- Google Pixel topik
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Minnél kisebb veszteséggel veszel fel (azaz minnél kevésbé tömöríted, MPEG esetén ez minnél nagyobb bitrate-et jelent), annál több információból van lehetősége dolgozni a végleges tömörítéskor a codec-nek. Ez mindenképpen jobb minőséget eredményez. Persze lehet nem fogod észrevenni a különbséget a szemeiddel.
A fileméret csökkenthető. Neked kell eldöntened, hogy megéri-e. TV felvételnek elég a 800kbps is, még emellett is jó minőségű lesz a végtermék. Sokat javít a minőségen a kétmenetes tömörítés, korábban volt ennek menetéről leírás a topicban. Persze két menet kétszer annyi idő. -
mr_knight
senior tag
Én a DV anyagaimat H.264-el szoktam vágás után utólag betömöríteni, kisebb helyet foglal, mint az XVID, ha jól emlékszek ! A hangot azt hagyom PCM-be mivel, ha átalakítom MPEG2-be a videót tmpgenc-el akkor utólog tsunami dvd author mellé egyből betudom tallózni a linear pcm hangot amit már elötte kiszedtem nandub-al. Én így szoktam. Tesztelgettem az XVID + H.264 minőségét és nekem a H.264 jobban bejött valamiért teltebbek a szinek + 4x képnagyításnál pixel szerint meglehet nézni a különbséget ! Mondjuk az igaz, hogy egy kicsit lassú a tömörítése, de hát azért van a gép, hogy mennyen.
Amúgy van egy calc gomb az XVID codec beállításánál. Ott megadod neki, hogy mekkora legyen a fájl utána beállítod, hogy milyen hosszú az anyag, mennyi FPS stb. Majd az audio-nál megadod neki, hogy milyen formátumban van a hang fájl rajta, majd azt is beállítod. PCM hangnál a fájl méretét célaszerű megadni !
Röviden ennyi. -
törölt tag
Ha át akarod tömöríteni, akkol a felvételt a lehető legjobb minőségben végezd! Jelen esetben 720x576 MPEG2-I a lehető legnagyobb bitrate-tel (sok helyet igényel majd, de ez a minőség ára), esetleg DV. Viszont emiatt nem a sima VDub-ot, hanem a VDubMod-ot kell használnod.
Eseleg ha DV kamera, és van ilyen csatlakozó a lapodon/tuneren/stb-n, akkor inkább azon vidd át az anyagot a gépre. -
luciferc
őstag
na várjál, nem keyframenként, hanem keyframenél kell vágnod. nem ugyanaz!!!! nehogy nekiess keyframenként vágni
kijelölöd a vágandó rész elejét egy keyframenél, meg a végét egy keyframenél (köztük bármennyi idő és így keyframe is lehet, nem érdekes) és vágsz. de ha nem keyframenél vágsz, a virtualdub akkor sem rontja el a hangot, pusztán a megmaradó részt kiegészíti/lecsökkenti a legközelebbi keyframeig, és ennek megfelelően a hangot is.
tehát nem kell másodpercekkel szöszölni!!
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
Alul a csuszkán teljesen tökéletes, csak miután kiválasztottad, hogy hol akarsz vágni, érdemes egy SHIFT-nyíl (jobbra vagy balra) kombinációval megkeresni a következő/előző keyframe-et. Azt meg, hogy melyik kocka keyframe, azt a kocka adatai melletti [K] jelzi. De megpróbálhatod úgy is, hogy nem figyelsz a keyframe-ekre, lehet, hogy úgy is jó eredményt kapsz, ha a virtualdub magától választ egy keyframe-et (szvsz választ)
-
luciferc
őstag
először is keyframenél kell vágni (bár ha jól tudom ha nem ott vágtál, a virtualdub kiegészíti (vagy leszűkíti??) a vágást a következő/előző keyframeig). ha ez megtörtént, akkor mind a video mind az audio menüben a direct stream copy-t kell választani és utána save. a minőség így nem változik, mivel nincs újratömörítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Interactive Brokers társalgó
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest