Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
Edween #14160 üzenetére
Az fps a mozgások folyamatosságára van hatással (illetve a magasabb fps kiküszöböli pl. az oldalirányban mozgó testek szélén jelentkező viblálást). 30 és 60 között még szinte mindenki látja a különbséget, ha nem is tudatosan. 60-80-100 között már kevesebben, de lehet látni. Azért is jó, mert így nem feltétlenül kell kikapcsolni a VSync-et, így nem esik szét a kép függőlegesen.
-
dezz
nagyúr
válasz
Mlnr To'm #14134 üzenetére
Jobbra-balra talán, de lefelé-fölfelé biztos nem! (Utóbbiban még kisebb szögben sem.) Egyébként a bal is valamilyen korábbi IPS lehet.
És tedd hozzá, hogy neked... Mert én pl. nem ülnék TN előtt itthon sem. (És sok ilyen véleményt olvastam már...) 22"-nél sem, nagyobbnál meg aztán végképp nem.
ps. a #14132-re ment volna, de mindegy.
-
dezz
nagyúr
válasz
csaabz #14145 üzenetére
Ma már sok monitor támogatja a 75, esetenként 85 Hz-et, de inkább csak analóg VGA bemenetről engedik, DVI-n általában nem (esetleg HDMI-n [ami sokban hasonlít a DVI-re, de nem 100%-ig ugyanaz]).
Ha több kell, ott vannak az említett 120 Hz-esek, de nem tudom, ott hogy megy a dolog (egy 120 Hz-es forrást fogad vagy két 60 Hz-eset két bemenetről).
Az LCD tévék maguk állítják elő a 100 Hz-es képet az 50 Hz-es adásból. PC-ről általában 60 Hz-es képet hajlandók.
Edween: Már miért ne lenne érteme a magasabb fps-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest