetlen verzió miért jön később, mint a szolgáltatói. Igazából költői kérdés volt, az MS tele van ilyen logikátlanságokkal, csak próbálnám valahogy megérteni a jelenséget, hátha valakinek van valami remek összeesküvés-elmélete a dologra. Persze lehet, hogy csak tök random kapcsolgatják az elérést és én vagyok olyan naiv, hogy keresem benne a rendszert.
-
Dave™
nagyúr
válasz szabonagyur #50078 üzenetére
Igen, ezen. Nem értem miért a független marad utoljára, amikor a józan ész sem ezt diktálja, meg korábban sem így volt. Azért remélem nem haragszol nagyon, hogy leírtam a véleményem a szakmai fórumon. Az enyém legalább ideillik, az android meg a legkevésbé sem érdekel, nem is való ide, nem véletlen használok WPt.
-
Dave™
nagyúr
Annyira szeretném megérteni, hogy miért jön később a független 920-ra a cyan, amikor már a T-s telefonokra is elérhető. Ezt vajon hogyan magyaráznák meg?
-
Dave™
nagyúr
A GDR1-gyel nem kellene live tile-nak lennie a store csempéjének? A beállítás megvan, be is van lapcsolva, közepes méretű is, de semmi sem történik, passzív.
-
Dave™
nagyúr
Azért szembetűnő a különbség fogyasztásban a különböző verziók között: http://wmpoweruser.com/battery-drain-test-shows-lumia-cyan-is-best-windows-yet/#more-129232
-
Dave™
nagyúr
válasz leslie23 #50037 üzenetére
Szerintem sem emailhez kell telefont választani, csak annyira nem tetszett neked a gyári megoldás, higy azt hittem ezen fog múlni Én bizrosan nem használnék 3rd partyt emailre, a gyári sokkal gyorsabb bárminél és szerintem mindent tud, amit kell. Fapados kinézete van, valóban, de pont ezért áttekinthető és funkcionális is. Átirányítással is lehet egyszerűsíteni persze, a privát gmail nekem is átmegy az outlookra, csak a cégest használom közvetlenül. Azért is jobb átirányítani amit lehet, mert a sok mailbox szinkron meríti az akkut, minél kevesebb fiókot kell figyelnie, annál jobb. Örülök, hogy hasznos dolgokat mondtunk
-
Dave™
nagyúr
válasz leslie23 #50021 üzenetére
Ömlesztve jön, valóban egymás után vannak a levelek, az összetartozóak pedig párbeszédes nézetben. Én remekül elvagyok vele 3 éve, meg szerintem a wp tábor 99,99%-a is. Ha neked mindenképpen egy gmail app kell a guglitól, akkor lehet inkább az android a te rendszered, nem? Ott van gyári youtube app is Egyáltalán miért váltottál droidról?
hroberto: neki a 3rd party gmail app nem tetszett, meg a gyári sem, így nem hiszem, hogy az átirányítással boldog lenne
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz leslie23 #50017 üzenetére
Mármint mit nem tudsz a gyárival? Ki lehet jelölni egyszerre többet is, ott van alul az ikon hozzá, utána törölheted, olvasottnak jelölheted, áthelyezheted. A metrotube pedig nagyon megéri az árát, de ilyenkor szokták megkérdezni, hogy mennyi is volt a telefonod, dohányzol-e, szoktál e kólát inni meg hasonlók. 200 Ft azért ne legyen a világ vége, de még a böngészőből is remekül megy a lejátszás 8.1-gyel, tehát nem vagy rákényszerítve.
Ez szebb, ha mindenárin 3rd partyt szeretnél a gyári helyett: http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/gmail/5aad6081-fc0d-46f7-955b-abb4bb4d893b
De hidd el, hogy remekül működik a gyári és sebességben verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz leslie23 #50015 üzenetére
Gmail app nem is kell, mert vam gyári mail kliens, ami kezeli kiválóan, a youtubera pedig van több remek 3rd party app, amik még jobbak is, mintha gyáriak lennének - pl. Metrotube. Amúgy ennyit a gugli "dont be evil" szlogenjéről, direkt csesznek megcsinálnu ezeket, meg rendszeresen szívatják a wp-s youtube appok fejlesztőit is. A lényeg, higy minden említett szolgáltaás elérhető kényelmesen, minőségi appokkal.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Az alap zenelejátszó nem támogatja a flacet, csak talán a wma losslesst. Illetve a rendszernek vannak korlátai (a teljesség igénye nélkül: nem tudod lecserélni a billentyűzetet, nem futhat minden a háttérben stb.) Ha elfogadod a korlátokat és együtt tudsz velük élni, akkor cserébe gyors, átlátható, többnyire következetes rendszert kapsz. 2011 óta használok wp-t, és pont az egyszerűsége, áttekinthetősége és gördülékenysége miatt teszem.
legiaap: a Lumiák mellett az olcsó kínai oemeknek lesz talán helyük/esélyük befutni, a htc szerintem pont úgy fog járni, ha meglépi, mint a 8X-szel.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Illetve amit még találtam: a phone/music mappában van egy rejtett album mappa, azon belül pedig minden albumhoz tartozik egy 0 bájtos file, az adott album címével, és egyedül itt található meg az a 4 ominózus album. Törölni ezeket az index fájlokat viszont nem lehet, hibaüzenetet ad.
-
Dave™
nagyúr
Segítség kellene beragadt albumokkal:
A filekezelővel (telefonon) töröltem albumokat, viszont a zene alkalmazásban bent maradt a sokból 4. Lejátszani nem tudja őket, hibaüzenetet dob, tehát ezek már valószínűleg nincsenek rajta, csak a cacheben vagy a zene alkalmazás adatbázisában. Próbáltam újra rámásolni ezt a négy albumot, de ekkor azt hiszi, hogy már rajta van, így nem másolja, törölni meg nem tudom, mert fileok nincsenek, ha pedig a zenék közül akarom a pc-s alkalmazással, akkor hibát jelez ki, lévén nem találja.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Oppenheimer #48010 üzenetére
Nagyon jó cucc a DC-19, a telefonhoz abszolút elég, kicsi, praktikus. Tudom, hogy van nagyobb is (nagyobb méretben), de nekem bőven elég ez is.
-
Dave™
nagyúr
Értem, csak a DC-50-nél a veszteség miatt még a névleges kapacitását sem fogod tudni kiszedni belőle, ami majdnem akkora, mint a DC-16-é. A DC-16 pedig már a 920-hoz is kevés volt, mivel hiába 2200mAh, a töltési veszteség miatt nem tud ennyit átpumpálni, tehát még a 920-ast sem tudja teletölteni. A DC-19 igen, és még marad benne kb. egy bő negyed töltés. Mivel a DC-50 alapból is kis kapacitású, a töltésnél alapból is keletkezik veszteség, vezetékmentesen meg még több is, ezért túl sokat nem fog tölteni a 930 2400-as akkujába, és azt sem fogja olyan gyorsan tenni, mint kábelről. Szerintem sokkal racionálisabb a DC-50 helyett is egy DT-900 plusz egy DC-19, mivel kisebb, nagyobb kapacitású és gyorsabb ez a kombó, a vezetékmentes töltés pedig leginkább otthonra jó csak egyébként is. Sőt, igazság szerint bőven elég az útra egy DC-19 is, mivel mindkettőt fel fogja tudni tölteni kb. félig, az meg gondolom elég lesz.
De ez csak egy javaslat persze
-
Dave™
nagyúr
A DC-19 és a DC-50 viszont átfedésben van, így nem annyira látom értelmét. Én azt szeretem a töltőpadban, hogy ott van mindig az éjjeliszekrényen, este csak ráteszem a telefont, reggel pedig leveszem. Ha ezt hordozni szeretnéd, akkor oda a vezetékmentesség lényege, mert mindig ki-be kell dugdosni. Ráadásul vezetékmentesen kevésbé hatékony a töltés, mint vezetékkel, így a powerbank tényleges kapacitása kisebb lesz, mint amennyit egyébként vezetékkel tudna (és a DC-50-nek alapból is eléggé kicsi). Cserébe meg viszonylag nagy is.
-
Dave™
nagyúr
Egy powerbank szerintem sem lehet túl gazdaságos vezetékmentesen, mivel mindenképpen keletkezik veszteség. Annyi benne a jópofa, hogy egyben tud töltőpad is lenni és powerbank, de szerintem a kettőt egyszerre használni nem annyira jó ötlet, bár nem próbáltam még. DT-900-asom és DC-19-em van, nekem ez a kombó bevált.
-
Dave™
nagyúr
Kipróbáltam a Spotify-t, és az a vicces, hogy streamelve is sokkal gyorsabb és összeszedettebb minden szempontból, mint a gyári zene alkalmazás a helyi tartalommal. Van még hova fejlődnie...
-
Dave™
nagyúr
válasz mrhitoshi #47973 üzenetére
Kész szerencse, valóban, hiszen hivatalosan úgysem érhető el itthon az xbox music és a video, a live-ot nyilván nem érinti, az exkluzívok pedig továbbra is exkluzívok maradnak, ergo rengeteget nyertél ezzel a még nem is tudni hogyan kell értelmezni "hírrel". Nem mondom, hogy ne örülj a PS-nek, csak ne csinálj már úgy, mintha most valami nagyon megváltozott volna a saját szempontodból, mert az ég világon semmi változás, sőt, inkább arról szól, hogy a játékokra fognak nagyobb hangsúlyt fektetni, és gondolom ezért vettél elsősorban PS4-et.
-
Dave™
nagyúr
válasz eszgabor #47968 üzenetére
A Lumia 625 szerintem tud DLNA-t, meg egyébként is van több megoldás is erre, ha képeket szeretnél, de ha a TV-d teljesen "buta", akkor valamit rá kell kötnöd, pl. egy androidos tv okosítót, ahogy fogalmaztál, vagy akár egy laptopot, HTPC-t. A telefon ugye mint adó lesz jelen, de vevőnek is lennie kell, tehát hiába lenne pl. Lumia 930-ad Miracasttal, ahhoz is kellene valami, ami fogadja a jelet. Lásd a fentiek.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz Воланд #47767 üzenetére
Oké, de ha cyan+8.1 frissítést akar csinálni, és látja, hogy a 8.1 uptodate, de a firmware nem, akkor csak van annyira intelligens, hogy azt lefrissíti.
Amúgy mostanra sikerült a supportnak a nagyon bonyolult problémám megoldani, szűk egy óra alatt. Közben kb. 10x mondtam el ugyanazt - halál pontosan - hogy mi is a gondom, a megértése viszonylag gyorsan ment, csak a megoldás jött elég lassan. Pedig nem hiszem, hogy ritka lenne ez a dolog, ha már késleltetve terhelnek...
-
Dave™
nagyúr
Számlázással kapcsolatosan tudtok mondani valami telefonszámot? Lejárt a kártyám, amire vásároltam valamit (200 Ft), ezt utólag terhelték csak, amikor már lejárt, így ugye lóg a levegőben. Megadtam az új kártyát (ami másik kártyatípus), és arra meg nem terhelik.
-
Dave™
nagyúr
EQ a telefon beállításainál van (tudom, nem logikus, de ez van), és nem mappák alapján kezel, hanem tagek alapján, de ettől még lehet van mappás is, passz. Mindenesetre szerintem a legtöbb tagek alapján fogja kezelni, a mappás verzió az nagyon kihalófélben van, és nem véletlenül.
-
Dave™
nagyúr
Frissült a zene app, és valóban, sokkal gyorsabb lett a működése (nem is a program indulás, bár az is elég gyors lett mostanra, hanem nagyon flottul hozza elő az albumokat, előadókat ami eddig nem volt jellemző). Nekem logikailag tetszik ez a moduláris felépítés, cserébe legalább sűrűbben kaphat új funkciókat, mint korábban, csak maradjon ez az optimalizálási ütemterv.
-
Dave™
nagyúr
válasz azigazimoris #47618 üzenetére
Jó amit mondtál, a OneDrive letölti a háttérben és csatolja.
-
Dave™
nagyúr
Most vettem észre, milyen jópofa: ugye megnövelték az ingyenes OneDrive-ot 7-ről 15GB-ra, és ez a korábbi, 25GB-os felhasználóknak is növekmény lett, csak negatív előjelű, nekik (nekünk) is 15GB az alap. "Korrekt".Benéztem, téves, csak külön sorban jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz hülyegyerek #47487 üzenetére
részvétem
-
Dave™
nagyúr
válasz hülyegyerek #47421 üzenetére
De a WP 8.1 tök ugyanaz, mint a commercial, egyezik a verziószám is meg minden. Ami a különbség, az a cyan (nem megléte), illetve a DP csatorna, ami jelenleg ugye niytva van. Ha azt a DP appal lezárom, akkor csak annyi látszik elvileg, hogy nekem adott verziószámú WP8.1-em van, viszont régebbi firmware-em. Vagy minden esetben a firmware frissülne először, és utána a WP verzió?
-
Dave™
nagyúr
A mostani kavarással kapcsolatban én úgy értelmezem, ha a preview for developers appon belül rányomok, hogy kilépek a dp programból, akkor annyi elegendő, hiszen ugyanaz a WP verzió menne fel egyébként is. Vagy nem?
-
Dave™
nagyúr
válasz Воланд #47366 üzenetére
És a cyan info honnan van? Még nincs kint a nokiás support oldalon, és a wpcentralon/wmpoweruseren sem láttam róla semmit.
A 12400 valószínűleg a dp+bitlocker hibát javítja, alig nőtt a verziószám és ilyen gyorsan még semmit sem adott ki az ms, szóval nem sok egyéb lehet benne tippre.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nem vitatom a testreszabhatóságot, de ha az állítgatással be lehetne lőni teljesen természetesre a színeket, akkor valószínűleg gyárilag is úgy lenne kalibrálva. A színek mellett pedig továbbra is probléma (hacsak nem oldották meg mostanra) a foltosodás, a beégés és a degradáció, bár utóbbi lehet nem lesz számottevő az életciklusa alatt.
-
Dave™
nagyúr
Most voltam MM-ben, megnyomogattam a 630-at, és azt kell mondanom, hogy nagyon meggyőző. Iszonyat szép élőben, főként a matt zöld, a kijelző is teljesen rendben vam és egyáltalán nem lassú. Jobban tetszik külsőre, mint a 920 Amennyire tartottam az ln screen navi gomboktól, annyira felesleges volt, teljesen jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz dirteen28 #46459 üzenetére
Csak egy tipp lesz, de wpcentralon írta valaki, hogy a legutóbbi naptárfrissítéssel újra előjött valami korábbi hiba, amiben pár órát tolódnak a bejegyzett események. A legutóbbit megelőző frissítés - ami kérész életű volt a hibái miatt - elvileg ezt a hibát is javította. Most meg mintha visszakerült volna. De lehet én értelmeztem félre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!