- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most megnéztem, túlszámlázás nem volt, csak ez az ismétlős hiba. Mindegyik olyan 2.5-3 perc után. Aztán hívtam android appból onnan tökéletes volt és beszéltünk majdnem fél órát.
Nem baj, ha vannak ilyen hibák, mert filléres a percdíj, de jó lenne tudni mikor rossz, és akkor nem telefonálnék.
-
Ma A510 IP-n CallingCredittel elég furcsa dolgokat tapasztaltam. Hívás közben szokszor kimaradt a hang egy-egy pillanatra, és kb 5 perc után volt egy szünet, és elkezdte a rendszer visszajátszani a beszélgetést a hívás elejéről, és ez 2x is megtörtént egymás után.
Utána próbáltam az androidos MobileVoipot, azzal tökéletes volt. Ugyanaz az account, ugyanaz a hívott fél, ugyanarról a hálózatról.
Volt másnak is ilyen?
Amit még észrevettem a Gigasetnél, és mindig fennálló hiba, hogy ha a másik fél beszél, és én is beszélek, akkor az ő hangját szakadozva hallom.
Androidos klienssel nincs ilyen hiba. -
-
Ez annak jó, aki indít kimenő hívásokat róla.
Én csak fogadok, így mindig az évfordulóhoz közeli időpontban töltöm fel az egyenleget, mert a feltöltéstől indul az egy év érvényesség, nem hozzáadódik a meglévőhöz.
Már csak azt kell kitalálnom mire fogom elkölteni az évente 2000 Fttal növekvő egyenlegemet. -
-
-
válasz
instantwater #29556 üzenetére
Visszajött az email az ügyfélszolgálattól, hogy már ők is így kapják a hívóazonosítót, nem az ő rendszerükben van a hiba.
-
-
-
-
-
válasz
whbear #29461 üzenetére
Sipgate stunt állítottam be foniora és sipgatere is, de ahigy írtam, a portok átállítása után megy STUN nélkül is.
SIP ALG ot nem lehet kikapcsolni, mert ez egy butított voip képes szolgáltatós router. A voip funkciót sem lehet kikapcsolni, mert azt a szolgáltató állítja be távolról, ha kérem a telefon szolgáltatásukat. De úgy tűnik annak ellenére, hogy nem kértem tőlük telefont, a router mégis figyel a voip portokon, ami problémát okozott a router mögött levő Gigasetnek.
-
válasz
whbear #29451 üzenetére
Köszi a tippet, a STUN működött, de csak nem hagyott nyugodni a tény, hogy ilyen extra beállítások kellenek, amik régebben nem kellettek.
Eszembe jutott, hogy pár hónapja kaptunk új routert, ami a netszolgáltató saját voip alapú telefonszolgáltatásának végpontja is egyben.
Én nem kértem telefonszolgáltatást, hiszen van Gigasetem és Dellmontot és Foniot+SipGatet használok.
Viszont ez a "csoda router" alapból ráül a standard SIP és RTP portokra, ami miatt akadozott a bejövő hívás, ahogy azt már korábban leírtam.
Szerencsére a Gigasetben lehet állítani a SIP és RTP listen portokat. A default portok elé beírtam egy 1 es számot, így már nem standard porton fülel a Gigaset, vagyis nem okoz gondot, hogy a router lefoglalta a default portokat.
Így most úgy tűnik megy tökéletesen STUN és PBXes.org nélkül.
-
válasz
tibor23 #29449 üzenetére
KTU
Már néztem, de semmi NATtal kapcsolatos beállítást nem látok.
Az egészben az a furcsa, hogy ugyanazon a hálózaton Groundwire klienssel fel lehet venni a bejövő hívást.tibor23
Ha minden igaz Carrier Grade NAT van beállítva, mert nincs elég IPv4 címe a szolgáltatónak, így több előfizető ugyanazt a publikus IPv4 címet használja, tehát én már NAT mögött vagyok, csak IPv6 címem van ami publikus.
Illetve a router maga is NATol, hiszen 192.168.x.x tartományban oszt IPt a hálózaton levő klienseknek.Ez egy szolgáltatós ZTE router, SIP ALG ot nem tudok kikapcsolni. Bár lehet, hogy azért, mert ez maga is egy VOIP router, és erősen le van butítva, csak a szolgáltató saját VOIPját tudná analóg telefonra kiadni.
Portforwardot már beállítottam, de semmi.Biztos, hogy a Gigaset és a Fonio beállításaival lesz a gond, hiszen Groundwireval megy, és a Gigaseten egy SipGate UK fiókon mindig felntudom venni a bejövőt, a Fonio pedig kicsörög, de nem lehet soha felvenni.
Valami olyasmi lehet a háttérben, hogy a SIP kapcsolat működik de a hangnak nem tud RTP portot kapni a telefon.
Egyelőre használom PBXes.org on keresztül, így legalább működik.
-
válasz
instantwater #29446 üzenetére
Pbxes.org-on keresztül működik a bejövő hívás.
Bár a telefonszám még mindig nem tökéletes.
Ez mitől lehet? -
Segítséget szeretnék kérni Fonioval kapcsolatban.
Van egy budapesti számom tőlük, ami egy A510IP készülékre van bekonfigurálva.
Elég ritkán van rakta bejövő hívás, de néhány hónapja még működött.
A hibajelenség az, hogy kicsörög a bejövő hívás, de nem tudom felvenni. Olyan, mintha lefagyna a készülék.
Ugyanezen a telefonon be van konfigurálva egy SipGate UK szám is, azon hiba nélkül megy a bejövő hívás.
Pár hónapja volt egy kis változás a netszolgáltatómnál. Korábban NATolt IPv4 címet kaptam IPv6 nélkül. Most már van IPv6 támogatás is, de nem gondolnám, hogy ez okozna problémát.
Úgy gondolom ez valami NAT probléma lehet, de őrültség lenne DMZ be rakni a telefont.
További hiba még, hogy ugyanezen a Fonio fiókon a bejövő hívások hívóazonosítójából hiányzik a + jel, és 36 tal kezdődnek +36 vagy 0036 helyett.
Most csináltam egy gyors tesztet. Másik budapesti Fonio szám Groundwiren androidon, ugyanezen a hálózaton mint amjn a Gigaset van, hiba nélkül fel tudom venni a bejövő hívást, és hallom is a másik felet.
-
Nekem Gigaseten 2 külön caller ID vel mennek ki a hívások attól függően, hogy melyik országot hívom.
A neten pedig egy harmadik caller ID van beállítva.Authentication name a felhasználóneved, username pedig a caller ID amit ki akarsz küldeni.
Szóval be lehet állítani a készüléken is a caller IDt, de csak olyanra, ami be van regisztrálva a szolgáltatónál.
-
-
Mi a cél?
Azt hittem azért kell VOIP, mert sokat kezdeményez hívást.
Ha keveset telefonál, akkor mi a baj a jelenlegi megoldásával ami helyett VOIP ot keresel?Valószínűleg drága az előfizetési díj, hiszen az előbb írtad, hogy kifelé alig telefonál, tehát a percdíj nem lehet számottevő költség.
Ezesetben ki kell számolni, hogy mikorra jönne vissza a befektetett összeg, ha nem kell havidíjat fizetni.
Mobilnet havidíjat lehet csökkenteni Domino Maratonnal vagy valami nagyon olcsó flottás csomaggal, de az mér közel annyi lesz mint a mostani vonalas előfizetése.Azon kellene elgondolkozni, hogy X befektetéssel mi a haszon?
Mit nyerne a nagyszülő azzakl, ha befektetne kb 20-30.000 Ftot hardverbe, és további havi 2000 Ftot mobilnetbe?
Az évi 24.000 Ft, és nem kezdeményez kimenő hívást.Ha mondjuk van egy családtag, vagy barát aki sokszor, sokat hívja a nagyszülőt, akkor inkább arra az oldalra kellene telepíteni valami VOIP megoldást, és a nagyszülő pedig vígan fogadhatná a hívást a feltöltős mobilján évi 3000 Ftért.
Nálunk a családban a nagyszűlők már évek óta feltöltős butamobilokat használnak, mert alig kezdeményeznek hívást, így évi 3000 Ft ba kerül a fenntartás, és azt még le is beszélhetik, ha mégis akarnak hívni minket, vagy valami hivatalos ügyben kell telefonálniuk.
Mi pedig általában VOIPról hívjuk őket. -
Ez persze csak akkor éri meg, ha a nagymama olyan sokat telefonál, hogy visszajön a router és a PAP ára, plusz még a mobilnet havidíja is.
Ha csak ritkán telefonál keveset akkor egy prepaid sim és egy butamobil a legolcsóbb megoldás.Azért kiváncsi lennék, hogy milyen a minősége egy ilyen hívásnak.
Viszont, ha a nagymama esetleg városi, és netán még DIGI területen is lakik, lehet, hogy jobban megéri beköttetni a legolcsóbb netet, és akkor meg lehet spórolni a mobilnet havidíjat, és ki lehet iktatni a térterő és késleltetés kérdést, és még a 4G router helyett is lehet csak egy nem mobilnet képes router.
-
válasz
whbear #29034 üzenetére
Én is felraktam Redmi Note 4 re a LinPhonet, de ki sem csörög a kimenő hívás callingcredittel, és hibaüzenetet sem ad, hogy mondjuk nem találja a szervert, vagy rossz a jelszó.
Se 4Gn, se wifin nem hív.
Volt valakinek hasonló?
Ugyanezen a készüléken MobileVoip és Groundwire működik. -
Feltöltöttem a CallingCredit fiókomat 10 euróval (díjjal együtt 10.42 EUR), de DOLLÁRBAN (11.94) terhelte a kártyámat.
Nem rossz az árfolyam, viszont nagyon megtévesztő, sőt esetenként extra pénzbe is kerülhet, például, ha valakinek eurós kártyája van, arra számít, hogy euróban terhelik, és a valóságban dollár terhelés érkezik, ez egyszer egy átváltás, és néhány bank díjat számíthat fel idegen pénznemben való fizetésért.
Ami zavar, az a megtévesztés.
A többi klón nem csinált ilyet, hogy más pénznemben terhelt, mint amit kiírt az oldalon.Nem panaszkodom, még mindig nagyon jó a tarifája, csak gondoltam jó észben tartani akinek eurós kártyája van, vagy Revolutja és az euró számláról akarna fizetni.
-
-
válasz
ggggg5 #28831 üzenetére
Nekem egyszer volt ilyen, hogy a kártyás fizetést letiltották, mert meghiúsult a tranzakció, de azt hiszem egy idő után feloldották ezt a korlátozást.
Mondjuk én a saját oldalon akartam feltölteni nem hanstelen keresztül.
Sosem értettem miért jó egy közvetítőt is fizetni. A Dellmont így is, úgy is ráteszi a maga kis kezelési költségét...Ha sürgős, akkor regisztrálj egy új fiókot és minden működni fog.
-
válasz
KamuMazsola #28642 üzenetére
Akkor ezek szerint realban/yüanban terhel a paypal? Nem csak az árlistában van többféle pénznem, és a végén a cég EUR/USD pénznemében terhel?
-
De hát a voip cég EUR ban vagy USD ben szeretné a pénzt megkapni.
Ha te CNY ben akarsz fizetni, akkor ő átváltha a saját pénznemét CNYre, neked pedig a bank a HUF odat CNYre, és bumm, dupla konverzió.
Hogy olcsóbb ez mint a HUF-USD egyszeres konverzió?Valaki végigpróbálta az összes pénznemet dupla konverzióval, vagy hogy jött rá a yüanos trükkre?
-
-
-
válasz
tibor23 #27713 üzenetére
Szerintem a legtöbben ingyenes 21-es szám miatt használták csak.
Az pedig nem biznisz, hogy az userek 80%a foglal ingyen egy számot a korlátozott számmezőből, és sosem tölt fel, és ingyen telefonál hálón belül és fogad hívásokat.Egy időben sokan féltek a 21 es számok hívásától, vagy fogadástól, én ezért vettem otthonra földrazji számot, aki akar elér, és nem kell magyarázni a 21 es számot.
Egy ideje elég elhanyagolt a webes felület is. Olyan 2000-es évek elejéről itt maradt feelingje van.
Sebaj, majd veszünk a foniotol számot. Vagy használunk ENUMot.
-
-
Azt meg tudná valaki mondani, hogy a Gigaset A510 IP és az A540 IP között tudásban van-e valami különbség?
Köszönöm
-
-
-
-
Androidon a Zoiper Betával a StuntCallst rá lehet valahogy venni callerID küldésre? Bármit állítok be, mindig ugyanazzal a default számmal küldi ki a hívást. Köszi
-
válasz
itanczos #22017 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy Asteriskben ez simán működik.
Most lesz pár bejövő voip számom azokra akarom használni a GWt, és akkor, hogy egy helyen egyen minden, a kimenőt is onnan bonyolítanám, ha kell.Közben találtam egy ilyet az acrobits.net-en, de nem igazán akarja megenni.
-
Azt tudja valaki, hogy Groundwireban hogyan lehet caller IDt beállítani dellmontos accounthoz?
Próbáltam már display namevel, auth userrel, van az advanced menüben caller ID 4 féle header lehetőséggel, de egyiknél sem a megadott számot jelzi ki.
Meg van erősítve a szám, mobilevoipból tökéletes.
Próbáltam már 0044 és +44 formátumban is, de mindig a neten kiválasztott +3621 es számot küldi ki.
Köszi
-
Bitcoin topic és pörög rendesen.
-
Ha már az adózásról beszélünk.
Jártatok mostanában az ePhone oldalán?
Ephone Schweiz GmbH.A Fonionál van olyan, hogy elfelejtett jelszó funkció, vagy csak én nem találom?
Köszi. -
válasz
#79335424 #21612 üzenetére
Erre a megoldás, hogy földrajzi számot kell venni voip szolgálatóktól.
A 21 es ingyenes, a földrajzi fizetős, de egy voipos földrajziról max számmező alapján mondod meg, hogy voipos, azt pedig nem hiszem hogy nyilvántartanák random cégek.Egyébként tudtok valamit úgy általánosságban voipos SMS fogadásról?
Olvasom itt, hogy többeknek nincs rendes SIM kártyás száma. Hogyan fogadtok mondjuk egy kétlépcsős bejelentkezős kódot?
Oké, Google Authenticator, de az nem mindenhol van. -
-
A 06 belföldi előhívó. Ha nem tudja helyesen kitalálni, hogy te magyar számra gondolsz, akkor egy másik, hasonló szabályokat alkalmazó ország szabályai szerint alakítja át nemzetközi formátumra.
Az ilyen emberektől csak annyit kérdeznék, hogy jártak már külföldön, és próbálták onnan felhívni a 06tal betárolt számaikat? Vagy roamingolás közben elég okos a szolgáltató, hogy érzékelje a belföldi formátumot?
Illetve ez függhet attól is, hogy milyen országgal regisztrálsz be.
Úgyértem talán hungary esetén jó, usa esetén nem. -
-
válasz
Magnat #21072 üzenetére
Megoldható, de a mobilodról valahogy el kell érned ezt a rendszeredet, ami valószínűleg voip lesz.
Akkor pedig felmerül a kérdés, ha így is úgy is voipozol a telefonodon, akkor a jelenlegi pár forintos voip árak mellett megéri e ezt összerakni? Úgy értem meg kell venned egy eszközt ami Voipra teszi a hagyományos vonaladat, ami pénzbe kerül, és kiszámolni, hogy a pérforintos voip percdíj helyett ingyen telefonálva mennyi idő alatt térül meg a befektetés. -
(#21029) Victoryus94
(#21030) Magnat
Ezzel teljesen egyetértek.
Csak vannak sajnos néhányan, akik boldog tudatlanságban fizetnek ezreket az "ingyen"ért, és ki sem használják. -
válasz
Sayuar #21025 üzenetére
A telefonpercek lepörgetése kevésbé terheli a környezetet, mint a tiszta ivóvíz elpocsékolása.
Szerintem.Amúgy ha össze tudnánk kapcsolni a "megmaradt perces" ügyfeleket hó végén egy jó kis voipos poolba, akkor szép kis pénzt lehetne generálni a megmaradt percek továbbárusításából.
Mindenki jól járna.
Ja, a szolgáltatók nem. Nem jutna Maseratira az igazgatónak. Mindjár megkönnyezemEz valószínűleg csak elméleti síkon működne, mivel relatíve drága egy VOIP-PSTN gateway, és kellene mindenkinek.
Bár ahogy hallottam a T már voipos routereket telepít. Arra a hálózatra pedig valahogy rá is lehet csatlakozni -
válasz
Victoryus94 #21022 üzenetére
Hasogassunk egy kis szőrszálat kedves kollégák
3000 Ft.
Tegyük fel, hogy a Dellmont alá akarunk menni költségben, akkor a 3 ftos percdíj eléréséhez 1000 percet LE KELL BESZÉLNI minden hónapban. Ami 30cal elosztva 33.3 perc.
Ez azt jelenti, hogyha napi több mint fél órát beszélsz, akkor megéri.
Viszont ha valamelyik nap nem beszélsz fél órát, és más nap nem "pótolod be" akkor már nem éri meg.
És messze van az "ingyentől". Ez egy marketing vakítás.
Voipon ha nem beszélsz, az ingyen van. Itt ha nem beszélsz, akkor annál kevésbé éri meg, minél kevesebbet használod. Pont.Ha napi 10 percet beszélsz csak, akkor az 300 perc egy hónapban, azaz 3000 Ft / 300 perc, az pont 10 Ft percenként. És ez a minimum. Ha nem beszélsz egy nap, és máskor nem pótolod be, ha mondjuk elmész nyaralni akkor máris "bünteted magad" az "ingyenes" csomaggal.
Tudom, szőrszálhasogatás azon vitatkozni, hogy 3 vagy 10 forintba kerül egy perc, viszont arra akartam rávilágítani, hogy a legtöbb ember nem használja ki a "korlátlant", és abban az esetben egyenesen DRÁGA az "ingyenes"
Egy átlag előfizető szerintem nem beszél 100 percnél többet vezetékesen, akkor pedig 30 kövér forintocska az "ingyenes" telefonálás.
-
válasz
Stanlee #21019 üzenetére
Sokaktól hallottam már, hogy milyen jó a vezetékes telefon, meg mindenféle családi csomagok, miegymás, mert sokszáz percet ingyen lehet beszélgetni. Aha, havi sokezerért.
Remélem a te virtuális vezetékesedet Dellmont klónnal hívja, ahol valóban ingyenes, és nem ilyen csodacsomaggal.
-
válasz
#79335424 #21016 üzenetére
Igen, egy otthon élőnek ez kicsit felfoghatatlan mert sokak fejében külföld = minden drágább,
De majdnem biztos vagyok benne, hogy egész középeurópában Magyarországon a legdrágább egy perc belföldi hívás (az átlagkeresethez viszonyítva mindenképp), külföldre meg ne is akarj telefonálni, mert az horror.
Magyarország az az ország, ahol ha egy simkártyával külföldre mész, olcsóbb az SMS mintha otthonról küldenédPersze itt most lehet jönni azzal, hogy sok az áfa, meg telekomadó, meg adóadó, meg adóadóadódíj, meg kicsi piac nem szorítja le annyira az árakat...
-
-
válasz
Sayuar #20991 üzenetére
Ha szép emailt akarsz, akkor regisztrálj egy saját domaint, és akkor lehet keresztnev@vezeteknev.hu az email címed. Vagy ha tényleg annyira gyakori a vezetékneved, hogy a domain is foglalt, akkor hello@keresztnevvezeteknev.hu vagy akármi.
Nekem szerencsére elég ritka a vezetéknevem, így szép keresztnev@vezeteknev.com os címem van. Szerencsére enyém a keresztnev.vezeteknev@gmail.com is. A gmail jó, de gondolkozom azon, hogy mindenhol átállítsam saját domainesre, mert jelenleg az is a gmailben landol, és ha valami történik a gmailel, vagy én is megfigyelés mániássá válok, akkor bármikor le lehet cserélni a gmailt, és a saját domainest mindenhol elfogadják, és még egy önéletrajzon is jól mutat.(#20992) KTU
Felhőmentős csodára van egy LastPass nevű chrome pluginos csoda. Nálunk a cégnél a vezetőség ódákat zeng róla, hogy mennyivel kényelmesebb mint a KeePass féle backupolgatós megoldás, de mi csak a céges accountokat tartjuk benne, nem merjük rábízni a privát adatainkat 😃
De most játom, hogy Somatom kolléga is említette.
Na de mi van, ha elfelejted azt az egy jelszót? Tudom, van google authenticator, de az is csak plusz egy point of failure, és az sms es kód küldés csak a premium verzióban van. Oké, a telefonodat is elhagyhatod. Abbahagyom 😃 -
-
válasz
noorbertt #20243 üzenetére
Egyszerre jutott eszünkbe a dolog
Ha a linken rendeled meg akkor ingyenes a kártya.
Pár nap alatt megjött, próbáld meg megrendelni és kérlek számolj be a fejleményekről akár UK területen akár magyarországon.Utólag kell kidobni a havidíjas permium voicet, mert különben a második hónaptól chargeolná a kártyád.
Lehet hogy nekem azért nem csatlakozik fel sehol mert kidobtam a peáremium voicet? De hát annak megtartásával már messze nem ingyenes a történet.
A bankkártyát törölni azt hiszem nem lehet, max cserélni. Használj egy üres kártyát...
-
-
-
Innen tudsz ingyenesen Freedom POP SIMet rendelni UK címre, még a 10 font beugrót sem kell kifizetni.
Viszont észnél kell lenni, mert bekér egy bankkártyaszámot, amit nem terhel meg, viszont aktivál egy "Premium voice" nevű csomagot, ami azt tudja, hogy VoIP helyett GSM ről is tudsz telefonálni, viszont ez fizetős, és csak az első hónapban ingyenes. Tehát ha Mgayarországon akarod használni, akkor le kell mondani, mert különben megterhelik a kártyád.
A lemondást a neten el elhet intézni, de eléggé el van dugva a menüpont.Esküszöm amikor legközelebb megyek haza, viszem a simet, és kipróbálom
Buli lenne ingyen netezni Magyarországon Angol kártyával. -
-
válasz
instantwater #20154 üzenetére
Közben rájöttem az üzleti modellre.
Mindenki becsenged 10 fontot/dollárt/akármit.
A 80% bebukja, mert nem tudja használni. A befolyt pénzből a maradék 20% havi 200 egységét elég könnyű kigazdálkodni.
-
válasz
allfinanz #20148 üzenetére
Azt hogy egy jó nagy megtévesztés az egész.
Itt élek UKban, rendeltem, örültem, bár gyanakodtam erősen, hiszen semmi nincs ingyen, és miért is érné meg nekik bármit is ingyen adni?
Arról van szó, hogy itt angliában a "3" (Three vagy másnéven Hutchinson 3G) hálózatát használják.
Ahogy a neve is jelzi 3G re vannak kihegyezve, illetve talán most már van 4Gjük is, de 2G EGYÁLTALÁN NINCS!!!
Angliáról azt kell tudni, hogy a mobil lefedettség kb olyan mint Tadzsikisztánban.
Elmész egy faluba, 2G sincs, bemész egy boltba, 2G sincs, hazamész, 2G nincs.
Az emberek az ablakokhoz szaladgálnak, ha telefonálni akarnak. Van egy szomszédom aki nyáron az ablakba ülve telefonál, mert benn nincs térerő.
Ehhez képest magyarországon a full vasbeton panelben is maxon van a 3G.Szóval igen, 200 mega mobilnetet ingyen kapsz, HA van térerőd, és tudod használni.
Itt angliában a 200 mega net mellé jár még 200 perc és 200 SMS is ingyen.
De ez NETES. Tehát a hívás VoIP, az SMS pedig a saját kliensükből szintén neten megy.Ez magyarra lefordítva annyit jelent, hogy kb használhatatlan, mert még 2G n sem tudsz telefonálni, mert az NINCS.
Valakit érdekel korlátlan net, SMS, beszélgetés?
Bárkinek INGYEN.
Ja, csak térerő nincs... -
Szeretnék venni egy vezetékes SIP telefont.
Van valakinek tapasztalata a Cisco IP 7960G vel?
Ha ez nem állná meg a helyét ma már, akkor milyen alternatívák az ajánlott vételek?Amit keresek:
Több account kezelés (3-4 jó lenne, ha más nem akkor pbxessel vagy asteriskkel megoldom),
UK ban max 15-25 fontért elérhető legyen, vagy Magyarországon hasonló árfekvésben. Lehet használt is.Köszönöm.
-
Ugy ertem, hogyha az oldalon beirom, hogy X orszagbeli vagyok, de magyar paypallal fizetek, akkor visszautaljak? Mert a paypal apiban nem lehet limitalni az elfogadott kartyak orszagat. Nem lehet tranzakcionkent szurni.
Illetve ha lehetne is, a paypal nem szerepel a torveny altal elfogadott bizonyitekok kozott. Hiszen paypal fiokot akarmilyen cimmel regisztralhatsz.
-
válasz
Stanlee #15489 üzenetére
De ha az online szolgaltatasoknal "elhiszik" a lakcimet amit beirsz, akkor ezzel kb tenyleg csak a fizikai aruk adojat tudjak bezsebelni, illetve az olyan szolgaltatasoket, amikhez vmilyen a szolgaltato altal korabban kipostazott eszkoz (pl set top box) kell.
Jol ertem?
Es ha megis bekopog az adohivatal az "PistikeSarkiVoipCege Ltd" hez Londonban, hogy tessek mar mutatni az ugyfelek adatait, mert fogtunk 200 "illegalis magyar voipozot" aki a te szolgaltatasodat hasznalja, de neked nincs hivatalosan magyar ugyfeled.
-
-
-
Mi az a 3 ból 2 egymásnak NEM ellentmondó személyes adat ami alapján 100% os biztonsággal megállapítja, hogy te Magyar vagy?
Csak mert a torvenyben eleg eryekenz adatok vannak eloirva. Mint pl IP cím, hitelkartyaszam. De ha Paypallal toltod fel, akkor maris nincs hitelkartyaszam, es gondolom papir alapu címigazoló dokumentumot senki nem fog bescannelni nekik.
-
Aki magyar vagy más eus címmel használja ezeket az oldalakat, azoknak már a magyar 27% os áfával számolnak ahogy jan 1 től a törvény előírja?
-
válasz
#79335424 #15103 üzenetére
Csak mellekesen megemlitem, hogy angliaban a VIRTUALIS szolgaltatoknal is (legalannbis a Lebaranal, ami virtualis) VAN ONLINE, kozel valos ideju (nehany percen belul latod a hivasod) online szamlazo felulet.
Es gondolom mindharom magyarorszagon is jelenlevo mobilcegnek kicsit tobb tokeje van, mint egy virtualis szolgaltatonak. Bar, lehet, hogy nem , de valoszinuleg igen.
Szoval igaz az az 50 ev lemaradas, csak az az 50 ev behozhatatlan, hiszen a nyugat meg gyorsabban szaguld elore.
Szoval otthon majd valamikor 2065 ben lesz ilyen. Pedig a technika mar most, 2015 kuszoben is rohogve kepes ra.Otthon addig csinaljak ezt a telekomcegek, amig nem kapnak egy nyugatihoz hasonlo szabalyozast a nyakukba. De nem fogak...
Hogy tovabb nyitogassam a bicskadat, nezd meg, hogy az a 23:21 hosszu hivas 0.24 GBP be kerult.
Ki sem merem szamolni.
(Oke azt tegyuk hozza, hogy nem G711 minosegu az az olcso hivas, hanem kb egy kozepes G729 minosegu, de GSMrol!) -
-
válasz
Stanlee #14963 üzenetére
A sip.testvoip.nl csak az ICMP comagok célpontja. Azaz csak akkor látod, ha pingeled. Érdemes lenne megnézni wiresharkkal, hogy a rendes SIP hívás hova megy.
Bár igazából a hangminőséget az RTP szerverekkel felépült kapcsolat határozza meg. A SIP az csak jelzésre van.(#14964) tibor23
Két SIP kliens között azért kristálytiszta a hang, mert alapesetben az közvetlen kapcsolatot jelent a két fél között. Ha mégsincs közvetlen kapcsolat, akkor valószínűleg azért jobb a minőség, mert nem megy ki a szolgáltató hálózatából a hang, így kisebb eséllyel romlik a minőség...(#14966) CineDOG1
Bármilyen hívóazonosítót lehet küldeni amire fel vagy jogosítva... -
-
Talán páran kaptatok SMSt a telenyomortól, hogy most 20 évesek és ezért X ideig 1 perc áráért 5 percet lehet beszélni.
30 Ft alap percdíjnál az 6 Ftos percdíjat jelent most.Szerintem csak elegük lett a sok klikkes csomagos voipbol, és probálják felkötni a nadrágot
-
-
-
válasz
lugosi #14803 üzenetére
Az egy dolog, hogy mit írnak le a papírra, meg egy másik, hogy magáncélú használat esetén észreveszik e.
Itt Angliában az ilyen GSM gatewayok magáncélra engedélyezettek. Más kérdés, hogy a szolgáltatók a kis ÁSZF jükben tiltják e.
Tehát itt pl nagyon olcsó a nemzetközi hívás GSMről, de hivatalosan nem lehet olyat csinálni, hogy veszek egy rakat SIM et meg GSM gatewayt, és erre alapozok egy voip szolgáltatót, és Anglián keresztül GSM ről indítom a hívásokat, mert az már nem magáncél...
-
-
Felreertes ne essek, a GoIP csupan annyit tud, hogy beleteszel egy SIM kartyat, ami
1) Netrol jovo SIP hivast tovabbkuld GSMre, [akkor jo, ha ingyenes mondjuk a halon beluli telefonalas a tarifacsomagodban]2) GSM rol jovo hivast tovabbkuld VOIPra, [akkor jo, ha mondjuk ingyenes a halon beluli telefonalas, felhivod az ebben levo kartyatm majd ez a cucc osszekapcsolja a GSM hivasod VOIPon keresztul VOIP tarifaval barkivel.]
Tehat a 2 es verzio ugyanaz mint a Local Access, csak ha tudsz ingyen halon belul telefonalni, akkor hasznos.
Az 1 es verzio pedis arra jo, ha netrol akarsz egy adott GSM halon keresztul hivast inditani.
Egyedul akkor latom ertelmet egy ilyen doboznak, ha van valami halon belul ingyenes csomag, mert egyebkent a voip percdijak joval alacsonyabbak mint barmilyen normal mobil percdij.
-
válasz
schferenc77 #14739 üzenetére
PBXessel eleg sokmindent meg lehet csinalni.
Regisztralj be, es nezz korul batran -
válasz
schferenc77 #14737 üzenetére
Vagy bekoltozol a felhobe, es a 2 telefon pedig arra csatlakozik.
Nem kell fritz.A PBXes.org on kapsz ingyen telfonkozpontot.
Bar igy nem fogsz tudni analog vonalat csatlakoztatni a kozponthoz, de ahogy latom, ez nem is igeny.
-
-
válasz
milenda #14706 üzenetére
Az, hogy magyarral beszeltel, de kubat szamlaztak, az nagyon nagy fail a reszukrol....
Amugy ez nem osszeeskuves elmelet, egyszeruen csak sok ember van a vilagban aki szeret mas szamlajara kommunikalni. Illetve ahogy a te hivasod kubanak szamlazodott, ugy az o SMSet is veletlenul Svajcnak szamlaztak.
En csak javasoltam par pontot amit erdemes csekkolni a problema forrasanak kideritesehez. -
-
-
válasz
Rodzser Mór #14679 üzenetére
Az van, hogy reenger tesoek sporolnak a szerveren.
Vagy a routeren kell portforwardot csinalni, vagy hasznalni egy STUN szervert, mar ha van ilyen a reengernek.
A lenyeg, hogy tuzfal beallitas problema, es az ugyfelszolgalatnak kellene irnod ezugyben, ha senkinek nincs semmi otlete a problemara.
-
válasz
lugosi #14674 üzenetére
Valakit munka ügyben akkor hívjunk, ha bent van a kib..ott irodájában, és dolgozik. Nem akkor, amikor nincs bent, mert valószínű azért nincs bent, mert éppen nem dolgozik, de a hívó fél szerint dolgoznia kellene... S
Megoldas: Cegesmobil, munkaidon kivul kikapcsolva/hangpostara iranyitva.
(#14676) Rodzser Mór
Mindketten NAT mogott vagytok.
Ha van, akkor hasznaljatok a szolgaltato STUN szerveret, vagy ami van neki. -
-
-
-
-
-
Nem, hanem a paypal kemeny dijat szamit fel, ha vissza kell fizetni a penzt.
Bar mas kartyakezelo is, de valszeg ok kevesebbet.Jo dolog a paypal, de a legdragabb a mufajaban.
Es nem akarjak, hogy mondjuk egy lopott kartyat naluk nullazz le, mert az nekik sok penzbe fog kerulni a visszafizetesen felul.Bar nekem szokta engedni elsore is a paypalt.
Ha jol emlekszem akkor szokta letiltani, ha fizetes kozben visszalepsz, tehat sikertelen a fizetes.
Aminek van ertelme, de valoban bosszanto... -
-
Tegyünk tisztába egy nagyon fontos dolgot.
A voip a vezetékes telefónia olcsósítására jött létre.
Az, hogy az adatcsomagok közlekednek a 2/3/4G hálózatokon, az egy technikai lehetőség.
Az, hogy léteznek mobilra voip kliensek, az egy marketing fogás.Senki nem tudja garantálni, hogy az adott földrajzi helyen milyen a hálózat minősége, és senki nem korlátozza, hogy milyen minőségű adathálózaton próbálod áterőszakolni az adatodat.
Tehát úgy gondolom a mobil voip minőségéről való siránkozást itt be is lehet fejezni.
Akinek nem tetszik valami, elmehet, abbahagyhatja a "bohóckodást".
De mi köszönjük, élvezzük a XXI. századot, és ismerjük a jelenlegi eszközök, szolgáltatások, és technológiák korlátait.
Aki ezt nem veszi figyelembe, az puszta tudatlanság. Ez nem IMAX 3D... -
válasz
joelke HU #14541 üzenetére
Ne haragudj, de EDGEn mit vársz bárkitől is?
G729 el talán beleférne az adatmennyiség a sávszélességbe ELMÉLETILEG, de gyakorlatilag EDGEn annyira nagy a késleltetés, mint ide Nyékládháza (Nottinghamben vagyok :-D).
Sokan 3G vel sem érnek el jó minőségű voipot.Ez olyan, mintha összekötsz két poharat egy zsinórral, amin ugyan terjed a hanghullám, de ne várj Dolby Digital 7.1 et. Pláne ne 4 Ftért...
-
-
Ha már itt a megszakadásokról beszélünk.
Ki tudná valaki próbálni akinek hardveres telefonja van (voip telefon, vagy adapter), hogy dellmontról felhív egy magyar mobilt, a mobilon kinyomja a hívást.
Arra vagyok kíváncsi, hogy visszajelez e a dellmont, hogy foglalt a szám, vagy újracsörgeti a hívottat?
Köszi
-
válasz
phanfantom #14505 üzenetére
Megmagyarazni a 21est nem gond.
Az always-on netkapcsolat a mobilon voip hivas fogadashoz viszont az.
Gondolj bele, elmegy a 3G, vagy csak elfelejti frissiteni a regisztraciot a kliens.
Maris jon a nyavajgas, hogy "nem tudtalak elerni azon amirol hivtal", es adunk meg egy pofont a voipnak...Velemenyem szerint a mobilos voipozas max kimeno iranyba megbizhato (most normalis szolgaltatora gondoljatok, ne dellmontra
), mert bejovore meg tobb problema jon elo mint kimenore.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest