- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
bandi0000 #7785 üzenetére
Ezt nem értem igazán
"if, hogy ha escepe akkor csinálja, különben csináljon mást, csak ez a más a semmi kéne hogy legyen"
Mondjuk elhagyod az else ágat?Pl (nem ellenőrizve):
if (Console.ReadKey(true).Key == ConsoleKey.Escape)
Ha félreértettem a célt, akkor elnézést, nem kotnyeleskedni akartam, csak így elsőre nem áll össze a kérdésed.
-
Keem1
veterán
Srácok, ötletre lenne szükségem.
Adott egy desktop win app, ahol futásidőben x db képet kéne megjelenítenem, a képek száma nem limitált, 0 és végtelen között bármi lehet.A háttere a dolognak:
A program egy webes json adatot kap (System.Net.WebClient), amiben van egy tömb pár url címmel (thumbnail, normál) és caption-nel.
A cél, hogy a kapott thumbnaileket megjelenítsem, ráírva a caption-t és kattintásra böngészőben megnyíljon (normál kép).A json letöltése, feldolgozása pipa, lesz egy struct tömb végeredményben (caption és az url-ek). A kattintásra böngészőnyitás szintén megoldott.
A thumbnaileket kéne valahogy megjeleníteni, de úgy, hogy tudjam, hogy melyik melyik.Én így gondoltam: felteszek egy panelt, és valahogy foreach-csel rádobálom a pictureboxokat. Ez így működhet? Jelenleg tervezési fázis van, még egy karakternyi forráskódot se gépeltem be. Ha valakinek van jobb ötlete, ne tartsa vissza. Ha maradna a fenti, hogy tudom megkülönböztetni, hogy melyik picturebox melyik elem a struct tömbben? Fontos lenne, mert az adatokat (kattintást is) SQLite adatbázisban tárolnám.
-
Keem1
veterán
válasz
Neil Watts #6845 üzenetére
Látom, kaptál tippeket, de azért bemásolom az én verziómat.
function convertString(phrase)
{
var returnString = phrase.toLowerCase(); // Ez nem biztos, hogy kell neked
returnString = returnString.replace(/á/g, 'a');
returnString = returnString.replace(/é/g, 'e');
returnString = returnString.replace(/í/g, 'i');
returnString = returnString.replace(/ö/g, 'o');
returnString = returnString.replace(/ő/g, 'o');
returnString = returnString.replace(/ü/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ű/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ú/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ó/g, 'o');
return returnString;
}PHP-ban csináltam, ott egy lépésben, tömb segítségével regex megoldotta. Persze a listát lehet bővíteni tetszés szerint.
-
Keem1
veterán
Huhh, harmadik olvasásra fogtam fel, amit mondasz. Hiába, mostanság túl sok volt a PHP és túl régen a C#, már látom hogy hülyeséget csináltam
Viszont úgy tűnik, hogy az eredmény nem azonos.
Míg a PHP eredményül csak az og:image kép URL-jét adja eredményül, addig a C# ugyanarra a kifejezésre az og:image résztől kezdve a meta tag végéig az egész sztringet visszaadja.
Esetleg ötlet, hogy mitől lehet? Ettől függetlenül természetesen nagyon köszönöm az útmutatást.Hopp, máshol is ezt mondták, tehát egyértelműen alapvetően a saját hülyeségem a hiba oka, mindenkinek feltűnt, csak nekem nem.
Viszont akkor tényleg új probléma van, hogy sajnos nem a tiszta kép url-t kapom, hanem némi felesleggel megspékelve: [link]
#6611 Karma: meglesed ezt a fenti linket? Itt szerintem látni fogod, ha futtatod. PHP csak a kép url-t adja vissza.
-
Keem1
veterán
Emberek, elsősorban PHP-ban és C#-ban is járatos kollégák tanácsára, segítségére lenne szükségem.
Adott egy PHP-ban tökéletesen működő reguláris kifejezés, ami valahogy egyáltalán nem akar működni C# alatt, pedig szükségem lenne rá.A PHP-ban perfektül működő kód:
preg_match('/og:image"\s*content="([^"]+)"/', $content, $matches);Ez akarna lenni a C#-os verzió:
Match talalat = Regex.Match(Content, 'og:image"\s*content="([^"]+)"', RegexOptions.IgnoreCase);Fordításnál kapott hiba:
"Unrecognized escape sequence", és a \s részhez mutat az üzenet.Sajnos a regex kifejezést muszáj lenne megtartanom, mert a PHP-s és a C#-os programok részben ugyanazt a feladatot végeznék és ehhez szükségem lenne arra, hogy az a művelet, ahová szánom mindkettőt, az megegyező eredmény sztringet generáljon.
Minden ötletet, javaslatot előre is köszönök! -
Keem1
veterán
válasz
#32839680 #6267 üzenetére
Én így használom a gyári DLL-lel. Ha érdekel, van egy kész sample-m, ebből származik az alábbi:
string DbFilePath = "e:\\Home\\teszt.s3db";
SQLiteDatabase db = new SQLiteDatabase(DbFilePath);
DataTable recipe;
string QueryStr = "SELECT username, fullname, email FROM im__users";
recipe = db.GetDataTable(QueryStr);
dataGridView1.DataSource = recipe;Bocs, ha már olvastad a hsz-t, kérlek, frissíts, mert egy csomó mindent kihagytam belőle
-
Keem1
veterán
válasz
Peter Kiss #5679 üzenetére
Igen, végülis ez is működik, kicseréltem rá, csak kellett egy Convert.Double(), mert nem fogadta el a vezérlő értékét anélkül.
-
Keem1
veterán
Lejárt a szerkesztési idő, de ez lett a végeredmény
Még egyszer köszönöm! -
Keem1
veterán
"melyik sor, és ami még fontosabb, milyen exceptiont dob?"
Bocs, jogos
A kódomban az első sor a ludas, és a hibaüzenet: "A karakterlánc nem értelmezhető érvényes DateTime értékként"Szerk:
"Helyette formázd két számjegyre az értékeket"
Na így viszont már nincs exception, hanem negatív előjelű óra
Azt hiszem, így viszont már meg tudom oldani, de ha mégse, még úgyis sikítokKöszönöm a tippet!
-
Keem1
veterán
Emberek, nem vagyok sem kezdő, sem profi C#-ban, de nem jövök rá az alábbi probléma kulcsára.
Adott a következő kód:
DateTime remdate = DateTime.ParseExact(String.Format("{0}:{1}", udHours.Value, udMinutes.Value), "HH:mm", CultureInfo.InvariantCulture);
//remdate = remdate.AddDays(1);
TimeSpan time_span = remdate - DateTime.Now;
MessageBox.Show(String.Format("{0} nap {1} óra {2} perc {3} másodperc van hátra", time_span.Days, time_span.Hours, time_span.Minutes, time_span.Seconds));Az udHours és az udMinutes numericupdown kontrolként van jelen az ablakban, user által beállított órát és percet reprezentál.
- A cél: kijelezni, hogy a beállított órához és perchez képest mennyi idő van hátra az aktuális időpillanattól számítva. Ez tökéletesen működik, ha az óra és perc nagyobb, mint az aktuális.
- Ahol elbukik a dolog: ha az adott idő már eltelt, hibával elszáll a program (ez érthető is), de a cél az lenne, hogy akkor a következő (holnapi) időpontot számolja.Ötletek esetleg?
-
Keem1
veterán
Estét emberek! Tudom, nem teljesen témába vág, de hátha valakinek gyakorlati tapasztalata van. Most szedtem le a Visual Studio 2013-at MSDNAA-ról, de éveken keresztül VS 2008-at használtam. Van 2-3 hobbiprojektem, ha most a 2013-ra átváltok, esélyes, hogy lesznek kompatibilitási problémák a régivel készült projekteknél? Anno Delphi-nél bizony voltak. VS-ben most külső cuccokból leginkább SQLite meg MySQL kiegészítőket használok.
Előre is kösziSzerk: a VS-nek csak a C# része érdekes, más nyelven nem használom a 2008-at se.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest