-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Remélem jó topikban vagyok, egy problémával kapcsolatban kérnék segítséget. Nemrég vettem észre, hogy 3DMark/Furmark futtatása közben percenként több tucat WHEA hardver hiba jelenik meg HWInfoban. Néha pedig 15 perc futás után is nullán áll a számláló. Procit terhelve (pl. Cinebenchel) nincs ilyen gond.
Eseménynapló tele van hasonló bejegyzésekkel;
Ennek ellenére stabil a gép, nincs semmi hiba, nincs furcsa működés. Nemrég volt egy garanciában egy VGA csere, előtte nem rémlik, hogy láttam volna ilyeneket. Viszont a leírásban szereplő vendor ID alapján valami Inteles eszköztől származik a hiba.
Konfig; Gigabyte Z590 Aourus Ultra alaplap, 11700k proci, XFX 6750XT GPU (OC nincs).
Szerintetek merrefelé érdemes elkezdeni a hibakeresést? Lehetséges, hogy a cserélt VGA okozza esetleg ezeket?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Windows színprofil beállítással kapcsolatban kérdeznék. Adott egy monitor, ami kalibráltatva lett, ICC profil megvan hozzá. Eddig egy AMD kártyával használtam, ott működött szépen beállítást követően. Most ideiglenesen áttértem a prociban (11700k) lévő, integrált Intel UHD750-re, de jelentős mennyiségű szenvedés után sem akarja használni a színprofilt, hiába van beállítva ugyanúgy.
Hogyan lehetne megoldani, hogy a kalibrálás alapján keletkezett ICC profilt tudjam használni ezzel a GPUval is? Esetleg van valami ismert bug, ami miatt nem megy Intellel? Jelenleg olyan, mintha az Intel drivere felülbírálná a Windowsos beállítást.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Még fiatal csirke vagyok Win 10 témában, így szeretnék egyet kérdezni. Szóval adott egy friss telepítés, ami iszonyat gyorsan betölt; UEFI képernyő 5-6 mp, win üdvözlőképernyő 1-2 mp, a háttérben futó programok töltése 1-2 mp (SSD-vel). Viszont a driverek telepítése után az üdvözlőképernyőnél képes akár 15-20 másodpercig is mojolni (fekete képernyő nálam nincs és alapvetően nincs jelszó az adott gépen). Semmi nem történik, csak mennek a pöttyök körbe. Ha nyomok egy CTRL+ALT+DEL kombót és indítok egy feladatkezelőt, akkor megjelenik az asztal, de pl. az óra nem látszik, amíg le nem telik az a 15-20 másodperc.
Ideiglenes megoldásként találtam, hogy kikapcsolom az Intel automatikusan induló szolgáltatásait, így a betöltés ugyanolyan gyors, mint korábban. Viszont, ha frissítem pl. az Intel VGA driverét, hiába van kikapcsolva továbbra is az összes Intel szolgáltatás, a probléma ismét előjön.Volt már néhány fullos újrahúzás, de szóról-szóra ugyanaz lesz az eredmény. Mit csinálok rosszul, mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Bittorrent topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest