- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- OnePlus One - Kína már itt One
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
raveinT
tag
válasz
scyllarus #48 üzenetére
Samsungnal a még támogatott készülékek van hogy negyed, sőt féléves időközönként kapják a security patchet az utolsó években (azaz nem 5 éven át minden hónapban). Azaz adott esetben hónapok óta nem patchelt telefonon érzed biztonságban magad azért, mert az majd valamikor (hetek, hónapok múlva) kap még egy patchet.
Ezzel csak arra utalok, hogy nem fog egyik napról a másikra kuka státuszba kerülni a készüléked csak azért, mert officially nincs tovább rá system patch.
Illetve érdemes utánanézni a google play system update milyen moduláris módon tudja a legtöbb kritikus hibát foltozni, több éve "elavult" Android verziókon is.
-
Semmi értelme, én nem tartalékolok semmit, felesleges erőforráspazarlás...
Nem vagyok nagy ökobajnok, de én ezt nem tartom értelmesnek... Ha összetörik a telefon, felmegyek hardverapróra és veszek valamit...Ezért felesleges a fiókban tárolni... Van olyan műszaki cikk, amit tárolok, mert nem degradálódik álló helyzetben, de azt nem a telefonra értem...
-
scyllarus
veterán
válasz
aprokaroka87 #16 üzenetére
Biztonsági patch nélkül nem használok tovább telefont (netbank, kártyás fizetés, stb.) Szóval de, gyakorlatilag tönkremegy.
-
janeszgol
félisten
válasz
Orosz Mérnök #35 üzenetére
Én is komáltam anno a sima Note 9-et, de annyira nem gondoltam jónak ,hogy tartalék is legyen belőle.
-
cs.zs.
veterán
2021 szeptemberben kellett a gimis negyedikes kollégista gyermeknek ADAT. Sok. Amikor harmadikos volt, átlagosan 40-60 GB. Akkor még Telenornak hívták a yetit, online chatban megkerestem őket, hogy mik a lehetőségek ennyi gigára. Akkor nagyon jónak számított az az ajánlat, hogy havi bruttó 7100 Ft, 120 perc bárhová, + 100 GB adat, és akkor 74990 Ft helyett 990 Ft-ért megkapom a 9T-t. (készülékkedvezmény 74000 Ft)
Osztottam-szoroztam: ha mondjuk havi 2500-3000 a telefon, akkor 4000-4500 Ft-ért kapok 120 percet + 100 gigát.
Éltem az ajánlattal, de akkor mindenkinek új/jó telefonja volt, ezért a 9T ment a fiókba.
Ennyi a sztori. Épp lejár a hűség, a telefon pedig (nem tudom milyen hibája lehetne) HIBÁTLAN. [kép]
[kép] [kép] [kép] -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Tartaléknak (is) friss eszközt kell venni. A Redmi 9T-m is akként kezdte. Sokat volt fiókban.
Már használom. -
pusszycat
nagyúr
válasz
2 egyforma telefont.
Kell az a változatosság az egér se mindig egy lyukba jár.
-
Orosz Mérnök
tag
Én meg most akarok venni még egy Note 9-et tartaléknak.
-
fene_vad
senior tag
Azért XDA tele van 13-as custom ROM-okkal, amik (szerintem) eleve sokkal jobbak mint a MIUI, szóval azért kidobni nem kell a telót. Egy Redmi/Note esetében pedig nem túl komplikált egy custom ROM felrakása - ha sajátkezűleg nem megy, ismerős vagy egy fizetett szakértő megcsinálja gyorsan.
Persze ez egy kis utánolvasást mindenképp igényel, vagy legalábbis meg kell bízni valakiben hogy jól végzi a dolgát.
Sokan inkább vesznek egy újat, aztán meg panaszkodnak ha 2 év után "kénytelenek" megválni a telótól.Azért szomorú egy "szakmai" fórumon látni, hogy egyre kevesebb a szakértői tartalom.
Redmi Note 12 4G teló itteni topikjában ~ hónap alatt 140 hozzászólás.
4 éve a Redmi Note 7 topikban ugyanennyi idő alatt lett ~4000 hozzászólás.
6 éve Redmi Note 4: ~6000 hozzászólás, és még custom ROM-okról is lehetett diskurálni, segítséget kérni.
10 éve a Motorola Defy-nak még volt külön topikja a "mélyvíz"-nek, ahol durván bele lehetett menni a telefon lelkivilágába - ma már csak kb olyan kérdések merülnek fel, hogy hogy kell bekapcsolni a dark mode-ot, meg hogy hogy fut a telón az X játék... Sic transit gloria mundi -
janeszgol
félisten
Én ennyiért (120k alatt) kettő teló közül választanék. Xiaomi 11 lite 5G NE és Galaxy A34. Előbbi van nekem is. Jó telcsi. Viszont már nem fog OS upgrade-det kapni szerintem.
Erősebb is, mint az A34, de nem annyival, hogy leszakadjon az ég.
A Xiaomi SD845 erősségű kb, az A34 meg talán az SD835-nél valamivel erősebb.Szóval a 11 Lite 5G NE helyett legyen az A34-el megegyező teljesítményű Redmi 12 Pro 5G.
De a Galaxy A33/A53 is jó választás még. -
Atee94
tag
Az Iphone 6S meg kijött 2015 szeptemberben, és még mindig kap security patch-et. Nem egy árkategória a kettő,de az biztos hogy példamutató az Apple supportja ezen a téren(Még ha bizonyos területen van egy csomó köcsög húzása), ez mellett ami még nagyon becsülendő az a Fairphone támogatása(Fairphone 2 10 évnyi support ha jól emlékszem).
További jó hír, hogy legalább a Samsung és a Google telefonjai is már elég jónak mondható, 5 éves támogatást élveznek gyártó szempontjából. -
raveinT
tag
A pixel 4a-n legalább nincs az a jelenség amit fentebb írtak mások, hogy az utolsó frissítések valamelyike még jól be is lassította a készüléket.
Legalábbis az én pixelem ugyanolyan gyors mint amikor elsőre beüzemeltem, használom is tovább minden gond nélkül (google play system updaten keresztül még évekig jönnek rá a kritikus patchek).
-
helixP
nagyúr
Mióta a hardver fejlődés nem annyira gatyaszaggató évről-évre, egyre fontosabb a szoftver támogatás.
Javaslom az EU-nak a Type C és a cserélhető akksi szabályok után nyúljon hozzá a szoftveres oldalhoz: pl. kötelező 5 főverzió. -
-
-
törölt tag
Tervezett elavultatás!ha magától nem megy tönkre majd mi kinyírjuk helyetted!mennyibe is fájnak ezek a telefonok?manapság egy havi fizetésbe!köszönjük Emese!
-
Ricardo
titán
Hasonló elhatározásra jutottam.
Az elmúlt időszakban ,volt itthon a közvetlen családban, Poco F1 Mi 9 lite, Redmi Note 9 pro és egy Galaxy S10.
Az S10 után S21 lett, a Redmi Note 9 Pro kapott egy Pixel experience romot, a Poco F1-et, és a MI 9 lite-ot pedig egy egy A53 váltotta.
Tisztább, szárazabb érzés.
A Mi 9 lite, és Poco már nem volt támogatott, szerettem őket használni. Amit viszont a Note 9 pro kapcsán tapasztaltam szoftver támogatás címén (nem véletlenül kapott más romot), arra a döntésre sarkallt, hogy mostanában nem akarok Miui rendszerű telefont, így amikor eljött a régebbi készülékek cseréjének az ideje nem gondolkodtam a márkában.
A töltők beszerzése egy külön történet, mert hirtelen megcsappant a számuk. Ugye nem adnak, mert nem zöld, hiszen mindenkinek van pár szekrényre való otthon
A távozó telefonokhoz (S10,Mi 9 Lite, Poco F1) még tartozék volt, így a töltő is vándorolt velük az új tulajhoz.
Viszont az újak (S21, és a 2 A53), meg mind töltő nélkül érkeztek már.
Mondjuk ennek magához a márkaváltáshoz nem sok köze van, mert ez gyártótól független, hiszen szinte semmihez nem adnak már töltőt, de jól mutatja, hogy a "A természetet védjük ha nem adunk töltőt" kijelentés, nem más mint egy sötétzöldbe bújtatott marketing maszlag.
A lényeg, hogy kicsit elengedtük mi is a gyártót. Remélem hogy rájönnek, hogy egyre fontosabba a szoftveres támogatás ideje és minősége, és összeszedik magukat, mert egyébként a maguk készülékek nem rosszak.
A 13-as széria pedig szerintem kimondottan jól sikerült. -
kapal
tag
....szameg, a Pixel 4a támogatása is.... ☹️
Pedig valószínűleg ezek a vasak még bírják egy ideig a használatot. Ez már nem is a tervezett avulás, hanem a tervezett cserbenhagyás esete. -
djtörök89
kezdő
Én is ezért pártoltam el a redmi sorozattól. Kapnak 2 android frissítést, úgy hogy eleve elavult verzióval jönnek ki a gyárból. Van itthon note 8 pro, egyébként vállalható sebességgel működik.
A note 12 pro is kijött android 12-vel, holott már rég volt 13, és emiatt 14-en meg is fog állni( amit a 2 éves samsung a52s is megkap) -
cs.zs.
veterán
Redmi 9T-t használok, hibátlan, szeretem, és van még a családban egy Redmi Note 10 Pro is, de
az ilyen hírek miatt nő folyamatosan a Samsung- és az iPhone-tábor.
Nagy család vagyunk, sok telefonnal. Már mi sem veszünk több Redmit, Realme-t,
vagy hasonlót. Szeptemberben is lesz egy telefoncserénk. Ez a hír (is) eléggé leszűkíti az érdeklődési kört... -
scyllarus
veterán
A Note 10S áprilisban nagy nehezen megkapta a 13-at, azóta egy biztonsági patch sem jött hozzá. El is engedtem a platformot.
-
szs85
aktív tag
Kicsit olcsó hatást kelt kézbe fogva, a műanyag keret és hátlap sem olyan minőségi, a kamerát is direkt úgy tették bele, hogy a drágább felé menjen az ember. Amit szeretek benne, hogy nem ragasztották, csak szét kellett pattintanom. A 9s és a 9 pro meltóbb tagja a redmi note szériának. A sima note 7 és 8 is jobb és minőségibb ajánlat szerintem.
-
-
Redmi Note 8T van még itthon, most kezd elfogyni, ezt sajnos az utolsó frissítés lassította meg nagyon.
RN9-eseknél alapvetően nem volt rossz a felhozatal, azóta nem sokat fejlődött a kategória.
Most kéne venni valami középkategóriást, de nagyon meg vagyok lőve olyan 80 ezerért.
-
Ricardo
titán
Amilyen szoftvrerek jöttek, nem is baj.
-
Az a vicces, hogy a RN9-es telefonom, még az utolsót sem ajánlja fe.
Még mindig 12.5.4 MIUI és 11-es android. -
janeszgol
félisten
Az RN9 az jó teló volt. (Oké a Pro jelzésű még jobb, de most a simáról van szó.)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A három 2020-as készülék már nem kap több frissítést a Xiaomitól.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest