- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2307 üzenetére
Nézd, excelről beszélünk. Igaziból fingom sincs, hogy lehet-e egy cellába képet beszúrni. Ha lehet, akkor nyert ügyed van, ha nem lehet, akkor marad a szöveg. Én látatlanban arra tippelek, hogy nem lehet a cella tartalma kép, de lehet tévedek. Néha engem is meglep, hogy felhasználói szinten is mennyi mindent tud az excel.
-
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2301 üzenetére
pl. csikó léphet:
2 cellét horizontálisan, és 1 cellát vertikálisan. Vagy 2 cellát vertikálisan és 1 cellát horizontálisan.
Az excelnek munkalapoknak van onchange vagy valami ilyesmi eseménye. Ezzel megnézed, hogy honnan indult, hova jutott és megnézed, hogy ez szabályos-e. Ha nem szabályos, akkor kiadsz egy undo parancsot, ha szabályos volt, akkor nem csinálsz semmit. -
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2299 üzenetére
Na, így már azért más. Akkor nem kell mesterséges intelligencia, és tényleg excelben kell megoldani (az eszemet eldobom).
Igaziból ha jól értem egyedül az kell, hogy a sakk szabályait ismerje a program, és szóljon ha valaki szabálytalanul lépett. Ez így már azért mindjárt más.
Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ezzel kezded. Fórumtársak, van-e kedve valakinek karácsonykor leírni azt a pár sor kódot, amivel el tudna indulni luzer0901? Mondjuk egy csikó lépésének ellenőrzését, mert még talán az a legbonyolultabb.
Illetve luzer901 tőled kérdezem, hogy mi az, ami nem megy ezen? -
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2297 üzenetére
Ez esetben mi lenne ha írnál nekünk konkrétumokat? Konkrétan mit értesz vba-s megvalósítás alatt? Excelben, wordben, powerpointban, netán outlook-ban kell-e sakk programot írni? Vajon te is érzed-e, hogy mennyire vicces már maga a feltételezés is? Ergo én azt gyanítom, hogy a feladatot sem sikerült megértened. Ha esetleg a konkrét feladat szöveget bemásolnád ide, nem pedig csak a saját interpretációdat, az sokat segítene.
De hogy ne keltsek hiú reményeket, én biztosan nem fogok neked sakk programot készíteni. Annyit szívesen segítek, hogy értelmezem helyetted a feladatodat, és elindítalak a helyes irányba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest