- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Nem fogod kitalálni, mire fókuszál a Dimensity 9300+
- Itt az első kép a 2024-es Nokia 3210-ről
- Digitális detox a Nokiától
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Készülőben a Xiaomi 2021-es csúcsmodelljeinek HyperOS frissítése
Hirdetés
-
Samsung Univerzum: Így ismerhető meg a Galaxy AI bármilyen telefonon
ma A Try Galaxy webalkalmazás kontrollált környezetben mutatja meg, mit tud a One UI 6.1-es rendszer és a mesterséges intelligencia.
-
Az Apple iPadOS-t is megrendszabályozza az EU
it Az EB közölte: az Apple iPad táblagépekre írt iPadOS rendszere is kapuőrnek számít, az üzleti felhasználókra gyakorolt fontossága miatt.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
-
Hedon
tag
Kösz, pont ilyesmi miatt aggódom. Ugyanakkor hozzáteszem, hogy bejött a salted viszki, és a füstöt is komázom. Persze azt sem zárom ki, hogy a papajás-mézes-mázos light single maltok kellemes hangulatot teremtsenek bennem egy önazonosság-újraértékelés erejéig, és új identitásom kellékeként rendszeresítsek egyet közülük.
Jóemberek! Történt valami. Eddigén a whiskyt szivarral nyomtam az erkélyen. Majdnemmindegy volt. Most, ez a Talisker bekényszerített a monitor elé, mert a szivar elveszi az ízlelőkém a Talisker kárára. Ti sem szivaroztok whisky mellett?
-
Hedon
tag
Pontosan. Tegnap bedugult a fülem a huzattól, mert letekert ablakkal száguldoztam. A Talisker este nem is volt olyan hűdehajjaj, mint amilyen egyébként. Pedig ez még csak nem is igazi megfázás.
És így szokik le az ember a sörkorcsolyáról is - legyen az akár egy beef jerky -, vagy így választja szét a szivart a whiskytől. Amint igazán ráérzünk egy ízre, egyre inkább keressük abban a bizonyos italban, és minden sallangot száműzünk a szertartásból.Bár lehetnek kivételek, mert jó párosítások hasonló élményt nyújthatnak. Például egy porterhez a kesudió vagy a camembert ha el is vesz valamit, másvalamit hozzátesz. Vagy egy nagyon száraz kecskesajt sem szokott csalódást okozni, ha éhesen jön rám a borozhatnék.
De azért inkább csak a középszerű italokkal érdemes ilyesmiket játszadozni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
nem is igazán értem, hogy miért lett trendi a szivar-whisky kombó
Trend(i)Amúgy olyan, mint narancslé a 6 puttonyos aszúba Max úgy látom értelmét, ha előbb whisky aztán ha elfogyott 1 szivar.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BlacKSouL
addikt
Itt nálunk rendszeresen tart borkurzust már hosszú évek óta egy helyi vállalkozó, kisebb és közepes borászatok (kézműves borászok, bár ezt a sörészek által elcsépelt szót a borászok 99%-a nem szereti) borait kóstoljuk, bemutató keretében, inkább a borkészítésre, a borászatra koncentrálva, nem konkrétan a borokat elemezve szakmai szempontból, de néha karcolva azt.
Itt történt egyszer az, hogy a bemutatón kóstolt egyik bor nagyon ízlett mindenkinek, ezért a végén vettünk belőle egy üveggel, majd elsétáltunk egyikünkhöz haza, felbontottuk, kitöltöttük, és már teljesen más volt, mondhatni nem ízlett senkinek. A hangulat, a környezet is hozzátesz vagy elvesz az ízleléshez.Hogy on legyek: én próbáltam többféle whiskey-t és whisky-t is néhány csepp vízzel lágyítva ahogy sokszor ajánlják, nekem egyik sem volt jobb. Többek között ezért is utálom, ha bárhol véletlenül jégkockát tesznek az italba, az első dolgom, hogy kihalászom; kitudja milyen vízből készítették, és mennyi port szedett össze a fagyasztóban. Jellegzetes dolog, hogy a nagyon sokáig, főleg NoFrost hűtőben hagyott jégkocka elpárolog, és a helyén csak sárgásfehér porszerű anyag marad. Ez simán látszik a whiskys pohárban is, hogy a tisztán kitöltött ital felszínén elkezd valami szennyeződés elterjedni.
Pálinkát és whiskyt sem érdemes hűtve fogyasztani, azonban ha valaki mégis lehűtené az italát, annak javaslom ilyen beszerzését. Nem párolog el hosszú ideig fagyóban hagyva sem, és ami fontosabb, nem hígítja, nem szennyezi el az italt. Én olyat vettem Metroban, aminek van egy műanyag tokja, abban a felszíne sem szennyeződik. Kipróbáltam, nekem bejött. Talán nem hűt annyira, mint azonos méretű jégkocka, persze a marketing szerint de, viszont nekem épp azért tetszett, mert nem hűtötte túl. Azt viszont sokáig tartja, mert 2 adag(5+5 cent) italt is lehűtött egymás után, sőt még 20 perccel és 2 itallal a fagyasztóból kivétel után is hűvös volt, szabad levegőn párásodott.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Hedon
tag
Értem, és valószínűleg ez a füstkeresés egy aktuális hóbort. Most viszont ez van. Valahogy fejlődünk.
Elsorolom, milyen sörökre mondtam, hogy nekem csak ilyet, innentől.
Időrendi egymásutánban: Zipfer, Radeberger, Stiegl, Bernard, Warsteiner, Köstritzer, Svihák, egyéb fesztiválos sörök, majd jött a nagy, mindent elsöprő stout szerelem, kezdve a Fullersszel, bezárva Tennentsszel, aztán az APA és IPA kutatás, míg végül egy magyar főzde multik által forgalmazott elfogadható árú söreinél kötöttem ki, és azóta sem találtam jobbat. De addig a felsoroltak közül mindre megesküdtem, hogy az a legjobb (és biztos kihagytam párat a felsorolásból).Ma szétdolgoztam a fejemet, úgy jöttem haza, megszólalni sem bírtam, és nem a Taliskerhez nyúltam, hanem a Nikka FtB-hez. Jól esett, mert édes. Igazából egy Glanfarclas 105-re lett volna szükségem.
Ki tuja, mi lesz ebből. Most az Ardbegre vágyom, és ebben a kategóriában elmennék a falig is, de egy Octomore azért már nem az én szintem a mindennapi hedonizmushoz. A Kilchoman Sanaig kezdett el érdekelni, mert édes is, meg füstös is. Ha visszapattanok a füstfalról, mandínerből szerintem arra veszem az irányt. Amit most elképzelhetetlennek tartok, az a Glenmorangie original vonal, az számomra nem volt jó élmény, hasonlókat nem szeretnék inni. Whiskyben ez olyan volt, mint sörben a belgák. Soha többé.
[ Szerkesztve ]
-
Frogged
aktív tag
-
Gibo
senior tag
Após a szomszédban lakik és szereti a whisk(e)y-t ö is. Esténként vizipipa mellé jól esik néha egy pohárral. Egy üveg egyedül kb 3-4 hét alatt fogy el, apóssal max 1 hét. Nyáron mondjuk kevésbé fogy mint télen. Egyébként köszönöm a kérdést, az orvos szerint teljes mértékig jók a májfunkciók Biztos azért mert ´latalában inkább vörösbort iszok
A többi pia nálunk sem nagyon fogy. Pl alulról a második polcon jobbra a Cinzano már vagy 4 éve ott áll, lent a fekvö üvegeknél a stolychnaya vagy 6 éve...A piros Malibut 3 év után itta meg a párom.[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
Irigyellek
Ma megbontottam a Pike Creek 10 yo-ot ... Alapvetően csalódás. Frissen ízben és illatában is az alkohol dominál. Nem tolakodóan, de érezhetően. Utóízében rumot idéz halványan. 30€-t biztos nem ér.. Kíváncsi leszek, hogy levegőztetve milyen lesz, de túl sok reményt nem fűzök hozzá.Frogged: akkor felírom a listára a Talisker 10-et is
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Gaming notebook topik
- Szevam: Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- Eredeti játékok OFF topik
- Windows 11
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Posta, csomagküldés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...