- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Ahogy nézem most csak a vodafone-t nem szeresse a Telekomos VoWIFI. VoWIFI-n indítás-hívás fogadásnál levált 3G-re, repüló módban ugye nem tud 3G-re váltani, így bont.
UP: na most valamit tuti hegesztenek, mert már VoLTE sincs.
UP2.: most már a digivel is szar, valami gebasz van náluk az tuti. Gondolom csinálják már.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
#40993792 #2759 üzenetére
Valami most nálam is van, mert repülő módban van a telóm éjjel, be szoktam nyomni a wifit és egyből VoWIFI-re áll a telóm, de most nem, valami gebasz van. Most nézem, hívást indítani és fogadni sem lehet rendesen, iába kapcsoltam ki a repülő módot, akkor kint van a VoWIFI ikon, nem azon mennek a hívások. Kimenő hívásnál is levált 3G-re, ha hívom magam megjelenik egy pillanatra a wifi ikonos hívás fogadó gomb, majd egyből levált 3G-re a teló, a wifi ikon nélküli hívásfogadó gombbal. Amit nem értek, hogy miért nem 4G VoLTE-ra vált le, ha vmi baja van, szóval akkor az egész 4G hívás rendszer szar, nem csak a VoWIFI. Tatabánya.
-
Lackooo84
nagyúr
Na a DIGI VoWIFI most tényleg nem megy valamiért. Telekom ok.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
kanyi51 #2698 üzenetére
A mcfg könyvtárban kell kell törölni, nem tudom hanyas droidon vagy, de nougaton a firmware/modem_pr/mcfg/configs/mcfg_sw/generic... mappában van, pie-on meg a vendor/firmware_mnt/image/modem_pr/mcfg/configs/mcfg/generic... helyen. Pl. ha gen_3gpp az alap profil amire visszaáll, akkor megkeresed és kitörlöd, a common/default/row/gen_3gpp lesz az valszeg.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Kenderice #2620 üzenetére
Nem, csak MIUI-n variálhatóak a profilok. Azon be lehet állítani, utána más romot telepítve is megmaradnak a beállítások, valamint TWRP esf mentést kell csinálni ami már bármikor bármilyen romon betölthető. VoWifihez mindenképp root kell, hogy a kapcsolót elő lehessen hozni, mókolni kell a system propot.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
radio100jozs #2543 üzenetére
Telenornál a volte tiltás automatikus.
-
Lackooo84
nagyúr
A voda melyik sávokat mixeli a 4G+-hoz?
-
Lackooo84
nagyúr
Például úgy, hogy tárcsázás után rögtön kicseng nem 3-4mp múlva. De attól még, hogy nincs bekapcsolva a mobilnet akkor is ki kell írja a 4G-t mivel az nem csak a mobilnetre vonatkozik.
Az összes képen ki van kapcsolva a mobilnet. Itt le van tiltva az LTE, 3G-n van a Telekom sim:
Itt engedélyeztem az LTE-t, 4G-n van a sim (hiába van a mobilnet kikapcsolva):
És végül VoLTE bekapcsolva (nekem azért van ikon, mert megbuheráltam magamnak):
De a lényeg az, hogy nem kell aktív mobilnet ahhoz, hgy 4G hálózaton legyen a készülék.
-
Lackooo84
nagyúr
A sim kártya "plug and play" mint az sd kártyák. Ha nem így lenne, nem is működne csak restart után. Anno a VoLTE+VoWifi profilok készítése alatt vagy tízmilliószor cserélgettem a sim kártyákat mind a Honor 8 mind a Redmi 4X készülékemben, egyiknek sincs semmi baja. Pedig a Honorban mókolt sd+sim (2 in 1) van.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul #1715 üzenetére
Nálam Tkom-Voda is letettem a telefont, repülőmód ki-be és már ment.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Luissimo #1290 üzenetére
Te nem értetted, nem azért írtam azt amit, mert nem tudtam mi az... igen, a Thor az (mondjuk ki) egy szar, nem telefon. Nincs azzal baj, nekem is volt kínai olcsó szarom, nem lenézésből írtam. Azt már meg sem említem, hogy először igen nem láttam mert csak fél szemmel olvastam el, mert kapkodok össze-vissza, mert pár másik emberkének SEGÍTETTEM - igen jól olvassa a mérnök úr! - meg közben mást is csinálok... A másik topikban meg nem volt semmi cinizmus, csak gondoltam használni akarja kend azt a vibert, nem tudtam, hogy visszaigazoló sms-re vár, amit bármikor lehet kérni újat. Látod, ott is lepergetted magadról a segítségemet! Ja, és megsúgom mérnök úr, hogy ha a lekérés utáni percekben nem jöttek meg az sms-ek, azok már később sem fognak, hiába várod... ezt is csak segítő szándékkal írtam... na de én tényleg offolom már ezt a témát. Még annyit, hogy itt azért nem a 60-70 éves korosztály van túlsúlyban, és ennek tükrében az emberek stílusa is lehet kicsit lazább, mint amit megszoktál, amit nem feltétlenül kell véresen komolyan magadra venni, remélem érti a mérnök úr a célzást...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Luissimo #1288 üzenetére
Jólvan öregapó, akkor vegyél egy TELEFONT, és segítsen neked a halál f***a az...
Amúgy hidd el, kicsit többet konyítok a dolgokhoz, mint te...
Ennyi idősen kicsit több eszed lehetne, szerintem te ülsz fordítva a szövegértelmezés lován, mert a szerintem senki sem bántott téged. Innentől némítva leszel nálam, hiába büfizel. Még az ember segíteni akar neki, azt betámad, hát beszarok...
-
Lackooo84
nagyúr
Azok, akiknek bármilyen Qualcommos telón megy a Voda vagy Digi VoLTE, tudnátok csekkolni a Network Signal Guru appal, hogy ipv4 vagy ipv6 ims-t kaptok? Egy ilyen screenshot elég lesz, jöhet akár privibe is. Köszi
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Grande Ale #1154 üzenetére
Én az S9-hez már tegnapelőtt beírtam az S9+-szal együtt, csak tudnám ki a tököm javított bele megint...
Most nézem, megint csomó minden át van javítva amiket beírkáltam, pl. Mi 8-hoz is be volt írva, hogy megy a digis volte/vowifi.
-
Lackooo84
nagyúr
Amikor sms-ben értesítenek, a készülékeden nem történik változás, viszont a sim kártyára engedélyezik az ims beregisztrálást. A készülék a sim kártyát a behelyezve azt beazonosítja és betölti a konfigban szereplő profilt. Ha ez megfelelő, akkor működni fog, ha nem, akkor nem. A hivatalosan nem támogatott készülékeken sokszor csak azon csúszik el a történet, hogy ugye vannak a készüléken olyan konfig fájlok, amikkel menne a VoLTE, csak rossz mappában/nem megfelelő néven vannak, mert a magyar szolgáltatókhoz nincsenek konfigurálva.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
nyirzoz #1134 üzenetére
De hát akkor miért nem kapcsoltattad be? Vagy most nem értem. Én tegnap este felhívtam őket, (pre-paid kártyám van) és kértem, hogy kapcsolják be. Kifogtam egy rendes fószert, kérdezte milyen készülékem van, mondom Honor 8, de mókkal megoldom a működést. Annyit mondott csak, hogy bekapcsolta, de mivel nem hivatalosan támogatott készülék, nem tudják garantálni a teljes hibamentes működést. Megköszöntem, letettem, bekapcsoltam, és megy azóta is.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
nyirzoz #1131 üzenetére
Hülyeség
, én tegnap este kapcsoltattam be, és egy hivatalosan totál nem támogatott készülékkel használom (Honor 8). A sim kártyán legyen aktív a VOLTE szolgáltatás, onnantól a titok nyitja a megfelelő beállítások a telefonon (szerencsére ez roottal nem gond nekem), és megy is szépen, amint a picit visszább feltett képemen látható. Komolyan mondom nem tudom kiket ültetnek oda, de sokszor olyan baromságokat tudnak ezek az ügyfélszolgák mondani, pl. havernak amikor be akarta kapcsoltatni a Telekomnál azt mondták, hogy fizetős a VoLTE...
Nevettem egy jót, felhívtam a nevében és bekapcsoltattam neki.
-
Lackooo84
nagyúr
Az unlock toolra mindenképp kell várnod 3 napot, de próbáld csak ki: fejlesztői beállításokban rá kell nyomni a MI unlock status-ra, és már ott kiírja, hogy onnantól 72 óra múlva nyithatod, de ha rádugod a telefont fastboot módban a Mi Unlock progira, és rányomsz az unlockra, és ott ki fogja neked írni, hogy mennyi van még hátra a 72-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest