Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"Elképzelés:
1./
Fizikai gépről készít egy VHD külső usbre. Usb feldug az ESXi -re, Kép-file felcsatol, örül.2./
Macriummal készitettem egy mentést és egy rescue image -t.
A készített isot és mentést rátettem egy usb lemezre.
ISO- fölcsatol virtuális gépre, bebútol, majd innen behúz a mentés."3. Az USB tarolot egy PC-re kotod, a tartalmat megosztod, es halozati meghajtorol olvasod a kepfajlt.
Egy kicsit lasabb, mint a kozvetlen kapcsolat, de ugyis csak egyszer kell megcsinalni.
Szerk: Az USB-n keresztul, eszmeletlenul kicsi I/O erheto el, igy az elso verzio felejtos.
-
krealon
veterán
"Nem tudom mennyire allergiás ezekre a változásokra a Linux, ezt majd a topikjában megmondják, azt tudom hogy ez a művelet egy Windows-os géppel régebben nem ment (mármint simán clonezilla), ha nem akartam magam sz*patni, ott sysprep-elni kellett."
A Windows, klonozaskor a storage driver miatt szokott kekhalalozni elsosorban, ezert is szukseges a sysprep.
A Linux kernel sokkal rugalmasabb, jobban elviseli a HW valtozast.A hoskorban, Windows 2000-rel, meg sikerult 2-szer HW-t (alaplap + proc) cserelni a rendszer alatt, de ma mar biztosan nem csinalnam.
-
krealon
veterán
válasz
hangyaqtya
üzenetére
"Kis segítséget kérnék. Újra telepítenem a winfost.
Fel telepítettem a VMware Workstation-t is. Egy másik meghajtóra készítettem el korábban a vírtuális gépeket amit most az úratelepítés után nem tudok megnyitni. Rákattintok, hogy "Open a virtual machine" ott kitallozom a .vmx kiterjesztésű állományt és nem történik semmi."Az ujratelepites miatt megvaltoztak a SID-k, igy lehetseges, hogy mar nincsen hozzaferesi jogod bizonyos, szukseges fajlokhoz, amik a virtualis gep indulasahoz kellenek.
-
krealon
veterán
válasz
kidzsoli
üzenetére
Szamomra az sem vilagos, hogy melyik VMware verziot hasznalod...

ESXi-ben switch-eket definialhatsz, amihez a virtualis adaptereket "kotheted".
Playerben van 3 elore definialt halozati kapcsolat a host halozatahoz: bridge, nat, host onlySzoval eleg sok a valtozo, hogy konkret segitseget tudjak adni.

-
krealon
veterán
A thin-client -re a kis fogyasztas es a keves eroforras jellemzo. A virtualizaciohoz meg viszonylag sok eroforras kell. Ezert is zavarba ejto a kerdesed.
Diskless thin client-en egyszeruen PXE -vel kell valami alacsony eroforras igenyu linux-ot bootolni es kesz.
De ha nem akarsz a PXE-vel kuzdeni, akkor egy pendrive-linux hipp-hopp eletre kelti a vasat.(#2239) kraftxld
De tegyuk hozza, hogy ekkor csak egy konzol lesz a vekonykliens (egy tavoli billentyu es monitor kombo), nem rajta fog futni a VM. -
krealon
veterán
"Kikapcsoltam a vmware beállításainál a dhcp szervert: [link]."
A NAT opcional van DHCP szerver, megpedig a VMware-be epitve.
Az igazi baj az, hogy a TFTP ip_conntrack_tftp nelkul nem igazan megy at a NAT-on, igy szerintem csak akkor fog mukodni neked, ha szervert (ami NAT-ol) is virtualizalsz egy host only es a Bridged network koze, ami a DHCP es a TFTP szerver funkciokat megvalositja.
Ha jol ertelmezem, akkor a Debian szerver (ami jelenleg a DHCP es a TFTP szerver) egy fizikai gep a VMware host alhalozatan (es nem maga a host).
-
krealon
veterán
A PXE boothoz a DHCP szervernek kell kiszornia a megfelelo opciokat a kliensre.
-
krealon
veterán
válasz
norbi19884
üzenetére
Szerver halokartyaja:
IP: 192.168.134.1
DHCP Pool 192.168.134.64-192.168.134.127
VMwareben hozzarendelni a Host Only (VMnet1)-hezWin7 halokartyaja:
VMwareben hozzarendelni a Host Only (VMnet1)-hez
IP: DHCPEnnyi.
A Win7 ker es kap IP-t a szervertol, es mivel szerver a DNS is egyben szepen be lehet leptetni a Domain-be.Szerk:
Internet eleres egyik gepen sem lesz (sarga felkijaltojeles halozati ikon), de nem is az a cel. -
krealon
veterán
válasz
norbi19884
üzenetére
Host Only network-el (VMnet1) tudsz szeparalt halozatot letrehozni.
Szerk: Szeparalt, azaz a gepek belole nem latnak ki az internetre. Olyan mintha 1 kozos un-managed switch-re lennenek kotve helyi halozatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- PC Game Pass előfizetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fel telepítettem a VMware Workstation-t is. Egy másik meghajtóra készítettem el korábban a vírtuális gépeket amit most az úratelepítés után nem tudok megnyitni. Rákattintok, hogy "Open a virtual machine" ott kitallozom a .vmx kiterjesztésű állományt és nem történik semmi."