- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gortys
csendes tag
válasz
VladimirR #623 üzenetére
VladimiR technikus!
Köszi, siker, meg tudtam nyitni a JPEG-eket!
...de elakadtam, a problémám a következő: A képekből újratömörített AVI-hoz nem tudom hozzáfűzni az eredetit, mert azt mondja, hogy a két video formátum nem egyezik:
''The video streams have incompatible data format''
''(Mismatch detected in opaque coded data at byte 0 of the format data.)''
GSpot-tal megnéztem mindkét fájlt és -majdnem- 100% egyforma. Az egyedüli különbséget a bitrátában látom, viszont a baj az, hogy mindig más értéket ír ki annak függvényében, hogy milyen hosszú a fájl, ezért nem lehet összehasonlítani. Most ilyenkor mi van? -
nfsu17
veterán
-
k3nny
csendes tag
válasz
VladimirR #330 üzenetére
A Bt8x8-as chip képes nagyobb felbontásokra (720x576, 768x576). Az egyik gond a kártya gyártója által szállított driver lehet (mondjuk visszautasít bizonyos felbontásokat). A másik gond pedig az, hogy a Virtualdub 1.5-ös sorozatán alapuló Virtualdubmod csak (a win9x-ekből származó) vfw felületen keresztül tud videót rögzíteni. A win2000/xp-kben használatos wdm drivereket a Virtualdub legfrissebb verziói (jelenleg 1.6.11) már közvetlenül tudják használni, így lehet esély a nagyobb felbontás beállítására. Garancia persze nincs, hiba lehet a driver íróinak illetve a Virtualdubnak az oldalán is.
Friss Virtualdub-ot pedig innen indulva lehet találni: [link] -
Winner_hun
félisten
válasz
VladimirR #313 üzenetére
a beállításokat, de van, amit nemértek
pl:
encodind type: two pass (egyertelmuen eloszor az elso, majd a masodik)
miaz, hgoy az első aztán a második?amúgy azzal mit kéne beállítani?
a többit nagyjából beállítottam, a min i-frame izék azok alapon egyen voltak. még amit nem vágok az az, hgoy a fájl méretét most akkor hol és hgoyan kell beállítani? Mert nemtom beállítaniahol az unrestriced van ott alatta kettővel leht beírni kilóbájtban azt hgoy mi van, de ha beírom ezt: 409600 ez ugyebár 400 mega de csinál vagy 800-at
ha ez mellett lévő calc-ra megyek és ott írom be ugyyan ezt, azzal sem megyek semmire
vagy valamit rosszul csinálok? hol és hogyan kell beállítani a fájl méretét?
-
-
válasz
VladimirR #149 üzenetére
...és így lesz egy 1400 MB-s filmből két 700as, meg egy 3 megás darabod...
ha két részre akarsz vágni, akkor ajánlott azt keyframenél megtenni.
hogy hogyan is, az le van írva pl. itt:
Bővebben: link
itt nandubbal írták ugyan le, de ez annyiban különbözik egy virtualdubmodtól első ránézésre, hogy nincs benne audio menü, viszont van benne streams. de ez nem érdekes, mert egy sima darabolásnál ez nem igazán számít. virtualdubmod kijelzi neked az addig kijelölt rész méretét is, mindezek ellenére egy VBR mp3as hangú avit ajánlott inkább nandubbal darabolni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #77 üzenetére
Én szeretem a minőséget, és ezért nem általlok tökörészni a hanggal.
Nálam ez a következő képpen néz ki:
DVD2AVI -val AC3 kiszedése a film alól -> GraphEdit-el (Cyberlink AC3 decoder-rel) AC3=>WAV konverzió -> (ha kell) normalizálás SoundForge-val -> tömörítés MP3-ba Lame-el.
Ha nem akarsz ennyit vacakolni, akkor én is a BeSweet-et ajánlom. Ez a legelterjettebb, és elég jó minőséget is ad.
Letölteni innen tudod, és találhatsz hozzá jó leírás(oka)t is Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #75 üzenetére
Értem.
Nekem a legutolsó (v1.6.0) VirtualDub is azt a hibaüzenetet adja, amit a #72-ben írtam.
Én azt mondom, hogy ne ragaszkodj ennyire a VirtualDub(Mod)-hoz, legalábbis audio konvertálás szintjén. Rengeteg más progi van, amivel meg lehet csinálni az AC3->MP3 konverziót, akár sokkal jobb minőségben is. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #73 üzenetére
Esetleg próbáld ki ezt Bővebben: link
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #71 üzenetére
''...compression => tomorites es bitsuruseg kivalasztasa...''
Ezután ugyanebben az ablakban ''Save WAV''?
Erre nekem ugyanis ezt a hibaüzenetet adja:
''No audio decompressor could be found to decompress the source audio format''
Ezek szerint az 1.5.4-ben beépített AC3 decoder volt?
Én egyébként GraphEdit-el szoktam -- sok más konverzió mellett -- az AC3->MP3 átalakítást végezni. Ilyenkor ugyanis AC3 decodernek akár az Intervideo, akár a Cyberlink féle directshow filter is használható. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
VladimirR #68 üzenetére
Szerintem a VirtualDubMod kezeli az AC3-at, de konvertálni nem tudja azt MP3-ba. Te az 1.5.4-el, hogy csináltad ezt a konvertálást? Nekem a(z) 2438 build van fenn, de ebben nem találtam AC3->MP3 konvertálásra lehetőséget. Az 1.5.4 ezt alapból (mindenféle kiegészítő plugin nélkül) tudta?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Fujifilm X
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Videós, mozgóképes topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest