- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- Nem lesz iPhone 19
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mzmatus
üzenetére
Annyira el voltam havazva melóval, hogy teljesen kiment a fejemből, hogy hosszúhétvége lesz...

Szóval felpattintottam az AutoCAd 2026-t és megnéztem, mit és hogy lehet VB .NET-l mókolni vele, mert az itt elérhető infók a VB .NET-hez vannak "kitalálva" (lehetne C# nyelven is dolgozni amúgy, csak azt egyrészt nem ismerem annyira ill. a VB .NET nagyon hasonlít a VBA-hoz nyelvezetében, felépítésében stb, nyilván nem véletlen)A VB .NET kód megírásához Visual Studio 2022 Community Edition-t használtam (ingyenes)
1. VB .NET Library Class-t (DLL lesz belőle) így kell létrehozni Visual Studio-val
2. Hogy a megfelelő függvények/osztályok stb rendelkezésre álljanak, ahhoz az AutoCAD-ből 3 referenciát kell hozzáadni, a rendszerből meg egyet. A VB .NET project-t befordítva (build) kapjuk meg majd a DLL-t, ami kell az AutoCAD-nek
3. AutoCAD megnyit, betöltünk egy létező vagy létrehozunk egy üres project-t kiadjuk a NETLOAD parancsot, majd a megjelenő fájlablakban betöltjük a korábban létrehozott DLL-t
4. Most futtatjuk a DLL-ben található függvényünket (ez esetben a FireOpenFileDialog nevet viseli)
5. ha minden rendben, akkor meg kell nyitnia a fájlablakot és amennyiben kiválasztasz egy fájlt (példaprogiban csak DWG/DVB állítottam a szűrőt), akkor egy ablakban kiírja a fájl nevét, teljes útvonalával
Imports Autodesk.AutoCAD.ApplicationServices
Imports Autodesk.AutoCAD.Runtime
Public Class FireAutoCADOpenFileDialogExample
<CommandMethod("FireOpenFileDialog")>
Public Sub FireOpenFileDialog()
Dim MyOpenFileDialog As New Autodesk.AutoCAD.Windows.OpenFileDialog("FIRE/SOUL/CD - VB.NET FileOpenDialog Class",
"",
"DWG;DVB",
"AutoCAD Drawing/Project Files",
0 'Autodesk.AutoCAD.Windows.OpenFileDialog.OpenFileDialogFlags
)
If MyOpenFileDialog.ShowDialog() = System.Windows.Forms.DialogResult.OK Then
System.Windows.Forms.MessageBox.Show(MyOpenFileDialog.Filename)
Else
System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Nem választottál ki fájlt.")
End If
End Sub
End ClassEnnyit tudtam tenni az ügy érdekében, rajtad áll, hogy a korábbi WINAPI-s (az VBA kód ugye) avagy emellett döntesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
UI: Lehet, hogy érdemes lenne az AutoCAD topikban is érdeklődni, hátha van egyéb (és ami fontos, egyszerűbb) megoldás is.
UUI: a #3200-ben lévő megoldás nem működik, felejtős, viszont a #3199 kifogástalanul megy AutoCAD-ben is (mondjuk, mint írtam meg lettem volna lepve, ha nem)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T (nem Redmi) 12/256-14 hó garancia-11 tok-11 fólia
- Lenovo ThinkPad P15s i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T500 / FHD IPS / Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3711, 100% AKKUMULÁTOR
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)