- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Ismerem a Clockgen-t. Már a 915chipsetes lapok többségénel nem tudta megállapítani a PCIE és PCI órajeleket, de még lehetett vele CPU FSBt állítani. Viszont az újabb 945/955, NF4-IE, 975X chipseteket nem támogatja a progi, de maga a lap gyártói ebben a kategóriában már megírták winfosból BIOS értékeket állító saját progijaikat. (A PCIE frekit-t kihagyták...
)
-
relic
tag
Nekem is hasonló cuccom van, amibe R404a gáz van. Üresjáratba -56 fokig hűl le és a sima bolti szorzózáras 3000+ athlon xp-t 4271+ra (2733 mhz) cibáltam vele 1,775V-al és 420 fsb. Terhelés alatt a blokk -52, -51 fok volt.
A plafon eddig 3 ghz volt 2,2V-on 450 fsb-vel.
Ekkor 36 sec volt az 1M SuperPI alatt.[Szerkesztve]
-
robyeger
addikt
Bárminemű személyes célzás nélkül
, külhonban ez valakinek így sikerült:
[link]
Gondlom ez a ''névrokonom'' nem azért választotta az Abit AW8-as lapját, mert másra nem futotta neki. -
robyeger
addikt
Fiúk tud valaki olyan megbízható progit ami megmondja a PCIE sebességét? Mert az nem mérvadó, hogy szerepel-e a lap BIOSában ilyen vagy nem. A régi Asus P5GDC Deluxe lapomban lehetett állítani a PCIE frekit, még is ha elállítottam az Auto-ról, kapásból fekete kép fogadott. A jelenlegi GA-8I945P-G lapomban pedig egyik BIOS verzióban benne volt, a másikban nem, a legújabban megint benne van
Nem lehet, hogy AW8-nál is valami kezdeti BIOS kavarról van szó?
-
end73
aktív tag
Forinál az igazság szerintem, mivel a lentebb leírtakat tapasztaltam én is.
Van a ''polcomon'' AW8-MAX és P5WD2-P is... A 630-asom az Abitban max 15*285 ugyan ez a proc és egyéb cussosok az ASUS-ban 15*330-on [link] rohangászik.Vmint ugyan ezt tapasztaltam Celeron D-vel, hogy 19*195volt a max Abittal, még Asussal 19*237
[link]
Abitról nincsen screen, mivel az eredmény fos lett az asus lapban produkáltakhoz képest.
EE procit még nem volt alkalmampróbálni, de fix h ugyan ez lenne a szitu....
[Szerkesztve]
-
westlake
félisten
koszi.. mondjuk ennek a dolognak nem latom sok ertelmet, de az utolso mondatod legalabb felviditott.. foleg, a ''de ettől még becsülöm a jelenlegi, Passatomat.'' resz..
remelem azert tudod, hogy mire celzok ezzel
(szerintem a passat ele nem kell vesszot rakni.. vagy igen?) -
Fori23
őstag
Természetesen egy chip nem gondoja sehogy, csak az AW-8-nál alkalmazott megoldás erre elég. Ha jól emlékszem kompival sem tudott a tesztben 280-nál többet a lap, pedig a proci 4.6GHz-en már nem akadály.
Brasilnak P5WD2-P-je van.
A többiben egyetértünk:
1-pénz
2-szerencse
Ez csak egy feltevés volt, ami egybevág a lap tulajainak leírásaiból, tesztjeiből. -
prmcsk
addikt
Nem hiszem, hogy egy chipset úgy gondolkodna: 80 vagy 100 FSB tuningot engedélyezek és mindegy, hogy 200-tól, vagy 266-tól.
'' Brasil '' egy 955-ös lapban, 380 FSB-t tol, ugyanilyen procinak.[link]
Szerk: Ez kompresszoros eredmény.
A vég inkább azon múlik, hogy ki mennyire szerencsés a CPU és a lap megszerzésénél.
A hűtés módja, ami nagymértékben emelheti a tuningpotenciált, az meg megszállottság
és pénz kérdése.[Szerkesztve]
-
Vincont
csendes tag
kelll nekem is egy
-
Fori23
őstag
Ez a 955X chipset, 1066FSB támogatása. Amikor beletetted az EE-t, az nem a 200FSB tuningja, hanem alapbeállítás, mint ahogy a 200FSB sem a ''D'' cerka 133FSB-jének a tuningja. Tehát a chipset alapból alkalmazza:
FSB/PCI-E/PCI: 266/100/33.3-as beállítást, ugyanúgy mint
200/100/33.3 és
133/100/33.3 mindenféle bizonytalan fixáló hókusz-pókusz nélkül.
Valami mégis van benne, de talán úgy gondolták, hogy a többit az alaplap-gyártókra bízzák. Ahogy nézegettem, a lapotok 270-280FSB-nél dől ki /gondolom a konfigban lévő hardverektől függően/, ha a gondolatmenetem helyes, akkor 266+70/-80->336-346FSB között lesz vége az EE prociddal. -
prmcsk
addikt
Elolvastam a tesztet, amiben ez áll :
'' Az Intel processzor kihajtásával némileg gondban voltunk, ugyanis az igazán tuningra termett Asus P5WD2 alaplapunk hátlapi hűtése miatt nem tudtuk rászerelni a VapoChillt. Az Abit AW8-MAX hátulütője, hogy az FSB nem független a PCI Express órajelétől, így csak 280 MHz-ig volt stabil. Ezen az FSB-n a Pentium 4 660 14-es szorzóval még csak 4 GHz alatt járt, 18-as szorzóval pedig nem indult el 5 GHz fölött ''.
Ilyen procit, vízzel 4,7Ghz környékén járattam stabilan.[link][link][link]
de nekem az uGuru akkor is 100Mhz-et jelzett a PCI-E sebességére.
Szerk:Jelenlegi procim 340 FSB-vel megy. [link][link][link]
Ha a lap nem fixálja a PCI-E-t, akkor hogy tud ennyit menni ?[Szerkesztve]
-
Konflikt
addikt
up
-
Konflikt
addikt
Mikorra várhatóak teszteredmények?
[Szerkesztve]
-
Zull
senior tag
Hát pont 280-on volt, ment a super pi (32M), hőfok (tesztelni akartam hogy mennyire melegszik a hyper6+ ezért 1.6V-ra raktam) 52°C, mondom, oké, nincs gond, megrángatom az egeret, semmi, fagyott kép, semmi nem használ, erre fogtam azt reset, erre felbúg a gép, és semmi, még meg se nyikkant, de a venik, meg minen ment, de semmi más, 9.0-ás alaplapi hibaüzi. Aztán kiderült hogy csak szimplán meghalt, de nem a tuningtól, hanem vmi akármilyen kis szar fogta magát, az meghalt. De garis, ugyhogy minden happy! (azért nemtom megmondani hogy mitől, mert a boltosok se tudták, de semmi nem volt égett, a q-otes hűtés is csak langyos volt, de tök mind1.)
-
Zull
senior tag
Az én 630-asom 271-en vígan szaladgált, ami 1:1-es osztásban 1084-lenne, és akkor leveszem 270-re, vagy még kisebbre (az enyémtől is függ majd) és akkor ki is használom, mind a procit, mind a mem-et, csak sajna még nem tom hogy mit tud a procim, mert mint említettem, szimplán elszált az AW8-MAX-om, de ma meglesz
és a mem is vmikor.
-
end73
aktív tag
-
Zull
senior tag
Hát igen, ezértis nem mentem még el a boltba, meg olvastam egy tesztet is, ott a timeingokra ültek rá naon, és ott a nagyon kicsi timeing-ű 533-as kb 5fps-el volt lemaradva az 1000-es ramoktól. Amugy azért 8000UL, mert az 533-as Corsair után ennek a legjobb a timeingja, ez biztos, azértis UL.
-
Zull
senior tag
Már megjött a 8000UL-em, csak be kéne menni érte a boltba, meg el kéne menni a gariztatott alaplapomért (mert sajna a 630-as 4200-nál zúzta a super pi-t, és az alaplap elszállt, és vicces, hogy nem is a tuningtól halt meg
) na de mind1, pedig érdekelt volna a dolog.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Akkor legyen szombat 6 óra. Már a kompresszort is bejárattuk, szóval nem sok móka lesz vele, a két procit szerintem lehajtjuk max. 3 óra alatt.
-
Ati007
őstag
én is beszállnék egy 660assal , most nekem vizel viszi a 300fsb-t de szerintem megy ez feljebb is!
-
westlake
félisten
szerintem ez egy jo hozzaszolas volt.. nem hiszem, hogy a folyekony nitrogen az tuningolasra szant dolog lenne.. az egy lehetseges eszkoz a tuninghoz, nem pedig maga az a dolog, amit tuningolnak
baaar.. lehet, hogy utana meg ott vernem a mellem, hogy ''nezzetek.. azt ott az en folyekony nitrogenemmel ertek el''
[Szerkesztve] -
anulu
félisten
izééé, a 3000+ Winch-em léggel 9x280-at megy @ 1,475V. szerintem alkalmas lenne egy tesztre
meg vinnék néhány sört is
-
Zomb€€
őstag
Nekem van egy P1 166MHz-es procim.....mindig is kiváncsi voltam mekkora a benne szunnyadó vadállat
Mehet? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #24 üzenetére
2,1v-ig kaphat nyugodtan kompival
fincsi lenne..
-
WilktorD
tag
van:mobil barton 2500mhz@1.725v,2600mhz@1.85v,léghűtéssel..
-
Petya25
őstag
Tegnap megvolt a teszt, több kevesebb sikerrel.
Szerda körül várható a cikk róla. -
-
westlake
félisten
hogy pedalozik mindenki, hogy az o cuccat tuningoljak..meses
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
A kompresszoros teszt célja valami nagy elérése, nem annak kikutatása, hogy kinek mennyit bír a procija, erre sajnos nincs időnk. Olyan ocuccokat várunk, amik biztosan jól tuningolhatóak.
Eddigi fejlemények:
TTS biztosít egy fain DFI alaplapot AMD A64 S939 platformhoz, Iintelekhez Asus P5WD2, referencia ATI CF alaplap van.
Processzorból end73 tud adni levegővel 9x318-at járó Winchester és 9x308-as Venicet, van a PH tesztben szereplő, ref hűtővel 2,5 GHz fölött járó X2 3800+, Viharhozó X2 4600+. Szóval AMD oldalon rendben vagyunk. Intelből Petya35 cucca esélyes.
Memóból and73 OCZ Platinu 600-at biztosít, DDR2-ből 675-ös Corsairünk van.
Ugyan 7800GTX SLI most éppen nincs nálunk, de láttam a polcon egy NV logós dobozt, amiből a csúcs Quadró hűtése kandikált kifelé -
SystemRoot
őstag
Persze gondolom úgysem engem fognátok választani de azért beajánlom magam
Na szal amit nyújtani tudnék: E6 os 3200+ 2.4GHz 100% primestabiul alapfeszen. Max feszen nemtom mitt vihet mert nem merem rábízni a nagy feszből adódó hőplusszt a ksi Zalman7000 Alcum-ra. De sztem elég jól megy a prockó. Melette vihetek egy MSI K8N SLI Platinum Editiont (300as ''fsb'' csont nálkül alapfeszen). Ja és van egy elég izmos tápom is: Tagan 480W U22 ''2Force''. Szal lehetne ezzel a rendszerrel mit kezdeni egy kompival sztem...
Üdv: SystemRoot -
zsiga667
addikt
Beáldozom én is a Venice-em a jó cél érdekében. Meg viszek 1-2 üveg sört is, kipróbáljuk mennyire gyorsan hűti be a kis Asetek.
-
Winner_hun
félisten
Esetleg kölcsönadhatom a procim, úgyse tom, hogy antituning darab-e, vagy sem. E3-as 3200+ Venice de 2400-on már behal
Szal ki kéne próbálni
Ha számít, kupaktalanítva is van ám
-
Thrawn
félisten
Ha kell a Venice-m (bár nem egy atomtuning példány E6) szívesen felviszem Nektek! Mellesleg kíváncsi is vagyok azt hiszem! Egy ilyen kompresszoros hűtő jó móka lehet, bár szerintem sosem lesz ilyenem. Szóval állok rendelkezésetekre.
bocs Zull az Új-ra akartam nyomni csak mellément...
[Szerkesztve] -
Zull
senior tag
ecet-et érdemes meglérezni, az ő 630-as p4-e 4.5-ön még bebootolt, egy gigabyte g-power pro-val. Szerintem azt lenne érdemes megnézni.
-
Rez_Grof
őstag
2,8 D0 Prescott, léggel 275 Fsb-ig tudtam rávenni a windows indításra léghűtéssel.
-
Petya25
őstag
Nekem a P4 630 3.0 > 4,2 tud levegővel, de ez még nem a vége...
-
Finwe
őstag
Hello!
Nekem ugyan csak egy 3000+-om (ugye 1800MHz Winchester) van de vízzel 9*280=2520MHz-en stabil (eddig legalábbis de csak 4-5 órát primeoltam, holnap rajta hagyom egész napra) ééés!! DFI alaplapom van hozzá! (DFI LP UT nf3 U-D). Sajna csak nf3 de nekem ez is elég.
Tudom alapból nem a legerősebb konfig de nagyon szeretném kipróbáli mit tudna egy ilyen iszonyat hűtővel! (saját kompi hűtést is tervezek a vapo ára miatt de sajna még parkolópályán van a projekt)
Minden esetre nagyon örülnék ha mehetnék tesztelni!
Természetesen ha nem én megyek a tesztnek akkor is örülök! Végre megtudom a ti véleményeteket is erről a hűtőről!
Sok sikert hozzá!
szerk: helyesírás
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
A szerkesztőségben landolt egy Asetek VapoChill kompresszor, amit tesztelni kellene.
A segítségeteket szeretném kérdi a mókához, mivel nekünk nincs jó kis válogatott, szuperül húzható processzorunk. Alaplapból a legerősebb Asus-okat tudjuk biztosítani, sajna DFI deszkánk sincs
Aki úgy érzi, hogy saját processzorával bevállalna egy próbát a kompresszorral valami jó magas eredmény reményében, az jelentkezzen bátran. Egyelőre úgy néz ki, hogy november 19-20-án hétvégén lehetne megejteni a tesztet, de az időpont rugalmas. A helyszín a PH szerkesztősége Budapesten, a XIII. kerületben.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged