- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kafi
csendes tag
válasz
martonx #1279 üzenetére
Szia!
Dataset-el létrehozom az adat forrását, kapcsolatát. Ez megy.
Datagridview-t lerakom kiválasztom az adatforrást és szépen be is rakja az access táblázatomat. Ez is megy.
De nem ezt szeretném elérni, megpróbálom kicsit bővebben kifejteni:
Programom:
Egy mdb fájlban tárolom az adatokat. Ezeket előre megszerkesztem és időnként hozzáírok majd Office Access-ben. Van kb. 5 alkatrésztípus ezeknek kb. 8 paramétere (neve, értékek = szám). A programban nem szeretném se szerkeszteni se megjeleníteni is csak a nevét legfeljebb.
Így gondoltam a programom:
-Indítás után betöltöm az adatbázist egy "belső" adatbázisba. (azért mert a továbbiakban ebből a belső adatbázisból dolgozom és nem az mdb-ből)
-Összeválogatom a megfelelő alkatrészkombinációt. Különbözö alkatrészek értékei között matematikai műveletek vannak. Az összeválogatás egy vizuális felületen történik vagy combobox vagy treeview stb.
-Kinyomtatom pdf-be a végeredményt. Kb.: Név + Alkatrész(1).magasság+Alkatrész(2).magasság*1,5Ami nem megy:
Van: access mdb fájl pl.:
Alkatrész nev; Magasság; Szélesség
asztal; 100; 200
szék; 150, 250Van: "belső" adatbázisom:
Alkatrész(1).Nev: asztal
Alkatrész(1).Magasság: 100
Alkatrész(1).Szélesség: 250
stb.Vagyis mdb első sora -> alkatrész(1)-be
Szeretném induláskor áttölteni az mdb tábláját a saját változóimba és ezt használni utána. (nem megjeleníteni, nem szerkeszteni csak áttölteni)
Eddig egy megoldással találkoztam ami működik, de ne szép:
For Next ciklusban végigmenni a táblázat sorain (0->Row-1) és:
txtAlkatrészNév.DataBindings.Add("Text", AlkatrészTable, "Alkatrész Név")
Alkatrész(Row).Név = txtAlkatrészNév.Text
a textbox invisibleKöszönöm!
-
Kafi
csendes tag
válasz
martonx #1277 üzenetére
Szia!
Access adatbázis nekem a legjobb megoldás. Az adatbázist ki tudom iratni textboxba, stb.
Úgy szeretném megoldani, hogy a program indulásakor használom csak az adatbázist és ekkor betöltöm az összes adatot. Van köztük text és szám is. Milyen utasítással tudom ezt megtenni?
Elvben valami ilyenre gondoltam: (Connection, Adapter, Table rész az megy)
adat(1) = ("Text", CustomersTable, "FirstName")
Köszönöm! -
Kafi
csendes tag
válasz
martonx #1275 üzenetére
Szia!
Most ott tartok, hogy sikerült megoldanom, % jelet használok szeparátornak és split-el szétválasztom, ahogy javasoltad. Ez működik is. De szívesen kipróbálnám az adatbázis kezelést is. Csak sajnos ehhez nem értek, de szívesen foglalkozok vele. Annyira nem értek, hozzá, hogy el sem tudok indulni. Hol találom ezt a VB-ben? Gondolom többfajta adatbázis létezik, melyiket javasolnád nekem? Ha tudnál mondani pár ötletet, támpontot akkor már keresgélek is a neten róla. Köszönöm a segítségedet! -
Kafi
csendes tag
válasz
martonx #1273 üzenetére
(Elnézést kérek ha színvonaltalanul tettem fel a kérdést, én egy amatőr programozó lennék az életeben ipari gépeket "gyógyítok")
Szeparátor karakter eszembe jutott csak a vessző nem igazán tetszik mert azt a felhasználó is könnyen beviheti és akkor szétcsúszik az adatblokkom. Esetleg egy ritkán használt karakter jobb lenne.
Valójában ezen a linken: [itt] van egy VB6-os példaalkalmazás ezt szerettem volna VB2005-ben is használni de nem tudom átírni. Ezek szerint ez nem használható az újabb VB-ben?
Egy paranccsal kiírom a komplett blokkot és egy másikkal beolvasom.Ha nincs más akkor megpróbálom elválasztó karakterekkel, de ez egy kicsit "fapadosnak" tűnik ezek után nekem.
Köszönöm! -
Kafi
csendes tag
válasz
martonx #1271 üzenetére
Működik (bár két Dim lemaradt). Gondom:
Adatok(0).Nev = "Gizi"
Adatok(0).Eletkor = 21
Adatok(0).Cim = "Szomszed sarok"
Kiírom fájlba: binary_writer.Write(Adatok(0).Nev & Adatok(0).Eletkor & Adatok(0).Cim)
Visszaolvasom:msg = readBinary.ReadString()
Akkor a msg tartalma: Gizi21Szomszed utca.
Így hogyan tudom szétválogatni ezeket az adatokat Név-re,Cim-re...Vagy hogyan szokták ezt megoldani?
-
Kafi
csendes tag
válasz
martonx #1269 üzenetére
Valahogy ez megy VB6-ban és Get #1, , Adatok(0)-val meg visszaolvastam. Persze a tömböt deklaráltam (Type End Type köz). De most ez nem is érdekes.
Ez a sor binary_writer.Write(Adatok(0).Nev & Adatok(0).Cim) működni látszik.
És hogy tudom visszaolvasni?
= binary_reader. parancsot hogy használjam?
Köszönöm!! -
Kafi
csendes tag
Sziasztok!
VB2005. Van egy tömböm:
pl.: Adatok(10) és
Adatok(0).Név
Adatok(0).Cim
Szeretném kiírni egy bináris fájlba, mégpedig úgy, hogy egyszerre a komplett Adatok(0)-át Programrész:Using fs As New FileStream(File_name, FileMode.Create)
Dim binary_writer As New BinaryWriter(fs)
binary_writer.Write(Adatok(0)) -> ez igy nem megy nekem.
binary_writer.Close()
End UsingHogyan lehetne kiírni egyben a tömbnek azt a részét?
VB6-ban ez kb. így ment Put #1, , Adatok(0)
-
Kafi
csendes tag
válasz
martonx #1243 üzenetére
Közvetett módon, de segítettél. Váltottam VB2005-re (hirtelen ehhez találtam portable verziót ami nekem kell). Úgy tűnik ebben menni fog, most átírom a régi kódot az újra, közbe tanulom is. Rögtön egy kérdés: MDi Form-ot használok. Benne egy Formon van 3 gomb amivel kiválasztom, hogy a Form1,Form2,Form3 legyen látható. Ezek keret nélküli Formok. Próbáltam Visble True/False és Show/Hide-al. Az a gondom, hogy amikor kirakja a Formot akkor egy pillanatra bevillan a Form kerete. Miért van ez? (VB6-ban ezt nem tapasztaltam)
-
Kafi
csendes tag
válasz
martonx #1241 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Nos, az útvonallekérést azt meg tudom csinálni de a többit nem.
Jelenleg én így csinálom: kiválasztom komponensnek (ctrl+t) az ocx-et és akkor megjelenik az eszközök között a treeview iconja és beillesztem a formra. Exe-t csinálok belőle de az a gondom, hogy ezek után mindig onnan keresi ahonnan kiválasztottam. Hogy lehetne az útvonalat beilleszteni? Köszi! -
Kafi
csendes tag
Sziasztok!
VB6-ban programozom. Hogy lehetne ezt megcsinálni: használok egy ocx-t a programomhoz. Lefordítom és szeretném ezt a programot akárhonnan elindítani például úgy, hogy ez a ocx mindig az exe mellett van és onnan fut. Mivel van olyan gép amin én nem vagyok admin és azon pendrive-ról futtatnám ezért semmi "registry"-s megoldás nem jöhet szóba. Ez egy sima Treewiev eszköz. Vagy esetleg más ötlet ennek használatához is jól jönne.
Köszönöm segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest