- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Amit most akarok kérdezni azt eddig sosem tudtam megérteni és reménykedek benne,hogy ti eltudjátok úgy mondani,hogy megértsem.
Adott 2db Form: Kezdő Form ( amin beállítunk pl:nevet(textbox), listbox(számok), combobox,stb) és van a másik a JátékForm, amin folyna a játék vagy akármi.
Az lenne a kérdésem,hogy pl, ha azt akarnám vizsgálni,hogy a listboxban mi van kiválasztva és annak hatására szeretném índitani a játékot, azt hogy tudom megoldani, azaz hogy tudok hivatkozni a KezdőForm -on lévő listboxban kiválasztott elemre,hogy a JátékForm annak a feltételnek eleget téve induljon?
Pl-val: a listboxban lehet választani 1,2,3 közül. ezek azt szeretnék jelenteni,hogy ha 1-t választ az illető akkor 1db nyíl repüljön a JátékFormon, ha 2 akkor 2 repüljön,stb.
Elég kusza,de remélem érthető,hogy mégis mit szeretnék. De úgy mindennel,nem csak a listboxal.
Válaszokat előre köszönöm.
-
atti1848
senior tag
válasz
Jhonny06 #3199 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
De ha jól sejtem akkor még néha dobhat a tömbe bele 2 ugyan olyan számot ugye?Mert ahogy írtad én először a Thread.Sleep(100)-ra állítottam és egy pár kattintás után beugrott 2 db egyforma szám.
Most 50-re állítottam és próbálkozok vele, de eddig nem volt egyforma.
Teljesen kezdő vagyok ebben a programozásban, úgy hogy lehet hülyeséget írok, de szerintem, amit előtted írtak ez a feltételes lenne a legtökéletesebb,mert akkor mindig végig vizsgálná a tömböt, de az a gond,hogy én azt nem tudom megcsinálni,mert ugye gyenge vagyok hozzá.
Ez az egész egy próbaprogram akarna lenni egy lottós szám generálásához, Form-al és Button-al.
-
atti1848
senior tag
SZiasztok.
Próbálgatok csinálni egy kicsike programot, ami egy tömbe tölt be véletlen szerűen számokat.
tegyük fel legyen a tömb 10 elemű.Ezt egy for ciklussal és egy random generálással készítem ugye?
Ez eddig oké is, mikor kiíratom akkor veszem észre,hogy igen is van olyan hogy 2 db ugyan olyan szám is van a tömben.Próbáltam már 2 ciklust egybe ágyazni és egy feltételle kiszűrni,hogy, ha a tomb==tomb[j] elemável akkor a tomb[j] = rnd.next(1,100);
Mit rontok el?
Előre köszönöm a segítséget.
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
Random rnd = new Random();
int[] szamok=new Int32[5];
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
szamok[i] = rnd.Next(1, 90);
}
for (int i = 0; i < szamok.Length; i++)
{
for (int j = 1; j < szamok.Length; j++)
{
if (szamok[i] != szamok[j])
{
}
else
{
szamok[j] = rnd.Next(1, 90);
}
}
}
//szamok[0] = rnd.Next(1, 90);
//szamok[1] = rnd.Next(1, 90);
//szamok[2] = rnd.Next(1, 90);
//szamok[3] = rnd.Next(1, 90);
//szamok[4] = rnd.Next(1, 90);
textBoxÖtös.Text = szamok[0].ToString()+", " + szamok[1].ToString()+", " + szamok[2].ToString()+", " + szamok[3].ToString()+", " + szamok[4].ToString();
} -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Készítek egy játékot és szeretnék beolvasni egy txt-ből szöveget, majd kiíratni egy listboxba, de sortöréssel.
Próbálkozok vele, de nem tudom.Az már megvan,hogy beolvassa a szöveget és ki is írja a listboxba, de egy sorba.Meg az ékezeteket nem ismeri fel.
Segítsetek légyszi.Köszönöm.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Egy elég furcsa kérdésem lenne.
Programozás órára kell írnom egy egyszerű programot Visual Studioban C# nyelvben.Tippet kérnék,hogy mégis mit lehetne megvalósítani egy elégséges jegyre.
Legelső gondolatom egy kép párosító kicsike program: lenne több kép egy form-ban, persze mindből 2db.Úgy gondoltam,hogy valahogy button-el kellene,hogy először mind sima üres gomb legyen majd rákattintok 1-re megjelenik rajta a kép, másikra ugyan ez, max egy menetben 2 gombra lehessen kattolni.A gombok minden indításnál máshol jelennének meg,persze nem érintkeznének.
Meg lehetne ezt oldani valahogy?Olvasgattam és az egyforma képeknek ugyan azt a TAG tul.-ot adnám,meg ezzel hasonlítva őket.Ha épp ugyan az 2db kép jelent meg akkor azok eltünnének.Hogy kellene eltüntetni gombokat, vagy forgatni,hogy egyszer üres,másszor kép legyen, hogy kell a gombokat random rakosgatni?
Szerintetek elég lenne ez elégségesért?És kivitelezhető?
Tippeket és segítségeteket nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Túra és kirándulás topic
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Vicces képek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest