Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Szerintem nézz szét itt is, mielőtt döntenél. Van Dazzle és ADS termék is.
Javallom nézd meg jobban az ADS USB Instant DVD 2.0-t -
DcsabaS
senior tag
A mai (néhány GHz-es) procik elég gyorsak ahhoz, hogy szoftveresen real-time MPEG-2-be digitalizáljunk velük, teljes felbontásban és sebességgel (720x576/25 fps). De ehhez az MPEG-2 codec-et úgy kell beállítani, hogy az rontja az adott minőséghez tartozó elérhető tömörséget. Mert hiszen pl. általában csak I-frame-es kódolás megy (M-JPEG szerű üzemmód), szűrők nélkül, CBR módban, és így nagyobb sávszélességet kell adnunk. Szóval elérhető a ''DVD-szerű minőség'' (sVHS, illetve RGB bemenetről), de csak azon az áron, hogy a méret 2-3-szoros lesz, azaz mondjuk egy 1,5 órás filmnél 12 GByte, az egyébként megcélzott 4 GByte helyett. (Hogy ráférjen egy írható DVD lemezre.)
Ez előbbi stratégiával az a baj, hogy a legtöbb program nem támogatja a multisegment capture funkciót, és ezért beleütközhetünk mindenféle file méret korlátokba (32 bites rendszerekben általában 4 GByte).
A jó megoldás tehát az, hogy AVI-ba digitalizálunk, multisegment capture üzemmódban (így átlépünk a file méret korlát problémán), kis tömörítésű M-JPEG, vagy veszteségmentes tömörítő codec-et használva. Aztán a digitalizált anyagon tetszőleges vágásokat és szűréseket elvégezhetünk, majd több menetes kódolással olyan formátumba konvertáljuk, ami csak tetszik, valóban kiváló minőségben, és a mellette elérhető legkisebb méretben.
Ami a digitalizáló hardvert illeti, a megszokott TV minőséghez természetesen teljesen megfelelnek az ún. ''TV kártyák'' is. (Az olyan kártya, amely sVHS, illetve RGB bemenettel is rendelkezik, azzal stúdió minőséget is el lehet érni, már persze, ha a forrás is olyan minőségű.) -
shift+ő
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Én egy olcsó, megoldást próbáltam, egy Leadtek TV2000 Deluxe FM
Már 2000-es cerkával is tud viszonylag nézhető minőségben DVD fromátumba rögzíteni valós időben, szoftveresen. Egy baja van, hogy mono a TV tunerje. DE van benne minden ami kell, és viszonylag kultúrált a szoftverte is. Házi videókhoz ez elég, a Hi8 minőséget, szerintem áthozza. -
apu30
csendes tag
Helló gépész!
Mi a hézag? (átvertek???)
Egy Pinnacle PCTV pro-m van. TV tuner kártya jó bemenetekkel. Gyári adatok szerint 1,7Ghz+ és 256MB ram javallott Mpeg 720*576 4MB/s (nézhető DVD) minőséghez. Ez szerintem kb. jó adat. Ha rögtön AVI-ba (divx vagy hasonló) konvertálsz, akkor NAGYOBB kb. 2ghz+ proci kell, a használható képminőséghez.
S video és kompozit bemeneten (640*480) nyugodt, tiszta képet ad. Sokkal jobbat, mint egy TV felvételnél, ahol szerintem a szűrő (only1 :(( noise filter) NEM műkszik felvétel alatt.
Analógról használom arra, amire te szeretnéd. Penge.Az ára cca 15-20k (akár rádióval is- ami szerintem csak hátrány..) , ennyit megér. -
GP-Sz
senior tag
Átvertek :))
Mégis lehetséges volna szoftverrel realtime DVD minőségbe kódolni egy tv kártya kimenetét? Mondjuk egy 3Ghzes P4essel. -
_thomas_
tag
marhán elvagyok így magammal :DD
-
_thomas_
tag
namost ha 'röptében' akarsz mpeg2be tömni akkor iszonyú erős gép kell,vagy hardveres kari.egyik sem olcsó.én inkább kompromisszumot kötöttem.
hardveresen veszek fel mjpeg formába majd szoftveresen alakítom abba amibe akarom.ezt éjjel csinálja a gépem,amíg alszom.ez szerintem így egész kellemes megoldás. -
GP-Sz
senior tag
Senki? Ilyen késő lenne? :))
-
GP-Sz
senior tag
Sziasztok!
TV tunert akarok venni és azt szeretném kérdezni, hogy mekkora procival lehet mpeg2be röptében felvenni tisztességes felbontással (720x576). Azért lenne érdekes, mert nem tudom eldönteni, hogy vegyek csak simán egy tunerkártyát, vagy vegyek olyat, ami hardveresen tud mpeg2t enkódolni. Nem mondom, hogy a pénz nem számít :))) -
doc
nagyúr
Szerintem is egy megfizethető árú tunerkártyára ruházz be, ezzel még TV-ről is tudsz felvenni. Nekem egy Hauppauge van, és nagyon szeretem, persze az ilyen megoldás együtt jár azzal, hogy a CPU fog dolgozni, tehát egy 1GHz körüli masina nem árt. Egyébként vki épp most reklámoz itt a PH-n egy Hauppauge kártyát 15-ért.
-
And
veterán
Hi! Ha az ár elsődleges, akkor neked bőven megteszi egy egyszerű tuner-
kártya is. Szinte mindegyiken van Video/S-Video bemenet. A digitalizáló
chip is BT878 v. hasonló, és VDC v. SVCD firkálásához házilagos szinten
elegendő. A tömörítésről, utófeldolgozásról viszont neked kell gondoskodni
akár menet közben, akár utólag. Javasolt progik: WinDVR, iuVCR, VirtualDub,
vagy bármely egyszerű capture-progi, ami BT8x8-alapú tunereket ismer. -
Skica
őstag
WinFast VC-100 Digitalizáló kártya:PCI -os digitalizáló kártya, Bt878 chippel,NTSC, PAL, SECAM rendszerek támogatása,1db RCA csatlakozó kompozit videó jelnek, és 1db S-Video csatlakozó,TrueColor Overlay támogatás 1024x768 felbontásig, PAL felbontás 768x576 -ig, NTSC felbontás 640x480 -ig nettó:6600.-Ft ha csak a digitalizálás a fontos.
-
Kopaszku
csendes tag
Sziasztok, akkor pontosítanék: az ár elsődleges, tényleg
csak otthoni célokra kell, és nincs szükségem extra ill. nagy minőségre.
Láttam ilyen kártyákat 20ezer alatti bruttó áron is, a kérdésem csak
annyi, hogy megéri e ilyen árfekvésűeket venni? üdv, -
Nem írtad mennyi pénzt szánsz rá, na mind1 ezt nézd meg
http://www.depo.hu/?page_number=6&id=7335&lid=1&csid=77
ilyet használok több mint 1 éve és tökéletesen működik sztem megéri az árát. -
Kopaszku
csendes tag
Sziasztok,
Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy milyen digitalizáló kártyát erdemes
venni csak otthoni célra( Hi8-as camcorderem van ) ,szeretném kiírni cd-re
a házivideókat...ilyesmi....
Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Arc Raiders
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest