- Magisk
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
Igen, tom hgoy nem 5.1-ként szól, csak szól az összes hangszóró és a hangfal csinájja
A ff-nél meg hogyne tudná, minden színnek más a fekete-szürke skálán a mélysége, vagy hogy van, láttam én már tv-ben olyat, hgoy ff filmből egy részlet színes volt. Nahát ha ott lehetett, akkor otthon is lehessenEzt a AVISynth-et meg megnézem
-
Winner_hun
félisten
hsz biggyesztés megoldva, már tom. az akkart lenni, hgoy 1 hsz-t linkelek
m2-ről felvett biztos nincsm1, tv2, rtlklub, ezek közül a tv2 a legszarabb. Ok, majd leszedem, ha szélessévhoz jutok. Bár elvileg vdub is megcsinálná, mert egyszer már beállítottam, csak nem tom, hgoy mit és hogy hol meg hogyan. a beállítások is biztos elvesztek, 3x újraraktam a vint
-
gege71.hu
addikt
ezt a hang demux visszamux-ot én is fontolóra vettem, csak tökölősebb. Az AviSynth-et pedig a FilmMachine is ismeri és létre is hozza a szkriptet, de a virtualdub-ot hívja meg ezután ami a már említett vbr audio miatt kiáll hibával. Ezért marad a nandubos összefúzés majd a filmmachine.
Thnx. -
gege71.hu
addikt
Megvan a megoldás köszi mindenkinek, amúgy.
Utánajártam pár más helyen is.
Nandub-bal fogom összemerge-ölni az esetemben 3 PrisonBreak részt. A nandub hál Istennek leszarja a VBR audio bitrate-et, összefűzi gond nélkül változtatás nélkül.
...így ugyan 1-el több a lépés ill nem a lépés több, hanem az egyel több amit nekem külön kell kell intéznem, az pedig az avi és srt összefűzése.. A többi 1xű.: a 3 az 1ben avit meg a 3 az 1ben srt-t beadom a FilmMachine-ba forrásként, aminek ezek után nem kell az összefűzéssel foglalkozni a csak az avi-mpeg2 konverzióval meg a dvd menüvel az srt dvd-n választható felirattá varázslással és a dvd-re pirítással.
[Szerkesztve] -
luciferc
őstag
Nekem nem ez a tapasztalatom eddig..., tehát véletlenül sem mondanám, hogy nincs igazad, de azt tapasztaltam, hogy az eredeti filmen más egyes jelenetek hossza, mint a magyar szinkronon. nem nagy a különbség, pár tized másodperc, kicsit hosszabb résznél mondjuk max 1 sec. na ez miért lehet? de van olyan jelenet, ahol nincs gond. ha fogok mondjuk 15 perc szinkronos részt meg 15 perc eredetit, akkor eddig nagyon ritkán volt, hogy ne lett volna elcsúszva a dolog. az elején faszányos, aztán elmászik, de volt már olyan, hogy rövidebb volt a magyar szöveg... szóval kicsit
-
a legdurvább ellenpélda erre az animatrix. kölcsönözz csak ki egy magyar kiadású dvd-t szinkronnal, valamint nézz meg egy angol nyelvűt. az epizódok sorrendjét is felcserélték benne. a jelenetátrendezésre pedig mindannyiunk kedvenc példája az RTL-klub tevékenysége. de pl. a cast away (számkivetett) c. filmből is tudok mutatni neked két eltérő vágásút (mindegyik kereskedelmi forgalomban van külföldön).
az átlagos halandó, aki meg szeretne nézni egy filmet szinkronosan, bizony gyakran találkozik azzal a problémával, hogy adott film nem jelent meg szinkronos dvd-n kis hazánkban, csak feliratosan. pl. robin hood, meg utolsó mohikán, csak hogy egy-két klasszikust említsek. ilyenkor kínjában leszed egy szinkronsávot a netről. ami nagy valószínűséggel tv-s felvétel, vagy vhsrip. ezt jó esetben már jótét lelkek hozzáigazították valamelyik dvd-s riphez. amennyiben ez így van, és emberünk a megfelelő dvdre próbálja ráaggatni ezt a szinkront, akkor nincs semmi probléma. de ehhez az összes ''ha''-val kezdődő mondatnak teljesülnie kell. nézd, egy elég szűk réteg próbál itthon különféle forrásokból szinkronsávokat beszerezni klasszikus filmekhez, több-kevesebb sikerrel. pl. a minden héten háború c. film is megvan nálam 2-féle dvdripben+egy itthon megjelent dvd-r-en, valamint van hozzá 3féle szinkronsávom, mégsem passzol egyik sem bármelyik másikhoz. nem arról van szó, hogy egyfelé csúszkálna, hanem összevissza. -
Dilikutya
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest