- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
félreértés, nem a VB-vel van gond, hanem a winforms-sal.
Pontosabban gond ezzel sincs, csak már lassan 10 éve legacy állapotban létezik. És persze lész még 10 év múlva is, de minek most elkezdeni bárkinek is beleásni magát egy legacy technológiába?Amit javaslok helyette a WPF (legújabban windows store), de amit leginkább javaslok az az ASP.NET (MVC). Ezeket mind lehet VB-vel is használni, bár időközben a VB helyett erősen a C# terjedt el, ne lepődje meg, ha a tutorialok 80%-át csak C#-ban fogod találni.
-
martonx
veterán
"egyébként engem kifejezetten zavar, hogy sok dolgot a properties résznél és magában a kódban is meg lehet adni...pontosabban az, hogy a properties résznél már beállított értékek nem derülnek ki a kódból. vagy ezzel csak én vagyok így?"
Ez szvsz előny. Jellemzően sokkal jobban szeretek varázslóval kattintgatni (pár linux-os konzol buzin kívül az emberiség 99,99%-a ugyanígy van ezzel). Ugyanakkor csomó olyan eset létezik, amikor muszáj kódból lekezelned a dinamikusan létrehozott formjaidat, ekkor nagy előny, hogy kétféle megközelítéssel is dolgozhatsz.
A kódból pedig minden kiderül, ugyanis lekérdezhető. -
cigam
titán
Nem, ez engem is zavar tegnap óta
Vissza akarom kapni a régi jó BASIC nyelvet "visual" nélkül. Eszméletlen miket csináltunk anno a a 8bites otthoni gépekkell...
martonx
Nem valószínű, hogy továbblépek. Az otthoni apróságok, és kissebb céges, a munkámat megkönnyítő programocskákat faragok a magam szórakoztatására. Ez a stopper sem több mint 20-30 sor, mégis elvarázsol mire (vagyok) képes.
A továbblépés azért is kétséges, mert pénzt nem adok értük, és nem is keresek velük. Szórakozásnak meg pöttyet drágák, és tényleg nem használnám ki. Jelenleg elég távolinak tűnik, hogy az VBexpress korlátaiba ütközzek. Bár kíváncsi vagyok, hogy egy WindowsPhone program, (pl. ez a stopper) mennyivel bonyolultabb. -
cigam
titán
a Form_Load részhez?
1 hete ismerkedem a VB2010expressel, semmi nem evidencia.Viszont most megint átnéztem jobboldalt a properties ablakban a "Form1 System.Windows.Forms.Form" listájában a "KeyDown"-hoz tudtam társítani az "ido_KeyDown" szubrutint, és most működik!
- A form load részt hol találom, és a program "melyik része" ez?
- Ez a "Form1 System.Windows.Forms.Form" micsuda? -
bepken
veterán
azt hiszem, a telefonszám "konvertálást" is sikerült megoldani, bár a gyakorlatban még csak pár példával próbálkoztam:
Private Sub btnFind_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles btnFind.Click
txtFind.Paste()
txtFind.Text = Replace(txtFind.Text, " ", "")
txtFind.Text = Replace(txtFind.Text, "/", "")
txtFind.Text = Replace(txtFind.Text, "(", "")
txtFind.Text = Replace(txtFind.Text, ")", "")
txtFind.Text = Replace(txtFind.Text, "-", "")
txtFind.Text = Replace(txtFind.Text, "+", "")
If txtFind.TextLength > 7 Then
If txtFind.Text.StartsWith("06") Then
txtFind.Text = txtFind.Text.Substring(2)
End If
If txtFind.Text.StartsWith("36") Then
txtFind.Text = txtFind.Text.Substring(2)
End If
End If
TelBindingSource.Filter = "[tel] = '" & Me.txtFind.Text & " ' "
End Subígy elviekben a vágólapra vett (legtöbbször keszekusza formátumú) számokat szépen "letisztítja" és ezután keres az adatbázisban
mennyire elegáns ez így szerintetek?
illetve arra nem jöttem még rá, hogyan lehetne megoldani, hogy a TextBox-ban található értéket minden alkalommal alapból felülírja.
nem hozott megoldást az sem, ha beállítottam, hogy 7 karakter hosszú legyen a TextBox, mert ekkor alapból az első 7 karaktert kezdte vizsgálni, ami meg ugye esetemben nem igazán előnyös... -
sztanozs
veterán
Az Enter esemény az nem az, amikor entert nyomsz.
Azt így tudod megccsinálni, ahogy írtad. Esetleg még Validate-tel - de ott ha be van állítva, hogy validate on focus lost (vagy valami hasonló), akkor akkor is lefut a validate, ha kikantitasz a mezőből (vagy Tab-bal tovább mész). -
bepken
veterán
rendben, az egyik kipiálva:
a Form1 tulajdonságainál >>"KeyPreview = True"
majd:
Private Sub Form1_KeyPress(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) Handles Me.KeyPress
If Asc(e.KeyChar) = 13 Then
Me.dataBindingSource.Filter = "[number] = '" & Me.txtFind.Text & " ' "
End Ifa másik kérdésemre viszont egyelőre nem találtam megoldást...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- Ingatlanos topic!
- Elektromos autók - motorok
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest