Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Nem tudom, hogy cserélhető-e, de a lehetőség,technológia adott. Ennél jóval régebbi technológiában is adott volt. Nekem egy régi 1993-as Saab 900 Turbo computerében megoldották a fuel chip cseréjét. Foglalatból kihúzod, majd másik be, ennyi. Mindezt 30 éve...
Mondjuk a 4G-rők 5G-re antenna cseréje is kellene, mert valszeg az sincs túlméretezve. -
Shyciii
veterán
-
bil
tag
Szimpatikus cég a Fairphone, ha lenne annyi zsetonom ilyesmire, tőlük vennék telót.
Én most egy 2016-os oneplus3-at használok. A hűtése már nem az igazi, melegszik rendesen és emiatt throttlingol, de ez a hardver nekem bőven elég ma is - persze nem hardcore játékra használom.
6GB RAM még ma sem gagyi. A gyári Android 9-cel is el lehetne lenni, de a Lineage OS alapú ROM-okkal Android 11-ig elvihető, rendszeres biztonsági frissítésekkel. -
Somatom
veterán
Sztem ez nem nyerő. Nem néztem utána, hogy a Fairphone -nál hogyan lehet aktualizálni, de 8 év alatt változott ez-az. Pl. ac Wifi, 5G, Bluetooth 5.x, USB 3, stb. Sztem ezeket nem lehet csak szoftverrel, vagy cserélhető komponensekkel modernizálni.
Én most 4 év után az 5G hiánya miatt váltottam telót, különben elég lett volna egy akkucsere. -
Noukoum
veterán
válasz
Juhaszatti #58 üzenetére
Nem is tudtam hogy jótékonysági szervezet.
-
Danipicur2
tag
Már lassan 10 év eltelt a legelső Fairphone óta és nem úgy néz ki, hogy komoly probléma lenne náluk, szóval nem értem, miért gondolják egyesek, hogy a Fairphone egy bukott kocepció
.
-
ShadowX
őstag
Szerintem ha valamelyik nagy gyártó meglépné, itt is lenne mostmár értelme a konzolokhoz hasonló életciklusnak (ha nem is olyan hosszan ugyan). Elég lenne csak több évente kiadni új készüléket és addigra annyira lenyomni a gyártási költséget optimalizációval, hogy nagyobb legyen az eladott telefonokon a profit. Ha tudják a beszállítók, hogy X telefon 5-8 évig lesz gyártva, akkor a komponenseket ők is tudják majd olcsóbban adni, mert kiszámítható mit kell gyártani, ráadásul hosszú távon, így el lehet kezdeni csökkenteni a gyártási költségeket.
Mint pl. Sony teszi a PS-ekkel. Kiadják X hardverrel, ekkor még valószínűleg némi veszteséggel adnak el minden konzolt (vagy 0 közeli profittal, most a PS5 scalper jelenséget ne vegyük számításba) aztán ez szépen átcsap minden új hardver revízióval (ami ugyanaz a hardver, csak megtanulják "gazdaságosabban" gyártani, akár csíkszélesség csökkentéssel) nagyobb profitba, mígnem jól megdagad a bankszámla. Néha van Sonyéknál egy facelift is, de maga a hardver ugyanazt a teljesítményt nyújtja, így a user is elégedett, hogy "új kinézetű" gépe van, nem fogja megunni a régit (bár ezzel nem tudom mi a gond).
Addig miből jön a profit? Hát a szolgáltatásokból. Itt is lehetne a szoftverfrissítést egy kötelezően előírt minimum után fizetőssé tenni. Mivel mobilja sokkal több embernek van, mint konzolja, ezért meg is térülhetne, hiszen az új szoftververzió lefejlesztése ugyanannyiba kerülne a gyártónak, ha 5-en vagy 50 millióan kérik.
Ha ugyanazt a hardvert pakolnák a telefonokba évekig, akkor végre el lehetne kezdeni rendesen optimalizált szoftvereket is készíteni (elvégre ezek a telefonok mégsem 256 bites titkosítású jelszavakat törnek fel), de akkor nem működne az "ebben a telefonban 16gb memória van kedves uram" marketing. Szerintem az emberek bő 95%-ának fogalma sincs mi az a Snapdragon vagy A15. Ha a felhasználói élmény rendben lenne, akkor kutyát nem érdekelné mi van a telefonjában (ahogy annakidején senkit nem érdekelt mi van a videomagnójában, csak működött és kész).
Innen pedig már csak egy lépés lenne megfejelni az egészet valamiféle jobb javíthatósággal, ami akár szervízekben is történhetne.
Kihúztam a kezem a biliből.
-
judas13
addikt
-
Don't Panic
senior tag
válasz
Polarstar #26 üzenetére
Ez nem csak a mobiloknál van így sajnos , rengetek olyan jó dolog van ami pl Japán belpiacos(JDM) legyen az szem csepp vagy egy Honda N-Box.
Lehet be tudod szerezni , de biztos macera -alatrész-szervíz- telefon esetén hálózati gondok.
Szerencsétlen történelmű orászág vagyunk és főleg pici na meg nagyon birka. (akinek nem inge ne vegye magára) -
Hard fact: 5-6 évente vagyok hajlandó+képes 300€/£ körüli összeget kiadni egy telóra, pont. Ezt egy középkat droid tudja, a mesezöld cuccok nem. Majd ha újra egyedülálló, mindenféle el és fenntartási kötelezettség nélküli 26éves leszek, nem bőgő gyerekkel nyakában apuci, talán elgondolkozom rajta
-
DraXoN
addikt
válasz
t72killer #48 üzenetére
Tehát: "úgy is hazudnak, veszem az olcsóbbat" legyen a hozzáállásom?
Több helyen vallják, hogy igyekeznek valóban "fer" árat fizetni minden alapanyagért, amit tudnak meg újrahasznosításon átesett (inkább újrafeldolgozott a jó szó) helyről beszerezni (ami akár más telefonokból, elektronikai eszközökből van kinyerve).
Ha az esélyt se adja meg az ember, és "úgy is hazudtok, veszem az olcsóbbat", amiről ténylegesen tudni, hogy problémás módon kerülnek bele az alaplanyagok, és gyártási folyamatok.. Konkrétan akkor "beleszarik" a világba.
És a terméktámogatás hossza is sokat javíthat a helyzeten. Ténylegesen a le nem gyártott készülék az ami a legtöbbet éri környezetvédelemben. Egy-egy készülék simán 4-5-6 éveket is kibírhat manapság. Ha van rá support az csak jó.
(korábbi telefonom LG v20. 1éves modellként vettem, 4 évet használtam, tehát 5 éves modellként cseréltem le.. és akkor is azért mert valami a cpu hűtésével elromlott (vagy cpu hőmérő szenzorával), instant throttlingolt bármit csináltam vele), az aktuális Huawei mate 20x5g-m úgy másfél éves modell volt amikor vettem, most 2 éve használom... utóbbival leginkább az akku miatt nem vagyok elégedett, más bajom nincs vele, vagy igényem cserére). Rokon mai napig redmi 4x-et használ (2017 Májusban jelent meg, nem sokkal utána lett véve). Nekem munkám miatt kell a "jobb telefon". De annyira felesleges a legújabbat megvenni, hogy az csak pénzkidobás lenne jelenleg.
Persze "unom" a telefonom, de ez inkább társadalmi nyomás, megszokás, mint tényleges igény a cserére.. Így emiatt nem fogom lecserélni (úgy sincs ténylegesen mire.. értelmes áron).. De kamera minőség szempontjából se lenne túl nagy az előrelépés, hogy megérje a 2-500eFt-ot a csere valami hasonló tulajdonságú készülékre (a jelenlegi felhozatalakból ... maximum a samsungok ultra készüléke ami ok. de az az ár... nem költök annyit telefonra).Ha cserélnem kellene, és amilyen árom megy minden.. akár a fairphone készülékein is elgondolkodnék (nagyon nem csipázom a samsungokat.. iphone meg... egyszerüen csak nem)
Amit ebből ki akartam hozni a ritkább készülékcsere éri a legtöbbet mint "környezet kímélés" (ehhez kell a hosszabb support). Utána a nyersanyagok újrafeldolgozása. A munkások nem kihasználása, "jó körülmények, jó fizetés".
Talán idővel az lesz, hogy születéskor kap majd az ember egy készüléket, ami élete végéig vele lesz
(olyan tartós lesz a felépítés, és nem lesz hova fejleszteni már majd, és mert drága is lesz.. mint egy lakás)... aztán lehet, csak kiborgok leszünk (azt mi leszünk a borg.. ha addig nem találunk "egyensúlyra" a világbeli és digitális életünk között...)...
-
-
DraXoN
addikt
válasz
t72killer #46 üzenetére
Nem minden lépés robotizálható... ha a kezdetekig is visszamegyünk a nyersanyag vajon "honnan van" (kik, hol, milyen körülmények között, milyen módszerrel szedték össze az alapanyagokat).
De sok kínai üzemnél ha látszólag jó is az alkalmazottakkal való bánásmód egy termékgyártásnál, abból az üzemből az eladott termékeknek csak egy része jön ki... egy másik rész meg középkínában levő gyártelepekről aminek közelébe se engednek már senkit.
Még a foxconn-ról is volt szó pár éve, hogy a fő gyáregységei "rendbenvannak" munkakörülményekben, de a többi nagyon nem jó, de azok sokkal elmaradottabb helyeken volnak (szándékosan).(mondják, hogy mi itt "kelet-európában" vagyunk a nyugat-európaiak "olcsó munkaereje".. Kínán belül viszont ténylegesen erősen kihasználják a nyugat kínaiakat... meg más népcsoportokat.)
-
-
szép és jó, csak ott a gond, hogy a teló annyiba kerül alapból, mint 2db kb azonos tudású 3-4év supporttal szállított random droid telefon. És 4év alatt nem döglik meg a legtöbb akksi.
Ergo a telefon birtoklási költsége ezzel nem lesz semmivel se olcsóbb sajnos.
-
Lenovo thinkpad w530-t használok 16gb rammal. Az éven lesz 10 éves. Még egyszer nem fagyott ki, akkor sem ha pl a böngésző igen. A oneplus 5t-m hamarosan tölti a 6. évét egyszer nem fagyott meg, nem indult újra. Egyedül a kamera ami már középkateóriába sem férne be. Aku még mindig 83% úgy, hogy 1-1.5 naponta töltöm. Egyiktől sem tervezek megvállni. A megfelelő, tudatos használattal / karbantartással simán elmennek több mint öt évet a zászlóshajók / flagship killerek.
-
Igen, ismerős. A banki appok, de a böngészős, kétlépcsős sem megy friss program nélkül, mert a bank tilt ki.
Hát ez van. Van amit elfogad a szerver, hiszen vizsgálja a szoftver verziót. Ami listában van, azt beengedni, aki nincs benne - annak bezár.
Ez a bankbiztonság! Asztali gépen nem megy? Hogy megúszd? -
Kampó
senior tag
válasz
adamklark #35 üzenetére
mikor p40pro telom volt az OTP app nem ment rajta... volt itthon egy LG leon.. mindom otp appnak elèg utalgatni... hát nem
volt egy BB priv is talonban azon sem ment mert règi rendszer volt rajta.. ugyhogy adhattam el p40 prot hiaba imadtam mert hasznalom a banki appot
-
elmepocok
tag
válasz
Polarstar #33 üzenetére
Az évi pár eurós koncepciót tudnám is támogatni. A Fairphone mondjuk pont elkéri előre a support árát, mert jó drágán adják az aktuális készüléket, de mondjuk nyilván még így is olcsóbb, mint megvenni helyette 3 másikat.
Én mindig félek az androidos verziófrissítésektől, mert nem volt még rá precedens, hogy az új verzió jobban futott volna, mint a régi, gondolom mert feleannyi idő alatt készült el. Kíváncsi lennék, hogy egy előfizetéses modellben is így lenne-e, amikor a support már nem a szükséges rossz, hanem állandó bevétel a gyártónak - gyanítom nem.
-
válasz
elmepocok #32 üzenetére
Sokat ezeken a számításokon is megbuknak. Alkatrész csere tényleg kevesebb új eszköz és kevesebb szennyeződés és pont.
Ellenben valamit sokan elfelejtenek!
Egy 8-10 éves terméktámogatású termék elsó vásárlásával részben előfinanszírozod az egész folyamatot.
És itt van a gond! Ez csak az eszközök egy része viszi véghez.
Mivel ezt nem nem lehet előre látni, én a gyártónál úgy oldanám meg a folyamatot, hogy mondjuk az alap 3 év után ez havi, vagy évi támogatási hozzájárulással kelljen finanszírozni.
Hiszem, hogy ez simán járható út.
Egy havi 4-5 euró leveszi a terhet a felhasználó válláról. Nem egy új 500-600 eurós mobil megvétele a logikus lépés ha avult egy termék látszólag.
Ez a havi x összeg több 10ezer felhasználótól jól tudja finanszírozni a szoftver fejlesztőket és tesztelelőket.
Reszelje csak saját szájizlésére a felhasználói felületet a gyártó a valódi felhasználókkal együtt!
Ebben az esetben biztos ki fog derülni, hogy csak egy optimalizálással is szépen lehet futtatni egy "idősebb" mobilt.
Ezt már régen is sejtettük szerintem. Nincs a mai modern erős hardvereknek semmi oka arra, hogy ne működjenek sokkal tovább. -
elmepocok
tag
Nem értem, hogy mire gondolsz, pont azt csinálják, amit leírtál.
"inkább azért lobbizzanak, hogy ne legyen az emberek fiókjában 5-6 régi telefon, mint veszélyeshulladék, meg talán előremutatóbb lenne az újrahasznosítás" - 8 évig használhattad a készüléküket biztonságosan, addig nem kellett 2-3 évente újat venned, tehát kb. 4 komplett hulladék telefon helyett csak 1-et termeltél, plusz esetleg 1 akksit meg egy kameramodult, ha cserélted. 75 százalékkal kevesebbet kell újrahasznosítani, plusz az a termék a legkörnyezetkímélőbb, amit meg sem veszel, tehát, le sem gyártanak.
"Előző telefonok visszavétele minimális összeget adva a usernek ösztönzés gyanánt." - utolsó mondat a cikkben, 50 eurót adnak érte, ha visszaküldöd nekik ahelyett, hogy kidobnád.
"ott marad az ipari hulladék a szemétben ami a 8 éves hiperszuper használati idő miatt keletkezik" - akármit cserélsz is ki rajta, biztosan kevesebb hulladék keletkezik, mintha az egészet kidobnád és vennél kompletten egy másikat, szerintem ez egyértelmű. Még ha 2x cseréled is az akksit meg azt a 2-3 modult, amit kiadnak hozzá, még úgy is nagyságrendekkel kevesebb hulladékot termelsz, mintha ugyanannyi idő alatt kidobtál volna 3 komplett készüléket.
-
Usgyi
aktív tag
Nem semmi. Remélem azok is olvassák akik nem réteg készülékeket gyártanak. Tessék követni.
-
Az 1990-években az univerzális, minden földrészen működő mobilt a Motorola tette le.
Legyenek univerzális mobilok, ne régiós szarok. Mondjuk ez a lehetőség adott.
Sokakat az bánt, hogy vonzó mobilok ide nem kerülnek be. -
Kampó
senior tag
mindjuk az hogy ne jöjjön ki èvente 15telefon egy gyártótól az nem lenne hülyesèg.. sokszor követhetetlen a szèria, meg hogy melyik mit is tud, illetve bagatel eltèrèsek vannak sok esetben ne adj isten vissza fejlődès . Mègis "új" modellnek vannak beállitva... Ezen valóban változtathatnának .. átgondoltabb ès èszerübb termèk palettával... a kedves gyártók... ès igy való igaz hogy a support is könyebb lenne ha nem is 8èvre .. de 2-3 ra .
-
drzsoo1
aktív tag
5.5 éves moto z2 force ot használok, a másik , s22 ultrához képest egy igazi élmény most is. Átlag felhasználás mellett sebességben ugyanazt hozza, sok tulajdonsága a Samsungon túlmutat (pl feleakkora a súlya, törhetetlen) . Szóval a mobilos evolúció nem feltétlenül előre mutat.
-
daqwsq
csendes újonc
Sokan írják, hogy követendő, de ez a gyártó sem ad ki több százféle típust egy évben, régiókra bontva. Szóval nem olyan nagy erőforrás ezt megoldani, mint egy Samsungnak.(Apple-t direkt nem hoztam fel példának, mert ott elég egységes a HW)
A Oneplus is probálkozott sokáig, de amint ők is globalizálódtak, egyre inkább elengedték a dolgot(meg igazából már semmi sem maradt belőlük). Szóval a jelenlegi fogyasztói társadalomban ez kivitelezhetetlen, és leginkább nem profitorientált.
Bár a célközönség sem valami hatalmas...Összesítve dicséretes nyilván, de nem feltétlen követendő tendencia elvégre a piaci igényekkel szemben megy.(és szerintem nem is lett valami sok nyeresége a gyártónak)
Amit tartok, hogy 2 éves főverzió + 3 éves security legyen alap, ill. legalább ebben az időszakban a gyártók biztosítsák az alkatrészek cseréjét.(ne irreális áron)
8 év lehetetlen és felesleges is elvárni.(8 évvel ezelőtt LG4/SGS6 volt a csúcs, még az utóbbi időben megtorpant fejlődés ellenére is történt azért előrelépés) -
Penge_4
veterán
Előző telefonok visszavétele minimális összeget adva a usernek ösztönzés gyanánt.
Hát még ha nem járnál jobban, mikor netről rendelsz készüléket, mint az ilyen szolgáltatós "akciókkal", ahol a beszámított mókusvakítással együtt is drágábbra jössz ki, mintha simán megrendeled és a legtöbb embert az egy összegben fizetés akadályozza, különben már rég elpártoltak volna a szolgáltatóktól. Nem beszélve az újabbnál újabb aljas lehúzásaikról, mint semmire se jó "kötelező" készülék biztosítás...
Ha meg mégis kevesebb a készülék teljes ára a 12/24 hónap végére, akkor a prémium előfizetési díjban keresendő az elásott kutya. Meg lehet nézni a flottákat, kivonni a különbözetet és lőn világosság. Úgy már drágább az is.
Szóval elsősorban versenyképesnek kellene lenni, de amíg ez nincs meg, addig ezek a készülékcserés dolgok is ugyanolyan szánalmasak, mint a CO2 kvóta meg a többi.
-
Penge_4
veterán
A gyártó ezzel együtt továbbra is biztosít alkatrészeket az eszközhöz (például kijelzőt és akkumulátort)
LTPO AMOLED kijelzőt, 10Ah-s rugged case-es aksit meg SD 8 Gen 2-t igazán forgalmazhatnának hozzá, meg Leica optikás, optikai zoomos kamerát. Mondjuk valahol az Apple árazása alatt, ha nem is Poco, Oppo, hanem olyan középkategóriás OnePlus, Samsung szinten, hogy a környezetvédelmi sáp is meglegyen.
Enélkül viszont ne csodálkozzanak, ha a Dual Active SIM-es telefonok sorsára fog jutni pár év múlva, aztán szomorúan megvonhatják a vállukat, hogy hát ők megpróbálták... de az embereknek nincs ra igénye. Közben meg szerintem arra is lett volna ha nem csak segédmunkás nyomógombos telefonokat gyártanak DualActive-ként.
Normális, használható és főleg időtálló (ha már években gondolkoznak) telefonokat, alkatrészeket kéne piacra dobni, főleg mivel a mostani árazása sem az árérzékeny réteget célozza.
Tanulhatnának a PC evolúciójából is, ott is az alaplap már eleve meghatározta meddig lehet upgradelni valamit, meg a végén már (köszönhetően a gyártók pénzéhségének is persze) már annyira minden mindennel összefüggött, hogy kb. az egyetlen értelmes húzás volt venni egy SSD-t, majd utána már valami notebookot vagy árérzékenyebbként komplett desktop gépet netes korlátozott bővítési lehetőségekkel, jó sok rammal.
Ettől függetlenül hiszek benne, hogy kellő hátszéllel megsegítve meg lehetne reformálni a piacot, de ahhoz a valódi fenntarthatóság irányába kéne törekedni, nem beilleszteni a jelenlegi sűrű ciklusos profitstruktúrába. Már a 4. főverzió jön ki belőle és egyik se volt még középkategóriában sem használható túlzottan.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
Polarstar #17 üzenetére
A 10 év sajnos szerintem utópia a mobiltelefonoknál, a fele viszont reális lehet. 10 évet még a jobb notebookok is visítva bírnak ki, ha nem csak egyszerű böngészésre és excelre használja a tulaj.
Feljebb a tavaly alatta 2021-et értettem, csak még hétfő (vagyis január) van. -
Nem tudom, hogy csak én gondolom azt, ez igen jó termékciklus.
Az alma ekkor még benne volt nyakig a maximális kiszolgálásban.
Azóta szűkült a frissítés.
A mai modern igen erős processzorok lazán ki tudnának szolgálni akár 10 évet is. És ez már akár 3 akksi csere is lehet. Tehát menjen csak szépen tovább a hosszú életű mobil projekt! -
Oliverda
félisten
"Ehhez képest a 2015-ben Android 5.1 Lollipoppal bemutatott Fairphone 2 tavaly ötödik főverzióként kapta meg az Android 10-et"
Akkor épp egálban van az iPhone 6s szériával, ami ugyancsak 2015-ben került piacra és tavaly kapta meg utolsó főverziós frissítés keretében az iOS 15-öt. Azóta jött hozzá még pár alverzió biztonsági frissítéssekkel. -
Rimuru
veterán
válasz
Toltotollkin #12 üzenetére
Ilyenjuk van: impact report
-
Toltotollkin
junior tag
Nagyon szívesen megnézném a belsős statisztikáikat, hogy mondjuk az elmúlt 2 évben ezeket a frissítéseket hány készülékre töltötték le és az hogyan aránylik az összes eladott készülék számához.
-
peti85
senior tag
válasz
Avicularia #4 üzenetére
Nekem is jött a Tab S 10.5-re (T805) pár hónapja amikor a Samsung kiadott valami GPS javító csomagot régebbi androidos eszközökre is.
A cím viszont nem biztos hogy igaz, mert szerintem nem ez volt "minden idők leghosszabb androidos terméktámogatása", esetleg a leghosszabb androidos TELEFON terméktámogatása.
Pl. az nVIDIA SHIELD TV 2015 még fog kapni új főverziót (ki tudja hányat, a legújabb kiadás is nagyon hasonló hardveren alapul). -
petymeg
addikt
Úgy nagyjából minden tartós fogyasztási cikknél ez lenne a követendő példa és még akkor sem beszélhetnénk igazán a hangzatos "fenntartható fejlődésről", csak jóval kevesebb szemét keletkezne.
-
Gerybut
tag
Isten ments, hogy ezt kövesse bárki is, így is cserélhető akkumulátort akar az EU...
Középszerű komponensekből álló valami túlárazva a környezetudatosság ürügyén.
Én megértem, hogy sokan ezt szívügyüknek tekintik, de akkor inkább azért lobbizzanak, hogy ne legyen az emberek fiókjában 5-6 régi telefon, mint veszélyeshulladék, meg talán előremutatóbb lenne az újrahasznosítás nem?
Előző telefonok visszavétele minimális összeget adva a usernek ösztönzés gyanánt.
Attól, hogy te cserélhetsz minden szart egy telefonban még ott marad az ipari hulladék a szemétben ami a 8 éves hiperszuper használati idő miatt keletkezik.
Fordítva ültök a lovon emberek.... -
klaya86
senior tag
Szerintem már ez a másik véglet, ami a szoftveres támogatottságot illeti. 7-8 évig a felhasználók 99.9 % biztosan nem fog egy készüléket használni. Szerintem a határ kb 5 év,ami még talán logikus is,bár ugye ez is inkább a csúcskészülékeknek szól és ott is van igazán értelme. Egy 4-5 éves középkategóriás telefon hibába kap friss szoftvert, ott az egyébként sem acélos hardver 5 év múlva már brutál elavult lesz. Egy s22-t pl simán el tudok képzelni valaminél 4-5 év múlva is. Hozni fog akkor is egy középkategóriás szintet simán. Egy a53-nál pl megállnék 3 évnél.
-
mjani1172
addikt
Nem is tudtam hogy még léteznek.
Rákeresve most a 4.széria fut. -
törölt tag
Az elmúlt évek egyik legjobban kitalált koncepciója a készülék. És tartották magukat a frissítési ígéretekhez. A környezettudatosságról nem is beszélve, hogy mennyire követendő példának kellene lennie a többi gyártó részéről. De lehet számodra a király szinonimája a fingreszelés.
-
Avicularia
veterán
Samsung Tab S2-re jött kb. 2 hónapja biztonsági frissítés, meg is lepődtem rajta. [link]
2015-ös modell, amit második monitorként használok. -
Ez király!
Ideje lenne követni végre a példát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Fairphone 2 márciusban kapja az utolsó biztonsági frissítést, ezzel egy 8 éves időszak zárul.
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen videókártyát?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Redmi note 13 128gb
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ független Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 13 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Philips 49BDL4050D nagyképernyős televízió + Számla + 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus TUF FA507 Gamer Laptop! 2027.04 Gari. RTX 4050 / R7 7535HS / 16GB DDR5
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Turbózd fel a gèped,most!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest