Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Windows 10 frissítése Windows 11-re inkompatibilis hardveren.
Mentésből visszaállítottam a belakott Windows 10 Pro x64 rendszerem, a BIOS-ban szándékosan letiltottam TPM-t ill. a Secure Boot opciót is, a CPU-m (AMD Ryzen 5 1600 (Pinnacle Ridge)) hivatalosan nem támogatott. Nincs TPM
A neten kutakodva találtam a megoldásra, röviden, magyarul összefoglalnám
1. Le kell tölteni az Universal MCT Wrapper programot, kitömöríteni, majd a kitömörített mappából futtatni az MediaCreationTool.bat fájlt.
2. MCT version -> 11-t jelölni
3. Create ISO opció választ
4. Elkezd dolgozni, egyszerűen csak meg kell várni míg végez teljesen.
W10 OS nyelvének megfelelő W11 ISO-t fogja legenerálni, abban a mappába hozza létre az ISO-t , ahonnan a MediaCreationTool.bat futtatva volt5. Felcsatolod ezt az ISO-t és elindítod a telepítést.
# A telepítő letöltési frissítéseinek módosítása opción katt, majd válaszd a Most nem lehetőséget.
# Most nem hagyja ki az ellenőrzést, de csak egy figyelmeztetést dob fel, amit el kell fogadni.6. Gond nélkül ment végig a frissítés W11-re, már jönnének is a frissítések hozzá
Sok progit elindítottam, hogy nem cseszte-e el őket (Office, Embarcadero RAD Studio, AutoCAD stb), első nekifutásra úgy tűnik, minden megy rendesen.Ha nekiállsz, előtte legyen rendszermentésed a W10-ről!!!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #5212 üzenetére
Én 2 napja raktam fel a W11-et és fájltársításnál nem voltam ilyen szerencsés a win frissítések települését követően sem.
Viszont neten akadtam arra az infóra, hogy:
regeditben a HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\ útvonalon az AppX kezdetű bejegyzéseken lépkedve, ahol a jobboldalon megjelenik a NoOpenWith bejegyzést, ott ezt a NoOpenWith bejegyzést törölve (lesz jó pár ilyen bejegyzés és még több, ahol nem lesz) az eddig hozzárendelhetetlen fájltípusoknál meg fog jelenni a Mindig ez az alkalmazás nyissa meg ezt a fájltípust választható checkbox
Nálam jpg, avi, mpg, mp4, mkv
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #5297 üzenetére
Nem tudom milyen gondról magyarázol, én mindössze azt írtam, hogy .reg helyett .bat/.cmd és a notepad kihagyható a lépésekből. A kettő ekvivalens. Amit írsz, az nem válasz a megjegyzésemre, így figyelmen kívül hagytam.
-
Utóirat rész...
Ugye itt az a gond, hogy ha a W11 telepítő nem foglakozik a W10 registry bejegyzésével (mert mindegy milyen módszerrel, notepad, bat/cmd avagy sima enter a reg fájlon adjuk hozzá a bejegyzéseket, az a W10 registry-be kerül bele mindenképp), akkor adtunk(pontosabban adtam) a xarnak egy pofont.
Ha meg foglalkozik vele, akkor is adtam a xarnak egy pofont, mert akkor meg annyi az egész, hogy a REG fájlon enter, aztán mindenféle paraméterezett indítás helyett simán setup.exe és Ok...
Sajnos most nem volt lehetőségem kipróbálni W10->W11 upgrade-t, mert akkor kiderült volna egyértelműen, hogy oké-e a buli avagy sem, ha nem, akkor nem írtam volna egy kisebb "tutorialt" feleslegesen... -
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #5290 üzenetére
Ha még egyszerűsíteni akarod, akkor .reg helyett .bat/.cmd reg paranccsal kombinálva, és a komplett notepad kimarad a történetből.
-
zseko
veterán
válasz
King Unique #5291 üzenetére
Így igaz, ezért is használom én is csak elvétve, mint írtam. Mindazonáltal még így is kevesebb problémára emlékszem összesen az utóbbi három rendszeren (win7-10-11), mint amit itt egyesektől csak a win11 kapcsán olvastam, nem is értem náluk mi van
-
King Unique
titán
Igen, elég indok a nagy semmire, ha mindkét verziónál ugyanazt takarja az a beállítás és az újabbnál is ugyanúgy működik.
Hát ahol nincsenek tisztában azzal, hogy mi a clean install és az in-place upgrade, illetve a Rufus megoldása melyiknél működik és melyiknél nem, azt tényleg inkább hagyjuk és ezek után valóban nincs miről beszélni...
-
Rick4
félisten
válasz
King Unique #5282 üzenetére
Ezt már megbeszéltük, ott volt a kép, leég indok az is.
tomshardware neked = random website. :D Hozzád nincs több kérdésem!
-
zseko
veterán
Találtam megoldást a rendszer betűtípusának megváltoztatására [kép]
Elég moslékul néz ki ezzel a betűtípussal, de csak a látvány miatt van, egyébként nem használom csak az érdekelt megoldható-e
És nem is minden változott át, mint látható.
-
King Unique
titán
Igen, opcionálisan és saját felelősségre lehet játszadozni CCleaner és társaival, de ha nem taglalja semmilyen hivatalos, pl. microsoftos útmutató hogy ezekkel okvetlenül takarítani, optimalizálni kell a Windowst, meg ha ezek nélkül is jól működik vagy adott esetben pont az ilyen programok használata nélkül működik jól, akkor minek...
-
-
zseko
veterán
válasz
King Unique #5274 üzenetére
Természetesen nem okvetlenül, de találtam benne évekkel ezelőtt egyszer használt programot is... engem meg idegesít egyes felesleges szemét, így néha (kb. évente ha egyszer) átnézetem a CCleanerrel és ami olyan az néha egyenként kitörlöm. Például mikor négy éve gépet cseréltem, a ram jellemzőit megnéztem a Thaiphoon Burnerrel, lementettem a képet, aztán kb. soha többet nem kell már a program. Vagy az Unigine és egyéb tesztprogramok, amik egyszer le lettek futtatva és ennyi, csak felesleges. Persze elférni elfér, de minek...
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #5284 üzenetére
Köszi a kimerítő segítséget/választ,ha nem találok egy szerűbb megoldást a problémámra,akkor ki fogom próbálni ezt a módszert.
I7 4600 16Gb gépre telepíteném TPM 1.2Jack Oneill:Egy fullra belakott win sok sok programmal, és azok beállításaival,elmentett projekt fileokkal, több nap mire minden ugyanúgy visszatennék.Ezért nem nagyon fűlik hozzá a fogam - sorry de nem vagyunk egyformák!
-
válasz
Fire/SOUL/CD #5284 üzenetére
Ja és ami fontos, hogy akinek csak a TPM hiányzik, akkor az alábbi 2 sort töröljétek a REG fájlból (Nagyon régi masináknál jöhet jól ez a 2 sor, amiben csak Legacy BIOS van (tehát nuku Secure Boot) Se TPM, se elég RAM stb stb)
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001 -
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #5283 üzenetére
Oké, de akinek egy belakott rendszere van sok telepített programmal + beállítással és érthetően emiatt nem akar a 0-ról tiszta telepítést és azzal mindent teljesen a 0-ról kezdeni, akkor az értelemszerűen inkább upgrade-elni akar mintsem csak azért is újratelepíteni a 0-ról, meg ennyi erővel ha majd kijön egy új verzió a W11-ből akkor annál is az in-place upgrade módszerrel, amit alapértelmezetten maga a Windows Update is felajánl a gépgázban, sőt pl. a W10
—►
W11 upgrade esetében is. -
Bevallom férfiasan, ezt a módszert még nem próbáltam ki, nem tudom garantálni, hogy működik-e, de egy próbát megér...
1. W10-ről csinálni egy rendes rendszermentést (pl. Macrium reflect Free-vel), rendszermentés nélkül neki se állj!
2. Az alábbi kódot mentsd el valamilyen névvel, de REG kiterjesztéssel, Én itt a példában w11_old_pc_reg_hack.reg néven mentettem, a Dokumentum mappába (hisz W10 alatt vagyunk, létezik a mappa).
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\LabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001Akinek csak a TPM hiánya miatt van szüksége erre a megoldásra, akkor a REG fájlból az utolsó 2 sort törölje ki!
3. Csatold fel (mount) a W11 telepítő ISO-t, nálam most a G: meghajtó lett4. Futtasd a parancssort (nem a terminalt, ez fontos!!!), WIN+R, cmd beír és enter.
# átváltunk a telepítési meghajtóra (esetemben, itt a példában G: ugyebár)
# paraméterezve indítjuk a telepítést, a setup /DIAGNOSTICPROMPT ENABLED parancs kiadásával. Lényegében ez a "trükk", mert egyébként nem lehetne előcsalogatni a telepítés elején a parancssort, ez a paraméter viszont lehetővé teszi
Mindez képen. (Parancssor bezárható)5. Elindul a telepítő, majd rögtön az első megjelenő ablakon SHIFT+F10 és így megjelenik a parancssor.
# Elindítjuk a NOTEPAD-t (ha elindult, a parancssor már zárható is)
# Fájl/Megnyitás
# Betallózzuk a korábbi REG fájlt/Jobb egér és Egyesítés. A feldobott kérdésre pedig IGEN a válasz. Megjelenik az információ, hogy hozzá lett adva a Regisztrációs adatbázishoz és OK.Fájl megnyitás ablak, majd NOTEPAD is bezár és folytasd a telepítést.
Mint írtam, fingom nincs róla, hogy ez beválik-e, de ha valaki belevág, az majd jelezze, hogy mire jutott vele, de csak az 1. pont betartása mellett nekikezdeni!!!
UI: Kicsit még agyaltam és lehet, hogy van ennél egyszerűbb megoldás is (ezt sem próbáltam még), nevezetesen mi történik akkor, ha a REG fájlt simán hozzáadod a W10 registry-hez és utána indítod a W11 telepítését, nem-e lehet-e esetleg-e, hogy a W11 telepítő odafigyel a W10 regstry-re is és onnan átveszi a dolgokat és így is kihagyja a TPM meg többi ellenőrzését (mondjuk sok esélyt nem adok rá, de MS-nél a fene sem tudja)...
[ Módosította: radi8tor ]
-
King Unique
titán
Ha az előző válaszban világosan leírom, hogy a 3.17-es verzióval az említett módban készített telepítési adathordozóval megy a clean install olyan laptopon is, amiben csak 4 GB RAM van - meg nem mellesleg a CPU sem támogatott és TPM 2.0 sincsen - , akkor az szerinted hogyan értendő, maga a funkció változott vagy csak az elnevezés?
Ha egy program illetve a Rufus esetében kijön egy újabb verzió (3.17), ami az előző verzióban (3.16) meglévő fejlesztést is tartalmazza + új funkciókat és bugfixeket a changelog alapján, akkor nem világos mi értelme okvetlenül a régebbit használni. Ja, megvan, kb. semmi...
Engem nem érdekel, hogy xy random website-okon - amire a "hiteles leírás" kb. a vicc kategória - mit írogatnak, ha egyszer ténylegesen kipróbálom és a 3.16-os + 3.17-es verziónál az említett módban kreált telepítési adathordozóval a W10 alól indított in-place upgrade-nél kiírja a telepítő, hogy nem stimmel a CPU és a TPM 2.0 követelmény és ezért nem lehet upgrade-elni, amit más is már említett itt.
Még valami esetleg?
-
Rick4
félisten
válasz
szabonagyur #5280 üzenetére
Ezen mit lehet nem érteni?
Ezt kérdeztem nem régen én is, meg keresgéltem is de nem találtam megoldást.
Hiába rakom be a registrybe a kulcson, hogy no TPM, akkor sem megy. Ha jól olvastam azért, mert TPM 1.2 így is kéne neki.
Az upgrade sehogyse jön ide, mert nem arra válaszoltam, hanem a másik felére, ráadásul pont az előbb írtam másnak, hogy a link szerint működik az upgrade. Inkább próbáld te megérteni azt, amit olvasol. -
szabonagyur
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
King Unique #5278 üzenetére
A 3.17-es verzióban vagy az elnevezés változott, vagy a funkció maga, changelog nem ír konkrétumot, és aszerint nem igazán történt 10 nap alatt semmi olyan, ami miatt a 3.16-os elavult volna.. Emiatt én nem próbáltam az újabbal, most is egy olyan gépről írok, ami a 3.16-tal let tkiírva, működik, szóval annyira rossz nem lehet....
Ráadásul az 5270-es hozzászólásod alapján jól értelmezem, ezzel a rufus-os pendrive-val szerinted nem menne az upgrade?
Mert egy hiteles leírás szerint megy az is... [link]
12. Install or upgrade to Windows 11. Run setup on the USB drive, if you ware doing an in-place install from an existing Windows 10 installation. Boot off of the drive if you are doing a clean install. Note that you may need to disable secure boot in your BIOS (see how to enter your BIOS) if it gives you a problem. -
King Unique
titán
Mármint ezzel mit is akarsz most mondani/írni, hogy a 3.16 béta verzióban megjelent ez a funkció, ami a stabil 3.16 és 3.17 verziókban is nyilván benne van, csak az utóbbiban kicsit módosítottak az elnevezésen de attól még nyilván az is tudja ugyanúgy - kipróbáltam és működött 4 GB RAM-os laptopon is - , de ennek ellenére mindenképpen a 3.16-os verziót használjuk hiába vannak fontos fejlesztések a 3.17-esben?
-
Rick4
félisten
válasz
szabonagyur #5276 üzenetére
Persze, ezért is mondtam, hogy rosszul írtad ki az image-t, nem kell TPM sem ahhoz, hogy fusson a rendszer, nem hogy még registry-t írogass.
-
Rick4
félisten
válasz
King Unique #5270 üzenetére
Arra már rájöttem, hogy nem megy, bár sose akartam frissíteni, mindig újrarakás volt. Fontos része a dolgoknak, hogy a rufus, ami a 3.17-es verziónál jár, mint írtam, a 3.16-os verziónál tudja a fentebb említett funkciót, a 3.17-esnél viszont nem megy a 8GB alatti gépeken, 4 nappal ezelőtt is betettem már a képeket...
-
törölt tag
válasz
King Unique #5272 üzenetére
Véletlen neked ment a válasz :(
-
King Unique
titán
-
törölt tag
válasz
King Unique #5270 üzenetére
In-place upgrade (W10 alól indított W11 upgrade) a Sources mappából kell az Appraiserres.dll kitörölni majd mehet a menet.
-
King Unique
titán
A Rufus - ami amúgy már a 3.17-es verziónál jár - említett megoldása clean install esetén működik, ellenben in-place upgrade-nél nem.
-
Rick4
félisten
Oké, elfogadom, de hadd kérdezzek valamit, mi lehet egy rendszerben, ami nem érdemes egy ilyen újrapakolással törölni, és ismét beállítani? Onnan, hogy bedugod a pendrive-ot, kb 10 perc alatt fent van a rendszer. Minden mást felpakolni max egy óra. Én 7-8 géppel is meglepő gyorsan végeztem, és volt, ahol a rendszer mellett vmware, és azon még komplett rendszer is volt, minden flottul ment.
Én ilyenkor nem vergődök a régivel, hiszen így nem a szőnyeg alá söpröm a szemetet, hanem nagytakarítás is van egy füst alatt. -
Rick4
félisten
-
válasz
szabonagyur #5257 üzenetére
Akkor nem jól kerestél, vagy 100x volt itt erről szó, meg linkelve is.
[link] -
Rick4
félisten
válasz
szabonagyur #5257 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
Jack Oneill #5255 üzenetére
Én 7 vagy 8 gépre tettem fel eddig, a leggyengébb egy kis 2 centi vastag nettop 4GB ram társaságában egy dualcore intel 1037u, meglepően jó ott is. Az erőseken meg jó hogy jól megy, de a win10 se ment ennyire jól, és proci hőfokot, terhelést mindent figyeltem, mikor ezt a véleményemet kialakítottam...
Más tőlem azt csinál, amit akar. -
Rick4
félisten
válasz
karldergroße #5252 üzenetére
Ehhez képest én nem a mások véleményével foglalkoztam, hanem feltettem, és a 10-eshez képest is teljesen rendben van, a fontos vagy sárán használt funkciók előtérben vannak, a kevésbé fontosak, ritkán használtak a háttérben, napi 16-17 órán kerresztül dolgozunk itthon ketten két gépről, mindkettőn röccenésmentesen fut a munka, és nem pasziánszozunk...
-
ToBeY
nagyúr
Hi
Fel lehet úgy telepíteni a win11 nem támogatott gépre,hogy csak ráfrissítek win 10-re és nem csinálok clean instalt? -
karldergroße
senior tag
Vágigolvastam kb. az utolsó ezer hozzászólást, és meg kellett állapítanom, hogy nem kicsit szar a Windows 11. Mindenféle szempontból.
Eddig is úgy volt, hogy minden második Windows kimaradt az életemből, mert minősíthetetlenül szarok voltak: pl. az xp-ről nem a vistára, hanem egyből a 7-re váltottam, illetve a 7 után egyből a 10 jött, mert a 8 kegyetlen volt.
Azt hiszem, a 11 is így jár most és van reményünk egy jó 12-re...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest