- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Aktív témák
-
blemidon
tag
MSDNen találsz tutorialokat, amiket érdemes végigcsinálni, ezekből valamilyen szintre eljutsz. Az MFC-t sztem nem kell kerülni, jó dolog az, hacsak nem akarsz .net frameworkot használni. Borland C++ builder nekem nem jött be, VisualC sokkal ''korrektebb''. DirectX SDK-t ha felrakod, abban szintén van tutorial, de ne azzal kezdd, először legyen átlátásod arról, hogy hogyan is épül fel és működik egy windowsos program.
[L]msdn.microsoft.com[/L] -
psybu
csendes tag
vizuál c++-szal nem lesz könnyű az indulás, ha még semmit sem programoztál oprendszer alá ;), pláne, ha mindjárt a com-os felületnek esel. szerintem mindenképpen érdemes vb6-tal párhuzamosan ismerkedni. (hogy legalább az ne okozzon gondot, hogy hogyan kell inicializálzni egy direktsós felületet, utána lehet a c++-os oldal felől szívni)
a mikorszopsz oldaláról letölthető directx sdk különben tartalmaz egy frémvörköt, ami be is épül a vizuálstúdióba, így új prodzsektként létrehozhatsz direkt3d-s alkalmazást. (bár arra nem mernék megesküdni, hogy a d3d-s ablakok helyett használhatnál bármi mást, így máris jöhet a doksi- és forrás-böngészés..:)
szintén onnan letölthető egy ''wtl'' nevű csoda, ami az ''atl'' (com-os osztálykönyvtár) szellemében megírt ablakkezelő frémvörk tulajdonképpen. ez segítség lehet, ha az mfc-t kerülöd. (érdemes, mert az mfc inkább csak összezavarja az embert kezdetben, mint segítené, később pedig kifejezetten hátráltatja:))
szerintem használd a borland c++ buildert, ami lényegében ugyanaz, mint a delfi, csak a delfis komponenseket használhatod c++ környezetben. ez a rendszer egy kezdő számára sokkal érthetőbb, mint amit az mfc vagy a wtl kínál, ugyanis utóbbiak rendszerközelibb megoldásokon alapulnak. (ha érdeklődő típus vagy, tehát nem rettentenek el a kihívások, akkor is hatékonyabb, ha ezt az utat járod be;) -
LordX
veterán
válasz
Pizzafutar #2 üzenetére
És ott mit, hol?
Egy ablakot nem tudok létrehozni ebben a progiban, és ''tutorial'' néven nem tudom mik vannak, de nem olyanok, amiből ilyet meg tudnék érteni..
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Hali!
Szeretnék megismerkedni Visual C++ programozással, és ehhez kellene valamilyen könyv (lehetőleg online vagy PDF).
A sima C/C++-t már vágom, de hűdejó, tudok DOS-os programot írni.. Viszont most szeretnék egy Windows alatti progit írni, és pl. DirectX programozás tudás is jól jönne.. (Speciálisan DirectShow, a 3D most nem kell)
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged