- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arnold2
őstag
Remélem jó helyre írom.
Nos van egy avi-m ami elvileg Xvid és 23.98 FPS gyorsaságú. (Ehhez van egy magyar hangsávom amit rá akarok tenni,de ahhoz hogy jól menjen) át kell konvertálnom a videó sebességét 25 FPS-re.
Nos,hogy tudom ezt megtenni ill hol tudok ennek utánaolvasni,ha már volt eza kérdés?
[Szerkesztve] -
Arnold2
őstag
válasz
#65675776 #775 üzenetére
Nos sikerült. Egy 2,547Gb-os fájlból csinált egy 918 megás fájlt. Tök tuti.
Pusztán kiváncsiságból: lehet kevesebb a fájlméret?
Gondolom lehet,mert mért ne lehetne,de akkor gondolom csúnyább lesz.
Meg még arra is kiváncsi lennék,hogy ha növelem a bitrátát felvételkor akkor az mennyire befolyásolja tömörítéskor a mínőséget? Azaz megéri e mondjuk 12es bitrátával felvenni az egészet,hogy kissebbre tudjam tömöríteni és maradjon a jó mínőség? -
Arnold2
őstag
válasz
luciferc #768 üzenetére
Köszi,a tippet,de jó lesz ez a mínőség. Max tolog még a bitrátán és ok.
Máski kérdésem az lenne hogy mikor tömörítek VDubbal akkor mindig egy hatalmas fájlt kezd el csinálni. Én rontok el valamit vagy ez természetes velejárója?
(sajna nem jutok sose a végére mert már akkora lesz 20Gb+ hogy már nem fér fel sehova, ezért kérdem) -
Arnold2
őstag
Van egy kézi (szallagos) kamerám meg egy TV tunnerem. Át szeretném venni a nyaralási filmeket. Milyen felvételi beállítást állítsak be a Tunnerbe,hogy majd tudjam tömöríteni a VirtualDubbal.
A lehetöségek:
MPEG1 AVI (fix 352*288)
MPEG1 (fix 352*288, bitráta:1.15; 2; 2.5; 3.0)
MPEG1 HQ (-ll- u.a mint az elöző)
MPEG2 (352*576;480*576,720*576, bitráta: 2.50-9.50-ig feles lépésekkel)
MPEG2 -l (felbontás:u.a mint fölötte, bitráta 2.50-12.50-ig feles lépésekkel)
DV (fix 720*576)
míro XL (352*576;720*576;352*288)
MS Video (fix 0.70es bitráta és 320*240 felbontás)
DivX (fix 352*288)
Szeretnék egy viszonylag jó mínőségű tömörített anyagot,nem muszály DVD mínőség legyen. Mondjuk férjen rá cak pak egy CDre.Nem szeretném vágni vagy ilyesmi csupán felvenni majd tömöríteni a Virtual Dub-bal.
Mit ajánlotok? -
Arnold2
őstag
Ok,most már tök jól megy,kívágja és nem csúszik semmi,csak nem csökken úgy a fájlméret ahogy szeretném! De ezt majd megoldol. Köszi
! -
Arnold2
őstag
válasz
luciferc #206 üzenetére
Igen.
Na akkor leírom mit csinálok pontosan: betöltöm az avit,kijelölöm rögtön az elején a kezdőt Home-val /az elejéből kell vágjak/. Majd nyomva tartom a SHIFTet és addig húzom ameddig egy olyan keyframehoz érek ami mellett az idő a legközelebb van ahhoy ami nekem kell.
majd End,majd delete.
Ezután beállítom a Videonál és az Audionál amit mondát és Save.
Az előbb is így csináltam asszem és akkor is csúszott a hang -hamarabb lement a hang mint a kép.
Javíts ki ha rosszul írtam. -
Arnold2
őstag
Hali!
Az lenne a kérdésem,hogy hogyan tudnám megvágni a videómat,úgy hogy sem a mínősége sem a hang /ne csússzon-romoljon/ ne változzon hanem csak a mérete=>legyen kissebb?
Van egy 40 perces 370Megás avi fájlom, ha jól tudom akkor DVDrip.
Addig eljutottam,hogy kijelöltem a kezdő és végpontot home és end-del és ki is vágom,de utána nem tudom melyk save opcíót válasszam. Kettőt kipróbáltam,de hatalmas mérető avit csináltak belőle ráadásul úgy hogy pár másodperc több száz mega lett.
Segítséget előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest