Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
lao ce
aktív tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
"Vajon más vallások foglalkoznak az abortusszal? A katolikus egyházfőtől sokszor hallottunk kinyilatkoztatásokat, de ezekkel szerintem az a baj, hogy szintén kicsit egyoldalú és parancsoló."
tudom hogy nem nekem irtad, de nagyon jol osszefoglalja ez a resz a gondolkodasbeli kulonbseget a nyugati es a keleti vallasok kozott.kereszteny hozzaallas: megmondja mit kell gondolni az abortuszrol (vagy barmirol).
taoista hozzaallas: tedd helyre a gondolkodasodat az ertekekrol.nem hiszem hogy barmelyik taoista foglalkozna az abortusszal. nem hiszem egyebkent hogy barmely keleti vallas foglalkozna ezzel. miert is kellene?
az abortusz nem vallasi tema. semmi ertelme elmerulni az elet minden reszleteben es szajbaragni a hivoknek hogy mit kell es hogy kell. a keleti vallasok nem a celokat hangsulyozzak hanem az utat ahogy odajutsz, nem eredmenyeket kovetelnek hanem iranyt mutatnak. nem mondjak meg minden lepesnel hogy mit kell tenni es gondolni, milyen 'parterdeket' kell kovetni (kulonben jajj neked), hanem a hivore van bizva.az abortusz (vagy mas kerdes) felelossegteljes kezelese nem egy cel amit el kell erni, nem parancs amit teljesiteni kell, nincs rola versike vagy idezet amit lehet felemlegetni. ez egyszeruen csak megtortenik... mintegy mellekesen. eszre sem veszi az ember hogy valaminek 'megfelelt' vagy 'elert' valamit, nem is torodik ezzel, ez vele jar az uttal. es epp ezert nincs tiltas sem. egeszen biztos vagyok benne. a taoizmusban nincsenek tiltasok es parancsok nincsenek dolgok amiket el kell itelni mert nincs erre szukseg. a taoizmusban alapelvek vannak, es azontul megfontolni valok, merlegelesek, konzekvenciak, millio pelda elethelyzetekre es karakterekre. ezek az alapelvek gyakorlati megvalosulasat mutatjak.
no, most jol kipredikaltam magam

Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- Arc Raiders
- Kés topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Arany János - Kapcsos könyv
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest