Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FurrierX

csendes tag

válasz tboy93 #8943 üzenetére

Egy nagyvárosban 3 (földalatti) metróvonal található, s mindegyiken sok-sok állomás. A három vonalnak vagy egyetlen közös állomása, vagy pedig az 1.-2.-nak és a 2.-3.-nak külön átszállási helye van. Egy külföldi turista áll az egyik metróállomáson, s egy másik metróállomásra akar eljutni. Készítsen programot, amely beolvassa e két állomás nevét, majd megmondja, hogy a turistának az induló állomásról milyen irányba (melyik végállomás felé) hány megállót kell utaznia, s ha át kell szállnia, akkor ezt az átszállás előtti, illetve utáni metróvonalra is megadja. A létező metróállomások nevét megtalálhatod a METRO.DAT állományban. (Az állományban soronként 1 adat szerepel, először az 1. vonal állomásainak száma, majd egyesével az állomások neve, utána a 2. vonal állomásainak száma, stb. ...) Az átszállóhely(ek) a közös név alapján ismerhető(k) fel.

Ez a feladat szövege. Beolvastam a fájlból az adatokat 3 külön string tömbbe. Csináltam egy Metrovonal osztályt amit a három tömbbel példányosítottam, így van három objektumom. Végül pedig a felszálló és leszálló állomás miatt csináltam egy Utas osztályt. A problémám pedig ott van, hogy ezeket, hogy tudnám összehozni, hogy megadják a kért információkat. pl: a metróvonalak között, hogy tudnék kapcsolatot teremteni(főleg, ha mind a három tömböt használni kell)?

Új hozzászólás Aktív témák