Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    válasz bluemirage #4054 üzenetére

    Eredetileg én is MbCU-t gondoltam beszerezni, de aztán a villanyosom azt mondta vegyek MT-t, mert azzal könnyebben dolgozik, könnyebben hajlik. Így lett beszerezve a fenti mennyiség, amin már nem nagyon tudok/akarok változtatni.
    Az érvéghüvelyezést ő is említette, de ezt nem érzem akkora problémának, szereztem abból is már "pár" darabot, fogó meg van hozzá, tehát magát az anyagköltséget nem ez fogja megdobni.
    A vastagságukat megnézve pedig az MT áll nyerésre (legalábbis a linkelt oldal alapján):
    3*1,5 MbCU: 8,9mm-es külső átmérő [link]
    3*1,5 MT: 8,0mm-es külső átmérő [link]

    zoli03: a végeredményt egyedül hoztam össze, de előtte próbáltam egy picit utánanézni és a villanyos szakimmal egyeztetni. A végeredményre rábólintott. Bár neki aztán mindegy lenne, hogy összesen 5 vagy 100 darab kismegszakítót rak be, valszeg lehetne úgy csoportosítani kicsit, ahogy mondtad. Ezt akkor még átgondolom a beépítésig.

    A hűtőnek azért érdemes külön ÁVK, hogy ha máshol gebasz van, akkor az ne legyen hatással a hűtőre?
    Ezek alapján az ÁVK mennyiséget meg talán alábecsültem.

    A kismegszakító méretezést egy picit hadd feszegessem, kb mint laikus. Fentebb írta 313313 nevű fórumtárs, hogy "Fogyasztó áramfelvételére méretezed a vezetéket, és a vezetékre a kismegszakítót."
    Tehát 1,5mm2-es kábelek esetében milyen előnnyel jár az, ha nem 13-as, hanem 10-es vagy 6-os kismegszakító van használva? Talán hogy a fogyasztót még kevésbé terheli a kisebb kismegszakító, mert előbb leold hiba esetén? Bocs, ha láma a kérdés.

    Klímával kapcsolatban (is) igazad van, a névleges kapacitást (példádban 3,5kW) sikerült félreértelmeznem. Mert ahogy te is írod, az áramfelvétele ennek nem ~15A lesz, hanem csak például 4,4A a COP/EER "szorzó" miatt.

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák