- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Xiaomi Scooter 5 Pro - emelkedőkre, városba, megfelelve a szabályoknak
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
VIPowER #1659 üzenetére
Köszi, megoldottam máshogy; szétszedtem yamb-bal sávokra, majd összeraktam mkvmerge-el. Így már megette a Virtualdub.
Mindenkinek:
Már csak az a kérdés, hogy hogy kell megmondani a Virtualdub-nak, hogy a betöltött fájl-ra konvertáláskor alkalmazza a deblocking filtert, amit a lejátszók amúgy is használnak.
Egy elég kockás videóm van, amit deblocking nélkül nem érdemes konvertálni, de a virtualdub pedig a nyers kockásodott videót konvertálja.Bármi ötlet?
Köszi!
-
Sziasztok!
Van egy elég gyatra minőségű 720p-s .mp4 fájlom.
Ezt szeretném kisebb felbontású xvid-be konvertálni, de elötte némi zajszűrés és kockásodás csillapítás kell neki.
A Virtualdub nem eszi meg a fájlt sajna sehogy.
Pazera mp4 konverterrel átraktam avi.ba, de így sem ismeri fel.
Szerintetek, hogy tudom megállapítani, hogy milyen kodek kell neki?
A G-Spot szerint: isom: MP4 Base Media v1 [IS0 14496-12:2003]
Az MPC-HC lejátsza lazán.Köszi!
-
válasz
Balinov #1438 üzenetére
Neem, tuti nem állítottam semmit azóta.
Valószínűleg tévedek a képminőséget tekintve, hiszen több lejátszó nem cseszheti el ugyanazt a képanyagot csak a konténer miatt...De ha már szóba hoztad a lejátszás minőségét...
Ha ffdshow-ba beállítom, hogy libavcodec-el, vagy XVID-el , vagy bármi egyébbel játszon le egy divx/xvid filmet, akkor látszanak a tömörítési hibák, de jók az élek.
Ha viszont disabled-re állítom pl. az XVID-et, akkor a tömörítési hibák jelentősen csökkennek, tisztább lesz a kép, viszont a ferde éleknél lépcsőzetesség alakul ki, mintha rossz deinterlace szűrőt használtak volna. Méginkább a görbe éleknél feltűnő, pl. kör.
Ugyanez a helyzet, ha powerDVD-ben vagy bármely más DVD lejátszóban bekapcsolom a hardveres gyorsítást (hardveresen szép tiszta, de néhol lépzőzetes élek, szoftveresen zajosabb a kép, de jók az élek).Ez mitől lehet. Ezt a jelenséget tapasztalom már évek óta. Több különböző GeForce kártyával, többszöri XP install után, sokféle driver, stb. Vagyis hardver, driver és win probléma kizárva. Valami beállítás lesz szerintem.
Szerinted? Szerintetek?
-
válasz
Balinov #1434 üzenetére
Köszi a választ!
Igen, én is így tudom, hiszen az adat simán átmásolódik.
A kérdésem lényege, hogy a különböző .avi konténerek között van-e különbség a beléjük ágyazott video értelmezését illetően?
Illetve a különböző lejátszó progik értelmezhetik-e különbözőképpen ugyanazt a videót, ha más verziójú/típusú .avi konténerben van? -
Sziasztok!
Adott egy .avi fájl. Kicseréltem a hangsávot (5.1 Ac3 -> 2.0 mp3), és levágtam a videó elejét, és végét (logo, felirat). Mindezt VirtualDubMod-dal csináltam Direct Stream Copy-val.
Létezik, hogy romlik ettől a video minősége? Kb. 1500fps-el ment, tehát újratömörítésről szó sincs, csak gondolom, netán másfajta .avi konténerbe raktam, mint az eredeti. Ettől függhet a minőség? Nekem úgy tűnik, mosottabb az egész, de lehet, hogy tévedek. Már sajna nincs meg az eredeti, de jobb minőségre emlékszem.Köszi!
-
válasz
tupacamaru #1389 üzenetére
Heló!
Ehhez a HeadAC3he progihoz nincs véletlenül valami leírás? Neten csak fórumokat találok kevés infóval.
Mp3-ba konvertáltam egy ac3-at, és olyan hangja lett, mint, ha a WC-ből szólna.
Mit a különbség a WAV, és az AC3-WAV beállítás között?
Mit jelent a surround, surround2 beállítás a stereo-hoz képest?
Chanel configurationnál alapon érdemes hagyni a beállításokat, vagy kell némi macera?
Uhh, jó sok kérdés..., bocsi!Kösz!
-
válasz
Balinov #1396 üzenetére
Ok, köszi, ez meg is lenne, de az a baj, hogy el kellene csúsztatni kb. 20mp-el a hangot, de nem tudom pontosan mennyivel.
Persze tökölhetnék a próbálgatással, de ennél egyszerűbb módszert szeretnék. Vagyis valahogy kideríteni, hogy pontosan mennyivel van eredetileg eltolva. -
Na, egy újabb probléma adódott.
Van egy avi fájlom, aminek a hangja VBR-es mp3, ráadásul el is van tolva kb. 20 mp-el, mert az elején valami felirat van.
Az asztali lejátszó nem játsza le a hangot, és a virtualdub/mod is azt mondja, hogy nem szabványos.
Az összes lejátszó (a virtualdub/mod is) hibásan játsza le, mert nem veszik figyelembe a hang késését, és már a felirat közben elkezdődik. A film első 5-10 perce alatt szép lassan behozza a kép a hangot.
Egyedül a WMP játsza le tökéletesen.
Azt szeretném elérni, hogy a többi lejátszó is le tudja játszani normálisan, és az asztali DVD játékos is.
Ehhez először is azt kellene megtudnom, hogy mennyit csúszik a hang az eredeti videóban. Erre van valami progi?
A másik kérdés: Miért nem képes a wmp kivételével semmi normálisan lejátszani ezt a videót? Ezen lehet állítani valamit a kodekekben? Az asztali lejátszó bénázása nem meglepő, de azért a PC-s lejátszók lejátszhatnák hibátlanul...Köszi!
-
válasz
tupacamaru #1393 üzenetére
Ok, már megoldottam.
Nna, azért, hogy ne csak kérdezzek, egy jó tanáccsal is szolgálok:
Az volt a célom, hogy egy anamorfikus (függőleegsen széthúzott) 16:9-es dvd-ből úgy csináljak avi-t, hogy ne veszítsek a felbontásból.
Alapból a 16:9-es DVD is 720x576-ban van eltárolva (ami 5:4-es), csak a lejátszó (pl. powerDVD) kihúzza vízszintesen 1024x576-ra, ami már 16:9 arányú felbontás.
A normál DVDRip esetén pl. 720x360-ba lenne tömörítve, hiszen alapból ennyi a DVD felbontása vízszintesen, ehhez kell igazítani a függőleegs felbontást. Igen ám, de így veszínünk a függőleges felbontásból.
A másik módszer, hogy megtartjuk a függőleges felbontást (576 képpont), és 1024-re nyújtjuk az AVI-t is. Ezt azért nem használják, mert pazalrásnak tartják, ami helytálló megállapítás.
Engem akkor sem hagyott nyugondni a dolog, kipróbáltam ez utóbbit. A végeredmény 1-pass, és multipass esetben (XVID és DIVX) is az volt, hogy ugyan élesebb a kép a függőlegesen több képpont miatt, de a vízszintesen eltárolt sok képpont és az azonos bitráta miatt a kockásodás erősebb volt.
Ezután próbálgattam még sokmindent (tegnap óta szinte folyamatosan megy a tömörítés 1-2 perces fájlokkal), de nem volt jó sehogy; vagy alacsonyabb felbontás kell, vagy nagyobb file méret.
Végül tök véletlenül csináltam egy beállítási hibát, aminek elég jó eredménye lett.
A lényeg (XVID-el próbáltam):
- 2 pass tömörítési módot használtam, ellőször azt kell beállítani, hogy 2-pass - 1st pass
- az első menetnél az AVI felbontását pont akkorára állítom, amekkora a forrásanyag felbontása, vagyis 720x576, nem törődve a képaránnyal
- ekkor keletkezik egy video.pass nevű file
- a második menetnél beállítottam a képaránynak megfelelő felbontást, vagyis 1024x576.
- ekkor a video.pass fájlból beolvassa az első menet "tapasztalatait" (Nyugodtan rá lehet nyomni az előző menetben készült AVI felülírására, hiszen abban csak hang van jelenleg.)
Azt tapasztaltam, hogy így nem is vesztettem a függőleges felbontásból, és a minőség is szuperjó lett, annak ellenére, hogy vízszintesen fölöslegesen tároltam el képpontokat.Aki jó minőségű avi-t akar, az próbálja ki bátran!
ui.: Az egészhez a 1Click DVD to Divx AVI nevű progit használtam.
-
válasz
tupacamaru #1391 üzenetére
Ok, köszi!
Igen ez a cél, de már találtam (fél)megoldást: 1Click dvd to divx avi.
Ennek ellenére kipróbálom azt is amit mondtál, mert ez a progi nem túl profi. Pl. a kroppot csak egérrel tudom állítani, számszerűen nem. A fairusewizard-ot is próbáltam, ott meg nem lehet egyéni felbontást választani, csak a beépítetteket, amik nem fedik az általam jónak ítélt képarányt. -
válasz
tupacamaru #1389 üzenetére
Okés, köszi!
Egy mezei DVD 5.1 AC3 hanggal. A VOB fájlok össze vannak másolva, és a felesleges hangsávok/feliratok ki vannak pucolva.
-
válasz
tupacamaru #1387 üzenetére
ok, és akkor utána összerakod virtualdubmoddal?
Ezzel felmerül pár kérdés:
1 - mivel konvertálod a hangot?
2 - mire kell figyelni, ne csússzon el időben, és balanszban)? Vagy ezzel nem kell tökölni?
3 - gondolom, amikor a kész hangot berakom a videó mellé, akkor az eredetit ki kell szedni, ugye? Bár ez logikus. -
Heló!
Lehet valkahogy virtualdubmod-al 5.1-es ac3-at 2.0 mp3-á alakítani? A Videót szépen be tudom állítani, de a hangot mindenáron eredeti formában akarja hagyni, amit én nem akarok.
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest