- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Forest_roby #656 üzenetére
ph-n kukiban vannak ezek az adatok tarolva
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
válasz
Forest_roby #651 üzenetére
Az, hogy minek kell külön tábla, nagyban függ attól, hogy mit is akarsz a weblapon megjeleníteni.
Így látatlanban azt mondom, hogy csinálj egy menü táblát, amely többek között tartalmazza, hogy az adott menü almenü e vagy főmenü, és ha almenü, akkor melyik menühöz tartozik. -
D4rkm4n
őstag
válasz
Forest_roby #565 üzenetére
Akkor én kérek elnézést...
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Forest_roby #563 üzenetére
Ajánlom: [link]
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #557 üzenetére
Nem ismerem igazán, nem tudom, hogy mi mindenre jó
dióhéjban:
tulajdonképpen egyszerű az egész. van egy kliens oldal, ami a felhasználó gépén futtatott javascript és egy szerver oldala, ami tulajdonképpen bármi lehet. a két oldal http request-eken keresztül kommunikál egymással és kb. itt vége is a dalnak.
a felhasználó által látott oldalba a változó adatokat a javascript írja be, tehát nincs oldal újratöltés, az adatok pedig a szervertől származnak. az ajax szóban az x betű az xml-t jelenti, de ezt nem muszáj erőltetni, küldheted olyan formában az adatokat, ahogy kényelmes feldolgozni. -
raczger
őstag
válasz
Forest_roby #550 üzenetére
amilyen oldalt te szeretnél azt szerintem egy teljes flash alapú weboldal lenne a megoldás, de a flash-el nem lehet olyan szintű dinamikus oldalt csinálni, mint csak a php, meg a html-el
ha neked nem tetszenek az újra betöltődős oldalak akkor az intarneten lévő oldalakból a 80-90%-a nem tetszik? -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #550 üzenetére
igen, a cache-ből tölti vissza, és ez normális esetben eléggé gyorsan megtörténik.
ha azt szeretnéd, hogy egyáltalán ne töltse vissza, akkor használj ajax-ot. az sem tökéletes megoldás, de a kívánalmaidnak megfelelő eredményt fog adni. -
Forest_roby
őstag
válasz
Forest_roby #549 üzenetére
sietnem kellett ezért elírtam... : (
3: frame-ek - én sem akarok frame-eket használni.
4: flash-es válasz
cache-elés - a képeket egyébként lehet hogy menti, sőt akkor nagy valószínűséggel biztos, de egy negyed pillanatra biztos, hogy ujratölti az egészet - lehet cacheből, de akkor is zavar..... Akkor valószínűleg ez ellen nem lehet semmit se csinálni...KÁR!!
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #547 üzenetére
1. az, hogy bal oldalon vagy fenn van a menü, esetleg mindkét helyen, az pusztán dizájn kérdés.
2. nem tudom, hallottál-e már arról, hogy a böngészők cache-elnek. vagyis ha a kezdőlapnál betöltötte a menü képeit, akkor egy aloldalra klikkelve ugyanazokat a képeket már nem tölti le mégegyszer. ennek a nagyon fejlett technológiának (szerintem ezt már a mosaic is tudta) köszönhetően az egész kérdésed értelmét veszti.
3. a frame-eket nagyon gyorsan felejtsd el.
4. a flash-es menüket szintén (kivéve ha nagyon indokolt). a flash rossz.
[Szerkesztve] -
raczger
őstag
válasz
Forest_roby #545 üzenetére
szerintem vagy csinálsz oda egy szimpla egyszerű flash menüt, aminek a betöltése nem olyan sok idő, vagy pedig sima linkeket csinálsz css-el megformázva
a frame-k nem valami stabilak, meg nem is nagyon szépek szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest