- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr.kovats
csendes tag
Tud valaki segíteni?
-
mr.kovats
csendes tag
Evribodri!
Nem tudja valaki mi az a transform&lightning (T&L)? Ki lehet ezt valahol kapcsolni ha a videokártya emiatt akad ki? -
mr.kovats
csendes tag
-
Lolek
aktív tag
vezerlopult, rendszer, speciális, indítás, és helyreállítás, az automatikus újraíndításnál vedd el a pipát és legközelebb nem fog a gép újraíndúlni, hanem marad a kék halál.
Ott fog írni valami hibakódot pl: 0x00000.... az beÍrod a googleba és megtalálod a hiba okát!
lolek -
mr.kovats
csendes tag
Senki nem tud segíteni???
-
mr.kovats
csendes tag
S.O.S.!!!
A problémám röviden: Van egy Radeon 8500LE videokártyám, amit nem tudok 3dmark03-mal tesztelni mert már az első tesztnél kiakad.
Részletezve: megjelenik egy szép kék képernyő hibaüzenettel teleírva, majd azonnal eltűnik és a gép újraindul. Csak annyit tudtam elolvasni hogy ''A windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállította az alábbi alkalmazást...'' (asszem valami atidvag-ot de nem tudtam pontosan elolvasni mert csak egy pillanatra villan fel ez a hibaüzenet aztán azonnal újraindul a gép). Újraindulás után amint feláll a rendszer jön a következő üzenet: ''A windows súlyos hiba után állt helyre'' meghogy küldjem el a report fájlt a hibáról a microsoftnak.
Folytatás: próbáltam a 3dmark2001 tesztprogramot is. Ha a ''Display and CPU settings'' menüben a ''Rendering pipeline'' opció ''D3D Pure hardware T&L'' vagy ''D3D hardware T&L'' ben van akkor a Loby és Natural teszteknél a fent leírt hibaüzenet és szgép újraindítás az eredmény. A többi tesztnék grafikus hibák jelentkeznek (a tér különböző pontjaiból induló egyenesek amelyek a képenyő középpontjában találkoznak). Ha viszont ''D3D software T&L'' opció van beállítva, akkor minden gond és grafikus hiba nélkül lefut a teszt.
Még valami: Kipróbáltam 3dmark2000-val is, de ott semmilyen grafikus és egyéb hibát nem tapasztaltam. Viszont a fent említett grafikus hiba több játéknál visszaköszönt (Morrowind, UFO-Aftermath, Arx Fatalis). Nem hiszem hogy hardveres hiba mert egy sok játéknál abszolut nem jelentkezik.
Kérdésem konkrétan: Mi ez a D3D software-hardware-pur hardware T&L opció? Csak annyit tudok hogy transform&lightning rövidítése és valami grafikus alkalmazás lehet directxben. Ki lehet ezt kapcsolni ATI Tray Tools-ban hogy a videokártya ne haljon le tőle? Én nem találtam ilyen néven semmilyen opciót de lehet hogy más néven szerepel.
Hát ennyi lenne részleteiben, légyszi segítsetek ha tudtok! Előre is köszi! -
medi
csendes tag
Hali!
Egy olyan problémám lenne, hogy egy viszonylag régebbi konfig (abit kt7, duron1300, asus tnt2 ultra, 256ram (új)) win2k-ban és win xp-ben is gond nélkül működik. Azonban ha elindítok egy játékot quakeworld, counter-strike a gép kifagy, sokszor egy sípoló hangot is adva, míg nem restartolok. Egy másik játéknál LFS azonban például csak 10ből 1x csinálja ezt.
Egyéb jelenség, hogy a gép bekapcsolásakor a monitor nem kapcsol be, csak ha várok 1-2 percet és újraindítom.
Ki lett próbálva a gépben egy asus gef2 ti-is, ezzel azonban a win xp nem akart elindulni, illetve az xp lógótól kezdve a kép ilyen fura lett, mintha valami érintkezési hiba lenne vagy hasonló. Az alaplapon a legújabb elérhető bios van, de ez sem segített.
kérdés az lenne, hogy mik lehetnek az esetleges problémák, mert nem nagyon szeretnék új gépet venni.
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest