- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #82042 üzenetére
Megint az átlagfelhasználóra van kihegyezve a dolog. Nem mindegy ez bárkinek is, hogy mit gondol a Winről az átlagfelhasználó? Ez alapján tök fölösleges itt filozofálni, meg arra építeni a húderosszawin "érveket". Az MS feladata ennek a megítélése, még ha sokszor szarul is végzik a dolgukat.
Ettől függetlenül egyetértek, tudom, hogy mit akartál mondani. A Linux-okon is így van, hogy minden beállítás egy helyről elérhető, és nem a hatodik klasszikus vagy épp modern panelen meglelhető rejtett linkből nyitott helyen van pl. egy egész fontos opció. Szóval igen, rendbe kell rakni, de ez majd' 10 éve köztudott. Már a Win 7-ben is érdekes volt az egységesítés hiánya, és azóta se javult a helyzet. De legalább foglalkoznak vele, jelentsen ez bármit is.
-
Geth
veterán
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #82029 üzenetére
Ne kezdjük már megint az értetlenkedést.
Van a Settings, és van a CP ahonnan lassan migrálják át a beállításokat.
(Ezt a vonalat plz plz hanyagoljuk, már annyiszor volt téma, hogy baromi unalmas)Ehhez most jött ez a kép, ami nekem egyértelműen egy okosított Action Center szerű valaminek tűnik.
Nyilván nem pakolják rá az ÖSSZES beállítást erre az újra (valaki amúgy meg is nézte a képet??).Az meg, hogy valami több helyről beállítható, nem tudom miért fáj bárkinek. Androidos telómon is kifejezetten kényelmes, hogy valamit a noti sávon tudok állítani, nem kell elmászni a Settings mélyére.
-
válasz
Kékes525 #81809 üzenetére
CMD - > Rendszergazdaként futtatás -> SFC /Scannow parancs kiadása.
Ha nem javít hibát, akkor audió driver csere.Mivel neked minden aktív Lásd digi kimenet, intel, hd audio, el kellene dönteni, melyiket használod.
Mert az hogy az a driver, még akadthat össze egyik a másikkal.
Nem tudom te hogy használod a gépet de nálam így néz ki a dolog.Én aXonarról hallgatom a zenét a többi meg tiltva van, mert nem kell.
Ha te csak a digi kimenetet használod, le kell a többit tiltani, kivéve talán a hangszórókat hozzá. Alaplapit nem tudom, mert kb 12 éve nem használtam mert 0-át ér.
Ha a HD audiót használod akkor a többit tiltani kell és ott is a kivétel a hangszóró hozzá.
És így tovább. Esetleg egy újabb drivert nézi kellene hozzá, lehet van újabb is.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #81662 üzenetére
STABILITÁS, BUGMENTESSÉG. Ezt a két szót az épület homlokzatára is ki lehetne tenni ahol a windows-t fejlesztik. Addig faragják az újdonságokat ameddig ez a követelmény tartható.
Itt egy jó példa: egy apró GUI gond, a működést nem befolyásolja de több gépen is ugyanúgy ott van valószínűleg nálatok is. Ilyennek nem szabadna benne lennie mivel NAGYON LÁTVÁNYOS hiba. APRÓ de látványos. Aki egy ilyen hibát nem vesz észre vagy nem tud megoldani az ne akarjon oprendszert fejleszteni.
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #81659 üzenetére
Az is megoldás lenne, hogy ha a két verzió közül csak az első tartalmazna újabb funkciókat, míg a második "csak" a javításokat, azt, amit csicso82 mondott, azaz rendesebben javítanák ki a hibákat, gyökerestül tépnék ki a bajt (rendesebb, pontosabb, gyorsabb, biztonságosabb, kompatibilisebb kód átírással). Erre már sokkal könnyebben lehetne építeni a következő, újításokat is tartalmazó verziót.
(#81660) vlevi
+1 Ezzel növelik a különböző hardver, szoftver, felhasználói környezet és szokások közötti működést. A tapasztalatok miatt ez elengedhetetlen.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #81645 üzenetére
Hát vagy az, vagy fel kéne venniük pár QA-s emberkét, hogy ne mindent az insiderek tesztelgessenek. Múltkor linkeltem, hogy a Defender beállításaiban ugrál a felület, ahogy az egérrel rámutatsz az elemekre. Hogy nem veszik ezt észre?
csicso82: "ha van egy hiba akkor az nincs meg az adott rendszerben 3 évig amit folt hátán folttal javítanak hanem a következő buildben ha tudják gyökerestül tépik ki"
Most is ez van, és ez probléma. Ha egy bugot csak a következő kiadás javít, akkor fél évet kell rá várni. Egyébként nem a marketing és a pénzügy miatt van ez. Sokan nem tudják/értik (mondjuk nem hibáztatom őket), hogy a Win10 egy szolgáltatás, nem egy kész termék. Nem olyan, mint egészen eddig volt. Márpedig az ilyen termék állandóan változik, állandóan (és kötelezően) frissül, és néha kikerül belőle ez-az. Mindig az adott igényeknek felel(ne) meg.
A telemetria is azért ilyen hangsúlyos, mert az insiderek tesztelik, a végfelhasználók pedig hibát jelentenek automatikusan. Korábban kézzel kellett elküldeni a hibajelentést, esetleg le kellett írni a körülményeket is, márpedig ezt a többség nem tette meg (inkább rányomott a Mégsem gombra). Egy olyan rendszernél, ami 10 évig nem sokat változik, ott nem feltétlenül kell ekkora mennyiségű visszajelzés. De a Win10 nem ilyen. -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #81645 üzenetére
Szerintem ameddig a hozzáállás nem változik addig tök mindegy hogy három évente egy, egy évente egy vagy fél évente egy új verzió jön ki. PONTOSAN azért váltottak erre a módszerre - többek között - hogy ne csontosodjon be egy rendszer annyira mint tette azt a Windows XP és a 7, hogy 17 és 9 év elteltével sem lehet kiirtani.
Erre jó példa az Avast hivatalos fóruma ahol most is megy a sírás, (pár hangadótól) hogy a gonosz Avast nemsokára beszüntetni az XP támogatását (17(!) év után) Felvetettem hogy váltsanak Windows 10-re vagy Linux-ra (tudtam hogy ez kicsit troll de a helyükre kell tenni az ilyeneket). A xar az xar marad. Ki kellene használni a fél éves build-ekben rejlő lehetőségeket szerintem a legfontosabb két dolog:
- apró lépésekben lehet fejleszteni a felhasználókat nem stresszelné egy drámaian új rendszer mint azt korábban tette a windows 3 évente + kisebb a hiba lehetőség is hiszen csak kisebbek a módosítások- ha van egy hiba akkor az nincs meg az adott rendszerben 3 évig amit folt hátán folttal javítanak hanem a következő buildben ha tudják gyökerestül tépik ki, hiszen egy kvázi új rendszert írnak.
Úgy érzem ennek a legnagyobb kerékkötője a marketingesek és a pénzügy. A marketingesek ha nem tudnak valami "látványosnak" tűnő dolgot bejelenteni akkor az újabb buidnél akkor maguk alá csinálnak. A pénzügyesek pedig költségcsökkentettek elküldték a tesztelőket stb. (valaki írta nekem hogy a telemetriára ezért mentek rá mert ezzel próbálják meg kiváltani az élő munkaerőt, mindenki látja milyen hatékonysággal) Ha ezek nem lennének akkor 3-6 év távlatából visszanézve mi magunk csodálkoznánk el hogy nicsak, ez ugyanaz a windows ami előtt most ülök? Hiszen a változások folyamatosak és aprók lennének a kevésbé szakavatottabbaknak fel sem tűnne.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #81509 üzenetére
Bőven elég lenne elérhetővé tenni a kapcsolót Home-on is, hogy akinek ilyen gondja van, az nyugodtan átugorhassa a problémás buildet. Pro-n ez megoldott. Csak valamivel el kell különíteni a Home és Pro kiadásokat, különben mindenki az előbbit venné.
(#81510) tordaitibi: A rendszer aktiválásával kapcsolatban csak az ügyfélszolgálat tud segíteni, ha automatikusan nem megy. Nem tudom milyen papír szerint eredeti, de ha van matricád, az sokat jelenthet.
(#81508) Cr00py: Nem javaslom, hogy a 1809 idején válts 1803-ra, mert egy csomó dolgot nem fognak ebben a buildben javítani, csak a következőben.
belfike: A topik biztosan nem azzal nyitott, és eddig alkalmazásokról beszéltél, nem szolgáltatásokról
A kettő nem ugyanaz. A hálózatos gondodra most nincs ötletem sajnos. Én egyszerűbben oldottam meg, nem kell tallózni semmit. Felveszem hálózati meghajtónak a megosztott mappákat az IP megadásával, belépek egy fiókkal, és megy is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #81460 üzenetére
Nincs semmilyen froclizás. Keresel valamit, aminek a helyét eddig tudtad, de az új Windowst nem ismered, ezért rákérdezel. Én azt mondom, hogy most is ott van, mint eddig, az írásod alapján feltételezve, hogy a régi helyét tudod.
Ha azt mondod, hogy fogalmad sincs róla, és eddig sem tudtad, akkor részletezem. -
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #81405 üzenetére
Igen, ordítóan nem tud semmit. Itt a funkció a lényeg, nem az agymenésed megint. Ezek a programok interaktív módon ellátják a funkciójuk, nem csak egy látványtortát kapsz.
Röhejes vagy.
Aham. Már megint előtüremkedett az értelem belőled... Pedig úgy tűnik, képes vagy a screenshot gomb nyomogatására, de amikor értelmes dologra használhatnád végre a fórum szemetelése helyett, akkor elfelejted, hogy mire való. Nem, ember, a röhejes az itt egyedül te vagy. A hibbant talán még pontosabb kifejezés.
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #81407 üzenetére
Mit takar az, hogy közel sem?
Én a negyedéből kijövök, most 24 tétel van a kumulált listámon (a Revo nincs közte).
Én amikor először telepítettem, VM-re ment, hogy előbb megnézhessem (8.1 volt a hoston). Mindent végignyomkodtam (CP, Settings, progik). Kb. 1 óra volt, hiszen csak a különbségeket néztem. +1 óra a kompatibilitás, driverek, progik (ugye nem 96 tételről van szó). A többi már használat mellett jött.
A legtöbb kérdésednek google, wiki, msdn létezése mellett meg se kellett volna születnie...
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #81405 üzenetére
Far Manager: én arra gondoltam, hogy kijelölöd az összes könyvtárat [*] és egy könyvtáron állva (vagy a ..-on) [F3] és kiszámolja a méretét (jó, nem MFT-t használ, de nálam így is pár ms..s). Ugyanez a másik panelen másik drive-ra, esetleg sortolod méret szerint őket [Ctrl]+[F6]. Én ezért biztos nem telepítenék fel mást, de Te tudod (nem eszem minden nap ugyanolyat).
Furcsa hobbid van.
Nekem?Nekem az a hobbim, hogy próbálok kevés programot használni, de azokat alaposan kiismerni. Kevesebb context váltás, hatékonyabb feladatvégrehajtás
Szórakoztatónak tartom, hogy mennyi mindent telepítesz fel, és mennyi kapcsolódó kérdés landol itt, amik nagyrésze OT. Ez is
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #81397 üzenetére
Nem találtam erről információt.
Support mail címük van, láttamA program működése szerintem nem indokolja az egy példányban való korlátozást.
Esetleg ezt írd meg a készítőnek is, szokták szeretni a szerintem-mel kezdődő kommenteket (általában!).A lemez foglaltságot térképezi le. Ízlésesen ábrázolva, bármilyen mélységben.
Én pont ezt az infót Far Manager-ben kérdezem le, igaz, ízléses kördiagram nélkülNajó megkérdem, mert szórakoztató: miért kell több példány belőle?
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #81323 üzenetére
Az .inf-es telepítésnél nem pont arra gondoltam, hogy az .inf-et told be, majd keresés a driverek között, ez néha kevés.
Azt próbáld meg, hogy az ismeretlen eszközön frissítesz drivert, számítógépről opcióval, ott az "engedjél választani" (tehát NEM keresés), "van lemezem" vagy valami ilyesmi opcióval az említett .inf-et kiválasztva.
Ha így sem látja, akkor nem az az .inf való hozzá.A rejtett eszközök ne zavarjanak, minden amit valaha rádugsz például USB-re, de éppen nem aktív, megmarad rejtettként (látszik, hogy sok hibás csatlakoztatásod/eszközöd volt), nem kell vele foglalkozni. Lehet őket törölgetni (például build upgrade-kor is takarítja), de semmi hatása nincs, ha úgy hagyod.
A 2. az nagyon gáz, ott valami nem stimmel...
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #81288 üzenetére
Hogy raktad fel a drivert? DPInst64.exe adminként futtatva? (Ezt írja a leírásban)
A linkelt képen a device instance path alapján ennek egy (nem-root) hub-nak kéne lennie.
Próbáltad kézzel frissíteni a kicsomagolt driverrel az "asmthub3.inf" filera mutatva?
Ilyenkor azért megkérdezném a gyártót, hogy mire nem elég a 10 db. Inteles csati, miért volt olyan fontos a +x db. kedvéért az ASMedia... -
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #81146 üzenetére
Az MCT csak támogatott és újabb Windows-verzió alól futtatható, azaz pl. XP (elvileg), valamint Linux, macOS, Android és iOS rendszereket futtató mobileszközről már nem. Az utóbbiaknál eleve az ISO-fájl közvetlen letöltését fogja felajánlani a Microsoft weboldala. Aztán az MCT erővel a C meghajtóra tölt le, majd utána otthagyja a "szemetét" is, amit lemezkarbantartóval kell eltakarítani... Ellenben a direkt linkes letöltésnél nincs ilyen gond. Na meg mikor hogy működik, mert nem mindig (példa), vagy épp a csatlakoztatott pendrive-ot nem ismeri fel (példa). De volt ilyen, hogy nálam pl. Windows To Go megoldással telepített Windowsnál el sem indult...
Az MCT előnye főleg az, hogy tud közvetlenül telepítési adathordozót készíteni, frissíteni a meglévő rendszert, kisebb méretű ESD ISO-t tölt le, illetve akár 32+64 bites telepítőt is tud kreálni. Viszont az előbbi 2 és a képfájl letöltése megoldható máshogyan is egyszerűen, szóval igazából csak az utóbbi 2 az extra. Viszont 32 bites Windowst már egyre kevésbé van értelme telepíteni, ahogyan manapság egy 4 GB-nál nagyobb tárolókapacitású pendrive sem akkora extra. Az meg a másik, hogy nem az ESD ISO a standard és bizonyos programok akár problémázhatnak emiatt. Aztán az egy kontra, hogy régebbi Windows-verziókat már nem lehet az aktuális MCT-vel letölteni, max. annak egy korábbi verziójával. Viszont a Microsoft weboldalán rendszerint mindig csak a legújabb van fent. Ellenben a Microsoft Windows and Office ISO Download Tool és a TechBench már többféle Windows-verzió letöltését is lehetővé teszi, sőt még Office és egyéb szoftverekét is. Az általad említett Windows 10 ISO Download Tool programmal viszont csak az aktuális Windows 10 telepítőket lehet letölteni. Ahogy nézem egyébként semmi extra nincs benne, olyan mintha csak a weboldalt nyitná direkt letöltés formájában. Aki a böngészőben nem akar ezzel szórakozni, annak előnyös lehet ez a program, amúgy meg inkább az előbbi 2.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Kékes525 #81146 üzenetére
Amúgy ezzel is le lehet az ISO-t tölteni, ha valaki nem ismerné: Windows 10 ISO Download Tool Szerintem egyszerűbb, mint ami az összefoglalóban van.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #81033 üzenetére
Szalmabab erveles tokeletes peldaja.
Olvasd vissza amiket irtal, talan eszreveszed a kovetkezetesseg teljes hianyat. A szemelyeskedest meg most elnezem.
Ne kapaszkodj pc360-ba nem lehet ugy vitat nyerni hogy dehat a masikkal vitatkozz.
Vegyuk sorra miket allitottal:
- 3rd party csodank feature listaja
- 1-2 orat tokoltel vele
- kell a valtozatos etrend ezert tweakelsz
- napi 1-2 perc az egesz amit eltoltesz ezekkel
- csak dpi-t meg szineket allitasz mert rosszul latsz
- felraktal egy alternativ start menut (kulon taps)
- nem hasznalsz stoppertEbbol te mire kovetkeztetnel?
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #81031 üzenetére
Tehat nem akarod leirni inkabb terelsz a stopperes humoroddal. Nem tudtam hogy mindennap dpit meg betumeretet kell allitani de ez is egy perverzio. Mondjuk egyikhez se kell yamicsoft... plane nem 1-2 ora... ha meg rosszul latsz nem kell valtozatosnak lennie mint az etrendednek...
A ragozassal valo tereles igencsak bena volt, de egye fene. Sosem tudom meg miert kell neked ez a "tool" ezzel a feature listaval hiszen te nem is hasznalod.
Legalabb kovetkezetes lennel.
Nem vitatkozom pc360-al, o nem irogat osszevissza
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #81026 üzenetére
Dehogynem, peldaul wsus policy-t gp editorban, quorumot failover clusterben, s2d storage tieringet, teszteltem mar vm vhd set snapshot api-t mert epp az volt a keres. Oktattam mar basic win troubleshootingot update es performance szemszogbol.
Ezert merem szovatenni hogy az osszes 3rd party tweak netto baromsag. De meg mindig kivancsi vagyok mivel megy el az az 1-2 ora meg napi 1-2 perc.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #81018 üzenetére
Viszont. Te mindig, mindennap ugyanazt eszel?
Egy Win felhasználás nem arról szól, hogy változatos legyen. Mi a csöcsről beszélsz egyáltalán, azt te tudod?
Úgy benyaltad ezt a placeból, hogy már a logika intézményéből is kijelentkeztél annak érdekében, hogy ezt a bloatware szart védd.
Na tudtok még valamit kitalálni, amit nem csináltam?
Értelmes indokok gyártását?
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #81001 üzenetére
1: Minek?
2: Akkor mégis minek?
3: Akkor miről beszélünk?
4: Wut? Minek?
5: Hagyjuk, meguntam...Értelmes indokot kértem, nem feature-listát. Elhiszem, hogy ráérsz, de ilyen szarokkal minek foglalkozni? Mellesleg TRob1 nem írt hülyeségeket, teljes joggal kérdőjelezte meg a tevékenységed lényegét. Megmondom csuklóból, hogy mennyi időt spóroltál meg magadnak az optimalizációkkal: 0, azaz nulla másodpercet, mínusz azt, ami időt erre elbasztál. És akkor a mostani hsz-írkálást bele se számoltam. Az a rossz hírem van, hogy komoly deficitben vagy.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #81015 üzenetére
Valasz teljes mertekben ostobasag a hasonlat netto hulyeseg. Segitek ertelmezni egy kerdest, van egy bonyolult elektronikaval megaldott modern autod, neki esel egy odb interfesszel eltekerni az uzemanyagbefecskendezes utemezeset mert olyan kedved van?
Etkezest egy OS registry szetkurasahoz hasonlitani azta jo eget...
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525 #81011 üzenetére
"Ezt meg nem is értem. Az erre ráfordított idő nem több mint 1-2 óra. Ez sok?"
??? 2016 óta foglalkozol a win10 "szétcseszésének" lehetőségeivel - miközben 1,5 hónapja használod csak -, de ezt több száz hsz-en keresztül. Nem beszélve arról hogy rögtön 1 nap használat után szétbaxkuráltad.
Szerintem csak a hsz-ek és egyéb szétcsesző appok beszerzése, telepítése, használata, utánaolvasása, kérdezése+egyéb állítgatások...stb. nem kicsivel tesz ki többet mint 1-2 óra... Ezek már súlyos évek... de te tudod.
És mindezt ahelyett hogy feltennéd, beállítanád, és használnád évekig úgy hogy minden ilyen emlegetett "szarbantartó" appot mellőznél.(az ócska külsős vírusbeengedő appokkal egyetemben) És még az is előfordulhat ezek elfelejtése után hogy pl. egy win update közbe/után nem kell "Imádkozni". Persze MS sem szent és akadnak hibák, de sokszor bebizonyosodott hogy az ilyen általad is tolt baxkurálók, vagy 3rd virnyákolók, esetleg vmi nem odavaló driver okozta a gondokat a júzereknél.
ui: Amúgy konkrétan mennyi időt töltesz a win nézegetésével? Vagy mondjuk százalékosan mi a nézegetése/használata arány?
ui2: Ráadásul de megérte ez a másik topikban említett hosszú (több éves!!!) vajúdás a win10-re váltáshoz, hogy a végére kapj egy jobb rendszert.
(Ugye mondtam én hogy kissé túltolod a dolgokat.
)
(#81012) Döglött Róka:
Hááá ezt mondom én is.
És igen, az is furcsa és érthetetlen, hogy sokan MS-nek tulajdonítják a driverek írását is. -
Döglött Róka
veterán
válasz
Kékes525 #81005 üzenetére
Igen ritkan latok olyan wint ami onmagatol roskad ossze nem pedig egy 3rd party driver szar funkciohivasa vagy 3rd party takolo program hulyesege miatt omlik ossze.
Szoval az okoskodo ferditeseket keruljuk ha lehet. Onmagaban ezekre a takarito manager hulladekokra semmi szukseg nincsen. Ki a tokomnek kell egy extra task scheduler vagy startup program, az onmagukat power usernek kikialto emberkek az esetek 99%-aban azt se tudja mit tweakel.
Szoval jah, nem kellene tulzasokba esni.
El tudod magyarazni megis minek neked ilyen program, mi az ami elengedhetetlenul szukseges, mi indokolja hogy belenyuljal a rendszerbe? Komolyan kerdezem mert tobb evnyi win troubleshooting utan sem ertem, miert nem lehet bekenhagyni ezeket a dolgokat.
Es ez az osszes otthoni felhasznalonak szol aki szereti azt hinni, hogy erti mit csinal
Leszogeznem, hogy csak amulok az itteni megoldasokon mivel jelenleg egy 4 eves lenovo yoga 500at hasznalok ami win 8.1-re volt gyartva es megelte 1703ig az osszes in-place upgrade-et problema mentesen. A 1709 SSD csere miatt ment nyersen fel. Egyetlenegyszer kellett touchpad drivert rollbackelni mert a lenovo szart adott az msnek (mivel nem az ms irja a drivereket a wibdowsupdate-re)
@Trob1: Koszonom!
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525 #81005 üzenetére
"Így igaz, a konyhakéssel is lehet gyilkolni" - Ez így igaz. De az is hogy gyerek kezébe nem való. És aki ennyi plusz faxságot használ egy win10-hez, az a szememben - kortól függetlenül - eléggé gyereknek számít.
ui: És azt veszem észre hogy Te meg bőven túltolod ezt a win10 állítgatás/hangolás/baxtatás dolgot. Nagyon sok lehet a szabadidőd. De tanácsként: sokkal jobban jársz ha felrakod, és használod. A plusz időt meg fordítod családra, barátokra, sörre, csajokra, játékra...stb. (Kinek mi)
Persze nem kell megfogadni, nem erőszak.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #80995 üzenetére
Mégis milyen szempontból? Tudsz egyetlen indokot is? Gondolom, bevetted a placebó bogyót, az mondatja ezt veled.
Pont ez a rossz ezekben, hogy nem tudnak kihalni a köztudatból, mert állandóan előkerülnek a süllyesztőből a torrent oldalakon töréssel mellékelve, a sok sutyerák meg bedől, és azt hiszi, kincsre lelt. Fogadni mernék, hogy te is így jutottál hozzá. Az ilyen oldalakon pedig nem lesz ott az alternatíva, senki nem fogja leírni (rajtam kívül), hogy egy Winaero-val, CCleaner-rel és egy lemezkarbantartóval ugyanott vagy, csak károkozás nélkül.
A Windows már régen nem arról szól, hogy mindent ki kell facsarni a legoptimálisabb működés elérése kedvéért. Ez egy rossz, Win 98/XP-s beidegződés, amire ezek a szoftverek még mindig alapoznak, és amivel megpróbálják lehúzni az embereket. És úgy néz ki, hogy sikeres a dolog, hiszen fenntartják ezeket a megkérdőjelezhető cégeket.
-
pc360
addikt
válasz
Kékes525 #80990 üzenetére
A Yamicsoft-ot és a hasonló baromságokat tessék elfelejteni! Ha nagyon unatkozol, és különféle problémákat szeretnél generálni magadnak, akkor hajrá! De azokat a beállításokat, amik valóban hasznosak, vagy kényelmesek lehetnek, a Winaero Tweaker már ingyenesen összeszedte. A Yamicsoft viszont a fizetős mivoltának igazolásaképp minden egyébbel próbálja megerőszakolni a rendszert, ami miatt semmiképp sem esik az ajánlott kategóriába. Nem véletlenül nincs fent a NeszeTools-on sem. Azzal tudod leginkább optimalizálni és takarítani a rendszered, ha fel se pakolsz ilyen parasztvakításokat.
-
-
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #80902 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a pingnek semmi köze az NTP-hez
C:\WINDOWS\system32>w32tm /stripchart /computer:ptbtime1.ptb.de
Tracking ptbtime1.ptb.de [192.53.103.108:123].
The current time is 2018-06-05 19:03:30.
19:03:30, d:+00.0356438s o:+01.7880792sTeljesen jól működik. A ping egy teljesen más dolog, simán letilthatják, hogy válaszoljon, de attól más szolgáltatás még mehet rajta.
Mi a gond a hu.pool.ntp.org-al? (pingelni nem lehet...)(#80904) tordaitibi: ez legyen a legnagyobb baj, nemtörténtsemmi.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #80566 üzenetére
Nem erre értette, hanem amit én is írtam. Akiknek baja van azok ide jönnek panaszkodni, akiknek nincs azok nem jönnek ha ők is jönnének - elmondani, hogy minden oké stb. akkor lehalna a prohardver szervere. Ez olyan mint hogy egy kórházban lépten nyomon beteg emberekbe botlik az ember.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Kékes525 #80545 üzenetére
Ennyi.
Nem a Win 10 saját, egyébként félkésznek monható UAC2 (USB Audio Class 2) driverével megy.
Az audio-gd egyébként nem ír semmihez saját drivert, azt az usb gyártója (Xmos, Amanero, VIA, stb) biztosítja. A Dr. DAC3-ban és az te dac-odban is ugyanaz van (VT1731). Szerencsédre a Gyrocom (Audiotrak) valamit mókolt a VIA driverrel így megy 10 alatt is. És én pont tudtam, hogy neked ez kell. Csak szerényen. -
-
válasz
Kékes525 #80482 üzenetére
Xarnak rá
, már pár éve csak az új, Amanero USB-s cuccaikat pátyolgatják driver ügyileg. Ugye, az NFB-15-öst, már kb. 2 éve nem is gyártják.
Ja, még annyit, ha mindenképp meg akarod tartani ezt a DAC-ot, akkor keress egy usb/spdif átalakítót, aminek van normális Win 10-es drivere. Irány a DAC topik.
-
válasz
Kékes525 #80479 üzenetére
"érdemes egy kört futni driver ügyileg is, nehogy kellemetlen meglepetés legyen a vége." Ez a hozzászólás ugye, kb. 2 éves, és egy olyan valakinek írtam, aki pont egy olyan DAC-ot akart venni, mint a Tied, ezért írtam, hogy járja körbe a témát. Az AVX-en is volt erről téma korábban, hogy mások de tudták ezeket a régebbi USB-s chippes Audio-GD-s cuccokat Win 10 alatt megszólaltatni, így sajna sanszos, hogy ez egy "Mission: Impossible" lesz.
Én időközben áttértem a TEAC vonalra, jelenleg lassan fél éve ezt használom, a legnagyobb megelégedéssel, nincs gondja a jelenlegi Win 10-el. [link]
Előtte, meg másfél évig ezt: [link] -
válasz
Kékes525 #80466 üzenetére
Üdv!
Nem akarlak elkeseríteni, de ha sikerül a gyári driverrel szóra bírni, akkor azonnal telefonálj a Vatikánba, hogy jöjjenek lóhalálába, mert csoda történt.Nekem anno, egy hasonló DAC-om volt, egy NFB-15, csak annyi eltérés volt a Tiedhez képest, hogy az nem tudta kezeni a DSD-t. Nálam, a 2016-os évfordulós frissítés vágta teljesen gallyra a DAC-ot, de úgy, hogy többet nem tudtam megszólaltatni, kénytelen voltam eladni.
Mivel a szomszédvárban, Szegeden lakik a cég hazai képviselője, személyesen is próbálkozott valahogy életre lehelni, még fimware-t is frissített rajta, eredménytelenül. Itt írtogatam erről a DAC-os topikban, bízva a kollektív bölcsességben, de hiába: [link] [link]
[link]Esetleg még abban bízhatsz, hogy az MS 2017-től bevezette a saját, natív USB2-es audio támogatását, így csak egyszerűen csatlakoztasd a DAC-ot, semmit ne telepíts, hátha felrakja az MS, a saját driverét. Valami hasonlót kellene majd látnod, ha működik a dolog: [link]
-
-
King Unique
titán
válasz
Kékes525 #80334 üzenetére
A példádban a 35 napos szüneteltetés 35 nap után értelemszerűen érvényét veszti és utána települnek a minőségi, funkció (ha van), egyéb (pl. rosszindulatú szoftverek eltávolítása eszköz) frissítések. Ha a funkciófrissítéseknél ugyanekkor 90 napot állítottál be, akkor az addig érvényes és elvileg nem 90+35 napig. Ha a 35 napos szüneteltetés lejárta után állítasz be 90 napos halasztást a funkciófrissítéseknél, akkor onnantól számítva lesz azokra vonatkozóan 90 nap. A másik kérdésedre vonatkozóan, 35 nap után értelemszerűen csak a minőségi és az egyéb frissítéseket keresi, tölti le és telepíteni a rendszer. Ellenben a funkciófrissítéseket nem, ha azoknál be lett állítva előzőleg a 90 napos halasztás. De amúgy nem értem minek ennyire túlbonyolítani...
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #80334 üzenetére
Két féle frissítés van funkció és minőségi. A frissítések akár 35 napos szüneteltetése azt jelenti nem keres semmit addig. Ha funkciófrissítést halasztasz akár 365 napra addig nem telepít új buildet, de a szokásos összegző biztonsági javításokat igen. Ezt max. 30 napra lehet halasztani.
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #80331 üzenetére
Elég egyértelmű.
1. A célzott csatornán kapod meg hamarabb normál időben, a sima féléves csatornán amikor úgy látják van olyan stabil, hogy kimehet cégek számára. Tehát ezzel érkezik később, ezzel várható kevesebb gond.
2. Például szakdogát írsz, bekapcsolod 35 napig semmilyen frissítéssel ne vegye el az időt.
-
-
törölt tag
válasz
Kékes525 #80189 üzenetére
UI dolgok ezek, semmi köze technikai kompatibilitáshoz. Ha tíz éve megoldották a bélyegképek és fájlnevek témát, most is megtudnák. Helyette kivették és bugos. Eldöntötték variálnak, kivesznek megszokott dolgokat és nem adnak usernek lehetőséget. Cserébe az újdonságuk még átgondolatlan is. Például az eddigi Task View szépen a képernyő közepére dobálta szét a megnyitott ablakokat, akármennyi volt megmutatta átláthatóan. Új Timeline középre igazítás nélkül balra fent mutatja, ha több van nyitva talán még scrollozni is kell? Egy zsúfolt képernyő az egész. Virtuális asztal gombot is áthelyezték. Miért nem adnak opciókat?[link]
-
barkoo
csendes tag
válasz
Kékes525 #80164 üzenetére
Én a napokban javítottam két gépet is, amiken a windows frissítés teljesen hazavágta a rendszert. Az egyiknél az alaphelyzetbe állítást kétszer megcsináltam, de nem használt. Aztán egy csökkentett módos adatmentés után kapott új rendszert. A másik gépnél még alaphelyzetbe se tudta állítani, se csökkentett mód úgyhogy az gyalu volt (szerencsére adatok másik partin voltak).
-
válasz
Kékes525 #80164 üzenetére
Nálam viszont kikapcsolta most is és a tavalyi frissítéskor is, és itt régebben más is írta hogy ezt nála is kikapcsolta és csak hónapokkal később vette ezt észre amikor szüksége lett volna rá. Nem tudom mitől függhet hogy van akinél igen van akinél nem.
Ugyanígy nem tudom az összefüggést az ébresztések (kb, wol) és a gyors-indítás közt.
Ezért lett volna jó tudni hogy (általában?) miket állít át e főfunkciók közül a telepítő.
(a mellékes funkciók /pl telemetria/ nem érdekesek ezügyben) -
Ga3rieL
senior tag
válasz
Kékes525 #80104 üzenetére
OKé, köszi. akkor asszem megint marad az ubi support a magyarok, és bemásolom nekik azt az egészet. és csináljanak vele valamit. de viszont az is érdekes,hogy másnál ezt állítólag nem csinálja, csak nálam kezdte el, csak úgy ,és azóta random kidobál bizonyos időközönként.
-
-
Ga3rieL
senior tag
válasz
Kékes525 #80087 üzenetére
És hogy kell a dmp-t feltenni? abba a progiba? az ilyen nevű fájlt?
ez van benne. és nemlátom a hibát.
Microsoft (R) Windows Debugger Version 10.0.17134.12 AMD64
Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.Loading Dump File [C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\crashes\upc.exe_59.0.5671_2018-05-24_20-34-39.dmp]
User Mini Dump File: Only registers, stack and portions of memory are availableSymbol search path is: srv*
Executable search path is:
Windows 10 Version 17134 MP (4 procs) Free x86 compatible
Product: WinNt, suite: SingleUserTS
17134.1.x86fre.rs4_release.180410-1804
Machine Name:
Debug session time: Thu May 24 20:34:39.000 2018 (UTC + 2:00)
System Uptime: not available
Process Uptime: 0 days 1:18:01.000
................................................................
......................................................
This dump file has an exception of interest stored in it.
The stored exception information can be accessed via .ecxr.
(d48.1870): Access violation - code c0000005 (first/second chance not available)
eax=00000000 ebx=0670f83c ecx=00000000 edx=00007530 esi=00000000 edi=00000da4
eip=77c3952c esp=0670f678 ebp=0670f6e8 iopl=0 nv up ei pl nz na pe nc
cs=0023 ss=002b ds=002b es=002b fs=0053 gs=002b efl=00000206
ntdll!NtWaitForSingleObject+0xc:
77c3952c c20c00 ret 0Ch -
Geth
veterán
válasz
Kékes525 #80053 üzenetére
Lol, itt mutagatod az Intel-t, és nem is arra van rádugva?
Igggen, elképzelhető, hogy ez a baj...
Amúgy van valami oka, hogy nem az Intelen van (merthogy az is van, ha az a driver, amit mutattál a gépről van), hanem a kicsit butácska és lassabb asmedián?? Betelt az Intel? Mindenhol azt írják, hogy az ilyen utolsó választás.(#80057) gekkoXT: eula megvolt?
(#80078) Timberwolf: nekem a build upgrade után az aktív órát is valamiért így mutatta, félreértelmezhető, ráadásul egy példával kezdte, ami nincs is beállítva
Most épp nem mutatja, lehet elmúlt...
-
gekkoXT
senior tag
válasz
Kékes525 #80031 üzenetére
Ez az állapot siralmas, amit itt lehet napról napra olvasni. Hogy egy "fejlesztő" "frissítéssel" ennyire kib@aszik a Microsoft userek ezreivel és szarnak rá!
Szerencsére nekem már az őszi frissítés javításai sem települtek misztikusan, de ha most ugyan ebben a cipőben járnék, szerintem napi 20-szor hívnám őket, hogy oldják meg most azonnal a gépem javítását clean install nélkül és fizessék ki a kieső munkám költségét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Mobil flották
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest