Új hozzászólás Aktív témák
-
Adams007
tag
válasz
csandi86 #2052 üzenetére
Helló!
private static double RoundToFive(double original)
{
return Math.Round(original / 5, MidpointRounding.AwayFromZero)*5;
}
Szerintem így lehet legegyszerűbben megoldani, igaz ez double értékkel dolgozik. Ha ez probléma, a paraméter lehet int is, csak akkor több konverzió is kell, mivel a Math.Round csak double vagy decimal értékkel dolgozik. Egész értékkel így oldaható meg:private static int RoundToFiveInt(int original)
{
double conv = Convert.ToDouble(original);
return Convert.ToInt32(Math.Round(conv / 5,
MidpointRounding.AwayFromZero) * 5);
}Szerk: megelőztek...
-
Adams007
tag
válasz
DeckardCain #1804 üzenetére
Szia!
WPF témakörben tudnék párat ajánlani. Én a Pro WPF in C# 2010 - Windows Presentation Foundation in .NET 4 könyből tanultam (illetve még most is tanulok). Ez nagyon részletes szinte mindenre kiterjedő, kb. 1200 oldal. Amit még szoktak ajánlani az az Adam Nathan-féle Windows Presentation Foundation Unleashed. Ez inkább gyakorlatiasabb, kevésbé részletes, mint az első, viszont sok tippet-trükköt tartalmaz. Én mondjuk csak hobbiból programozom, de szerintem mindkét könyv jól érthetően magyaráz, és akár vizsgára is fel lehet készülni belőlük.
WCF-re ajánlott a Programming WCF Services (O'Reilly kiadó - Juval Löwy)
Ha WCF vizsgára készülsz ajánlom ezt a fórumtémát: [link]
WPF vizsgáról pedig itt írnak részletesen: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Apple Pencil 2 (második generáció)
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest